Beste Pro Camera

Als u op zoek bent naar een professionele camera, bent u bij ons aan het juiste adres! Bij Camera Labs schrijf ik diepgaande beoordelingen van camera’s, maar begrijp dat je drukke mensen bent die soms gewoon aanbevelingen willen van de meest opvallende producten. Dus hier zal ik de achtervolging inzetten en de beste professionele camera’s op dit moment opsommen. Merk op dat ze net als mijn andere gidsen ook worden vermeld op beoordelingsdatum, niet in volgorde van voorkeur.

Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Beste Pro Camera

Canon EOS R3 test

De Canon EOS R3 is een high-end systeemcamera gericht op professionals die de hoogste snelheid en zwaarste body eisen. Het is Canon’s krachtigste spiegelloze camera tot nu toe, en hoewel hij in de meeste opzichten beter presteert dan de 1Dx Mark III, bevindt hij zich officieel tussen hem en de EOS R5. De R3 maakt gebruik van Canon’s eerste gestapelde BSI-sensor voor snelle uitlezing en verminderde rolluiken, evenals ondersteuning van een topopnamesnelheid van 30 fps met AF- en AE-tracking. Naast de autofocus voor mens, dier en vogeloog van de R5, zal de R3 ook motorsporten, waaronder auto’s en motoren, herkennen en zal het Dual Pixel AF-systeem werken op lichtniveaus tot -7EV. De R3 wordt ook Canon’s zwaarste spiegelloze camera tot nu toe en deelt dezelfde mate van stof- en waterbestendigheid als de 1Dx Mark III, evenals de grote batterijrug en innovatieve Smart Controller. Net als Nikon’s Z-9 zal de R3 ook een ingebouwde portretgreep gebruiken, hoewel de totale grootte kleiner is dan de 1Dx III.

Bekijk de prijzen van de Canon EOS R3 bij B&H, Adorama, WEX UK of Calumet.de. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sony A1 recensie

De Alpha 1 wordt de krachtigste allround spiegelloze camera tot nu toe en combineert het beste van de A7- en A9-serie. De 61 Megapixel A7r IV lost het misschien iets op, maar de fotokwaliteit van de Alpha 1 komt in de buurt terwijl hij de A9 op snelheid overtreft en 8k-video levert die afwezig is op de A7s. Het levert ook de meest praktische elektronische sluiter met minimale scheeftrekking, anti-aanpassingen en zelfs ondersteuning voor flits. Om de volledige 30 fps met continue AF te bereiken, heb je een Sony-lens nodig en moet je mogelijk enkele instellingen aanpassen, maar tot op heden zal niets overeenkomen met het potentieel om bij deze snelheid bij te snijden. Vreemd genoeg blijft Sony focus bracketing en elke vorm van pre-capture-modus verwaarlozen, en voor al zijn verwerkingskracht heeft de Alpha 1 nog steeds een computer nodig om pixelverschuivingsbeelden samen te stellen. En hoewel ik Sony’s toewijding aan mobiliteit waardeer, vraag ik me af hoeveel sport- en wildlife-professionals de voorkeur geven aan een dikkere body met een ingebouwde portretgreep. Het meest voor de hand liggende is dat de Alpha 1 een dure camera is. Voor hetzelfde geld zou je de Fujifilm GFX 100S kunnen krijgen, met zijn 100 Megapixel middenformaat sensor, terwijl je voor enkele duizenden minder Sony’s eigen hogere resolutie A7r IV of Canon’s EOS R5 zou kunnen krijgen die ongeveer overeenkomt met de foto- en videokwaliteit, zij het niet de snelheid of de onbeperkte video. De echte rivalen zullen canon en Nikon’s aankomende pro spiegelloze body’s zijn, maar totdat we weten wat ze zijn, draagt Sony de kroon voor de krachtigste spiegelloze camera tot nu toe. Uiteindelijk is de Alpha 1 een manusje van alles en indrukwekkend genoeg ook een meester van veel van hen allemaal, maar je moet je afvragen of je echt een camera nodig hebt die zoveel doet op zo’n hoog niveau.

Check prijzen op de Sony Alpha 1 bij B&H, Adorama, WEX of Calumet.de! U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EOS 1Dx III test

Ik heb nu wat tijd doorgebracht met de 1Dx Mark III, van een Canon-veldtest in Spanje tot mijn eigen onafhankelijke tests met een definitief productiemodel later, en wat ik tot nu toe heb gezien is erg indrukwekkend. Canon zit boordevol belangrijke upgrades, cruciaal zonder de rijervaring waarmee professionals vertrouwd zijn geraakt, in de weg te staan. Eigenaren van eerdere modellen kunnen de Mark III oppakken en gewoon beginnen met fotograferen zonder een beat over te slaan. Van de nieuwe functies was ik gefascineerd door het gebruik van een beeldsensor voor zoeker-autofocustaken. Het is heel logisch, en gedreven door Deep Learning heeft het geweldig werk geleverd bij het herkennen en volgen van mensen in vaak complexe scènes. In combinatie met de hogere burst-snelheden, DIGIC X-verwerking en snel kaartschrijven, is dit een camera die moeiteloos actie op het hoogste niveau verwerkt – zoals het hoort. Ik was ook dol op de nieuwe Smart Controller waarmee je snel het AF-gebied kunt verplaatsen, en het is een opluchting om eindelijk een camerabedrijf te vinden dat een alternatief biedt voor JPEG voor gecomprimeerd beelds, waarbij het HEIF-formaat veel potentieel heeft. Qua video wordt de 1Dx Mark III ook Canon’s meest capabele model onder de Cinema-serie, waardoor het een extreem flexibele camera is voor foto’s en films. Misschien wel het meest controversiële aspect is dat het nog steeds een traditionele DSLR is, maar Canon is ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste technologie is voor de zeer specifieke vereisten van veeleisende professionele sportfotografen.

Bekijk de prijzen van de Canon EOS 1Dx III bij B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sony A9 II review tot nu toe

De Sony A9 II bouwt voort op wat misschien wel de meest innovatieve professionele sportcamera tot nu toe was: hij neemt de 24 Megapixel gestapelde full-frame sensor van de originele A9 met zijn stille 20 fps elektronische opnamen, nul black-out en minimale disrtortie, maar combineert het met de nieuwste verwerking voor verbeterde prestaties samen met het verbeteren van een aantal body-functies. De kernresolutie, burstsnelheid, buffer en AF-dekking blijven hetzelfde als de A9, maar de Mark II-versie erft een aantal upgrades die op de Ar IV zijn geïntroduceerd, waaronder mechanische bursts van 10 fps, dubbele UHS-II-slots, 5 GHz Wifi, USB C, betere stabilisatie, verbeterde weerbestendige afdichting en enkele aangepaste bedieningsposities. De zoeker blijft hetzelfde als de A9 voor snelheid, maar de bekabelde ethernetpoort werkt nu tien keer sneller op Gigabit-snelheden, ondersteunt volledige afstandsbediening voor onbeheerde locaties en maakt tien banken met FTP-instellingen voor verschillende locaties mogelijk. Spraakmemo’s kunnen ook worden toegevoegd aan afbeeldingen, die een nieuwe telefoon-app kan converteren naar tekst en opnieuw kan insluiten in afbeeldingen voor eenvoudigere identificatie. Dus hoewel de kernfuncties in wezen ongewijzigd blijven ten opzichte van de originele A9 met firmware v6, zorgen de verbeteringen in de workflow samen met de upgrades die zijn geërfd van de A7r IV voor een professionelere camera die aankomt op een moment dat er nog meer native lenzen in het systeem zitten voor sportfotografen. Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Olympus OM-D E-M1X test

De Olympus OM-D E-M1X is een versterkte EM1 Mark II, die zijn 20 Megapixel sensor, 4k films en 18fps herverpakt in een grotere en hardere body met een geïntegreerde portretgreep, dubbele batterijen, veldsensoren, verbeterde autofocus tracking, USB-voeding en nog beter ingebouwde stabilisatie. Het resultaat is een camera die vol vertrouwen actie en natuuropnamen aankan terwijl hij zijn schouders ophaalt over koude, natte of stoffige omgevingen. De stabilisatie is opmerkelijk goed, waardoor ik 8 seconden belichtingen of film op 600mm kan vasthouden zonder wiebelen. Maar er is geen 4k op 60p, de zoeker heeft een relatief lage resolutie en cruciaal de kwaliteit en veel van zijn unieke functies zijn al beschikbaar in de EM1 Mark II voor bijna de helft van de prijs. Aan de bovenkant is de E-M1X misschien comfortabel goedkoper dan professionele body’s van Canon, Nikon en Sony, maar ze beschikken allemaal over veel grotere full-frame sensoren die schonere resultaten leveren bij het soort hoge ISO-sport- en wildlife-shooters dat vaak moet worden ingezet. En hoewel de Olympus-functieset de professionele DSLR’s er ouderwets uit laat zien, is de A9 van Sony een veel hardere moderne rivaal die slechts een derde meer kost. Maar soms moet je stoppen met overanalyseren. Ja, de E-M1X is een gespecialiseerde behuizing met een overeenkomstig beperkt publiek, en er is geen ontkomen aan het feit dat het de grootste, zwaarste en duurste Micro Four Thirds-camera tot nu toe is, maar het is een camera waarmee ik nog steeds enorm heb genoten van het fotograferen. Het ziet er geweldig uit en voelt geweldig aan, is stoerder dan wat dan ook voor de prijs en levert goede resultaten, ondersteund door een aantal echt unieke en toonaangevende technologie.

Bekijk de prijzen van de Olympus OM-D E-M1X bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!