Beste fotoscansoftware voor meerdere foto’s (gratis + betaald)

FacebookPinterestDelen

Als je serieus bent over het bewaren van je fotografische herinneringen, zorg er dan voor dat je dit jaar de beste fotoscansoftware gebruikt.

Of u nu meerdere foto’s tegelijk wilt scannen of ze één voor één wilt scannen, gescande afbeeldingen zijn een back-up van uw dierbare herinneringen die na verloop van tijd niet zullen verslechteren.

In plaats van een online fotoscanservice te gebruiken, kunt u thuis foto’s naar digitaal converteren met gratis fotoscansoftware, die uw oude afdrukken kan digitaliseren en binnen enkele seconden een back-up kan maken.

Met de beste software-apps voor het scannen van foto’s kunt u duizenden foto’s tegelijk scannen, waardoor u veel tijd bespaart.

Afgezien van het tonen van de beste software, laten we u ook de beste manier zien om veel foto’s op uw iPhone, computer of fotoscanner te scannen.

De meeste apps voor het scannen van foto’s die hier zijn opgenomen, kunnen ook documenten scannen, maar we zullen ons concentreren op degenen die uitblinken in het scannen van meerdere foto’s.

Laten we de aanbevelingen eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Wat is het beste programma om meerdere foto’s te scannen in 2023?

Photomyne

Pros

 • Bulksgewijs afbeeldingen scannen in enkele minuten
 • Oude foto’s vernieuwen om er nieuw uit te zien
 • Eenvoudig verscherpen om onscherpte te verwijderen
 • Ontworpen voor foto’s, dia’s en negatieven
Tegens

 • Prijzen kunnen onduidelijk zijn
 • Kwaliteit afhankelijk van telefoon
Meer informatie

Een van de beste fotoscansoftware voor het organiseren en benadrukken van uw unieke familiegeschiedenis is Photomyne.

Uitgerust met een overvloed aan geavanceerde functies, werkt Photomyne op kunstmatige intelligentie om het scannen van foto’s te optimaliseren met automatische detectie, rotatie en bijsnijden.

U kunt ook profiteren van de organisatorische functies van Photomyne, waarmee u meerdere foto’s kunt scannen, albums kunt maken, mensen kunt taggen, tijden en datums kunt toevoegen en audio of tekst kunt opnemen om echt een uniek tintje aan elke laatste foto toe te voegen.

En met een gratis of betaalde versie om uit te kiezen, kunt u genieten van eenvoudig fotoscannen of uw ervaring verbeteren en alle toeters en bellen krijgen met de upgrade.

Sommige gebruikers merkten echter op dat de prijzen voor de geüpgradede versie een beetje onduidelijk lijken en dat de kwaliteit van je foto’s natuurlijk maar zo goed is als de camera op je smartphone.

U kunt zelfs genieten van geavanceerde functies zoals animatie, zodat u met één klik beweging en persoonlijkheid aan foto’s kunt toevoegen.

En het beste van alles is dat Photomyne een speciaal webplatform biedt voor het bekijken en delen van uw herinneringen in een digitaal formaat, zodat u eenvoudig afbeeldingen kunt delen met vrienden en familie over de hele wereld.

Dit betekent dat u niet alleen op uw computer kunt bewerken en afbeeldingen kunt afdrukken en inlijsten, maar u kunt ze ook delen via weblinks of de app voor delen.

Het is duidelijk dat alle geavanceerde functies van Photomyne en de mogelijkheid om een enkele foto of een heel album vanaf uw pc te scannen, het een koploper maken voor de beste software voor het scannen van meerdere foto’s die momenteel op de markt is.

 • Photomyne beoordeling

Fotoscan

Pros

 • Snelle scans van hoge kwaliteit
 • Intuïtieve lay-out
 • Verblinding verwijderen
 • Gratis te gebruiken
Tegens

 • Potentieel slechte resolutie
 • Ocassional vertragingen in sensing
Meer informatie

Een van de nieuwste en beste aanbiedingen van Google Foto’s is PhotoScan, waarmee u snel volledige foto’s kunt digitaliseren.

PhotoScan is ontworpen om zelfs de oudste afbeeldingen in slechts enkele minuten te digitaliseren en werkt op een opname vanuit meerdere hoeken – waarbij de beste functies van elke hoek worden samengebracht in één samenhangende foto zonder verblinding, vervaging of andere vervelende defecten.

