Beste Fujifilm objectieven

Welkom bij mijn koopgids voor Fujifilm objectieven! Ik zal beginnen met een korte handleiding voor hun assortimenten en waar je op moet letten, gevolgd door mijn persoonlijke suggesties voor het bouwen van een verscheidenheid aan systemen, en ten slotte een lijst met alle modellen die ik heb beoordeeld of getest en kan aanbevelen. Dus als je op zoek bent naar een Fujifilm lens, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Voor meer informatie over body’s, bekijk mijn Fujifilm Camera reviews pagina.

fujifilm-xf-18-55mm-f2-8-4-header1

Fujifilm lens specificaties en terminologie

Fujifilm heeft twee lenssystemen, een ontworpen voor de X-Mount-serie en de andere ontworpen voor de GFX-middenformaatserie; Ik zal hier de X-Mount behandelen, maar kan GFX in de toekomst opnemen naarmate het systeem en de keuze van lenzen groeit.

X-Mount lenzen zijn ontworpen voor X-serie body’s, waaronder de X-H, X-Pro, X-T, X-E en X-A modellen. Alle behuizingen uit de X-serie maken gebruik van sensoren van APSC-formaat die op hun beurt het gezichtsveld met 1,5 keer verminderen, zodat een 50 mm-lens gelijk wordt aan 75 mm op een full-frame body.

Fujifilm’s X-Mount lenzen zijn verdeeld in twee hoofdgroepen: XC-modellen zijn lichtgewicht instapmodellen die zijn ontworpen voor budgetorganisaties, terwijl XF-modellen hogere prestaties leveren, van build tot focus tot optiek. Er zijn ook een handvol gespecialiseerde MK-lenzen ontworpen voor cinematografie, MKX voor Fujifilm X-Mount body’s en MKE voor Sony E-mount bodies.

Let binnen de bereiken op de volgende letters: WR verwijst naar weersbestendigheid, LM betekent dat scherpstellen wordt uitgevoerd door een snelle lineaire motor die ideaal is voor het volgen van sport en actie, R betekent dat er een speciale diafragmaring is, PZ verwijst naar Power Zoom voor gemotoriseerd zoomen en OIS staat voor optische beeldstabilisatie. Merk op dat tenzij je een X-Mount body hebt met ingebouwde sensor-shift stabilisatie zoals de X-H1, je een OIS-lens nodig hebt om de trillingen glad te strijken; als u niet-OIS-lenzen op niet-gestabiliseerde lichamen gebruikt, moet u stabiel blijven. Nu voor mijn aanbevelingen en zoals altijd zal ik alleen modellen behandelen die ik tot op zekere hoogte persoonlijk heb getest; Ik heb elke lens in de volgende sectie gekoppeld aan hun productpagina bij B &H voor prijzen, en in de sectie daarna zal ik links naar mijn beoordelingen en voorbeeldgalerijen geven.

fujifilm-xh1-header3

Aanbevolen Fujifilm objectieven

Als je een Fujifilm-body op instapniveau hebt, heb je vrijwel zeker al een XC-serie kitzoom zoals de XC 16-50mm f3.5-5.6 OIS II of de meer recente XC 15-45mm f3.5-5.6 OIS PZ, de eerste in de Fujifilm-catalogus met een krachtige zoom voor vloeiende aanpassingen in video. Als je op zoek bent naar een langere lens om het aan te vullen, dan is de ideale match de XC 50-230mm f4.5-6.7 OIS II, een lichtgewicht en betaalbare telezoom.

Als je op zoek bent naar een stijlvollere algemene zoom of een lens kiest voor een nieuwe duurdere body, biedt Fujifilm drie opties in de XF-serie. De XF 16-55mm f2.8 R LM WR levert een klassiek 24-83mm equivalent bereik met een constant en helder f2.8 diafragma, waardoor het de ideale keuze is voor professionele evenement- en portretfotografen; het is ook weerbestendig, hoewel het helaas ontbreekt aan optische stabilisatie. Als je bereid bent om het heldere diafragma op te offeren voor een breder bereik, begint de XF 18-135mm f3.5-5.6 R LM OIS WR met een iets minder breed 27mm-equivalent, maar strekt zich veel verder uit tot 203mm, terwijl hij ook weersafdichting en optische stabilisatie heeft. Beide lenzen zijn echter redelijk fors, dus als je een lichtere optie wilt voor een van de kleinere body’s, dan is mijn persoonlijke keuze de XF 18-55mm f2.8-4 R LM OIS, die misschien een van de oudere modellen is, maar het klassieke kitzoombereik levert met een bovengemiddelde kwaliteit en een helderder dan gemiddeld diafragma in een compact pakket met stabilisatie, zij het zonder weersafdichting. Als je op zoek bent naar een telefoto om het aan te vullen in dekking zonder de kosten van de professionele telezooms, dan is de XF 55-200mm f3.5-4.8 R LM OIS een verstandige keuze.

Als je echter op zoek bent naar een duurdere telezoom voor het vastleggen van actie, biedt Fujifilm twee geweldige opties met snellere lineaire motoren die zijn ontworpen voor snelle autofocus, samen met weersafdichting en optische stabilisatie. De XF 50-140mm f2.8 R LM OIS WR levert het klassieke 75-210mm bereik met een constant en helder f2.8 diafragma geliefd bij professionals en is de perfecte match voor de XF 16-55mm f2.8 R LM WR. Als je een groter bereik nodig hebt, richt je dan op de XF 100-400mm f4.5-5.6 R LM OIS WR. Beide lenzen zijn onbeschaamd high-end opties, groot maar fysiek afgestemd op de X-H- en X-T-serie en maken gebruik van hun autofocusmogelijkheden; beide lenzen zijn ook compatibel met de XF 1.4X TC WR en XF 2X TC WR weerbestendige teleconverters. Professionele sportschutters met een pro-budget om uit te geven zullen ook worden verleid door de XF 200mm f2 R LM OIS WR.

Als je int bento ultrabrede architectuur en landschapsfotografie, heb je twee zooms om te overwegen. De eerste is de XF 10-24mm f4 R OIS, een van de oudere lenzen in de collectie, maar een die een favoriet blijft dankzij een nuttig bereik, filterdraad, optische stabilisatie en relatief betaalbare prijs, hoewel er helaas geen weersafdichting is op het originele model; merk op dat een bijgewerkte Mark II-versie nu weerbestendige afdichting bevat. De tweede optie is de XF 8-16mm f2.8 R LM WR die breder zoomt, zij het niet zo lang, terwijl hij beschikt over een helderder f2.8-diafragma en weerbestendige afdichting. Deze lens is echter veel duurder: groter, zwaarder, het dubbele van de prijs en het ontbreken van een filterdraad; zie mijn Fujifilm XF 8-16mm f2.8 test voor meer details. Er is ook de oudere XF 14mm f2.8 R om te overwegen, maar als je op zoek bent naar een snelle ultrabrede prime, is de Samyang 12mm f2 een beetje breder, een stop helderder en een derde van de prijs – een geweldige deal, zelfs als het alleen handmatige scherpstelling is.

Portretfotografen hebben meerdere opties om uit te kiezen, waaronder vier uitstekende korte tele’s. Er is de XF 56mm f1.2 R, die een klassieke hoofd-en-schouder equivalente lengte van 84 mm levert met een helder diafragma voor zeer ondiepe scherptediepte-effecten; het is ook beschikbaar in een ‘APD’-versie voor diegenen die meer gestileerde, vloeiendere weergave van onscherpe gebieden willen, maar ik ben persoonlijk tevreden met het originele model; zie mijn Fujifilm XF 56mm f1.2 test voor meer details. Als je budget krapper is, kun je gaan voor de XF 50mm f2 R WR die kleiner, lichter, goedkoper is, dichterbij scherpstelt en ook weerbestendig is, zij het met een langzamer f2-diafragma; zie mijn Fujifilm XF 50mm f2 test voor meer details. Ondertussen voor degenen die meer te besteden hebben, levert de duurdere XF 50mm f1.0 de scherpste details en vloeiendste bokeh van de drie; zie mijn Fujifilm XF 50mm f1.0 test voor meer details. Professionele event shooters die de flexibiliteit van een zoom nodig hebben, moeten zich richten op de XF 16-55mm f2.8 R LM WR. Als je de voorkeur geeft aan meer verre portretten, overweeg dan de zeer scherpe XF 90mm f2 R LM WR of de XF 50-140mm f2.8 R LM OIS WR, hoewel ik persoonlijk de eerste moeilijk vond om precies mee te componeren, tenzij je een body met ingebouwde stabilisatie gebruikt.

Als u een kit wilt bouwen rond prime / lenzen met een vaste brandpuntsafstand, biedt de X-serie van Fujifilm een verscheidenheid aan uitstekende opties. Ik zou inderdaad zeggen dat de primes een hoogtepunt van het systeem zijn, hoewel onthoud dat de meerderheid optische stabilisatie mist, dus als je gevoelig bent voor camerabewegingen, richt je dan op een body met ingebouwde stabilisatie of zorg ervoor dat je voldoende snelle sluitertijden gebruikt om te compenseren.

Als je een krapper budget hebt of kleinere en lichtere primes wilt, dan zou ik gaan voor de nieuwste f2-modellen die allemaal compacte vaten en weersbestendigheid hebben. De XF 23mm f2 R WR, XF 35mm f2 R WR, XF 50mm f2 R WR en de iets dimmer XF 16mm f2.8 R WR maken een fantastische vier, maar als ik er maar één zou moeten kiezen, dan is de XF 35mm f2 R WR met zijn ongeveer 50mm dekking een geweldige standaardlens – het is de no-brainer voor Fujifilm-eigenaren.

Als je lenzen wilt met helderdere diafragma’s en aantoonbaar aantrekkelijkere weergave (zij het soms ten koste van hoek-tot-hoekscherpte ten opzichte van de f2-versies), dan is er nog een fantastisch viertal om je te verleiden: de XF 16mm f1.4 R WR, XF 23mm f1.4 R, XF 35mm f1.4 R en de XF 56mm f1.2 R.

Macro shooters hebben twee keuzes: de XF 60mm f2.4 R Macro en XF 80mm f2.8 R LM OIS WR Macro. Dit laatste is het dubbele van de prijs, maar is de extra waard voor macrofanaten die 1:1-vergroting nodig hebben met de extra voordelen van weersafdichting en optische stabilisatie.

En tot slot mijn eigen persoonlijke keuzes? Als ik met een Fujifilm body reis, neem ik normaal gesproken drie lenzen mee: de XF 10-24mm f4 R OIS voor ultragroothoekopnames, de XF 35mm f2 R WR als mijn walk-around algemene lens en de XF 56mm f1.2 R voor formele portretten, details en korte telefoto’s. Ik ben erg blij met deze triplet!

Blijf lezen voor mijn gedetailleerde beoordelingen van geselecteerde Fujifilm lenzen en voorbeeld fotogalerijen! Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!


Al mijn Fujifilm lens reviews

 • Tamron 150-500mm f5-6.7 Di III VC test
 • Fujifilm XF 23mm f1.4 R LM WR test
 • Fujifilm XF 33mm f1.4 R LM WR test
 • Fujifilm XF 18mm f1.4 test
 • Viltrox AF 85mm f1.8 II test
 • Fujifilm XF 70-300mm f4-5.6 test tot nu toe
 • Fujifilm XF 27mm f2.8 R WR test tot nu toe
 • Fujifilm XF 50mm f1.0 test
 • Fujifilm XF 8-16mm f2.8 test
 • Fujifilm XF 18-55mm f2.8-4 test tot nu toe
 • Fujifilm XF 10-24mm f4 test-tot-nu toe
 • Fujifilm XF 23mm f2 test
 • Fujifilm XF 50mm f2 test
 • Fujifilm XF 50-140mm f2.8 test-tot-nu toe
 • Fujifilm XF 100-400mm f4.5-5.6 review-tot-nu toe
 • Fujifilm XF 90mm f2 test
 • Fujifilm XF 35mm f2 test
 • Fujifilm XF 16mm f1.4 test
 • Fujifilm XF 16-55mm f2.8 test
 • Fujinon XF 56mm f1.2 R test

Beste Fujifilm objectieven

Fujifilm XF 18-55mm f2.8-4 test tot nu toe

Fujifilm’s XF 18-55mm f2.8-4 is een algemene zoom voor zijn X-mount spiegelloze camera’s, waarop het een flexibel 27-84mm equivalent bereik levert dat je van groothoek naar milde tele brengt. De optische stabilisatie maakt de wiebels gladder en de LM-scherpstelling is snel en stil, maar wat de lens onderscheidt, is het helderder dan gemiddelde f2.8-4 diafragma. Vergeleken met het f3.5-5.6 diafragma van rivaliserende 18-55mm kitzooms, verzamelt de Fuji-versie tussen tweederde en een hele stop meer licht, waardoor snellere sluiters, lagere ISO’s en ondiepere scherptediepte-effecten mogelijk zijn. Het dateert van vóór Fuji’s brede acceptatie van weersafdichting, maar biedt verder een geweldige balans tussen functies en kwaliteit, daarom is het de meest voorkomende X-serie kitzoom. Als je f2.8 helemaal tot 55mm wilt, ga dan voor de XF 16-55mm f2.8 en als je een groter bereik wilt, ga dan voor de XF 18-135mm. Beide zijn ook weerbestendig, maar zijn groter en duurder dan de XF 18-55 f2.8-4.

[ControleerdeprijzenvandeFujifilmXF18-55mmf28-4bijAmazonB&HAdoramaofWexUkuntookeenexemplaarvanmijnInCamera-boekkopenofmetrakterenopeenkopjekoffie!Bedankt![CheckpricesontheFujifilmXF18-55mmf28-4atAmazonB&HAdoramaorWexAlternativelygetyourselfacopyofmyInCamerabookortreatmetoacoffee!Thanks!

Fujifilm XF 10-24mm f4 test-tot-nu toe

Fujifilm’s XF 10-24mm f4 is een ultrabrede zoom voor zijn X-mount spiegelloze camera’s waarop het een 15-36mm equivalent bereik levert dat ideaal is voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen, grote architectuur of gewoon grote groepsfoto’s wanneer je niet verder terug kunt gaan. De optische kwaliteit is erg goed, vooral aan de brede kant waar je het wilt hebben, en hoewel er helaas geen weerafdichting is, is de optische stabilisatie handig voor handheld- en videowerk, zelfs bij deze korte brandpuntsafstanden. Als u kleine filtersystemen gebruikt, zoals de Lee Seven5 ND’s, pas dan op dat lichtafval optreedt bij de kortste brandpuntsafstanden, maar normaal gesproken met 12 mm verdwijnt. Merk ook op dat Fujifilm onlangs een XF 8-16mm f2.8 heeft aangekondigd voor ergens in 2018 met een bredere dekking, een helderder diafragma en weersafdichting, maar de prijs, releasedatum en filtercompatibiliteit zijn onbekend. Zelfs met deze nieuwe lens in de vleugels kan ik de XF 10-24mm f4 nog steeds ten zeerste aanbevelen – het is een van mijn meest gebruikte persoonlijke lenzen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 10-24mm f4 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 23mm f2 test

Fujifilm’s XF 23mm f2 is een milde groothoek prime lens voor Fujifilm’s spiegelloze X-serie. Het is kleiner, lichter en betaalbaarder dan de eerdere XF 23mm f1.4, terwijl het ook sneller, stiller en dichterbij scherpstelt, om nog maar te zwijgen van de weersafdichting en een smallere taps toelopende loop die minder een belemmering vormt voor de optische zoeker op X-Pro-body’s. De XF 23mm f2 vertoont enige zachtheid op zeer korte afstand en of bij de grootste diafragma’s, dus is het meest geschikt voor onderwerpen op meer dan een meter afstand, idealiter geschoten rond het optimale diafragma van f5.6. De oudere XF 23mm f1.4 levert een ondiepere scherptediepte en vloeiendere weergave, en hoewel hij niet zo dichtbij scherpstelt, blijft hij scherper op alle afstanden en diafragma’s. Maar als je op zoek bent naar een goede lens voor algemeen gebruik die perfect is voor straatfotografie, zal de XF 23mm f2 je goed van dienst zijn. De tekortkomingen betekenen dat het mijn hoogste beoordeling mist, maar het blijft toch aan te bevelen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 23mm f2 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 50mm f2 test

Fujifilm’s XF 50mm f2 is een aantrekkelijk alternatief voor de XF 56mm f1.2 voor iedereen die een korte telelens wil voor portretten of details. Het meest voor de hand liggende is dat het comfortabel kleiner en lichter is dan de XF 56 mm en ook ongeveer de helft van de prijs. Het heeft een snellere, stillere en veel nauwere scherpstelling, waardoor het de voorkeur heeft voor spontane opnamen, films en productfotografie, en het geniet ook van de voordelen van weersafdichting. X-Pro-bezitters zullen ook de smallere taps toelopende loop waarderen die minder obstakels vertoont bij het gebruik van de optische zoeker. Het is niet verwonderlijk dat de XF 56mm f1.2 de koning blijft als je de ondiepste scherptediepte op portretafstanden wilt, en de weergave- en diffractiepieken zijn ook aantrekkelijker, maar de grootte, prijs en algehele sterke prestaties van de XF 50mm f2 zullen het zien happily overgenomen door veel X-serie eigenaren; Ik zie ook een argument voor het bezitten van zowel het als de XF 56mm f1.2.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 50mm f2 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 50-140mm f2.8 test-tot-nu toe

Fujifilm’s XF 50-140mm f2.8 is een heldere telezoom voor zijn X-mount spiegelloze camera’s, waarop het een populair 75-210mm equivalent bereik levert met een constante f2.8 brandpuntsverhouding die ideaal is voor sport-, actie- en wildlife-opnamen op korte afstand. Het is ook een flexibel bereik voor portretwerk met afgeplat perspectief en ondiepe scherptediepte-effecten. In gebruik is de autofocus snel en stil, de optiek scherp over het frame, de weergave aantrekkelijk en de opbouwkwaliteit naar professionele maatstaven. Als uw budget niet wordt uitgerekt, offert u het heldere f2.8-diafragma, de weerbestendige afdichting en de snelle scherpstelling op voor modellen zoals de XF 55-200 mm f3.5-4.8 of de XC 50-230 mm f4.5-6.7. Als je iets nodig hebt met een groter bereik, ga dan naar de XF 100-400mm. Maar als je het bereik van 75-210 mm met een helder diafragma wenst, is de XF 50-140 mm f2.8 echt uw enige keuze. Gelukkig zal het niet teleurstellen en is het de moeite waard om het extra aan uit te geven.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 50-140mm f2.8 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 100-400mm f4.5-5.6 review-tot-nu toe

Fujifilm’s XF 100-400mm f4.5-5.6 is een supertelezoom voor zijn X-mount spiegelloze camera’s waarop hij een 150-600mm equivalent bereik levert. Dit geeft het het langste bereik van alle lenzen in de X-catalogus tot nu toe, waardoor het ideaal is voor het vastleggen van verre onderwerpen. Monteer hem op een van de recentere body’s van Fujifilm met verbeterde autofocus en je kunt met succes sport of dieren in het wild volgen en fotograferen, waardoor de X-serie wordt geopend voor serieuze actiefotografie. Zoals je zou hopen, werkt de optische stabilisatie goed en is de lens gebouwd en weerbestendig om aan de eisen van professionals te voldoen. Er zijn nu verschillende tele’s voor de X-serie, maar geen enkele met het bereik van de 100-400 mm, en als je meer wilt, koppel hem dan gewoon aan de XF 1.4X-converter voor een maximale brandpuntsafstand van 840 mm. Aanbevolen als u lange brandpuntsafstanden nodig hebt.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 100-400mm f4.5-5.6 bij Amazon, B&H, Adorama of Park Camera’s. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 90mm f2 test

De XF 90mm f2 is een andere uitstekende toevoeging aan het X-systeem en een die portretfotografen zal verrassen, om nog maar te zwijgen van iedereen die actie op korte afstand fotografeert of graag strakkere details over landschappen en gebouwen vastlegt. Hij blinkt uit in onderwerpscheiding met goed opgevoede bokeh, maar is ook een van de scherpste en snelste scherpstellen in het bereik. Als de 135 mm equivalente dekking bij uw stijl past, is het een eenvoudige lens om ten zeerste aan te bevelen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 90mm f2 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 35mm f2 test

De Fujifilm XF 35mm f2 is een compact prime objectief met standaard dekking dat veel beter presteert dan je zou verwachten. Met zijn taps toelopende ontwerp en f2-diafragma zou je kunnen aannemen dat de XF 35mm f2 de tweede viool speelt naast de meer serieus ogende XF 35mm f1.4. Maar in veel opzichten, waaronder centrumscherpte, scherpstelsnelheid en weersafdichting, overtreft de nieuwere lens het oude model. Natuurlijk mist het die extra stop diafragma en sommigen geven misschien de voorkeur aan de weergave van het eerdere model, maar voor de snelheid, grootte en kwaliteit is de XF 35mm f2 een geweldige kleine lens voor een betaalbare prijs die letterlijk boven zijn gewicht uitstijgt.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 35mm f2 bij Amazon, B&H, Adorama of Park Camera’s. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 16mm f1.4 test

De Fujifilm XF 16mm f1.4 is een hoogwaardige groothoek prime lens voor Fujifilm X-serie body’s. Het 24 mm equivalente gezichtsveld is een eeuwige favoriet bij landschaps- en architectuurfotografen en legt bredere en dynamischere composities vast dan een 28 mm, maar zonder de vervorming van een ultrabreed. De optische kwaliteit is zeer goed, en hoewel de scherpte kan pieken op f5.6, presteert het zeer respectabel zelfs wijd open bij f1.4. Iedereen die buiten in slechte omstandigheden fotografeert, zal ook de weersafdichting waarderen. Als je van groothoeken houdt, is de XF 16mm f1.4 een voor de hand liggende keuze, maar weeg het zorgvuldig af met de XF 10-24mm f4 OIS-zoom die misschien drie stops donkerder is en geen weerbestendige afdichting heeft, maar beschikt over optische stabilisation en een breder bereik dat breder en langer zoomt.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 16mm f1.4 bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm XF 16-55mm f2.8 test

Fujifilm’s XF 16-55mm f2.8 is een hoogwaardige algemene zoom voor de serie X-mount body’s van het bedrijf. Het levert een nuttig walkaround-bereik dat overeenkomt met 24-83 mm en een constante f2.8-brandpuntsverhouding, om nog maar te zwijgen van weerbestendige afdichting. Het is een onbeschaamd high-end lens gericht op professionals die het graag zullen koppelen aan de XF 50-140mm f2.8. Het is jammer dat er geen optische stabilisatie is op de XF 16-55mm f2.8, maar de prestaties kunnen voor velen nog steeds swingen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 16-55mm f2.8 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujinon XF 56mm f1.2 R test

De Fujifilm XF 56mm f1.2 R is een snelle prime lens voor Fujifilm’s X-mount camera’s die een full-frame equivalente brandpuntsafstand van 84mm levert; dit maakt het perfect voor kort telewerk inclusief portretten of gewoon concentreren op details, terwijl de heldere f1.2-brandpuntsverhouding zeer geringe scherptediepte-effecten levert (gelijk aan f1.8 op full-frame) en u in staat stelt om hogere sluitertijden of lagere ISO’s te behouden bij weinig licht. Er is geen beeldstabilisatie of weerbestendige afdichting, maar het blijft een favoriet voor portretfotografen en wordt ten zeerste aanbevolen. Als je een krapper budget hebt, vergelijk dan met de XF 50mm f2 die sneller scherpstelt en ook weerbestendige afdichting heeft.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm XF 56mm f1.2 bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!