Pergear brengt nieuwe, ultrasnelle 35mm f/1.4 lens uit voor full frame camera’s

FacebookPinterestDelen

Pergear heeft een zeer compacte, supersnelle handmatige scherpstellens uitgebracht voor onder andere Sony E, Canon RF en Nikon Z vattingen.

De maker van cameraaccessoires Pergear heeft een nieuw type 35mm f/1.4-lens onthuld dat geschikt is voor full-frame vattingen op Sony E-, Nikon Z Canon RF- en Leica L-camera’s. De nieuwe optiek is een levensvatbaar en betaalbaar alternatief voor merklenzen van dit type van deze merken zelf.

Een van de meer populaire toepassingen van de nieuwe lens van Pergear is straatfotografie, waarvoor dit specifieke stuk glas bij uitstek geschikt is vanwege de brandpuntsafstand.

Gebruikers die wijd open willen fotograferen voor een onscherpe achtergrond en een scherpe focus op het hoofdonderwerp op de voorgrond, kunnen genieten van de hoogwaardige, vloeiende esthetische bokeh van de nieuwe lens.

Omdat de lens geen autofocusmogelijkheden heeft, is hij ideaal voor gebruik door fotografen die gewend zijn om hun foto’s zorgvuldig samen te stellen en scherp te stellen. Het is ook handig als lens voor video-opname om dezelfde reden.

De nieuwe 35mm-lens van Pergear is gebouwd voor full-frame cameramodellen van de bovengenoemde merken, maar kan ook worden gebruikt met APS-C-edities zoals Nikon’s Z50 of Sony’s A6600 en anderen. Dit veroorzaakt echter een cropfactor die de equivalente zoomlengte naar 52,5 mm brengt.

Aan de andere kant maakt het snelle en zeer heldere diafragma van f / 1.4 van deze 35 mm-lens het een handige optie voor opnamen bij weinig licht.

pergear 35mm lens zijwaarts

Afbeeldingen credit: Pergear

De lens wordt ook geleverd met een beeldhoek van 63,2, die breed genoeg is voor solide straatfotografie, stillevens en close-up opnameprestaties in combinatie met een full-frame camera.

Ingebouwd in de lens is een klikbare diafragmaring die volledige stops markeert, variërend van de breedste op 1.4 tot de smalste op f / 16.  Er is ook een meerlaagse coating op het voorste element van de lens voor het verminderen van lensflare en ghosting zonder de kleurnauwkeurigheid te verliezen.

Hier zijn een paar voorbeeldafbeeldingen van Pergear zelf:

foto van brug bij nacht foto van gebouw in het daglicht Foto van steegje in de schemering

Pergear brengt zijn nieuwe 35mm f/1.4 lens uit op zijn website en Amazon voor een verkoopprijs van $129. Ondanks het ontbreken van AF is dit potentieel veel.

Houd er rekening mee dat 35 mm macrolenzen van de ondersteunde cameramerken zelf ergens tussen een paar honderd dollar kunnen kosten, helemaal tot $ 1300 voor Sony’s 35mm f / 1.4G Master-lens met vergelijkbare essentiële specificaties (maar met AF voor Sony-camera’s).

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer