Beste achteruitrijcamera voor achteruitrijbeveiliging in uw voertuig

FacebookPinterestDelen

Als uw voertuig nog geen achteruitrijcamera heeft, helpt deze handleiding u bij het kiezen van de beste voor uw achteruitkijkbeveiliging in 2023.

In staat zijn om in blinde vlekken te kijken en het risico op omkeerongevallen te verminderen is van onschatbare waarde, maar het is goed om te weten dat de beste draadloze back-upcamera’s eigenlijk verrassend betaalbaar zijn.

Akaso DL12 Mirror Back-up Camera
Akaso DL12 Mirror Back-up Camera
Betaalbare, robuuste en veelzijdige back-upcamera die helpt bij het veilig en eenvoudig achteruitrijden van voertuigen.

Controleer de huidige prijs

(Zelfs als u er een in de fabriek op uw auto, bestelwagen of vrachtwagen hebt gemonteerd, wilt u misschien ook upgraden naar een van de nieuwste achteruitrijcamera’s.)

Handige functies zijn onder meer achteruitkijkspiegelmonitoren, geïntegreerde GPS, infraroodlampen voor nachtzicht, brede kijkhoeken, blootstelling met een hoog dynamisch bereik, spraakbesturing en die uiterst belangrijke parkeerrichtlijnen.

Het is relatief eenvoudig om zelf een draadloze achteruitrijcamera te installeren, waarbij de camera aan de achterzijde meestal boven de kentekenplaat van uw voertuig zit.

Een ding om op te merken is dat je nog steeds elk uiteinde moet bedraden om de camera en ontvanger van stroom te voorzien – het is gewoon de kabel van het voertuig die je vermijdt.

Dus, als je je auto dit jaar wat extra ‘ogen’ en mogelijk zelfs een ander ‘brein’ wilt geven, is hier een lijst met onze favoriete achteruitrijcamera’s.

Inhoudsopgave

Beste back-upcamera in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Akaso DL12 Spiegel ONZE #1 KEUZE
 • Supereenvoudige installatie
 • Solide build quilty
 • Schoon functioneel display
 • Aanraakscherm
Bekijk prijs →
shk2-table__image eRapta ERT01 BEST BEOORDEELD
 • Geweldig nachtzicht
 • Eenvoudig te bedienen
 • Scherpe beeldkwaliteit
 • Schoon functioneel display
Bekijk prijs →
shk2-table__image Auto-Vox CS-2 Draadloos STERK AANBEVOLEN
 • Solide build quilty
 • 1 jaar garantie
 • Stabiel en levendig beeld
 • Stabiele draadloze transmissie
Bekijk prijs →
shk2-table__image Boscam K7 Draadloos
 • Minimale bedrading vereist
 • Supereenvoudige installatie
 • Aanpasbaar display
 • Scherpe beeldkwaliteit
Bekijk prijs →
shk2-table__image Wolfbox Spiegel
 • Supereenvoudige installatie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Solide build quilty
 • Schoon functioneel display
Bekijk prijs →

1. Akaso DL12 Spiegel

Akaso DL12 Spiegel Camera

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Veel waar voor je geld
 • Topkwaliteit
 • Geramd met veiligheidsvoorzieningen
 • Uitstekend nachtzicht

Tegens

 • Geheugenkaart niet inbegrepen
Controleer de huidige prijs

De Akaso DL12 Mirror is een van de meest veelzijdige modellen die beschikbaar zijn, gebouwd met een hoogwaardige camera die een lens van zes glazen met een diafragma van f / 1.8 gebruikt.

Met een Dash Cam met een videoresolutie van 2,5K is de helderheid van de geproduceerde video uitstekend, terwijl de 1080p-camera aan de achterzijde een scherp beeld levert om achteruitrijden veilig en gemakkelijk te maken.

Een goede dekking van de kijkhoek rondom is mogelijk dankzij de 170° verstelbare fronthoeklens en 150° achterhoeklens van de camera, waardoor gebruikers deze kunnen herpositioneren op basis van de dode hoeken van hun specifieke voertuig en een uitgebreider beeld van hun omgeving kunnen geven.

Extra functies zijn onder meer uitstekend nachtzicht voor situaties met weinig licht, terwijl de spraakbesturingsfunctie betekent dat u eenvoudige spraakopdrachten kunt gebruiken en kunt voorkomen dat u uw handen van het stuur verwijdert.

Enkele van de spraakopdrachten die u voor de camera kunt gebruiken terwijl u onderweg bent, zijn het in- en uitschakelen van het scherm, het maken van foto’s en het opnemen van video en het vergrendelen van de video.

Er is ook een nette parkeermonitorfunctie, die video-opname mogelijk maakt tijdens het parkeren, dus als u per ongeluk in een ander voertuig knalt of de camera een schok van welke aard dan ook detecteert, wordt er automatisch een video opgenomen.

Als u gewend bent om bij slecht weer te rijden, is de lithiumbatterij met hoge temperatuur gebouwd om enkele van de meest extreme omstandigheden te weerstaan, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die in alle seizoenen met vrachtwagens op het platteland rijden.

De Akaso D12 wordt geleverd met een reeks accessoires, van de camera’s, verlengkabels en alle riemen en pads die nodig zijn om te installeren, hoewel je zelf een SD-kaart moet ophalen, omdat deze niet uit de doos worden meegeleverd.

De Sony IMX335 Starvis-sensor en Hisilicon Hi3556-processor zorgen ervoor dat dit eersteklas technologie is, en met de Save Driving GPS Proofs-tool voor het opslaan van gegevens in het geval van een ongeluk, brengt het gemoedsrust voor wanneer u ’s nachts in uw nieuwe auto rijdt.

Over het algemeen vertegenwoordigt de Akaso DL12 het ultieme huwelijk van nut en veelzijdigheid, door scherpe beelden van de groothoeklens te combineren met tal van instellingen om uw gevoel van veiligheid te verbeteren.

2. eRapta ERT01

eRapta ERT01 Back-up camera

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Zeer betaalbaar
 • IP69 waterdicht
 • Eenvoudige installatie
 • Uitstekende klantenservice
 • Geweldige kijkhoek

Tegens

 • Bouwkwaliteit kan beter
 • Kan soms willekeurig uitschakelen
Controleer de huidige prijs

De HD eRapta ERT01 back-upcamera is een eenvoudig te installeren camera die op uw kentekenplaat kan worden gemonteerd en kan worden gebruikt op voertuigen variërend van kleine auto’s en sedans tot pick-ups en SUV’s.

Het installatieproces is eenvoudig en intuïtief, met de stroom van de camera aangesloten op het achteruitrijlicht van het voertuig en een andere verbinding met een radioscherm of monitor via een 26 voet RCA-kabel.

De bouwkwaliteit is redelijk, met volledig waterdichte componenten die op IP69-waterdicht niveau zijn beoordeeld, terwijl de camerabox zelf gemakkelijk kan worden aangepast, zodat deze in de beste positie voor uw auto of vrachtwagen kan worden gemonteerd.

Dit betekent dat u de camera in vrijwel elke weersomstandigheden kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de camera wordt aangetast door de elementen, waarbij de camera is afgesloten door hars met een hoge zuiverheidsgraad.

De beeldkwaliteit komt binnen op 720p en biedt een fatsoenlijk – zo niet uitstekend – beeld in normale omstandigheden, terwijl de toevoeging van 8 LED-lampjes helpt om het beeld te verbeteren terwijl u in het donker achteruitrijdt.

Hoewel je hier niet dezelfde details en duidelijkheid krijgt als bij de duurdere back-upcamera’s, is de kwaliteit hier meer dan voldoende als je niet regelmatig in ongunstige weersomstandigheden rijdt.

Dat gezegd hebbende, de HD eRapta ERT01 wordt geleverd met nachtzichtmodus, wat een mooie toevoeging is in het licht van de uitzonderlijk lage prijs van het model, en het doet goed werk om nachtrijders te helpen met een duidelijker zicht op de weg.

