7 Beste lenzen voor Sony a7III in 2023 (budget naar premium)

Dit is een gids voor de beste lenzen voor de Sony a7III full frame spiegelloze camera in 2023.

We hebben de keuzes beperkt tot de native Sony FE-lenzen die de beste waar voor je geld bieden.

Sony 16-35mm f/2.8

Sony 16-35mm f/2.8

Veelzijdig brandpuntsbereik met solide bouw, ongelooflijke beeldkwaliteit en een snel constant diafragma.

Controleer de huidige prijs

Native lenzen bieden een betere bouwkwaliteit en betrouwbaarheid dan 3rd party-opties, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor één cameramerk (1)

Alle onderstaande lenzen met e-vatting vertegenwoordigen de beste combinatie van kwaliteit, waarde en prestaties (2).

Inhoudsopgave

Wat zijn de beste lenzen voor Sony a7III in 2023?

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sony 16-35mm f/2.8ONZE #1 KEUZE
 • Razer Scherp
 • Lichtgewicht
 • Nuttige focuullengte
 • Stofbestendig
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 28mm f/2.0BEST BEOORDEELD
 • Mooie Bokeh
 • Geweldige waarde
 • Stofbestendig
 • Aluminium behuizing
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 35mm f/1.8GROTE WAARDE
 • Geweldig in lowlight
 • Geweldig voor op reis
 • Slechts 154g
 • Betaalbaar
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 55mm f/1.8
 • Nauwkeurige AF
 • Extreem betrouwbaar
 • Expert in omstandigheden met weinig licht
 • Extreem scherp
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 85mm f/1.8
 • Lineaire motor voor nauwkeurig, stil scherpstellen
 • Superstille AF
 • Geen vervorming
 • Snel scherpstellen
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 24-70 f/2.8
 • Veelzijdige brandpuntsafstand
 • Robuuste bouw
 • Weinig lichtafval
 • Ongelooflijk scherp
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 70-200 f/2.8
 • Waar voor je geld
 • Handmatige AF-override
 • Solide bouw
 • Verbazingwekkende Bokeh
Bekijk prijs →

1. Sony FE 16-35mm f/2.8 GM

Sony lenzen e mount met geweldige beeldkwaliteit

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
680 g (24 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 3,5 x 4,8″ / 89 x 122 mm
Filter Diameter: 82 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.28m (11 in)

Controleer de huidige prijs

Dit is veruit mijn nummer één lens voor de Sony a7III. Het blijft de hele dag op mijn camera tijdens het fotograferen van actiesporten en evenementen.

Ik hou van de veelzijdigheid die de Sony 16-35mm f/2.8 biedt. Op 35mm kun je het gebruiken om in documentaire stijl te fotograferen, omdat je hiermee een semi-breed perspectief kunt hebben zonder al te veel vervorming te krijgen.

Veel van ’s werelds meest prominente fotojournalisten prijzen het nut van de 35 mm brandpuntsafstand aan, en ik ben een gelovige geworden.

Daarnaast kun je met dit objectief ook uitzoomen tot 16mm om weidse landschappen vast te leggen. Ik gebruik deze lens meestal op 20mm of 35mm.

beste lenzen voor Sony A7iii - Sony E mount lens met verbazingwekkende beeldkwaliteit

Sony a7III + Sony 16-35mm f/2.8 | 1/4000 f/2.8 ISO 800

Naast de verscheidenheid aan brandpuntsafstanden die het biedt, is de Sony 16-35mm f / 2.8 extreem scherp over het hele diafragmabereik en produceert beelden van uitstekende kwaliteit.

Chromatische aberratie en vervorming zijn zeer goed onder controle.

In termen van bouwkwaliteit is deze lens voor Sony a7III-editie-apparaten degelijk. Het heeft een metalen loop met mooi aanvoelend rubber rond de zoom – scherpstelringen.

Ik heb het twee keer laten vallen en het heeft het misbruik heel goed volgehouden.

Zoals je mag verwachten van een G-Master lens (Sony’s hoogste aanduiding van kwaliteit), deze lens is indrukwekkend in bijna elke specificatie.

Mijn enige klacht tot nu toe gaat over de lensflare. Wanneer het rechtstreeks in de zon schiet, heeft het de neiging om een groene overstraling te hebben die moeilijk te beheren kan zijn.

Afgezien van de lensflare, is de Sony 16-35mm f/2.8 mijn huidige favoriete optiek en misschien wel een belangrijke, beste lens voor Sony a7III-camera’s. Als je een zeer veelzijdige groothoekoptiek onder Sony lenzen voor A7III camera’s is dit een uitstekende keuze!

2. Sony FE 28mm f/2

Sony E mount lenzen voor Sony Alpha mirrorless camera's

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
200 g (7 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 2,5 x 2,4″ / 64 x 60 mm
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,29 m (11,4 inch)

Controleer de huidige prijs

De Sony 28mm f/2 is een favoriete lens die al bijna 5 jaar op de a7 serie camera’s wordt gebruikt. Het is goedkoop, snel (max diafragma f/2), en aanbiedingen geweldige prestaties.

Ik heb het alleen geprobeerd na het bezitten van verschillende andere prime lenzen in vergelijkbare brandpuntsafstanden, maar was meteen verrast door wat grote waarde het biedt.

Met 28mm biedt hij een uitstekende dagelijkse brandpuntsafstand (niet te breed of te tele) en is hij toevallig erg compact.

Ik waardeerde het kleine formaat en het gewicht van de Sony 28mm f/2 toen ik hem gebruikte tijdens een mountainbikefotoshoot.

Ondanks dat hij compact en betaalbaar is, biedt de Sony 28mm f/2 uitstekende prestaties. Met het diafragma van f/2 kun je fotograferen bij weinig licht en close-onderwerpen isoleren van de achtergrond.

De scherpte van dit objectief is groot en ik heb nooit problemen gehad. Op papier presteren sommige G-Master objectieven beter dan de Sony 28mm f/2, maar ik heb nooit klachten gehad!

Als je van een goedkope zoom Sony lens voor A7III modellen komt, zal deze specifieke optiek aanvoelen als een substantiële upgrade in scherpte.

maximaal diafragma f/2 voor Sony Alpha camera's

Sony a7III + Sony 28mm f/2 | 1/1600 f/2 ISO 1000

Iets waar ik van ben gaan houden aan de Sony alpha spiegelloze camera’s is hoe snel hun autofocussysteem werkt. Het is geweldig om een lens te hebben die deze geweldige prestaties kan bijhouden. Nou, de autofocus op deze lens is echt snel en stil!

Ik weet zeker dat je een artikel kunt vinden dat de gedetailleerde specificaties beschrijft van hoe de Sony 28mm f / 2 presteert, maar fotografen die geweldige foto’s maken, maken zich zelden zorgen over deze details. Kortom, deze lens heeft minimale problemen en levert over het algemeen uitstekende prestaties. Het is een duidelijke kanshebber om een van de beste lenzen voor de Sony a7III te zijn.

Over het algemeen is de Sony 28mm f/2 een geweldige koop! Ik raad het ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een goedkopere prime-lens in het brandpuntsbereik van 24-35 mm.

Het zal je aanmoedigen om met je voeten in te zoomen en heeft een iets breder gezichtsveld dan de 35mm f/1.8 lens die hieronder wordt vermeld.

Het kleine formaat en gewicht passen ook prachtig bij de Sony a7III en maken het veel gemakkelijker voor u om uw camera veel vaker uit te schakelen om te fotograferen.

3. Sony FE 35mm f/1.8

vaste Sony lens op a7iii - maximaal diafragma f/1.8

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
281 g (9.9 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 2,6 x 2,9″ / 66 x 73 mm
Filter Diameter: 55 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,22 m (8,7 inch)

Controleer de huidige prijs

Deze lens is een veel recentere toevoeging aan mijn cameratas. Toen de Sony 35mm f/1.8 uitkwam wist ik meteen dat deze aan mijn kit zou worden toegevoegd.

Ik denk dat deze lens is de perfecte combinatie van prestaties en grootte. Je leest er meer over in mijn Sony 35mm f/1.8 test.

Met een maximaal diafragma van f/1.8 is hij erg snel en presteert hij erg goed bij weinig licht. Desalniettemin is het ook compact genoeg om je geen zorgen te maken over zijn grootte en gewicht wanneer je het meeneemt op fotografische avonturen.

Eerder had ik de Sony 35mm f/2.8 lens gebruikt die ongelooflijk compact is, maar ik voelde me vaak beperkt bij weinig licht door het maximale diafragma van f/2.8. Het was een zeer scherpe, krachtige lens, behalve bij weinig licht.

Hoewel de Sony 35mm f/1.8 iets groter is, maakt hij dat goed met een flinke boost in prestaties bij weinig licht.

Deze lens produceert ook afbeeldingen met uitstekende bokeh. Ik hou echt van de mogelijkheid om wijd open te fotograferen en onderwerpen te isoleren, zelfs met de bredere brandpuntsafstand van 35 mm.

Als het gaat om scherpte, is dit een fantastische lens! Ik heb altijd gehoord dat andere 35mm-aanbiedingen wat scherpteproblemen hadden, maar de Sony 35mm f/1.8 biedt scherpe beelden over het hele brandpuntsbereik.

Als je toevallig fotografeert met de hoge resolutie a7RIV merk je misschien een beetje verlies aan scherpte in de hoeken wijd open, maar verder levert dit objectief een slecht scherpe beeldkwaliteit!

lichtgewicht fe sony lens met geweldige beeldkwaliteit

Sony A7III + Sony 35mm f/1.8 | 1/500 f/1.8 ISO 100

Met 35mm levert dit objectief mijn favoriete brandpuntsafstand. Ik heb deze medium-wide prime aangescherpt als mijn go-to lens voor het fotograferen van verschillende onderwerpen of het meenemen ervan als ik niet zeker weet wat ik zal tegenkomen.

De Sony 35mm f/1.8 is ook flexibel genoeg om zonder al te veel vervorming een mooi portret en een brede scène-instelling te maken als je afstand neemt van je onderwerp. Het zorgt voor de perfecte combinatie wanneer het is bevestigd aan een Sony a7III.

Ik vind het ook erg leuk hoe snel dit objectief scherpstelt, zelfs in de donkerste scènes met het maximale diafragma van f / 1.8! Het jaagt zelden op scherpstelling, zelfs niet met snel bewegende onderwerpen in schemerige scènes.

Over het algemeen is dit de meest gebruikte lens voor Sony a7III-camera’s in mijn tas en degene waarvan ik weet dat ik erop kan rekenen om in bijna elke situatie te presteren.

Over het algemeen zou ik de Sony 35mm f/1.8 prime lens ten zeerste aanbevelen als je op zoek bent naar een snelle prime die alles goed kan. Het is misschien niet de beste lens voor een Sony a7III of de meeste Sony-camera’s, maar het is er een van en een belangrijke optie om in je verzameling te houden.

4. Sony FE 55mm f/1.8

Sony Lens Fe maximaal diafragma f / 1.8 - geweldige beeldkwaliteit voor a7iii

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
281 g (9.9 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 2,5 x 2,8″ / 65 x 71 mm
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,5 m (1,64 ft)

Controleer de huidige prijs

Een 50mm prime lens is om vele redenen een nietje in de tas van bijna elke professionele fotograaf. Toen ik overstapte naar het Sony Mirrorless systeem wist ik dat ik een lens in dit brandpuntsbereik nodig zou hebben.

Ik koos al snel voor de Sony 55mm f/1.8. Mijn drie prioriteiten van prestaties, grootte / gewicht en betaalbaarheid maakten deze lens een uitstekende keuze.

Het komt binnen op een slanke 9,9 oz (281g) en balanceert uitstekend met de Sony a7III. Op een gegeven moment dacht ik dat ik deze lens kwijt was omdat ik mijn boekentas had opgepakt en dacht dat hij er niet in zat of eruit was gevallen, simpelweg omdat hij zo licht van gewicht was!

De prestaties van de Sony 55mm f/1.8 zijn uitstekend en passen vooral goed bij de Sony a7III. Het heeft een nuttige brandpuntsafstand, biedt spectaculaire scherpte en een groot contrast, en het produceert vloeiende bokeh wanneer het wijd open wordt geschoten.

Bij f/1.8 is het diafragma niet zo groot als op sommige van de andere 50mm-lenzen die ik heb gebruikt, maar ik heb hier nooit een probleem mee gehad.

De prestaties bij weinig licht en scherpstelling van dit objectief zijn meer dan voldoende, vooral in combinatie met de ontzagwekkend hoge ISO-prestaties van de Sony a7III.

een van de beste lenzen voor Sony. geweldig voor a7iii

Sony a7III + Sony 55mm f/1.8 | 1/160 f/4 ISO 100

Wat ik het leukste vind aan mijn Sony 55mm f/1.8 lens is de mid-range brandpuntsafstand. Het biedt net genoeg gezichtsveld om een scène vast te leggen en biedt de mogelijkheid om de kijker in het frame te brengen met een vleugje compressie.

Dit is niet hetzelfde type lenscompressie dat je krijgt met een telefoto, waarbij de achtergrond vlak achter de onderwerpen aanvoelt, maar de Sony 55mm f/1.8 biedt een smallere beeldhoek die de fotograaf aanmoedigt om selectief te zijn in framing.

Vanwege dit perspectief merk ik dat ik ernaartoe trek bij het fotograferen van een verscheidenheid aan onderwerpen (portretten, landschappen, producten, enz.).

Met de Sony 55mm f/1.8 kun je je beperken tot de belangrijke dingen in een beeld zonder dat het zo beperkend is als een telelens.

Over het algemeen is deze 55mm een toppresteerder en past bij de rekening voor een snelle, mid-range prime lens! Als je geen 50mm-lens hebt, of als je nog niet de kans hebt gehad om er een te gebruiken, bekijk hem dan zeker.

5. Sony FE 85mm f/1.8

betaalbare lens voor Sony als je van 85mm houdt

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
371 g (13,1 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 3,1 x 3,2″ / 78 x 82 mm
Filter Diameter: 67 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.8m (2,62 ft)

Controleer de huidige prijs

Er gaat niets boven de 85mm brandpuntsafstand voor het fotograferen van een mooi portret. De lichtgewicht, scherp en verrassend betaalbaar Sony 85mm f/1.8 is de ideale keuze voor deze brandpuntsafstand!

Sony biedt de 85mm f/1.4 GM lens als je maximale prestaties wilt, maar voor mij is de 85mm f/1.8 de perfecte balans tussen prestaties en waarde!

Het completeert mijn favoriete trio prime-lenzen (35, 55 en 85 mm) en levert consistent uitstekende prestaties.

Veel mensen zeggen dat 85mm de ideale brandpuntsafstand van de portretlens is omdat het onderwerpen met minimale vervorming weergeeft, maar de belangrijkste factor voor mij is de bokeh die het kan creëren.

Bij het wijd open fotograferen bij f/1.8 met dit objectief valt de achtergrond mooi onscherp, waardoor je aandacht op het onderwerp wordt gevestigd.

Naast mooie bokeh en minimale vervorming, de Sony 85mm f/1.8 biedt uitstekende autofocusprestaties.

Ik vind het erg leuk om de eye-track functie van de Sony a7III te gebruiken bij het fotograferen van portretten met deze lens.

Veel mensen vinden het gewoon leuk om de focus hold-knop op deze optiek te programmeren om “oog-autofocus” te maken, waardoor het veel gemakkelijker wordt om scherpe beelden te krijgen. (Zie mijn volledige Sony 85mm f/1.8 lenstest voor meer voorbeeldfoto’s.)

Fe 85mm Sony lens

Sony A7III + Sony 85mm f/1.8 | 1/500 f/1.8 ISO 200

Ik waardeer ook echt hoe compact zijn lens is voor zijn prestaties. Het is lichtgewicht en klein genoeg dat ik zelden aarzel om het mee te nemen, zelfs niet als ik naar een shoot wandel.

Zoals verwacht biedt de 55mm f/1.8 een uitstekende edge-to-edge scherpte over het hele diafragmabereik. Soms moeten er offers worden gebracht om een lens betaalbaar te maken, maar ik kan niets vinden om over te klagen met dit model!

Met ongeveer 1/3 van de prijs van de 85mm f/1.4 versie levert de Sony 85mm f/1.8 echt wat geweldige waarde voor uw geld!

Het verschil tussen f/1.4 en f/1.8 is ongeveer 2/3 van een stop licht – d.w.z. om dezelfde belichting te krijgen als 1/60 sec bij f/1.8 zou je een sluitertijd van 1/95 of 1/100 sec bij f/1.4 gebruiken.

Met de verbazingwekkend hoge ISO van de Sony a7III is het echter gemakkelijk om je ISO een beetje te verhogen om een scène bij minder licht vast te leggen bij f / 1.8.

Natuurlijk zal de bokeh romiger zijn bij f/1.4, maar niet genoeg om het enorme prijsverschil tussen de twee lenzen te rechtvaardigen.

Als je op zoek bent naar een uitstekende portretlens die de bank niet zal breken, moet dit zeker op je lijstje staan onder Sony A7III-lenzen!

6. Sony FE 24-70mm f/2.8

beste zoomlenzen voor a7iii - maximaal diafragma f/2.8

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
862 g (30.4 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 3,5 x 5,4″ / 88 x 136 mm
Filter Diameter: 82 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,4 m (1,25 ft)

Controleer de huidige prijs

Op een gegeven moment wil bijna iedereen een mid-range zoomlens. Toen Sony in 2016 de 24-70mm f/2.8 GM lens uitbracht, was het meteen duidelijk dat kwaliteit hun eerste prioriteit was bij deze editie!

De 24-70mm f/2.8 GM biedt prime-level kwaliteit in een zeer veelzijdig zoombereik! Zoals ik hierboven al zei, presteert deze lens beter dan de Sony 28mm f/2 prime lens als het gaat om scherpte, wat illustreert hoe nuttig het eigenlijk is!

Deze ongelooflijke prestaties komen op het offer van grootte en gewicht, maar als je kijkt naar het brede scala aan brandpuntsafstanden dat dit model biedt, lijkt de bulk beter beheersbaar.

De Sony 24-70mm f/2.8 is ontworpen met kwaliteit en prestaties in het achterhoofd. Als je de beste kwaliteit wilt in een mid-range zoom en je geen zorgen maakt over grootte / gewicht, is het een uitstekende keuze onder lenzen voor a7III-camera’s.

zoomlenzen zijn veelzijdig. fe 24-70mm door sony

Sony A7III + Sony 24-70mm f/2.8 | 1/125 f/4 ISO 640

Iets anders dat meteen duidelijk wordt als je de Sony 24-70mm f/2.8 oppakt, is hoe goed gebouwd het is – Dit forse stuk glas is gebouwd als een tank en gemaakt om lang mee te gaan door de ontberingen van zwaar gebruik in allerlei situaties.

Met een consistent f/2.8 diafragma presteert hij goed bij weinig licht en biedt hij een uitstekende scherpstelsnelheid. Ik mis zelden focus, zelfs met bewegende onderwerpen.

(Bekijk de Sony 24-70mm f/2.8 review voor wat meer foto’s gemaakt met deze lens in combinatie met een Sony a7III.)

Deze lens biedt een focus hold-knop en een handige zoomvergrendelingsschakelaar die voorkomt dat de lens onbedoeld uitschuift naar 70mm.

Wanneer je de wat steile prijs vergelijkt met het hebben van een serie prime objectieven, wordt de Sony 24-70mm f/2.8 een stuk betaalbaarder. Het biedt ook het voordeel dat je niet van lens hoeft te wisselen om verschillende brandpuntsafstanden te krijgen.

Als je een krapper budget hebt, is er een f / 4-versie van deze brandpuntsafstand van Sony (zie mijn recensie van de Sony 24-70mm f / 4), die geweldige scherpte en fatsoenlijke algehele prestaties biedt in een lichter pakket, maar het valt gewoon niet te ontkennen – de f / 2.8 is in alle opzichten beter.

Deze lens is een toppresteerder en als je het je kunt veroorloven, denk dan niet twee keer na! Het is onze keuze voor de beste Sony 24-70mm lens, en een belangrijke toevoeging aan je verzameling lenzen voor sony a7III camera’s.

7. Sony FE 70-200mm f/2.8

Sony Fe 70-200mm is de beste in zijn klasse voor a7iii. f/2.8 maximaal diafragma

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Ja
Gewicht:
1480g (52.21oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 3,5 x 7,9″ / 88 x 200 mm
Filter Diameter: 77 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,96 m (3,15 ft)

Controleer de huidige prijs

De 70-200mm is een nietje in bijna elke professionele fotografenkit. Als je er nog geen hebt geprobeerd voor je Sony a7III, is de Sony 70-200mm f/2.8 een uitstekende keuze.

Het biedt alle topprestaties van een G-Master lens en produceert spectaculaire beelden. Het contrast en de scherpte van dit objectief zijn spectaculair – zie meer in Chad Winstead’s Sony 70-200mm f/2.8 test (bovenstaande foto is door hem gemaakt).

In het brandpuntsbereik van 70-90mm schiet de Sony 70-200mm f/2.8 spectaculaire portretten. Aan het einde van de tele van 200 mm levert het een uitstekende compressie van een scène of voldoende zoom om een verafgelegen onderwerp dichterbij te brengen.

Ik hou echt van het vermogen van deze lens om isoleer een onderwerp en vestig de aandacht op een ver landschap.

Sommige van mijn favoriete foto’s zijn gemaakt met dit model vanwege de mogelijkheid om de achtergrond te laten lijken alsof het vlak achter een onderwerp ligt in plaats van ver weg in de verte.

fe 70-200mm zoomlens voor Sony A7iii

Sony A7III + Sony 70-200mm f/2.8 | 1/200 f/8 ISO 1600

Deze lens is volledig uitgerust en biedt een selecteerbaar scherpstelbereik, optische stabilisatiemodusselectie, automatische / handmatige scherpstelschakelaar en een focus hold-knop! Ook de zoom/focusringen voelen soepel maar stabiel aan.

In vergelijking met het Sony 70-200mm f/4 aanbod heeft dit objectief een volle stop meer licht en een scherper beeld. Dit komt echter met een verhoogd formaat / gewicht en een steil prijskaartje onder Sony alpha a7III-lenzen.

Dit zijn mijn enige klachten over de Sony 70-200mm f/2.8, en in mijn hoofd en die van zoveel andere fotografen is het prijsverschil volledig te rechtvaardigen – het is gewoon een betere lens dan de f / 4-versie in alle opzichten.

De Sony 70-200mm f/2.8 is een uitstekende koop als (vergelijkbaar met de 24-70mm hierboven) je hoogste prioriteit prestaties/kwaliteit is. Het is het beste van het beste in dit brandpuntsbereik, en misschien wel nog beter dan alles wat Canon of Nikon hebben bedacht.

Zoals ik al eerder zei, als je het budget hebt, denk dan niet twee keer na over het oppakken van dit model!

Laatste woorden

Bijna alle lenzen die beschikbaar zijn voor de Sony a7III maken geweldige foto’s, maar de hierboven genoemde lenzen geven je de beste foto-ervaringen in de hele line-up!

Ze bieden ook de beste waar voor je geld, afgezien van de twee pro-zooms die aan het einde worden genoemd, die meer voor professionals en mensen met grotere budgetten zijn.

Ik hou van de kenmerken van elk van deze lenzen, en ze hebben allemaal een plaats in mijn cameratas om verschillende redenen.

Soms voel ik me aangetrokken tot de eenvoud en prestaties bij weinig licht van een prime lens, en soms heb ik de veelzijdigheid van een zoomlens nodig.

Ik denk dat de belangrijkste dingen om te overwegen zijn: wat schiet je? en wat is jouw stijl?

Door deze vragen te beantwoorden, kunt u de bovenstaande lenzen evalueren om te zien welke geschikt zijn voor u!

Is het de grootte / het gewicht, de algehele prestaties / kwaliteit of de prijs die uw beslissing bepaalt? Je kunt er meestal twee uit die drie eigenschappen kiezen.

Ik hoop dat dit artikel nuttig was bij het beslissen welke lens te kopen voor yonze Sony a7III! Ik zou graag willen weten of je het eens bent met mijn selecties of dat ik iets heb gemist, dus laat het me weten in de reacties hieronder!

Sony 16-35mm f/2.8

Sony 16-35mm f/2.8

Veelzijdig brandpuntsbereik met solide bouw, ongelooflijke beeldkwaliteit en een snel constant diafragma.

Controleer de huidige prijs

Referenties: (1) (2)