Beste camera voor landschapsfotografie en het vastleggen van het buitenleven

FacebookPinterestDelen

We zijn net klaar met onze zoektocht naar de beste camera voor landschapsfotografie hier – het is een leuke reis geweest!

Bij het fotograferen van landschappen telt elke pixel – of u nu van plan bent uw afbeeldingen af te drukken of ze gewoon op sociale media te delen, het kiezen van de juiste camera om de wereld in al zijn glorie vast te leggen, is belangrijk.

Sony-A7riv

Sony A7R IV

Een dynamisch bereik van 15 stops en maar liefst 61 megapixels maken dit uw ticket naar adembenemende beelden.

Controleer de huidige prijs

Landschapsfotografie is zo’n populaire bezigheid, of je nu een beginner, hobbyist of professional bent, en het is belangrijk dat je investeert in de juiste uitrusting voor de klus.

Natuurlijk zou je waarschijnlijk elke camera kunnen gebruiken voor landschapsfotografie. Je kunt zelfs je smartphone gebruiken als je wilt – er is tenslotte geen mooie camera voor nodig om een geweldige foto te maken.

Als je echter graag het meeste wilt halen uit die dramatische vergezichten, zonsondergangen en watervallen, neem dan de tijd om meer te weten te komen over de camera’s die professionele landschapsfotografen in deze gids aanbevelen.

Inhoudsopgave

Beste landschapscamera’s

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sony A7R IVBESTE ALLROUND
 • Verbluffende resolutie
 • Hoge snelheid continu-opnamen
 • Snelle hybride autofocus
 • Dynamisch bereik van 15 stops3
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujifilm GFX 50R |STERK AANBEVOLEN
 • Superieure scherpte &beeldkwaliteit
 • Dubbele geheugenkaartsleuven
 • Lichtgewicht
 • Robuuste weerbestendige behuizing
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon EOS 5DS RSTERK AANBEVOLEN
 • Hoge snelheid continu-opnamen
 • Bijsnijden van camera’s
 • Intelligente zoeker
 • Hoogste MP gezien in Canon full frame sensor
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon D850STERK AANBEVOLEN
 • Buitengewone resolutie
 • Uitstekende batterijprestaties
 • Kantelbaar touchscreen
 • Uitstekend dynamisch bereik
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon PowerShot G9 X Mark IIBESTE BUDGET
 • Touch screen paneel
 • Ultra slank & lichtgewicht
 • Ingebouwde Bluetooth
 • DIGIC 7-beeldprocessor
Bekijk prijs →

1. Sony A7R IV

beste camera voor landschapsfotografie

Bekijk meer beoordelingen

 • Dimensies:129 x 96 x 78 mm (5,1 x 3,8 x 3,1 inch)
 • Gewicht: 665 g (23,5 oz)
Controleer de huidige prijs

De nieuwe Sony A7R IV is een spiegelloze camera die maar liefst 61 MP in zijn volformaat sensor stopt en de Nikon D850 (45,7) en Canon 5DS R (50,6) hieronder overtreft om de hoogste resolutie full-frame camera op de markt te worden.

Als 61 MP niet genoeg is, wordt de A7R IV ook geleverd met een PixelVerschuiving Multi Shooting-modus die beelden tot 240 MP kan produceren. Je moet je onderwerp hiervoor helemaal stil hebben, maar het is een geweldige functie wanneer de scène er goed voor is.

Maar je hebt de pixelverschuivingsmodus niet nodig om een verbluffende beeldkwaliteit te krijgen. De A7R IV is misschien wel de enige full frame camera die qua hoge resolutie output wel eens een middenformaat camera zou kunnen evenaren. De beelden zijn gewoon dat goede. Het gaat ook niet alleen om de resolutie. De nieuw ontwikkelde Exmor R CMOS-beeldsensor van de Sony A7R IV wordt ook geleverd met een volledig dynamisch bereik van 15 stops en buitengewone prestaties bij weinig licht.