Als u op zoek bent naar een veel beter zicht op de jaloezieën van uw voertuig, maar niet de bank wilt breken om dit te doen, levert de eRapta ERT01 een scherpe achteruitkijkcamera met een duidelijke monitor, allemaal tegen een betaalbare prijs.

3. Auto-Vox CS-2 draadloze back-upcamera

Auto-Vox CS-2 draadloze back-upcamera

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Perfect voor grotere voertuigen
 • Automatisch ingeschakeld bij achteruitrijden
 • Draadloze verbinding maakt installatie zeer eenvoudig
 • Temperatuurbestendigheid van -4 tot 149 graden Fahrenheit

Tegens

 • Duur
 • Installatie kan tijdrovend zijn
Controleer de huidige prijs

De CS-2 draadloze back-upcamera van Auto-Vox bevindt zich aan de bovenkant van het prijsspectrum, met alles wat u nodig hebt om het te installeren klaar en te wachten in de doos.

Het is de camera bij uitstek voor bestuurders van grote voertuigen zoals vrachtwagens, SUV’s, kamperen auto’s en campers, en is ook populair voor mensen die boten, trailers en caravans slepen.

Dit is een draadloze achteruitrijcamera met weinig componenten, wat betekent dat u het systeem in ruim een uur operationeel kunt hebben en het op uw achterste nummerplaat kunt klikken met de montagebeugel voor onmiddellijke veiligheid bij achteruitkijkspiegel.

Er is een 4,3-inch scherm dat u op het dashboard kunt monteren en de camera maakt gebruik van een draadloze verbinding om realtime beelden naar dit scherm te verzenden.

De camera wordt automatisch geactiveerd wanneer de bestuurder achteruit rijdt, dus het is niet nodig om op knoppen te drukken of spraakactivering te gebruiken om een duidelijk beeld te krijgen van wat er achter je zit.

Zoals bij de meeste back-upcamera’s, beschikt het ook over parkeerlijnen op het beeld om u te helpen gemakkelijker achteruit te rijden en te parkeren.

Beelden van de camera zijn over het algemeen stabiel en geven goed zicht met veel helderheid, terwijl het digitale signaal van de camera – ter vervanging van het analoge signaal – ervoor zorgt dat uw feed geen last heeft van interferentie door andere apparaten in de auto of omgeving.

Een veel voorkomende fout in andere modellen back-upcamera’s is de neiging dat afbeeldingen een paarse toon krijgen, of over het algemeen oververzadigd en onaangenaam worden.

De CS-2 van Auto-Vox vermijdt dit probleem met zijn PC1058-sensor, waardoor de beelden worden gladgestreken om dit probleem met toon en verzadiging te voorkomen, terwijl het beeld ook andere ongewenste vervormingen helpt voorkomen.

Hoewel de prijs van de Auto-Vox CS-2 misschien onaangenaam is voor casual gebruikers, zullen eigenaren van grote voertuigen die regelmatig een aanhangwagen of ander gewicht op hun truck slepen, veel waarde halen uit deze camera-optie voor alle weersomstandigheden.

4. Boscam K7 draadloze back-upcamera

Boscam K7 Draadloze Backup Camera

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Aanpasbare weergave
 • Installatie vereist zeer weinig bedrading
 • Mooie videokwaliteit

Tegens

 • Geen video-opslagoptie
 • Mist antidiefstal- en botsingsdetectiefuncties
Controleer de huidige prijs

Een andere goede optie voor bestuurders die op zoek zijn naar draadloze opties is de Boscam K7-camera, die beelden van behoorlijke kwaliteit biedt via het 5″-TFT-LCD-scherm.

Uit de doos krijgt u het bovengenoemde scherm, samen met de camera zelf en de verbindingen die nodig zijn om alles aan de praat te krijgen, met de digitale draadloze technologie, wat betekent dat u het kunt laten installeren zonder een kabellijn over de hele lengte van uw voertuig te laten lopen.