De intuïtieve lay-out maakt het gemakkelijk voor gebruikers van alle leeftijden en ervaringsniveaus om te gebruiken, hoewel u een zelfstudievideo ziet verschijnen wanneer u de app downloadt, wat geweldig is voor diegenen die mogelijk resistent zijn tegen of geïntimideerd door het concept van scannen zonder een echte scanner.

U ziet ook kleine pop-upberichten die u door uw eerste scan leiden om u te helpen voorkomen dat hik.

Bij het scannen ondergaat uw afbeelding randdetectie voordat deze automatisch wordt bijgesneden, roteren en verfijnen voor een nieuwe en verbeterde look die zelfs aanzienlijk vervaagde en oude foto’s nieuw leven inblaast. En perspectiefcorrectie zorgt voor rechte rechthoekige scans voor optimale precisie.

Hoewel sommige gebruikers problemen meldden met ongelijke helderheid nadat de uiteindelijke foto vanuit verschillende hoeken is gemaakt, evenals een ondermaatse resolutie op full-size monitoren, waren de meeste gebruikers behoorlijk tevreden met hun PhotoScan-resultaten, waardoor het een kanshebber was voor de beste gratis fotoscansoftware die beschikbaar is.

Geniet van eenvoudigere opnames en scans voor naadloze fotodigitalisering met Google’s PhotoScan.

ScanSpeeder

Pros

 • Eenvoudig en efficiënt scannen in bulk
 • Herstel met één klik
 • Aanpassen met tekst
 • Standaard- en pro-versies
Tegens

 • Alleen ontworpen voor Windows
 • Onbetrouwbare klantenondersteuning
Meer informatie

Het tot leven brengen van grote hoeveelheden verouderde foto’s is eenvoudiger dan ooit met ScanSpeeder.

Hoewel de meeste fotoscansoftware bedoeld is voor smartphones, zullen pc-gebruikers zich verheugen over het feit dat ScanSpeeder eigenlijk op hen is afgestemd met systeemvereisten die Windows 7, 8, 8.1, 10, 11 en Vista omvatten.

Ontworpen om met uw flatbedscanner op alles te werken, van plakboeken en fotoalbums tot sportkaarten en munten, is het bewaren van al uw jeugdherinneringen eindelijk haalbaar. En omdat u afbeeldingen rechtstreeks vanaf de albumpagina scant, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het beschadigen van belangrijke herinneringen.

Met herstel met één klik kunt u vervaging in een mum van tijd corrigeren, terwijl u met een optie om tekst aan foto’s toe te voegen gemakkelijk titels, datums, namen en tijden kunt toevoegen voor gedetailleerd scrapbooken. U kunt uw bestanden ook eenvoudig een naam geven met de naamgevingsconventie van uw voorkeur of profiteren van de automatische naamgevingsfunctie.

Hoewel het wordt beschouwd als een van de beste softwareoplossingen voor het scannen van foto’s die beschikbaar zijn, merkten sommige gebruikers op dat klantenondersteuning niet leek te bestaan toen problemen werden gecommuniceerd.

Met een overvloed aan systeemvereisten die tegemoetkomen aan mensen met computers die op Windows werken, lijdt het echter geen twijfel dat ScanSpeeder een topkeuze is voor de beste gratis fotoscansoftware voor Windows 10.

 • Wat is de beste filmscanner om oude dia’s en negatieven te digitaliseren?

Twain Sané

Pros

 • USB/SCIS aangesloten
 • Gratis te gebruiken
 • Intuïtieve interface
 • Compatibel met apps
Tegens

 • Problemen met crashen
 • Onregelmatige updates
Meer informatie

Trap de vervelende manier van scannen naar de stoeprand met Twain Sane.

Twain Sane is een van de beste fotoscansoftware voor Mac-gebruikers en maakt gebruik van de SANE-backendbibliotheken om toegang te geven tot een groot aantal USB- of SCIS-scanners om afbeeldingen op te halen.

Eenvoudig te installeren met een intuïtieve interface, u bent in een mum van tijd verbonden en scant afbeeldingen. En de compatibiliteit met Image Capture en Microsoft Word betekent dat u kunt genieten van meer beeldgerichte functionaliteit.

Omdat een breed scala aan gebruikers succes heeft geboekt met een brede lijst met verschillende scanners, is Twain Sane niet beperkt tot een enkel type of merk scanner, dus u kunt gemakkelijk een scanner met een lager budget of een high-end scanner gebruiken.

Bovendien is het niet alleen gemakkelijk en handig in gebruik, maar ook gratis. Sommige gebruikers meldden echter problemen met de software die vaak crashte waarvan ze dachten dat ze konden worden opgelost met frequentere updates, waardoor ze de voordelen van betaalde software moesten verkennen.

ScanPapyrus

Pros

 • Snelle scansoftware
 • Zintuigen en roteren indien nodig
 • Detecteert individuele afbeeldingen
 • Uitgebreide formaatondersteuning
Tegens

 • Scanner ingeschakeld
 • Gratis optie is beperkt
Meer informatie

Zeg hallo tegen sneller, eenvoudiger batchscannen met ScanPapyrus.

Zorgvuldig ontworpen voor Windows, ScanPapyrus is misschien wel een andere optie voor de beste fotoscansoftware voor Windows 10, Windows XP, Windows Vista en meer.

Hoewel u geen toegang hebt tot sommige functies met behulp van de gratis optie, kunt u genieten van afdrukfunctionaliteit en tekstherkenning, maar om de beste delen van ScanPapyrus volledig te verkennen, moet u betalen voor de licentie. Hoewel dit u de vrijheid geeft om de software op meerdere computers te gebruiken.

Hoewel het is ontworpen om alles te scannen, van afbeeldingen, documenten en zelfs boeken, detecteert ScanPapyrus randen en roteert uw afbeelding dienovereenkomstig terwijl onnodige marges worden verminderd.

Zelfs als u meerdere pagina’s in uw scanner invoegt, scant uPapyrus kan individuele afbeeldingen detecteren en scheiden, wat echt optimaliseert wat anders een extreem langdurig proces zou zijn.

En omdat het verschillende formaten ondersteunt, kunt u uw werk opslaan in TIFF, PDF, PNG, JPEG en meer. Omdat het echter geschikt is voor scanners in plaats van via uw smartphone te worden bediend, kan het tijdrovender zijn dan app-bediende fotoscansoftware.

Krijg de automatische rotatie en margereductie die u nodig hebt van een fotoscanner met ScanPapyrus.

Microsoft-lens

Pros

 • Handig mobiel ontwerp
 • Foto’s verbeteren of bestanden uploaden
 • Intelligente acties extraheren tekst
 • Papieren documenten scannen en opslaan
Tegens

 • Sommige gebruikers merkten vertragingen op
 • Problemen na updates
Meer informatie

Scan uw foto’s gemakkelijk vanuit de palm van uw hand vanaf elke plek ter wereld met Microsoft Lens.

U kunt eenvoudig een foto scannen of vastleggen en vervolgens bewerken met uw iPhone- of Android Photo-app, maar dat is niet alles. Omdat Microsoft Lens is ontworpen om informatie vast te leggen van alles, variërend van whiteboards en documenten tot ontvangstbewijzen, restaurantmenu’s en visitekaartjes, biedt Microsoft Lens u de vrijheid om met één klik vast te leggen zonder de hoofdpijn van handmatige notities maken.

U kunt ook eenvoudig tekst uit afbeeldingen halen met behulp van intelligente acties door de gewenste taal te selecteren, de camera op de tekst te richten en op uw camera te tikken.

Vervolgens wijzigt u eenvoudig de randen van de foto indien nodig en voilà – u kunt nu de tekst kopiëren en delen waar u maar wilt met behulp van een van uw apps, waardoor kantoormedewerkers zich verheugen over de vrijheid om een snelle foto te scannen en moeiteloos woorden of tabellen uit werkbestanden te kunnen extraheren, zodat u de dagen van vervelende kantoornotities kunt kussen.

Hoewel Microsoft deze innovatieve software voor Androids heeft ontworpen, is deze beschikbaar via Microsoft, Google Play en de Apple Store. En hoewel veel gebruikers deze app als geweldig beschouwen, merkten sommige gebruikers na een update dat het traag leek om contouren en grenzen te voelen en dus niet goed kon scannen.

Of u nu papieren documenten wilt converteren naar Word-bestanden, een PDF of een PowerPoint of gewoon foto’s wilt importeren die al op uw telefoon staan, Microsoft Lens dekt al uw scanbehoeften.

Zilverfast

Pros

 • Scannen met meerdere belichtingen
 • Eenvoudig in gebruik
 • DNG raw-ondersteuning
 • Ondersteuning voor meerdere scanners
Tegens

 • Handmatige modus wordt rommelig
 • Zicht duur
Meer informatie

Uw afbeeldingen in de digitale wereld brengen is een fluitje van een cent met SilverFast.

SilverFast, een van de beste keuzes van fotoscansoftware onder professionals, is ideaal voor scannen met meerdere belichtingen om scans met variërende belichting samen te voegen tot een schoon nieuw beeld met een verbeterd dynamisch bereik.

Deze innovatieve software wordt geleverd met zowel beginners- als intermediaire opties om zowel nieuwe als ervaren gebruikers aan te spreken. U zult ook extra gemoedsrust ervaren met onbewerkte ondersteuning voor digitaal negatief (DNG), wat betekent dat u een digitale kopie op uw computer hebt voor het geval uw originele kopie verloren gaat of beschadigd raakt.

SilverFast is ontworpen om te werken met meer dan 300 soorten scanners en ondersteunt veel Canon-, Nikon-, Epson- en Microtek-scanners. En omdat het werkt met zowel macOS als Windows, kunt u profiteren van deze software, of u nu een Mac- of pc-gebruiker bent.

De gratis versie is echter vrij beperkt en de betaalde versie kost bijna $ 100, wat veel kan lijken omdat er een overvloed aan gratis apps is, maar je kunt het ook gratis krijgen als het in een bundel is opgenomen, zoals het is voor de meeste scanners.

En omdat u met WorkFlow Pilot slechts één foto tegelijk kunt scannen, kan dit behoorlijk vervelend zijn. Bovendien biedt de handmatige modus toegang tot alle functies, maar wordt rommelig en kan verwarrend zijn om te navigeren, vooral voor degenen die nieuw zijn in het scanspel.

Hoewel het perfect is voor het scannen van afbeeldingen, kunt u ook genieten van de extra flexibiliteit van het kunnen scannen van dia’s en documenten voor extra veelzijdigheid.

AutoSplitter

Pros

 • Scannen van meerdere foto’s
 • Gebruiksvriendelijke lay-out
 • Auto-sensing bespaart tijd
 • Aanpassen met tekst
Tegens

 • Kan prijzig zijn
 • Beperkte lettertypekeuzes
Meer informatie

Dankzij alle automatische functies die in AutoSplitter zijn ingebouwd, kunt u tijd en energie besparen bij het scannen van foto’s.

Terwijl sommige apps en software u dwingen om één afbeelding tegelijk te scannen, kunt u met AutoSplitter gemakkelijk meerdere foto’s tegelijk scannen om het scannen minder een klus en veel efficiënter te maken.

Built om kleur te herstellen en contrast toe te voegen aan oude, vervaagde foto’s, deze software is een geweldige keuze voor het verhogen van het uiterlijk van uw familie of vakantiefotoalbums.

Door het ontwerp detecteert het wat uw gescande afbeeldingen nodig hebben – of ze nu moeten worden bijgesneden, anders moeten worden georiënteerd of moeten worden uitgelijnd. En dankzij de gebruiksvriendelijke lay-out kunt u eenvoudig gescande afbeeldingen bekijken en bewerken zonder dat u een uitgebreide handleiding nodig hebt.

U kunt ook tekst aan uw afbeeldingen toevoegen om aan te passen of te noteren met de tijd en gebeurtenisnaam voor perfect georganiseerde herinneringen, hoewel sommige gebruikers problemen hadden met de beperkte selectie van beschikbare lettertypen.

En hoewel u moet betalen voor de basis- of goudlicentie, is er een gratis proefversie beschikbaar, zodat u het ingebouwde voordeel van proberen kunt hebben voordat u koopt.

CamScanner

Pros

 • Draagbaar ontwerp voor scans onderweg
 • Gratis versie beschikbaar
 • Tekstherkenning ondersteunt 40 talen
 • Ontworpen voor Macs en pc’s
Tegens

 • Gratis versie bevat watermerk
 • Crasht regelmatig
Meer informatie

Veelzijdig en handig, de CamScanner is een van de beste uitgebreide mobiele scanners.

Het draagbare ontwerp biedt onderweg scannen, zodat u gemakkelijk afbeeldingen van thuis, op het werk of zelfs bij een vriend thuis kunt scannen en het is gemakkelijk om rechtstreeks van Google Play of iTunes te downloaden.

Tekstherkenningstechnologie betekent ondersteuning van meer dan 40 talen, terwijl flexibiliteit bij het delen betekent dat u documenten kunt verzenden via e-mail, Facebook, Twitter en meer.

CamScanner is bedoeld om met alles te werken, van Windows, macOS, Androids en meer, en is een van de weinige apps die niet beperkt is tot een enkel type telefoon of computer.

U kunt uw bestanden ook converteren naar meerdere indelingen, waaronder PDF, Word, PPT, afbeelding en meer. En voor extra gemak kunt u zelfs draadloos afdrukken. Houd er echter rekening mee dat de gratis versie betekent dat uw scans worden gestempeld met een watermerk.

Of u nu een high-definition PDF wilt of gewoon tekst uit documenten wilt extraheren, CamScaner maakt het gemakkelijk om het allemaal te doen.

Wat is de snelste manier om duizenden foto’s te scannen?

Een van de snelste opties om duizenden oude foto’s te scannen is de Epson FastFoto FF-680w – ’s werelds snelste fotoscanner,

Met deze handige tool en uw fotoscansoftware naar keuze, kunt u eenvoudig duizenden foto’s scannen zo snel als 1 foto per seconde!

Voordat u meerdere foto’s scant, raden we u ten zeerste aan om ze eerst voor te bereiden door ze zorgvuldig af te vegen met een pluisvrije doek.

Dit beschermt uw foto’s en verwijdert vuil voorafgaand aan het scannen, waardoor u de gevreesde vlek kunt voorkomen die velen van ons misschien pas achteraf opmerken en bespaart u tijd bij het opnieuw scannen van foto’s die aanvankelijk bedekt waren met stof.

Welk formaat moet u gebruiken om foto’s te scannen?

Het zijn verschillende acceptabele formaten die zorgen voor optimale resultaten bij het scannen van foto’s. Voor sommigen komt het neer op een eenvoudige voorkeur en voor anderen hangt het af van de app die u gebruikt of de stijl van de foto die u scant.

We raden u aan de volgende indelingen te gebruiken voor een fotoscanner:

 • .JPEG is over het algemeen de go-to-methode voor het scannen van smartphones om een professionele resolutie te garanderen zonder kwaliteitsverlies door compressie.
 • .PNG zorgt voor meer compressie zonder kwaliteits- of resolutieverlies.
 • TIFF’s staan bekend als universeel, flexibel en helpen om de levendige details en verzadiging van de originele foto te behouden, dus ze zijn ideaal voor het maken van back-ups van belangrijke documenten of zelfs persoonlijke illustraties.

Is het beter om foto’s als PDF of JPEG te scannen?

We raden PDF’s aan. PDF’s bieden doorgaans een eindproduct van hogere kwaliteit in vergelijking met een JPEG. JPEG’s hebben de neiging om afbeeldingen aanzienlijk te comprimeren, wat resulteert in kwaliteitsverlies. PDF’s daarentegen zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook gemakkelijk aan te passen.

Veelgestelde vragen over software voor het scannen van foto’s

Is het beter om oude foto’s te scannen of te fotograferen?

Natuurlijk is het gemakkelijk om een snelle foto van een oude familiefoto te maken zonder veel anders te doen, maar het opmerkelijke resultaat dat wordt bereikt wanneer u een oude foto scant, valt niet te ontkennen. Het scannen van een foto biedt niet alleen een kopie van een zeer gewaardeerde oude foto, maar legt ook elk detail levendig vast, waardoor die oude foto weer als nieuw wordt via een duidelijke kopie met onberispelijke precisie.

Verpest scannen oude foto’s?

Nee. Hoewel mythes van scanners die antieke foto’s verpesten eerder hebben gecirculeerd, doet scannen eigenlijk het tegenovergestelde door de originele foto te beschermen en te verfijnen met een verbazingwekkend niveau van kleurherstel en -correctie.

How kan ik mijn foto’s gratis digitaliseren?

Er zijn verschillende apps en soorten fotoscansoftware die in dit artikel worden genoemd en die volledig gratis zijn!

Of u nu een scanner hebt en een app voor die specifieke scanner downloadt of het gedoe van het kopen van een scanner wilt vermijden door simpelweg uw smartphone als fotoscanner te gebruiken, er is geen tekort aan opties binnen handbereik om afbeeldingen naar een digitaal formaat te converteren.

We staan stevig achter alle software die in dit artikel wordt genoemd, maar een paar van onze favorieten zijn Google’s PhotoScan en Microsoft Lens.

Beste fotoscansoftware | Laatste woorden

Met geen tekort aan software en apps voor het scannen van foto’s beschikbaar, kan het kiezen van de juiste ontmoedigend aanvoelen.

Gelukkig zijn er verschillende apps voor het scannen van foto’s om uit te kiezen, of je nu een Mac- of pc-gebruiker bent of strikt vanaf je smartphone werkt.

Of u nu een vleugje kleur wilt toevoegen aan dierbare familiefoto’s in zwart-wit, of u wilt gewoon een back-up maken van foto’s die al in perfecte staat zijn, dit artikel zou u moeten hebben geholpen beslissen welke software het beste voldoet aan uw behoeften, computer- of telefoontype en voorkeuren.

FacebookPinterestDelen