Over weinig licht gesproken, de Sony A7R IV wordt geleverd met een brede standaard ISO van 100-32000, en zelfs met het toegenomen aantal pixels blijkt een aantal verrassend ruisarme beelden bij hogere ISO’s, met een prachtig dynamisch bereik – zie waarom dynamisch bereik hier belangrijk is.

Op pad zonder statief? Geen nood! Met de 5-assige in-body beeldstabilisatie van de a7R IV kun je tot 5 stops langer in de hand fotograferen dan je anders zou doen. Ik heb duidelijke, scherpe foto’s uit de hand kunnen maken, zelfs in de vervaging licht van het blauwe uur!

Pittige autofocus is niet bijzonder belangrijk in landschapsfotografie – bomen en bergen hebben niet de neiging om te snel te bewegen. Toch, als je ook dieren in het wild fotografeert, is de autofocus van de Sony A7R IV ronduit geweldig, vooral met inheemse lenzen zoals de 16-35GM of de 70-200GM. Het is zelfs beter dan de A7R III, die geen sluggard was.

Sterker nog, op 567 autofocuspunten blaast de Sony A7R IV de andere hoge resolutie camera’s uit het water. (Ter vergelijking: de Nikon D850 heeft 153 AF-punten, de Fujifilm GFX 50R 117 en de Canon EOS 5DS R slechts 61 AF-punten.) Dit is geen groot probleem als je van handmatig scherpstellen houdt of alleen op een statief fotografeert, maar als je ook dieren in het wild fotografeert, werkt de Sony A7R IV als een droom.

Andere verbeteringen ten opzichte van de A7R III zijn een robuustere bouw, verbeterde weersafdichting (essentieel voor landschapsfotografen die fotograferen in ongunstige weersomstandigheden) en meer verfijnde bedieningselementen. Sony verbeterde ook de ergonomie door de A7R IV een grotere grip te geven en de sluiterknop schuin te zetten.

De full frame zoeker is nu helder, mooi en een genot om in te kijken. Net als de A7R III is het LCD-scherm groot en scharnierend, waardoor het gemakkelijk te componeren is bij gebruik van een statief.

De continue opnamesnelheid van 10 fps (met een buffer van 7 seconden) is zeker snel genoeg voor de meeste behoeften op het gebied van natuurfotografie, en het nieuwe trackingalgoritme is behoorlijk indrukwekkend. Zodra de autofocus de focus op een onderwerp vergrendelt, volgt deze het overal, zelfs tijdens het pannen.

Net als de andere A7’s is de accuduur van de Sony A7R IV geweldig. Zelfs met een zware sluitervinger kunnen de meeste landschapsfotografen een hele dag of twee gaan zonder batterijen te hoeven vervangen.

Dit geldt vooral als je de neiging hebt om de zoeker te gebruiken, die overigens 1,6 keer hoger in resolutie is dan de A7R III.

Uiteindelijk kom je echter terug op de verbazingwekkende beelden en de superieure hoeveelheid details die deze camera kan vastleggen. De overgangen van schaduwen naar middentonen en van middentonen naar hooglichten zijn naadloos (d.w.z. het dynamisch bereik), zonder hulp van ND-filters of nabewerking.

Sony heeft de afgelopen jaren consequent full-frame lenzen van topkwaliteit ontwikkeld voor zijn spiegelloze lijn en nu is er een uitstekende selectie om uit te kiezen. Er zijn nog geen tilt-shift lenzen in de line-up (misschien niet zo handig voor landschapsfotografen), maar ze komen binnenkort en voor nu kun je altijd adapters gebruiken.

Natuurlijk krijg je misschien een betere beeldkwaliteit met een middenformaatsensor, maar ergens rond de $ 3500 is de A7R IV veel goedkoper en veel draagbaarder. Sterker nog, de Sony A7R IV is eigenlijk de kleinste en lichtste van de camera’s met verwisselbare lens op deze lijst.

Bovendien is de A7R IV gewoon leuk. Het is gemakkelijk te gebruiken, snel, presteert goed bij zowat alles en heeft een beeldkwaliteit waardoor u billboards links en rechts van uw afbeeldingen wilt afdrukken. Het menusysteem is niet het beste, maar met al het andere dat deze camera te bieden heeft, is het moeilijk om er om te geven.