Deze achteruitrijcamera is eenvoudig aan te passen om dekking van eventuele dode hoeken te garanderen, met richtlijnen beschikbaar om te gebruiken als uitgangspunt om uw aanpassingen te maken.

Het is een handig hulpmiddel, dat u helpt om de camera snel correct in te stellen, of u nu in een laag bij de grond liggende sedan, een hoge SUV rijdt of de camera gebruikt om achteruit te rijden met een aanhangwagen.

Inderdaad, het draadloze bereik op de Boscam K7 draadloze back-upcamera strekt zich uit tot ongeveer 33 voet, waardoor het geschikt is voor lange voertuigen en auto’s die aanhangwagens trekken, zonder de angst dat het signaal wordt verbroken.

De draadloze transmissie zelf is gecodeerd, dus de kans dat de videostream wordt uitgeschakeld net wanneer u deze het meest nodig hebt, is klein tot geen, met opmerkelijke stabiliteit en bescherming tegen andere apparaten.

De groothoeklens van de camera levert een duidelijk zicht naar achteren in high definition, met zicht bij weinig licht, scherp en gedetailleerd genoeg om naderende obstakels te laten zien met voldoende tijd om op de rem te trappen voor contact.

Hoewel de kwaliteit van de videofeed prima is, moet worden opgemerkt dat de Boscam K7-camera geen video-opslag toestaat, dus houd hier rekening mee als u op zoek bent naar een back-upcamera die u de mogelijkheid biedt om bewijsmateriaal vast te leggen met het oog op verzekering.

Hoewel niet zo rijk aan functies als de Akaso D12, levert de Boscam K7 geweldige kwaliteit en uitzonderlijk gebruiksgemak voor bestuurders die gewoon extra veiligheid achteraanzicht willen zonder alle toeters en bellen.

5. Wolfbox Mirror Back-up camera

Wolfbox Mirror Back-up Camera

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Uitgebreide kit
 • Hoge kwaliteit full touch screen
 • Goed scala aan functies
 • Wolfbox klantenondersteuning is uitstekend

Tegens

 • Kan bestanden niet draadloos overbrengen
Controleer de huidige prijs

Niet alle back-upcamera’s worden geleverd met omvangrijke schermen die op uw dashboard worden gemonteerd; sommige, zoals de Wolfbox Mirror Backup Camera, hebben hun scherm gemonteerd op de achteruitkijkspiegel.

Voor velen is deze vorm van weergave een intuïtievere manier om de beelden van de camera te volgen, en het scherm van Wolfbox biedt een ultrabrede weergave, zodat u geen detail verliest ten opzichte van een traditioneel scherm.

Camera’s zijn gepositioneerd om zowel voor- als achterkant op te nemen, waarbij full HD-beelden die zijn vastgelegd met HD1296P / HD1080P duidelijk worden weergegeven op het spiegelscherm.

Dit display heeft zelfs een 2.5D gebogen scherm, waardoor het meer geschikt is voor de kromming van het menselijk netvlies, wat het verschil kan maken bij het reageren op plotselinge obstakels of andere gevaren.

Zowel de installatie als de bediening zijn eenvoudig, met de dashcam bevestigd aan de achteruitkijkspiegel met rubberen riemen en verbonden met de oplader van de auto via een kabel die gemakkelijk kan worden weggestopt in het interieurpaneel.

Het is ook slimmer dan veel andere back-upcamera’s en bevat een achteruitrijhulpsysteem, parkeerbewaking, GPS-werking en zelfs een handig Lane Departure-waarschuwingssysteem.

Het is een indrukwekkend pakket tools die gelukkig intuïtief te activeren zijn via de nette gebruikersinterface en helpen om van navigatie een droom te maken.

U kunt ook video opnemen op de SD-kaart die in het pakket is inbegrepen, met loop-opname aanwezig, zodat wanneer de kaart vol is, de oudste opgeslagen videobestanden automatisch worden overschreven.

Hoewel achteruitkijkspiegel-gemonteerde back-upcamera’s niet voor iedereen zijn, biedt dit Wolfbox-model uitzonderlijke bruikbaarheid en ontwerp dat waarschijnlijk nieuwe gebruikers zal verleiden.

Een draadloze back-upcamera installeren

Het installeren van een back-upcamera is eigenlijk niet zo moeilijk als je zou denken, zolang het maar een draadloze eenheid is!

(Als u er een met kabels hebt gekocht, moet u een nette manier vinden om ze van de achterkant van uw voertuig naar de hoofdunit te laten lopen, dus het wordt meestal niet aanbevolen als een doe-het-zelftaak.)

Volg de stappen in de bovenstaande video om uw achteruitrijcamera boven uw kentekenplaat te installeren en zorg ervoor dat de kijkhoek aan uw behoeften voldoet.

Een inspectiecamera (borescope) is een handig hulpmiddel om de bedrading visueel te kunnen inspecteren, vooral als u de draden over de lengte van de auto in krappe of moeilijk toegankelijke gebieden laat lopen.

Veelgestelde vragen over draadloze back-upcamera’s

Werken draadloze back-upcamera’s goed?

De meeste draadloze back-upcamera’s zijn betrouwbaar, maar zoals bij elk apparaat dat een digitaal signaal gebruikt, kunnen er van tijd tot tijd problemen zijn.

Signaalvertraging en interferentie kunnen soms problemen veroorzaken met beeldverlies, hoewel dit vaker voorkomt in goedkopere producten.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een achteruitrijcamera?

Het is mogelijk om een goedkope back-upcamera op te halen voor ongeveer $ 20, met mid-budget modellen die ongeveer $ 100 kosten.

High-end camera’s kunnen u een prijs terugbrengen die $ 1.000 benadert, hoewel dit budgetniveau voor de meeste bestuurders overkill is.

Als u niet investeert in een draadloze back-upcamera, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat u mogelijk extra kosten moet betalen voor de installatie ervan.

Wat is het verschil tussen een achteruitrijcamera en een achteruitrijcamera?

Hoewel back-upcamera’s en achteruitkijkcamera’s vergelijkbaar zijn, zijn er een aantal belangrijke verschillen om te overwegen.

Een achteruitrijcamera is ontworpen om in te schakelen wanneer u achteruit rijdt en geeft uw achteruitrijpad weer, vaak met richtlijnen om te helpen.

Een achteruitrijcamera werkt op vrijwel dezelfde manier als uw achteruitkijkspiegel en u kunt deze op elk gewenst moment inschakelen om te controleren wat er direct achter uw voertuig zit.

Hoe lang duurt het om een back-upcamera te installeren?

Sommige eenvoudige draadloze back-upcamera’s kunnen in zeer korte tijd worden geïnstalleerd, waardoor het tussen de 30 en 45 minuten duurt vanaf het openen van de doos tot het klaar zijn voor gebruik.

Gemiddeld kunt u verwachten dat u 2-3 uur tijd besteedt aan het installeren van uw back-upcamera, afhankelijk van hoeveel ervaring u met het proces hebt.

Laatste woorden

Afgezien van de soms middelmatige transmissiekwaliteit en ontvangst van de gemiddelde draadloze back-upcamera, is er echt niet veel om niet van te houden aan deze handige gadgets.

Ze zijn rondom de $ 100-mark, kunnen relatief snel worden geïnstalleerd door een automonteur en het beste van alles is dat u duizenden dollars schade aan uw voertuig of dat van iemand anders kunt veroorzaken.

Back-upcamera’s zijn uiteraard ook een belangrijke manier om ongelukken met voetgangers of dieren te voorkomen.

Dus, ga je dit jaar een achteruitrijcamera aan je auto of vrachtwagen bevestigen? Laat het ons weten in de comments, en veilig rijden!

Akaso DL12 Mirror Back-up Camera
Akaso DL12 Mirror Back-up Camera
Betaalbare, robuuste en veelzijdige back-upcamera die helpt bij het veilig en eenvoudig achteruitrijden van voertuigen.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen