Beste instant camera voor leuke polaroid snaps

Je vraagt je misschien af waarom ik een gids schrijf over de beste instant camera op een site als Shotkit.

Shotkit gaat immers over de uitrusting die professionele fotografen gebruiken – welke interesse zouden ze hebben in een Polaroid-camera?!

Ik zal eerlijk tegen je zijn – ik had tot voor kort nooit interesse in dit formaat fotografie. Ik bleef ze op bruiloften zien als een soort ‘DIY photo booth’, en gasten lijken er dol op te zijn.

Toen ik mijn vorige baan verliet, kochten mijn collega’s een Fujifilm Instax Mini 90 Neo voor me. Het was de eerste keer dat ik fotografeerde met een camera die in staat is om een afbeelding af te drukken, en ik moet zeggen, ik had veel plezier!

fujifilm-instax-mini-90

Fujifilm Instax Mini 90 |

Klein, lichtgewicht, betaalbaar en leuk. Alles wat een instant camera zou moeten zijn, zonder pluisjes!

Controleer de huidige prijs

We zijn zo gewend om onze digitale camera’s te gebruiken voor werk of voor meer ‘serieuze dingen’, dat het soms gemakkelijk is om te vergeten dat fotografie leuk moet zijn.

Instant camera’s maken het maken van foto’s weer leuk. Ze zijn eenvoudig, betaalbaar (wat was de laatste camera die je kocht voor minder dan $ 70?!), En nostalgisch naar hoe vintage fotografie vroeger was.

Ironisch genoeg, voor de jongere fotografen die niet zijn opgegroeid rond onhandige Polaroid-camera’s, kan de hele ‘instant filmervaring’ van het geleidelijk voor je ogen zien verschijnen van een foto, zelfs enigszins lijken futuristisch! Ze zijn ook geweldige cameracadeaus.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante producten van het jaar.

Beste instant filmcamera’s van

Beeld Product Functies
shk2-table__image Fujifilm Instax Mini 90 |ONZE #1 KEUZE
 • Geweldige waarde
 • Lichtgewicht
 • Funky kleuren
 • Leuke functies
Bekijk prijs →
shk2-table__image Polaroid OneStep2BEST BEOORDEELD
 • Iconisch ontwerp
 • Unieke uitstraling
 • Leuk om te fotograferen
 • USB oplaadbaar
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujifilm Instax Mini 70 |GROTE WAARDE
 • Geweldige waarde
 • Compact &Licht
 • Funky kleuren
 • Leuke functies
Bekijk prijs →
shk2-table__image Lomography Instant AutomatUNIEK ONTWERP
 • Unqiue Ontwerp
 • Meerdere functies
 • Meerdere accessoires
 • Geweldige community
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujfilm Instax Aandeel SP-2BESTE INSTANT PRINTER
 • Betaalbaar
 • Snel aansluiten
 • Compact &Licht
 • USB oplaadbaar
Bekijk prijs →

1. Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Fuji Instax Mini 90 |

Bekijk meer beoordelingen

Grootte: 4,5 x 2,2 x 3,6 inch / 11,4 x 5,5 x 9,1 cm
Gewicht: 1 pond / 453 g

Controleer de huidige prijs

De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic was eigenlijk de camera die me aanmoedigde om deze reviews in de eerste plaats te schrijven, en degene die ik heb gekozen als beste instant camera van het jaar.

Het was het eerste Fuji-moment dat ik ooit had gebruikt, en kort nadat ik voor het eerst op de sluiterknop had geklikt, was ik verslaafd!

Design is nogal subjectief, maar naar mijn mening is dit het best uitziende product in zijn soort dat op dit moment op de markt is.

Natuurlijk, merken zoals Leica hebben de funky Leica Sofort voor de modebewuste fotograaf, maar je betaalt veel alleen voor de merknaam.

Er is ook de standaard Fujifilm Instax Mini 90 in kunstleerbruin die dezelfde functionaliteit heeft als de Neo Classic, maar met een andere look. Ik noem beide modellen voortaan gewoon de ‘Mini 90’.

Fujfilm Instax Mini 90 Bruin

De Fujfilm Instax Mini 90 in Brown is een uniek ontwerp.

De Fujifilm Instax Mini 90 heeft een klassiek, leuk en vriendelijk ontwerp dat je smeekt om hem op te pakken en te beginnen met fotograferen.

Het is klein en licht genoeg om met één hand vast te houden en neemt weinig ruimte in beslag in je tas. (Als grootte een belangrijke factor voor je is bij het kiezen van iets om mee te fotograferen, is hier mijn aanbeveling voor de beste zakcamera.)

Wat betreft de kwaliteit van de foto, dankzij een reeks echt nuttige functies voor het verkrijgen van een juiste belichting, produceert de Fujifilm Instax Mini 90 verrassend levendige en heldere foto’s.

Terwijl zelfs goedkope compactcamera’s een foto kunnen maken bij relatief weinig licht zonder de flitser te gebruiken, vertrouwen instants voor elke foto op hun flitser.

Je kunt het uitschakelen, maar voor de meeste situaties is het het beste om het ingeschakeld te laten (zelfs als het midden op de dag is), omdat de camera de flitser gebruikt om de belichting van de foto te ‘meten’.

Gelukkig is de flitser op de Fujifilm Instax Mini 90 uitstekend – krachtig genoeg om een bewegend onderwerp te ‘bevriezen’ zonder te helder te zijn om de huid van een onderwerp volledig uit te spoelen.

eenvoudig te gebruiken instax sqaure

De Fujifilm Instax Mini 90 is verkrijgbaar in twee stijlvolle kleuren.

Hoewel een deel van de aantrekkingskracht van de Polaroid-cameraafdrukken die typische white-face-on-a-dark-background flash-look is, is het ook leuk wanneer de flitser van de camera de ideale hoeveelheid licht uitzendt om aan te passen aan de afstand tot het onderwerp en de omgevingshelderheid om de belichting te optimaliseren.

Door gebruik te maken van ‘Party Mode’ op de Fujifilm Instax Mini 90, vertraagt de camera automatisch de sluitertijd iets om ervoor te zorgen dat eventueel achtergrondlicht ook in de foto wordt vastgelegd.

Dit is ideaal bij het fotograferen van een onderwerp voor een kerstboom ’s nachts, of bijvoorbeeld tijdens een vuurwerkshow. Het is ook de modus die je het meest zult gebruiken als je de Fuji meeneemt voor een boogie op de dansvloer!

Terwijl de andere modellen die in deze gids werden getest allemaal een goede flitsfunctionaliteit hadden, viel de Fujifilm Instax Mini 90 op omdat hij de omgevingsbelichting het beste kon behouden.

Met andere woorden, met behulp van party mode konden we het omgevingslicht achter een onderwerp ’s nachts het beste vastleggen met de Fuji.

De Fujifilm Instax Mini 90 heeft ook een goed scala aan handmatige bedieningselementen, waarvan de handigste de mogelijkheid is om een afbeelding onder of overbelicht te belichten door op L- of D-knoppen (lichter / donkerder) te drukken.

Er is ook macromodus, landschapsmodus, lampmodus (om de sluiter te verlengen), een timer en zelfs een dubbele belichtingsmodus als je echt wilt experimenteren.

Fuji Instax Mini 90 dubbele belichting

De Fuji Instax Mini 90 dubbele belichtingsfunctie opent de deuren naar oneindige creatieve mogelijkheden.

Met alle toeters en bellen van de Fujifilm Instax Mini 90 moet echter niet worden vergeten dat een deel van de allure van dit soort camera’s in hun eenvoud zit, vooral wanneer ze op zoek zijn naar de beste instantcamera voor kinderen.

Gebruikers willen vaak niet rommelen met instellingen, zelfs als het gewoon op een knop drukt om de feestmodus in te schakelen, of de kindermodus of wat dan ook.

Gelukkig functioneert de Fujifilm Instax Mini 90 in volautomatische modus erg goed, met net zo consistente belichtingen en kleuren als je van instant filmvoorraad mag verwachten.

Omdat Fujinon-lenzen historisch gezien altijd tot de beste behoren, ben je bij elke Fuji-camera in goede handen, zelfs een instant camera!

De levensduur van de batterij is redelijk met ongeveer 80-100 foto’s per lading. Als je de Fujifilm Instax Mini 90 gebruikt op een bruiloft of ergens waar je waarschijnlijk meerdere filmcartridges zult schieten, wil je misschien een aantal van deze DOT-01 reserve Fujifilm-batterijen ophalen. Ze zijn niet de officiële Fuji-exemplaren, maar zijn goedkoop en hebben geweldige recensies op Amazon.

Wat betreft de instant film zelf, kun je een verpakking met twee cartridges Fujifilm Instax Mini Instant Film kopen voor minder dan 15 dollar. Ik zou je echter aanraden om deze pakketten van 5 cartridges te kopen, om de kosten per afdruk terug te brengen tot ongeveer 60 / c per snap.

Controleer de huidige prijs

2. Polaroid Originals OneStep 2

Polaroid Onestep 2

Bekijk meer beoordelingen

Grootte: 5,9 x 3,8 x 4,37 inch / 14,99 x 9,65 x 11,1 cm
Gewicht: 1 pond / 489 g

Controleer de huidige prijs

In 2017 probeerde een bedrijf dat bekend staat als The Impossible Project het onmogelijke te doen, door de polaroidnaam nieuw leven in te blazen om het weer te bevestigen aan waar het hoort – instant filmcamera’s.

TIP hernoemde zichzelf als Polaroid Originals en kocht de laatste functionele Polaroid instant filmfabriek en herstartte de filmproductie voor Polaroid-compatibele camera’s.

Laten we beginnen met het goede – de Polaroid Originals OneStep2 heeft, ondanks de nogal ongebruikelijke naam, iets van een retro cultontwerp.

Er is letterlijk geen andere camera die erop lijkt, en ik vind het vooral leuk hoe ze het iconische Polaroid instant camera-ontwerp hebben behouden dat doet denken aan modellen van lang geleden – het is eigenlijk een moderne kijk op de klassieke OneStep Land Camera 1000.

Alle essentiële controles zijn dere, inclusief een belichtingsschuifregelaar, zelfontspanner, flitser aan / uit – inmiddels zult u zich ervan bewust zijn dat zelfs de beste modellen niet veel functies hebben!

Oranje LED’s aan de bovenkant van de OneStep2 vertellen je hoeveel batterij je nog hebt, en er is zelfs een microUSB-stekker voor het opladen van de interne batterij – een leuke touch, niet gezien op andere modellen. Ik hou vooral van de grote gele aan / uit-schakelaar, die eruit ziet alsof hij is ontworpen voor een hipsterbaby.

polaroid instant camera |

Iconisch retro design heeft een funky facelift gekregen.

De grootste reden om met een polaroid te fotograferen is nostalgie, en die vierkante polaroidfoto’s waar velen van ons mee zijn opgegroeid, zullen zeker herinneringen oproepen.

Het is alleen jammer dat de filmvoorraad zelf nog steeds onbetaalbaar is – Polaroid Color 600 Film die goed werkt in de OneStep2 komt neer op ongeveer $ 2 per foto, wat betekent dat dit een camera is die zeker niet je dagelijkse shooter zal zijn!

Wat betreft beeldkwaliteit, zoals je al weet, leent de instant filmervaring zich niet voor scherpte en levendige kleuren. Met de Polaroid Originals OneStep2 zijn kleuren uitgewassen en ingetogen, waardoor het echt lijkt alsof ze in de jaren 80 zijn geschoten … en ik vind dit een beetje leuk.

De beeldkwaliteit doet denken aan een polaroidopname in de jaren 80.

De flitser is krachtig genoeg om schaduwen op gezichten in te vullen, zelfs bij helder daglicht, en doet het goed om je niet te veel op een spook te laten lijken wanneer je bij weinig licht wordt gefotografeerd. Nogmaals, spookachtige huidtinten is een van de vertederende, unieke kwaliteiten van deze camera’s, dus hier valt niets te klagen.

Ik moet zeggen dat de Polaroid Originals OneStep2 een geweldig cadeau zou zijn – of de ontvanger nu een fotograaf is of niet, zelfs de verpakking alleen al is funky en verleidelijk, en het is een perfecte manier om analoge fotografie te beginnen.

Het is een duidelijk collector’s item en markeert ongetwijfeld het einde van een tijdperk van Polaroids, ondanks het feit dat het ontwerp afkomstig is van een modern merk dat meer in overeenstemming is met de smaak van de hipster van vandaag!

Het maken van foto’s is volledig idiot-proof, en de ergonomie / het ontwerp van de camera smeekt er gewoon om om hem vast te houden en te maken – als je de kosten van film niet erg vindt, of verwacht dat je hem niet vaak zult gebruiken, is dit een echt unieke camera die erg leuk is om te fotograferen.

Controleer de huidige prijs

3. Fujifilm Instax Mini 70 |

Fujifilm Instax Mini 70 |

Bekijk meer beoordelingen

Grootte: 3,25 x 4,5 x 7 inch / 8,2 x 11,4 x 17,7 cm
Gewicht: 226 pond / 0,5 pond

Controleer de huidige prijs

Fujifilm biedt verschillende Instax-modellen en de keuze welke te kopen kan nogal verwarrend worden.

Het feit is dat ze allemaal dezelfde of vergelijkbare Fuji Instax-filmvoorraad gebruiken, dus het eindresultaat is zeer vergelijkbaar.

Afgezien van de Neo Classic die eerder werd genoemd als een van de beste opties van het jaar, loopt de Fujifilm Instax Mini 70 niet ver achter. Het is ook een fantastische camera voor kinderen.

Cameratestsite DPReview bekroonde het de eerste plaats in zijn eigen selectie van de beste instant-camera’s en beschreef het als het hebben van “… enkele van de beste ergonomie met de juiste balans tussen instellingen en automatisering, waardoor minder verspilde opnamen worden gemaakt en een bediening die gemakkelijk te achterhalen is.”

In vergelijking met de andere vergelijkbaar geprijsde Fujifilm Instax-camera’s die vandaag beschikbaar zijn, vindt de Fujifilm Instax Mini 70 de beste balans tussen grootte en bruikbaarheid.

In mijn relatief grote handen voelt het goed om vast te houden, en niet als een goedkoop speeltje, zoals de andere Mini’s in de serie aanvoelden – het is nog steeds vooral een goedkoop gemaakte plastic camera, maar deze voelt van betere kwaliteit dan de anderen.

Fujifilm Instax Mini 70 kleuropties

De Fujifilm Instax Mini 70 is verkrijgbaar in 6 kleuren.

Fujifilm mist geen trend met zijn modellenaanbod, en de combinatie van selfie-modus (die de brandpuntsafstand en helderheid aanpast aan het ideale niveau voor een armlange opname) en een selfiespiegel (waarmee je de opname kunt inlijsten), maakt de Fujifilm Instax Mini 70 perfect voor een bepaalde demografie!

Ik spot een beetje met elke vermelding van ‘selfie’-functionaliteit op een camera, maar ik moet toegeven dat het maken van selfies net zo goed is ingebakken in de huidige samenleving als het maken van gewone foto’s.

Instants zijn bedoeld om te worden gebruikt voor snelle kiekjes in leuke situaties, dus de opname van selfie-vriendelijke functionaliteit is eigenlijk best handig.

Andere meer gebruikelijke functionaliteit omvat een zelfontspanner, een 2-shot continue zelfontspanner, macromodus, landschapsmodus, hi-key-modus en een handige vulflitsmodus, die helpt om dat bladwitte gezicht te voorkomen look.

Er is zelfs een statiefbevestiging… maar ik denk niet dat ik ooit iemand een statief met een instant camera heb zien gebruiken. Misschien is het er om de bevestiging van een selfie-stick mogelijk te maken?!

Fuji Mini 70 |

De Fujifilm Instax Mini 70 is klein en licht genoeg om altijd in je tas te hebben.

De beeldkwaliteit van de Fujifilm Instax Mini 70 is solide en vrijwel gelijk aan het duurdere Neo Classic-model, althans bij goed licht.

Automatische belichtingsregeling zorgt ervoor dat omgevingslicht wordt aangezogen in de sensor van de camera, waardoor de belichting van nachtportretten in evenwicht wordt gebracht wanneer uw onderwerp zich voor een verlichte achtergrond bevindt.

Wat betreft de instant film zelf, kun je een verpakking met twee cartridges Fujifilm Instax Mini Instant Film kopen voor minder dan 15 dollar. Ik zou je echter aanraden om in verpakkingen van 5 cartridges te kopen, om de kosten per afdruk terug te brengen tot ongeveer 60 / c per snap.

De Fujifilm Instax Mini 70 neemt 2 CR2 batterijen mee en kan meer dan 250 flitsopnames meegaan. Fuji claimt eigenlijk “30x 10 packs film”, maar ik kon niet helemaal 300 shots namaken met mijn batterijen.

De batterijen zijn in ieder geval goedkoop en lichtgewicht, waardoor de Mini 70 ook licht van gewicht is.

Verkrijgbaar in 6 kleuren waaronder een hippe gouden afwerking, is de Fujifilm Instax Mini 70 bovenal een leuke camera die ondanks zijn kleine gestalte de aandacht trekt.

Het is echt een camera die je elke dag in je tas kunt hebben naast je andere dagelijkse bezittingen, en bevat precies de juiste hoeveelheid functionaliteit om een goede instant filmopname te maken.

Controleer de huidige prijs

4. Lomography Lomo’Instant-automaat

Lomography Lomo'Instant Automat

Bekijk meer beoordelingen

Grootte: 4,8 x 3,9 x 2,9 inch / 12 x 9,9 x 5 cm
Gewicht: 12,5 oz / 354 g

Controleer de huidige prijs

De Lomo’Instant Automat is het product van een Kickstarter-campagne van het iconische instantfilmmerk Lomography.

Het is een geweldig uitziende camera die verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, elk met namen van modieuze en nostalgische stranden. Mijn keuzes van het stel zijn de volledig zwarte of volledig witte versies.

Afgezien van zijn verschillende uiterlijk, heeft de Lomo’Instant Automat functionaliteit die niet beschikbaar is voor de andere modellen.

Lomography noemt het ‘de meest geavanceerde instant camera’ – of dit het geval is of niet, is betwistbaar, maar het ondersteunt zeker verschillende leuke functies die onbeperkte creativiteit aanmoedigen.

Een van deze functies is de mogelijkheid om lenzen te wisselen om verschillende looks voor je foto te creëren. Je moet de lenzen apart kopen, of in een van de bundels, zoals de South Beach-editie van de Automat met 3 lenzen: een close-up, een fish-eye en een groothoeklens.

Er is ook een ‘Splitzer’-lens beschikbaar om meerdere segmenten in uw afbeeldingen te maken.

Lomo'Instant Camera test

De ‘South Beach’ editie van de Lomo’Instant Automat wordt geleverd met 3 lenzen.

Persoonlijk heb ik bij het kopen van een instant camera geen interesse in het wisselen van lenzen. Het hele punt van hen voor mij is in hun eenvoud, en ik haal de camera zelden uit de automatische modus.

Als u echter een liefhebber bent en het breedste scala aan foto’s met uw camera wilt kunnen vastleggen, kan de mogelijkheid om lenzen te wisselen op de Lomo’Instant Automat u aanspreken.

Twee andere unieke kenmerken van de Lomo’Instant Automat zijn de mogelijkheid om de lensdop als afstandsbediening te gebruiken en de opname van verwisselbare kleurgels die u kunt gebruiken om de kleuren in uw foto te wijzigen.

Er is zelfs een LED-belichtingsteller om u te laten zien hoeveel frames u nog over hebt.

Net als bij de andere beste producten die hier worden getoond, worden diafragma, sluitertijd en flitsuitvoer van de Lomo’Instant Automat automatisch aangepast om ervoor te zorgen dat uw opnamen perfect worden verlicht en dat omgevingslicht zelfs bij weinig licht wordt aangezogen.

Andere opnamemodusopties zijn de lampmodus, meerdere belichtingen, geen flitser, belichtingscompensatie (door op +1 of -1 te drukken).

Wat betreft de werkelijke kwaliteit van het beeld, produceert de Lomo’Instant Automat zeker geen beelden die zo helder of levendig zijn als de Fuji instant-camera’s die hier worden getoond. De afdrukken zijn een beetje wazig en vervaagd, meer typerend voor goedkopere Polaroid-camera’s van vroeger.

Lomo Automat Instant Camera voorbeeldfoto's

Prints geproduceerd door de Lomo’Instant Automat zijn enigszins vervaagd en wazig, maar dit maakt deel uit van de aantrekkingskracht van Lomography.

Ik denk echter niet dat scherpe, levendige prints van de Lomo’Instant Automat hier de bedoeling was van de fabrikant. ‘Lomography’ lijkt meer een beweging dan een merk.

Met hun “Denk niet na, schiet gewoon” motto, modellen zoals de Lomo’Instant Automat zijn bedoeld om een herinnering vast te leggen met een bepaalde nostalgische kwaliteit die al is ingebakken, in plaats van prijzen te winnen voor beeldkwaliteit.

Er is eigenlijk een leuk fotografieboek genaamd ‘Lomo: Don’t Think, Just Shoot’ dat samenvat waar Lomography over gaat.

(Het boek in combinatie met de camera zou een geweldig cadeau zijn voor een fotograaf of tiener die nog nooit eerder een van deze soorten camera’s heeft gehanteerd.)

Ik vind het een beetje ironisch dat Lomography wil dat je fotografeert zonder na te denken, maar creëert een instant camera met verwisselbare lenzen, een afstandsbediening lensdop en gekleurde gels …!! Maar toch kan ik begrijpen waarom ze hun product wilden onderscheiden van de andere camera’s op deze lijst.

Lomo Automat instant camera kit |

De Lomo Automat kit bevat meerdere lenzen en gekleurde gels.

De Lomo’Instant Automat is een eenvoudig te gebruiken, draagbare, goed ontworpen en vooral extreem leuke instant filmcamera.

Het heeft het soort funky ontwerp dat op elk feestje een gespreksstarter zou zijn, en ik moet toegeven dat ik de intentie van Lomography bewonder met alle accessoires die beschikbaar zijn voor de Automat, om het het enige moment te maken dat je ooit nodig zult hebben.

Hier is een korte video die de Lomo’Instant Automat in actie laat zien, waardoor je een idee krijgt van hoe snel de Instax-film afdrukt:

De Lomo’Instant Automat neemt Fuji Instax-film, en net als voorheen raad ik aan om pakketten van 2 cartridges of beter nog, verpakkingen van 5 cartridges te kopen om ervoor te zorgen dat u de beste kosten per afdruk profiteert.

Wat de levensduur van de batterij betreft, kunt u meer dan 100 flitsblootstellingen verwachten van de 2x CR2-batterijen.

Controleer de huidige prijs

Beste Instant Photo Printer

Fujfilm Instax Aandeel SP-2

Fujifilm Share SP-2 Printer

Bekijk meer beoordelingen

Grootte: 3 x 5 x 7,12 inch / 7,6 x 12,7 x 18 cm
Gewicht: 0,54 pond / 244 g

Controleer de huidige prijs

Als je niet helemaal verkocht bent aan het idee van dit genre fotografie, maar toch de nostagia en het plezier van instant film wilt ervaren, zou ik de Fujifilm Instax Share SP-2 ten zeerste aanbevelen – een mini-fotoprinter die je smartphonekiekjes of je digitale camera-opnamen binnen enkele seconden naar Instax-film kan afdrukken.

Niet veel groter dan de gemiddelde smartphone en met een gewicht van slechts 0,54 lbs (244 g), het is het soort gadget dat je te allen tijde in je tas kunt hebben.

Fuji Instax Share SP2 printer |

De Fuji Instax Share SP2 printer is niet veel groter dan een smartphone.

Ik heb gezien dat trouwfotografen de Fujifilm Instax Share SP-2 gebruiken om afbeeldingen af te drukken voor hun bruiloftsklanten bij de receptie (foto’s overbrengen van hun telefoons of zelfs hun gewone camera’s naar de printer) – dit heeft altijd een enorme impact, ondanks dat het heel eenvoudig is om te doen.

Afdrukken vanaf de Instax Share SP-2 duurt slechts 10 seconden en de afdrukresolutie van 800 x 600 dots bij 320 dpi is eigenlijk beter dan sommige fujifilm instant camera’s.

Mijn favoriete functie op de Fujifilm Instax Share SP-2 is de knop Reprint, waarmee je dezelfde afdruk met meerdere mensen kunt delen, zonder dat je hoeft te graven in de instellingen van de smartphone.

Kopersgids

Wat wordt er precies bedoeld met ‘instant’, of ‘Polaroid camera’s’?

Polaroid is het bedrijf dat de technologie populariseerde om mensen in staat te stellen bekijk een foto binnen enkele ogenblikken na het maken ervan.

Terwijl polaroidcamera’s nog steeds in de buurt zijn, hebben andere fabrikanten onlangs de schijnwerpers gestolen.

Een deel van de aantrekkingskracht van deze camera’s is de tekortkoming van de uiteindelijke afdruk, net als populaire Instagram-filters die zijn ontworpen om een foto er oud en vervaagd uit te laten zien.

Elke foto die je maakt met een instant camera is echt uniek in zijn soort, en het kunnen aanraken van het eindproduct en erop schrijven, doorgeven aan een vriend of op je koelkast plakken, maakt het hele proces erg leuk.

Vanwege hun enorme populariteit onder zowel amateurs als professionele fotografen, is er een schat aan verschillende instantmodellen op de markt.

Om je niet te overweldigen, heb ik de selectie beperkt tot slechts 4 belangrijke modellen, plus een geweldige kleine printer om elke gewone digitale camera een ‘instant’ afdrukervaring te geven.

Dit zijn de criteria die ik heb gebruikt om de keuze te maken:

 1. Prijs – een tiener moet er een kunnen betalen met gespaard zakgeld!
 2. Grootte/gewicht – Needs om draagbaar genoeg te zijn om relatief onopgemerkt bij je te hebben
 3. Functies – moet meer doen dan een wegwerpcamera
 4. Afdrukkwaliteit – moet zo goed mogelijk zijn met een Polaroid-achtige filmvoorraad
 5. Ontwerpen – is het gemakkelijk en leuk om te gebruiken?

Je hebt misschien gehoord van de Polaroid POP, of andere ‘gemoderniseerde’ instant camera’s met ingebouwde bewerkingsfuncties en kleuren LCD-schermen – naar mijn mening verspil je je geld niet aan deze te dure, onnodige constructies.

De essentie van instant fotografie is om het simpel te houden! Geen enkele hoeveelheid mooie moderne functies zal in staat zijn om te verbeteren wat in wezen een gebrekkig proces is, en daarin ligt de schoonheid ervan – de imperfectie van de instant fotografie-ervaring is vertederend en uniek.

Laatste woorden

instax plein

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn verzameling van wat ik beschouw als de beste instant camera’s van het jaar.

Zoals ik aan het begin van de post al zei, zijn deze camera’s niet in staat om zo levendige afdrukken te maken als we verwachten in dit digitale tijdperk, maar daarin ligt de allure van het medium.

Kijken naar een beeld dat zich geleidelijk voor je ogen ontwikkelt als bij toverslag is nog steeds opmerkelijk, ondanks het tijdperk van instant film en polaroidcamera’s.

Het hebben van onvolmaakte, niet-herhaalbare afdrukken maakt instant film een van de meer betaalbare geneugten van fotografie in de moderne tijd.

fujifilm-instax-mini-90

Fujifilm Instax Mini 90 |

Klein, lichtgewicht, betaalbaar en leuk. Alles wat een instant camera zou moeten zijn, zonder pluisjes!

Controleer de huidige prijs