Dit is misschien wel een van de beste camera’s voor landschapsfotografie die je zult vinden. Je zult waarschijnlijk verliefd worden op deze camera vanaf het moment dat je de doos opent, laat staan vanaf het moment dat je je eerste beelden ziet. En als je graag grote prints maakt? Gewoon wauw!

Al met al is de Sony A7R IV niet alleen onze topkeuze voor beste landschapscamera van , het is ook een uitstekende allround camera die zal uitblinken, ongeacht je onderwerp.

Controleer de huidige prijs

2. Fujifilm GFX 50R |

beste camera voor landschapsfotografie

Bekijk meer beoordelingen

 • Dimensies: 160,7 mm x 96,5 mm x 66,4 mm (6,33 x 3,80 x 2,62 inch)
 • Gewicht: 775 g (27.3 oz)
Controleer de huidige prijs

Als u op zoek bent naar afdrukken van de beste kwaliteit die geld kan kopen, wilt u misschien van full-frame naar een middenformaatcamera springen. Mediumformaten kosten vaak tienduizenden dollars en zijn voor de meeste fotografen al lang buiten bereik. Nu zijn er echter een paar spiegelloze cameraversies die er zijn, en hiervan denken we dat de Fujifilm GFX 50R de beste mix van kwaliteit, prestaties en prijs is.

De GFX 50R biedt 51,4 MP op een volledige 44 x 33 mm middenformaat sensor, allemaal in een behuizing die eigenlijk aansteker dan een standaard DSLR full frame camera. Dat is iets minder resolutie dan de Sony A7R IV, maar de sensorgrootte is groter, net als de individuele pixels, waardoor de GFX 50R in veel gevallen een lichte rand heeft voor landschapsfotografen.

Terwijl 44 x 33 mm nog steeds wordt beschouwd als een gewassensor in de wereld van medium formaat camera’s, het is aanzienlijk groter dan een volformaat sensor (35mm) en dat maakt een wereld van verschil (buiten pixelgrootte). Het is een compleet andere opname-ervaring. Het is even wennen, maar als je dat eenmaal doet, wil je misschien nooit meer terug naar iets kleiners.

Vergeleken met Fujifilm’s andere spiegelloze middenformaten is de Fujifilm GFX 50R vooral een afgeslankte versie van de Fujifilm GFX 50S. Dat is geen slechte zaak, want de 50S presteert ook degelijk. De GFX 50R is gewoon een lichtere, meer ergonomische versie. De meetzoekerstijl houdt het bijzonder compact, vooral wanneer het is uitgerust met een prime-lens. Het is ook volledig weerbestendig en beoordeeld om tot -10ºC te werken, waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik in het veld.

Wat de prijs betreft, triomfeert de Fujifilm’s GFX 50R over andere spiegelloze middenformaten die op dit moment op de markt zijn. Voor ongeveer $ 4000 verslaat de GFX 50R de Hasselblad X1D II 50C met meer dan $ 1500. De Fujifilm GFX 50R is gewoon een van de meest betaalbare middenformaten die je kunt vinden.

Het eerste wat opvalt aan de GFX 50R is hoe licht hij aanvoelt. Met 775 g is hij 50 g lichter dan zijn oudere broer (de 50S) en 230 g lichter dan een Nikon D850. (De Sony A7R IV heeft het nog steeds geslagen op 665g.) Natuurlijk zijn middenformaat lenzen noodzakelijkerwijs iets omvangrijker dan 35 mm lenzen, maar dit is nog steeds een indrukwekkend draagbare kit.

Nu naar het echte vlees, en waarom dit de beste camera is voor landschapsfotografie als je het budget hebt: beeldkwaliteit. Hier is de Fujifilm GFX 50R echt moeilijk te verslaan, althans voor deze prijs. Het detail is fantastisch, vooral als het gaat om oppervlaktetextuur. De beelden hebben een uitstekende scherpte en helderheid. Foto’s gemaakt met deze camera zijn letterlijk gewoon prachtig.

Zijn ze beter dan de Sony A7R IV? Dat hangt er allemaal van af. Er zijn zeker situaties waarin de GFX 50R superieure beelden zal produceren ten opzichte van de A7R IV. In andere situaties werkt de A7R IV net zo goed voor landschappen en soms beter, vooral als je niet altijd een statief wilt gebruiken om je foto’s te maken.

Hoewel het dynamische bereik van de GFX 50R technisch gezien misschien niet zo indrukwekkend lijkt als de 15 stops van de Sony A7R IV, geeft de middenformaatsensor de GFX 50R eigenlijk een lichte voorsprong. Er is een verbazingwekkende hoeveelheid uitstekende details in de schaduwen, de overgangen naar middentonen zijn glad als boter en ik betwijfel of je ooit een belichting zult verliezen als gevolg van uitgeblazen hooglichten.

Een bonus voor fotografen met een lange belichtingstijd is de mogelijkheid om handmatige belichtingen van maximaal een uur in te stellen zonder over te schakelen naar de Bulb-modus. De GFX 50R meet en scherpstelt ook uiterst nauwkeurig bij weinig licht en heeft een EVF die uitzonderlijk goed presteert.

Voor degenen die fans zijn van het gebruik van ND-filters, zijn de EVF en het weinig licht dat scherpstelt op de GFX 50R zo goed is dat je vaak kunt meten, de belichting kunt instellen en op een onderwerp kunt scherpstellen zonder een 10-stops ND-filter af te nemen. De bestanden van lange belichtingen zijn verbazingwekkend schoon en ruisvrij, waardoor dit een van de topcamera’s is voor nachtlandschapsfotografie met lange belichtingstijd.

Als je echter op zoek bent naar een allround camera, is de Fujifilm GFX 50R het waarschijnlijk niet. Waar het in uitblinkt is landschapsfotografie (of fotografie waarbij het onderwerp niet beweegt). De autofocus, hoewel extreem nauwkeurig, is traag. Het fotografeert ook alleen met 3 fps en heeft twee keer zoveel sluitervertraging als de Sony A7R IV.

Dit zal de meer methodische fotograaf of iemand die de voorkeur geeft aan handmatige scherpstelling niet storen, maar als je op zoek bent naar iets dat “snel” is, kun je beter af zijn met de Sony A7R IV.

Een ander (potentieel) nadeel is dat er momenteel een vrij beperkt aanbod van native lenzen is. Toch zijn de essentials nu beschikbaar en ze zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Omdat je niet op zoek bent naar pittige autofocus met deze camera, werken lenzen van derden via adapters ook geweldig.

Een plek waar de 50R de Sony A7R IV verslaat (anders dan in sensorgrootte) is in het menusysteem. De intuïtieve, gebruiksvriendelijke menu’s van de Fujifilm GFX 50R maken de camera eenvoudig in te stellen en het wijzigen van instellingen is een fluitje van een cent.

Als je een fan bent van handmatige wijzerplaten en hoe Fujifilm-camera’s in de hand liggen, stelt de GFX 50R ook daar niet teleur. Sterker nog, veel fotografen kiezen de GFX 50R boven de Sony A7R IV alleen al op ergonomie.

Kortom, de Fujifilm GFX 50R is een prachtige landschapsfotografiecamera en een van de beste Fuji-camera’s tot nu toe. Je zult geen betere beeldkwaliteit vinden zonder tienduizenden dollars uit te geven aan een Phase One-camera of iets dergelijks.

Absoluut de meest betaalbare, goed presterende keuze als u op zoek bent naar middenformaat camera’s voor landschapsfotografie.

Controleer de huidige prijs

3. Canon EOS 5DS R

goede fotografiecamera's om landschappen te fotograferen

Bekijk meer beoordelingen

 • Dimensies: 152,0 x 116,4 x 76,4 mm (5,98 x 4,58 x 3,01 inch)
 • Gewicht: 930 g (32.80 oz)
Controleer de huidige prijs

Totdat de Sony A7R IV dit jaar uitkwam, was de Canon EOS 5DS R de hoogste resolutie full frame camera op de markt. Als je niet van middenformaat hield, was dit de camera bij uitstek – vooral als je al Canon-lenzen had

Zelfs nu, terwijl de CMOS-volformaatsensor van de Canon EOS 5DS R minder megapixels heeft dan de Sony A7R IV (50,6 MP versus 61 MP), is de sensor 21% groter (17,17 μm2 vs 14.15μm2 ), avond dingen een beetje uit.

Als je al in het Canon-ecosysteem zit en niet wilt upgraden naar de EOS R spiegelloze camerabody’s, is de 5DS R de beste camera voor landschapsfotografie .

Je zult genieten van de indrukwekkende beeldkwaliteit – meer dan genoeg om afbeeldingen van billboardformaat af te drukken – en de rotsvaste duurzaamheid van Canon’s 5D-lijn schittert echt.

Net als de meeste andere camera’s op deze lijst is de Canon EOS 5DS R bedoeld voor professionele landschapsfotografen die graag afdrukken van hoge kwaliteit maken. Als je tegen de EOS 5DS R aanloopt, zul je merken dat je werk onmiddellijk aan helderheid en definitie wint. U ziet ook dat het detailniveau bijna van de pagina springt, zonder dat u afbeeldingen achteraf in Photoshop hoeft te verscherpen.

Om te helpen bij het vastleggen van details, heeft de Canon EOS 5DS R de mogelijkheid om het low-pass filter op te heffen, waardoor elk detail naar voren kan komen. In tegenstelling tot de Sony A7R IV, als je het anti-aliasing low-pass filter weer wilt inschakelen, kun je dat ook doen.

Een ander kenmerk dat belangrijk is in landschapsfotografie is de robuustheid van de camera zelf. De Canon EOS 5DS R schittert hier. Het is misschien aanzienlijk zwaarder dan zijn spiegelloze concurrentie (930 g tot 665 g), maar de robuuste constructie van magnesiumlegering en uitstekende weersafdichting maken het vrijwel bombestendig in de buitenlucht.

Voor veel fotografen maakt de stevigheid van de grip van de Canon EOS 5DS R en de manier waarop de camerabody in de hand voelt het extra gewicht goed. In tegenstelling tot de Sony A7R IV heeft hij een top LCD scherm. En hoewel het hoofd LCD-scherm niet articuleert zoals dat van de A7R IV, is het iets groter, waardoor het gemakkelijker is om te zien wat je aan het doen bent.

Het gebruiksvriendelijke menusysteem draagt ook bij aan de schoonheid van deze camera, iets waar Sony echt aan moet werken in hun camera’s.

Misschien wel de grootste reden om voor de Canon EOS 5DS R te kiezen, is de brede selectie van hoogwaardige objectieven voor landschapsfotografie. Letterlijk de beste in de branche. Van de superbrede Canon EF 11-24mm f/4L USM tot de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, je kunt gewoon niet fout gaan.

Canon heeft ook een aantal uitstekende tilt-shift objectieven beschikbaar.

Wat de prijs betreft, is de Canon EOS 5DS R met ongeveer $ 3700 een eerlijke concurrent van de Sony A7R IV – vooral als je al een aantal Canon-lenzen bezit.

Er zijn echter enkele gebieden waar de leeftijd van de Canon EOS 5DS R te zien is. Het aantal autofocuspunten is veel lager (slechts 61 in vergelijking met de 567 van de A7R IV), de maximale ISO is slechts 6400 (ISO-bereik is alleen een overweging als je van plan bent om bij weinig licht te fotograferen) en de continue opnamesnelheid is slechts 5 fps. Er is ook geen touchscreen of wifi / bluetooth / NFC-connectiviteit en de levensduur van de batterij laat een beetje te wensen over.

Ook is de 5DS R voornamelijk ontworpen voor fotofotografie. Het wordt niet geleverd met videocentrische functies zoals HDMI-uitgang of hoofdtelefoonaansluitingen.

Deze functies maken niet uit als u uitsluitend een landschapsfotograaf bent, maar als u uw camera voor andere dingen wilt gebruiken, kunnen ze dealbreakers zijn.

Hoewel de Canon EOS 5DS R misschien niet bijzonder nieuw is, biedt hij de hoogste pixelhoeveelheid die momenteel beschikbaar is op DSLR-camera’s. De mogelijkheid om het low-pass filtereffect op te heffen is een enorme zegen (het primaire onderscheid met zijn tweeling, de 5DS) en de full-frame sensor is aanzienlijk groter dan wat je in een spiegelloos equivalent zult vinden.

Als je een landschapsfotograaf bent en Canon DSLR’s zijn jouw ding, dan is dit de beste camera voor landschapsfotografie.

Controleer de huidige prijs

4. Nikon D850

met 4k-video en 45,7 MP sensor is de D850 een goede fotograafcamera voor landschappen

Bekijk meer beoordelingen

 • Dimensies: 146 x 124 x 78,5 cm (5,8 x 4,9 x 3,1 inch)
 • Gewicht: 915 g (32.3 oz)
Controleer de huidige prijs

Niet te vergeten, Nikon heeft ook een star performer in de landschapsfotografie wereld – de Nikon D850. Het werd 2 jaar eerder uitgebracht dan de Sony A7R IV, maar wordt nog steeds geleverd met een aantal moderne functies zoals een aanraakscherm en internetconnectiviteit.

Momenteel verkoopt de Nikon D850 (review) voor minder dan $ 2800 en heeft een 45,7 MP full-frame sensor, wat meer dan genoeg is voor grootschalige afdrukken van topklasse.

Als je intensief veel fotografeert bij weinig licht en je ISO wilt maximaliseren, wint de Sony A7R IV het nog steeds aan de bovenkant, maar voor de meeste landschapsfotografen is de 64 – 25600 ISO van de Nikon D850 (uit te breiden naar 32-102400) meer dan genoeg voor stellair werk. In feite is de basis ISO van 64 van de D850’s (en de D810, zijn voorganger) de laagste van alle DSLR of spiegelloze camera’s op de markt.

Nikon doet prachtige dingen met hun Z-serie spiegelloze cameramodellen, maar er is zeker niets mis mee om hier te kiezen voor een DSLR zoals de Nikon D850. Ten eerste zijn native lensopties veel talrijker en betaalbaarder.

Hoewel niet bepaald zo pittig als de Sony A7R IV, is de autofocus van de Nikon D850 nog steeds behoorlijk indrukwekkend in zijn snelheid en meer dan genoeg voor een camera voor algemeen gebruik, laat staan voor landschapsfotografie. (Het is de op een na snelste in deze lijst.)

Wat de build betreft, als je al een Nikon-shooter bent, zal de Nikon D850 aanvoelen als een oude vriend. De beproefde Nikon-ergonomie ligt zelfs voor nieuwe gebruikers goed in de hand en de knopindeling is zowel intuïtief als comfortabel. De knoppen zijn ook verlicht, wat helpt bij het wijzigen van instellingen wanneer je in de schemering of ’s nachts aan het fotograferen bent.

Andere kenmerken die DSLR-gebruikers zullen waarderen, is het aanzienlijk grotere scharnierende LCD-scherm en het feit dat de Nikon D850 een top LCD heeft. Sterker nog, het LCD scherm van de Nikon D850 heeft een 63% hogere resolutie dan dat van de Sony A7R IV.

Als u liever de zoeker gebruikt, vindt u de prachtig heldere en gedetailleerde van de Nikon D850, die een uitstekend beeld biedt van het landschap voor u. Voor degenen die sterke ND-filters gebruiken, heeft nikon D850 ook een ingebouwde oculairsluiter om lichtlekkage te voorkomen.

Een ander opmerkelijk kenmerk is de ongelooflijke batterijduur van de Nikon D850 – 1840 opnamen in vergelijking met de slechts 670 opnamen van de Sony A7R IV. Dit kan een enorm verschil maken in het veld. Het heeft ook een uitstekende weersafdichting.

Wat in-camera functies betreft stelt de Nikon D850 niet teleur. Het wordt geleverd met alle functies die u zou verwachten, plus een burst-modus van 7 fps, focus bracketing, 4k-video-opname en een uitzonderlijke 8k time-lapse-modus.

Een ander serieus pluspunt is de rijke selectie van hoogwaardige lenzen om uit te kiezen. Er zijn 304 objectieven voor Nikon D850’s Nikon F vatting om uit te kiezen, waarvan 101 met optische beeldstabilisatie. Dit is handig omdat de Nikon D850 geen eigen in-camera stabilisatie heeft.

Nikon heeft ook een breed scala aan high-end tilt/shift lenzen. Dus tussen die en de rest van Nikon’s indrukwekkende selectie van top-of-the-line glas, zult u geen gebrek aan opties hebben. (Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan onze pagina met beste Nikon-lenzen voor landschapsfotografie.)

Is de Nikon D850 een betere keuze voor landschapsfotografie dan de Sony a7R IV? Als je al een aantal full frame Nikon objectieven bezit, absoluut. Het is ook een geweldige keuze als je een professional bent die je camera elke dag gebruikt, omdat de superieure optische zoeker en vriendelijke ergonomie het verschil in de wereld kunnen maken.

De Nikon D850 biedt ook een hogere prijs-kwaliteitverhouding. Voor iets minder dan $ 2800 krijg je een fantastische landschapscamera die net zo goed in de studio werkt. Dus als je prijsbewust bent, al hebt geïnvesteerd in het Nikon-ecosysteem en /of je hebt de extra functies van de A7R IV niet nodig, dan is de Nikon D850 zeker een waardige keuze.

Controleer de huidige prijs

5. Canon PowerShot G9 X Mark II

beste fotografiecamera's om landschappen te fotograferen

Bekijk meer beoordelingen

 • Dimensies: 99,06 x 58,42 x 30,48 mm (3,9 x 2,3 x 1,2 inch)
 • Gewicht: 206 g (7,3 oz)
Controleer de huidige prijs

Geen landschapscameralijst zou compleet zijn zonder iets voor ultralichte wandelaars en backpackers die iets willen dat ze op het pad kunnen meenemen. Maak kennis met de Canon Powershot G9 X Mark II, de beste camera voor landschapsfotografie als je een strikt budget hebt.

De Canon Powershot G9 X Mark II is een slanke compactcamera in zakformaat met een 20 megapixel 1-inch sensor en een 28-84mm equivalente lens. Het is letterlijk de kleinste, lichtste point-and-shoot met een 1-inch sensor op de markt. Met slechts 206 g is de Canon Powershot G9 X Mark II letterlijk ongeveer de grootte van een pak kaarten.

Eerlijk gezegd is de Canon Powershot G9 X Mark II zo klein en licht dat je nauwelijks weet dat hij er is. Tegelijkertijd voelt de build extreem solide aan.

Zelfs met zijn superslanke ontwerp slaagt de Canon Powershot G9 X Mark II er nog steeds in om enthousiaste handmatige bediening, een ingebouwd filter met neutrale dichtheid, een verrassend snelle interne processor, Raw-conversie in de camera en betrouwbare autofocus in te pakken.

Canon doet wel een beetje concessies aan de lenskwaliteit om zo’n klein profiel te krijgen. Zowel het equivalente brandpuntsbereik (28-84 mm) als de mogelijkheden bij weinig licht zijn vrij beperkt in vergelijking met die op andere pocketcamera’s, maar in ruil daarvoor is de G9X II de dunste camera in zijn soort. Met een dikte van slechts 31 mm merk je het nauwelijks in een shirt of jeanszak.

Hoewel het niet de breedste hoek is, biedt de 28 mm aan de bredere kant van het brandpuntsbereik nog steeds voldoende groothoekdekking voor landschappen. Het ISO-bereik van 125-12.800, hoewel niet overdreven, is ook behoorlijk.

De 1″ sensor is dezelfde als die gebruikt wordt in Canon’s duurdere Powershots en presteert bewonderenswaardig goed. Beelden zien er mooi uit met een uitstekende kleur en contrast. Het presteert ook redelijk goed in situaties met weinig licht.

Een van de manieren waarop Canon de Powershot G9 X Mark II zo klein heeft gehouden, is door voor de bediening bijna uitsluitend op het touchscreen te vertrouwen. Dit zal vrij bekend zijn voor degenen die upgraden vanaf een smartphone.

Andere functies zijn de mogelijkheid om continu te fotograferen met een snelheid van 8 fps, respectabele onderwerptracking, beeldstabilisatie en Wi-Fi met NFC- en Bluetooth-connectiviteit.

Voor iets minder dan $ 400 is de Canon Powershot G9 X Mark II een geweldige compact op instapniveau voor casual landschapsfotografen. De beeldkwaliteit is goed en het is een camera bij uitstek voor backpackreizen waarbij ruimte en gewicht ertoe doen.

Als je iets hogers wilt en het niet erg vindt om een paar ons toe te voegen, raad ik je aan om naar de PowerShot G7 X II te stappen. Het is slechts ongeveer $ 200 meer en je krijgt een veel betere lens en minder een smartphonegevoel.

Dat gezegd hebbende, de prijs, het formaat en het gewicht van de Canon PowerShot G9X Mark II zijn echt niet te verslaan. Je zou kunnen gaan joggen en het niet eens in je zak voelen. Het is onze budgetcamera-optie voor landschapsfotografie .

Controleer de huidige prijs

Veelgestelde vragen

Welke camera moet ik kopen voor landschapsfotografie?

Onze topkeuze voor een camera als je landschapsfotografie wilt maken is de Sony A7R IV. Met een indrukwekkende 61 MP, 15-stops breed dynamisch bereik en buitengewone autofocusprestaties, helpt de A7R IV je om elke keer je landschapsfoto’s te maken.

Is Canon of Nikon beter voor landschapsfotografie?

Zowel Canon als Nikon produceren geweldige opties voor landschapsfotografen, dus welke de beste camera produceert, komt echt neer op uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. De Canon EOS 5DS R is een geweldige optie voor degenen die investeren of willen investeren in het Canon-ecosysteem, terwijl onze topkeuze van Nikon de Nikon D850 zou zijn – een andere sterspeler als het gaat om landschapsfotografie.

Hoeveel megapixels heb ik nodig voor landschapsfotografie?

Weinig camera’s op de markt van vandaag hebben minder dan 16 MP, en zelfs die hebben een voldoende hoge resolutie om kwaliteitsbeelden vast te leggen. Dat gezegd hebbende, hoe hoger de megapixels, hoe beter uitgerust uw camera is voor het produceren van indrukwekkende kwaliteitsfoto’s en grootschalige afdrukken. De Sony A7R IV heeft bijvoorbeeld maar liefst een 61 megapixel sensor, waardoor het een topkeuze is voor serieuze landschapsfotografen.

Zijn spiegelloze camera’s goed voor landschapsfotografie?

Ja , veel spiegelloze camera’s zijn net zo uitgerust voor landschapsfotografie als DSLR’s. In feite bieden ze voordelen zoals kleiner en lichter zijn en dus gemakkelijker om mee te nemen op reizen, wandelingen en avonturen.

Laatste woorden

Dus daar heb je het – 5 ongelooflijke camera’s om uit te kiezen om mee te nemen op je volgende buitenavontuur.

Gewapend met een van de beste cameramodellen in deze gids en een lens of twee, is er echt geen excuus om het buitenleven in al zijn glorie vast te leggen.

Onthoud – of je nu een van deze camera’s bezit of niet, het belangrijkste is dat je naar buiten gaat en begint met fotograferen.

Veel plezier met snappen!

Sony-A7riv

Sony A7R IV

Een dynamisch bereik van 15 stops en maar liefst 61 megapixels maken dit uw ticket naar adembenemende beelden.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen