Beste Lightroom-plug-ins (GRATIS &betaald)

Als je in de wereld van fotografie bent, ken of gebruik je waarschijnlijk Adobe Lightroom Classic.

Het is de foto-editor bij uitstek voor veel professionals en enthousiastelingen, niet alleen vanwege de eenvoudige maar krachtige nabewerkingsworkflow, maar ook vanwege de vele uitstekende plug-ins die ervoor zijn gemaakt.

Er is een hele reeks Lightroom-plug-ins beschikbaar, zowel gratis als premium.

Lumai

Luminar

Luminar wordt gebruikt als Lightroom-plug-in of zelfstandige software en kan uw foto’s er in recordtijd 10x beter uit laten zien.

Gebruik code SHOTKIT15 om 15% te besparen

Controleer de huidige prijs

Er zijn er zelfs zoveel dat het vinden van de beste Lightroom-plug-ins voor uw fotografiestijl en bewerkingsworkflow een eeuwigheid kan duren (vooral als u profiteert van alle gratis proefversies die er zijn).

Daartoe hebben we een shortlist samengesteld van de 25 beste en nuttigste Lightroom-plug-ins die we tot nu toe hebben gevonden.

We beginnen met een korte uitleg over wat plug-ins zijn en waarom we ze moeten gebruiken en duiken er vervolgens meteen in.

Houd er rekening mee dat de plug-ins op deze pagina bedoeld zijn voor Lightroom Classic. Zie ook: plugins voor Photoshop.

Inhoudsopgave

Beste betaalde Lightroom-plug-ins

De meeste van de beste Lightroom-plug-ins van vandaag bieden veel meer dan een enkele functie.

In feite is er een hele reeks plug-ins die op zichzelf staande bewerkingsprogramma’s zijn.

De meeste hiervan evolueerden met de bedoeling Om Lightroom te vervangen toen Adobe naar een abonnementsmodel ging, maar voor degenen onder ons die Lightroom gebruiken als onze nabewerkingstool naar keuze, boden ze ook een plug-inoptie.

Gelukkig voor ons hebben veel van deze premium Lightroom-plug-ins voorinstellingen, filters en effecten die je nergens anders kunt vinden.

1. Luminar

Lum

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
Bespaar $ 15 met code SHOTKIT15.

Luminar is veruit onze favoriete Lightroom-plug-in die beschikbaar is .

Het doet zowat alles wat je zou willen in de wereld van fotoverbetering, met veel van zijn filters die kunstmatige intelligentie gebruiken om foto’s te analyseren en aan te passen.

Hoewel Luminar alles heeft wat een professional nodig heeft voor het aanpassen van afbeeldingen, is het beste deel dat je geen professional hoeft te zijn om er professionele bewerkingen mee uit te voeren.

Het is ontworpen om uw bewerking te stroomlijnen, vooral als het gaat om toon- en kleurcorrectie. Het is buitengewoon eenvoudig te gebruiken.

Het wordt ook geleverd met tal van presets (looks genaamd) en meer die u kunt downloaden (zowel gratis als betaald). Luminar’s Looks zijn ook veel gemakkelijker aan te passen dan Lightroom-presets.

Alle filters van Luminar kunnen worden aangepast met lagen en laagmaskers, en er is zelfs een mooie luchtvervangingstool voor degenen die van compositing houden.

Luminar wordt zowel als standalone als als plug-in voor Lightroom en Photoshop geleverd. Als je het via Shotkit koopt met behulp van de bovenstaande knop, krijg je op dit moment een korting waardoor het minder dan US $ 70 is. Voor alles wat het biedt, is het een uitstekende waarde!

Voor meer informatie over Luminar 4, bekijk hier onze diepgaande beoordeling.

2. Nik Collectie van DxO

Beste Lightroom plug-ins Nik door DxO

Controleer de huidige prijs

Net als Topaz-filters zijn Nik-filters al jaren de go-to van professionals.

Ze hebben een aantal iteraties doorlopen en waren een tijdje gratis. Nu heeft DxO ze echter gekocht en is het opnieuw begonnen met het ontwikkelen ervan. (Dat is een goede zaak, zelfs als we ervoor moeten betalen.)

De suite bevat een nieuwe Perspective Efex, evenals de bekende (en geliefde!) HDR Efex Pro, DFine, Viveza, Color Efex Pro, Sharpener Pro, Silver Efex Pro en Analog Efex Pro. Elk van deze wordt geleverd met een aantal filters, presets, effecten en aanpassingen die gewoon spectaculair zijn.

Hoewel ik wel ben overgestapt van Nik’s HDR Efex pro naar Aurora, zou ik nog steeds nooit dood worden gepakt zonder de andere filters hier. Ze zijn de $ 149 meer dan waard (bekijk hier de laatste prijs).

Wil je meer weten? Bekijk onze uitgebreide Nik Collection 3 review.

3. Topaz Labs Studio 2

Top Lightroom plug-ins van Topaz Labs

Controleer de huidige prijs

De meeste langdurige Adobe Lightroom-gebruikers hebben ten minste één of twee plug-ins van Topaz Labs geïnstalleerd. Ze maken al bijna net zo lang als Lightroom bestaat uitstekende Lightroom-plug-ins.

(Bekijk onze beoordelingen voor Gigapixel, DeNoise, Sharpen en JPEGtoRAW voor meer info.)

Topaz’s Studio 2 is hun meest recente creatieve bewerkingsplatform. Studio 2 is helemaal niet gericht op het corrigeren van beelden. Het is van onderaf opgebouwd voor creatieven en is ontworpen om van elk beeld een uniek meesterwerk te maken.

De gebruikersinterface is eenvoudig te gebruiken en zoals veel programma’s heeft Studio 2 nu niet-destructieve bewerking, laagondersteuning, uitstekende maskeringsopties en tal van voorinstellingen om mee te beginnen.

Het prijskaartje van US $ 99,99 is niet goedkoop, maar als het maken van afbeeldingen die zich echt onderscheiden van de rest je doel is, is dit de Lightroom-plug-in om te krijgen.

Meer weten? Bekijk onze diepgaande review van Topaz’s Studio 2.

4. Belichting X6

Exposure X5 is een van de best betaalde Lightroom-plug-ins

Controleer de huidige prijs
Bespaar 10% met code SHOTKIT217.

Net als Luminar 4 is Exposure X5 een volwaardig fotobewerkingsprogramma dat zowel als een zelfstandige als een plug-in functioneert. Wat het echter speciaal maakt, is de focus op analoge filmeffecten, die tot de beste in de industrie behoren.

Wat bewerkingstools buiten Lightroom betreft, wordt Exposure X5 geleverd met laageffecten, LUT-ondersteuning, bokeh, presets en lenseffecten, tilt-shift-effecten en 3D-kleurmaskering.

Exposure X5 biedt ook veel meer controle over alle aanpassingen die u aanbrengt dan Lightroom.

Toch, zelfs met dit alles, is het exposure X5’s uitgebreide catalogus van gewoon fantastische film presets die het uniek maakt.

Het is prijzig voor US $ 119 voor het basispakket (zie de nieuwste prijzen hier), maar als je bereid bent om tot US $ 149 te stijgen, krijg je ook de Snap Art- en Blow Up-plug-ins, die op zichzelf fantastisch zijn.

Wil je meer weten? Bekijk onze volledige Exposure X5 review.

5. DxO PhotoLab 3.2

DXO Photolab Lightroom plug-in

Controleer de huidige prijs

DxO’s originele Photo Lab was vooral bekend om zijn buitengewone Raw-verwerkingsengine. Nu het is vertakt tot een complete beeldbewerkingsoplossing, onderscheiden de fantastische optische correcties en Raw-verwerking het nog steeds van de rest van het pakket.

Andere sterke punten zijn de uitstekende algemene en lokale aanpassingsregelaars, en als je het Elite Pack koopt, maken de anti-moire, de-noising, verscherping en Clearview-tools dit echt een Lightroom-plug-in die de moeite waard is.

De Elite-editie is echter prijzig – net geen US $ 200. De Essential-editie is ondertussen US $ 129. (U kunt de up-to-date prijzen op beide hier controleren.)

Een ander ding om op te merken is dat DXO PhotoLab niet werkt met Fujifilm Raw-bestanden – lees meer over deze omissie in onze volledige DxO PhotoLab-recensie.

6. Aurora HDR

Aurora HDR - beste Lightroom-plug-ins voor HDR-foto's

Controleer de huidige prijs
Bespaar 15% met code SHOTKIT15.

Als fervent HDR-shooter is Aurora HDR absoluut de beste HDR-plug-in die ik ooit heb gebruikt. Ik begon met Photomatrix en verhuisde vervolgens naar Nik’s HDR Efex Pro, maar toen ik Aurora HDR eenmaal had geprobeerd, keek ik nooit meer achterom.

Hoewel Aurora HDR professionele denoising, lagen en maskering, tal van geavanceerde functies voor professionals en meer dan 80 unieke kleureffecten biedt, is het het gemak waarmee het spectaculaire natuurlijk ogende afbeeldingen blijkt te zijn die me echt raken.

Als HDR nieuw voor je is, zijn er tal van Looks (presets) om je op weg te helpen.

Met iets minder dan US $ 100 is het zeker niet goedkoop, maar op dit moment zou ik niet met een andere optie voor HDR gaan.

Je kunt de diepgaande beoordeling van Shotkit hier bekijken.

7. ON1 Foto Raw

ON1 Photo wordt geleverd met veel functies en presets

Controleer de huidige prijs
We hebben nu een code: SHOTKIT20 die mensen 20% bespaart

ON1 Photo Raw is een full-fledged professionele foto-editor net als Luminar.

De functies zijn vrij gelijkaardig, maar de gebruikersinterface en veel van de effecten zijn uniek. AI-aangedreven aanpassingen, lagen, een uitstekende portretbewerkingsfunctie en veel unieke voorinstellingen – deze zijn allemaal inbegrepen.

(Over het algemeen geven mensen de voorkeur aan Luminar of On1, maar meestal niet beide.)

Een ding dat ON1 Photo Raw heeft dat Luminar echter niet heeft, is het samenvoegen van foto’s. Als u met name van focusstapeling houdt, is dit misschien de app voor u. U kunt ook tekst toevoegen aan afbeeldingen.

Momenteel kunt u het rechtstreeks kopen voor minder dan US $ 70 of als een maandelijks abonnement met On1 360.

Als Lightroom-plug-in voegt het een hoop meer functionaliteit toe, dus als je niet met Luminar werkt, komt dit er zeker het dichtst bij in de buurt.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving, bekijk onze beoordeling hier.

8. Portretten 3

Portraiture 3 Plug In maakt het retoucheren van de huid eenvoudig

Controleer de huidige prijs

Imagenomic’s Portraiture 3 is al lang de Lightroom-plug-in van de professionele portretmaker bij uitstek. Het maakt het gladstrijken van de huid en het retoucheren van portretten snel en eenvoudig, waardoor het niet nodig is om tijdrovende selectieve maskering te gebruiken.

Hoewel veel programma’s portretretoucheren toevoegen als onderdeel van hun verbeteringssuite, doet Portraiture alleen dat – en overtreft daarom alles wat je elders zult vinden.

Dat gezegd hebbende, als je niet op zoek bent naar professioneel werk, voor iets minder dan US $ 200, is het waarschijnlijk niet de moeite waard.

9. LRTimelapse

LRTimelapse Pro Lightroom-plug-in voor foto's

Controleer de huidige prijs

Als je van de kunst van de timelapse houdt, is LR Timelapse al lang de industriestandaard.

Met LR Timelapse kunt u high-end time-lapse bewerken, beoordelen, keyframing en rendering uitvoeren, allemaal zonder Lightroom ooit te verlaten. U hoeft niet eens te converteren van uw Raw-bestanden.

LR Timelapse werkt naadloos op zowel Windows als Mac, ongeacht de camera die u gebruikt.

De goedkopere privélicentie kost iets minder dan US $ 115. Toch, als je timelapses wilt maken vanuit Lightroom, is dit echt de beste plug-in die beschikbaar is.

10. HashtagIA

Als metadata belangrijk voor je is, kun je hashtagIA bekijken. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om zoekwoorden voor u te maken, zodat u uw hersenen er niet voor hoeft te kraken – iets dat vooral handig is als u van marketing en / of stockfotografie houdt.

Het is behoorlijk effectief en werkt goed met Google, omdat de aangepaste API is gebouwd op het Google Vision-algoritme.

Het enige nadeel van deze handige kleine plug-in is dat je per afbeelding betaalt. Dat kan handig zijn als je het niet veel gebruikt (je betaalt niet voor wat je niet gebruikt), maar anders vervelend.

Toch, als je veel vergelijkbare afbeeldingen hebt en nu weer zoekwoordhulp nodig hebt, kan HashtagIA de dag redden.

11. Imagga’s Wordroom

Wordroom helpt u bij het taggen van uw bibliotheek met afbeeldingen

Controleer de huidige prijs

Een andere geweldige keywording plugin voor Lightroom is Imagga’s Wordroom. Het gebruikt AI om de inhoud in foto’s te ‘zien’ en beveelt vervolgens maximaal 30 zoekwoorden aan op basis van wat het in de afbeelding vindt.

De prijzen van Imagga’s Wordroom werken voor sommigen misschien beter dan HashtagIA, omdat het gratis te gebruiken is zolang je minder dan 2.000 afbeeldingen per maand automatisch tagt.

Meer dan dat en ze vragen slechts US $ 14 voor maximaal 12.000 afbeeldingen per maand. Meer dan betaalbaar, vooral als je een stockfotograaf bent.

12. Opblazen 3

Blog Up 3 is een geweldig hulpmiddel voor verliesvrije fotovergroting

Controleer de huidige prijs

Als u vaak foto’s moet vergroten, is Blow Up 3 by Exposure-software een bijzonder handige plug-in voor Lightroom.

Deze software-add-on behoudt effectief de scherpte terwijl het grote afdrukken maakt voor een enorme hoeveelheid verschillende papierformaten en zelfs billboards.

Het wordt geleverd met de Exposure X6-bundel, maar je kunt het ook apart kopen voor US $ 79.

13. Excire Zoek Pro

Excire Search Pro helpt u afbeeldingen te taggen

Controleer de huidige prijs

Excire Search Pro, waarschijnlijk een van de beste plug-ins voor het zoeken naar foto’s voor Lightroom die beschikbaar is, gebruikt AI om de inhoud van uw Lightroom-catalogus te analyseren en de foto’s te vinden waarnaar u op zoek bent. Het heeft zelfs een mensenzoeker.

Als bonus vereist het geen internetverbinding om te functioneren.

Voor US $ 99 is het vrij duur, maar als je een uitgebreide catalogus hebt en hulp nodig hebt bij het vinden van je foto’s, kan dit de plug-in voor jou zijn. Het is ook geweldig wanneer het wordt gebruikt in combinatie met Excire Foto.

14. Evlaa

Evlaa fotogalerij lightroom plug in

Controleer de huidige prijs

Voor professionele fotografen die hun workflow met hun klanten willen stroomlijnen, is er Evlaa, een van de beste Lightroom-plug-ins voor samenwerking.

Met Evlaa kunt u privé-proefdrukgalerijen maken om met uw klant te delen. Zodra uw klant zijn foto’s selecteert (compleet met beoordelingen en opmerkingen), is de feedback onmiddellijk voor u beschikbaar in Lightroom.

Van daaruit kan uw klant de overeengekomen foto’s rechtstreeks downloaden en u ook via de plug-in betalen.

Prijzen beginnen bij $ 7 per maand, maar gezien het feit dat het je ongeveer een uur tijd per shoot kan besparen, is het zeker de moeite waard.

15. Fotobijschrift filler

Dialoogvenster voor het invullen van fotobijschriften

Controleer de huidige prijs

Als u de neiging hebt om bijschriften toe te voegen aan uw Lightroom-afbeeldingen, kan Photo Caption Filler u wat tijd besparen.

Hiermee kunt u bijschriften invullen met behulp van beschikbare metagegevens – zoals met uitgebreid informatiecameramodel, datum, tijd van opname, lens, enz.

Het kost slechts US $ 5 en is beschikbaar via de Adobe Exchange.

16. Foto’s uploaden

Foto uploaden add-on

Controleer de huidige prijs

Upload je vaak foto’s naar services zoals Dropbox, Google Foto’s, Flickr, SmugMug, WordPress of iets dergelijks? Als dat zo is, kan Photo Upload je leven zeker een stuk gemakkelijker maken.

Het is niet helemaal gratis – US $ 15 per platform op het moment van schrijven, maar het stroomlijnt het proces zeker.

Photo Upload is gratis te proberen en werkt met zowat elk populair social media platform.

Beste gratis Lightroom-plug-ins

Niet elke Adobe Lightroom plugin hoeft een arm en een been te kosten. Er zijn tal van gratis die er zijn, zowel in termen van presets als in termen van hulpprogramma’s. Ik zal me vooral richten op hulpprogramma’s in deze lijst.

17. De Fader

fade presets in fotobewerking workflow - post productie tools van Capture Monkey

downloaden

De Fader is een superhandige Lightroom-plug-in die u volledige controle geeft over de intensiteit van elke Lightroom-voorinstelling. U kunt van 0% naar 150% gaan, zonder iets anders te wijzigen dan het niveau waarop de voorinstelling wordt toegepast.

Dus als je niet in staat bent om presets intern in Lightroom aan te passen, ga je ergens anders heen voor looks, probeer deze kleine plug-in dan eens. Het is gratis te gebruiken, maar vereist registratie voor een bedrag van US $ 10 voor volledige capaciteit.

18. Focus masker

focusbewerkingsfuncties voor digitale filmtools

downloaden

Focusmasker maakt een masker dat u laat zien welke delen van uw afbeelding scherp zijn en hoeveel. Super handig wanneer je een groot aantal afbeeldingen hebt, maar niet zeker weet welke de beste focus heeft.

De gratis versie die beschikbaar is, is nog steeds in bètatests, maar werkt prima.

19. LR/Instagram

Zet je foto's om in Instagram-berichten met deze add-on

downloaden

Tegenwoordig hebben de meesten van ons Instagram-accounts. Als je net als ik bent en niet van uploaden vanaf je telefoon houdt, dan zul je LR / Instagram waarschijnlijk van onschatbare waarde vinden.

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u uw afbeeldingen rechtstreeks vanuit Lightroom naar Instagram uploaden. Je kunt ook de meest ideale bijsnijdverhouding voor Instagram kiezen en uploaden naar een willekeurig aantal accounts tegelijk.

LR/Instagram is gratis te gebruiken, maar uiteindelijk moet je je registreren via de Lightroom plug-in manager. De kosten bedragen slechts US $ 10.

Opmerking: Instagram heeft onlangs het protocol gewijzigd en de LR / Instagram-plug-in wordt momenteel bijgewerkt. Misschien wilt u een tijdje wachten voordat u het probeert.

20. LR/Enfuse

Adobe Lightroom heeft een vrij beperkte capaciteit voor het werken met meerdere belichtingen, dus als u verschillende afbeeldingen wilt samenvoegen zonder Lightroom LR / Enfuse te verlaten, kan dit de truc doen.

U kunt LR/Enfuse gebruiken om een natuurlijker ogend beeld te maken met een groter dynamisch bereik dan een enkele belichting biedt. Je kunt het ook gebruiken voor het stapelen van focus, of om een aantal nachtfotografiebeelden samen te voegen om een lange belichtingstijd te krijgen.

LR/Enfuse is gratis te gebruiken, maar voor volledige functionaliteit vraagt de ontwikkelaar om een donatie om de ontwikkeling van de plug-in te ondersteunen.

21. Geo-codering ondersteuning

uitgever van de geo-coderingsindeling voor onbewerkte bestanden

downloaden

Een van de vele uitstekende Lightroom-plug-ins gemaakt door Jeffrey Friedl, de Geoencoding (GPS) Plugin voor Lightroom is veel beter dan alles wat Lightroom zelf biedt met betrekking tot het inbrengen van GPS-locatie-informatie in de metadata.

U kunt GPS-gegevens van een apparaat gebruiken of een kaartprogramma zoals Google Maps gebruiken.

22. Bulk ontwikkelen

dialoogvenster met jpeg optimizer fotobewerking ervaring

downloaden

Als u op zoek bent naar een geavanceerde manier om ruis tijdens batchverwerking te beheren, is Bulk Develop fantastisch.

U kunt zowel kleur- als luminantieruisonderdrukking in bulk aanpassen, evenals contrast en helderheid. U kunt zelfs het verscherpingsmasker beheren.

Het heeft een beetje een leercurve om alle instellingen precies goed te krijgen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, bespaart het je een lot van de tijd.

Nog een geweldige plug-in van Jeffrey Friedl. Gratis, hoewel donaties altijd op prijs worden gesteld.

23. Bijsnijden voor iPad en andere apparaten

LR plug-in Crop voor iPad en andere apparaten

downloaden

Voor hulp bij het bijsnijden van een afbeelding naar de specifieke afmetingen van een apparaat, probeer Jeffrey’s Lightroom-plug-in Bijsnijden voor iPad en andere apparaten.

Met dit handige kleine exportfilter kunt u afbeeldingen maken die perfect bij uw apparaat passen, of het nu een smartphone, tablet, digitale fotolijst of tv is.

Deze is donatie-ware.

24. PhotoSafe

PhotoSafe gratis plugin

downloaden

Elke productieve fotograaf moet zijn foto’s ooit verwijderen, en dat betekent dat er altijd een risico is om een fout te maken en foto’s te verwijderen die we willen behouden. PhotoSafe voorkomt dit.

Met de PhotoSafe-plug-in kunt u speciale collecties maken in uw Lightroom-bibliotheek waar uw afbeeldingen worden beschermd – ze kunnen eenvoudigweg niet uit de bibliotheek worden verwijderd. Alle bewerkings- en import-/exportopties blijven hetzelfde.

Een andere van de vele Lightroom-plug-ins gemaakt door Jeffrey Friedl, PhotoSafe is donatie-ware. De functionaliteit gaat na 6 weken onderuit als u niet ten minste een nominale donatie doet.

25. Timelapse-ondersteuning

Als u op zoek bent naar een gratis Adobe Lightroom timelapse-plug-in, kan Timelapse-ondersteuning de truc doen. Hiermee kunt u de instellingen geleidelijk wijzigen (opschalen) over een reeks foto’s.

Het enige dat u hoeft te doen, is de eerste en laatste foto kiezen, de plug-in uitvoeren en vervolgens de magie zien gebeuren.

Zoals alle Lightroom-plug-ins van Jeffrey, is Timelapse Support donatie-ware – een tijdje gratis te gebruiken, maar als je het leuk vindt, wordt er later een donatie aangevraagd.

26. Slimme collectiesynchronisatie

Veruit mijn favoriete gratis Lightroom-plug-in die beschikbaar is, is deze van Jeffrey Friedl, die het gebruik van slimme collecties met Lightroom CC mogelijk maakt.

Smart Collection Sync zorgt ervoor dat uw cloudgebaseerde Lr CC-catalogus gesynchroniseerd blijft met uw desktopgebaseerde Lr Classic-catalogus, waarbij vrijwel geen handmatige actie nodig is (u hoeft alleen maar af en toe op een knop Synchroniseren te klikken, maar dat is alles!)

Als je profiteert van de uitstekende mobiele workflow van Creative Cloud, is deze plug-in goud waard – zorg ervoor dat je Jeffrey een mooie donatie geeft voor al zijn harde werk om het zo naadloos te laten werken.

Veelgestelde vragen over Lightroom-plug-ins

hoe lightroom plug-in te installeren

  • Wat is een Lightroom-plug-in?

Plug-ins zijn programma’s die zijn ontworpen om binnen een ander programma te werken. Soms aangeduid als add-ons, tools of extensies, verhogen plug-ins de functionaliteit van elk programma (en) waarvoor ze zijn ontworpen – in dit geval Adobe Lightroom.

Lightroom-plug-ins zijn er in alle smaken, van bijna complete bewerkingssoftware die op zichzelf kan functioneren (d.w.z. Luminar, On1, Photo Raw, enz.) tot programma’s die slechts op een enkele functie zijn gericht.

De beste Lightroom-plug-ins zorgen ervoor dat de nabewerking van uw fotografie soepeler verloopt en u tijd bespaart, omdat u Lightroom niet hoeft te verlaten om de gewenste functies, effecten of wijzigingen te krijgen.

Voordat we eerst de beste premium-opties hier bekijken, laten we een paar veelgestelde vragen beantwoorden.

  • Waar zijn plug-ins in Lightroom?

Selecteer in het menu Bestand de optie ‘Plug-inbeheer’ en u ziet een lijst met ze allemaal.

  • Hoe voeg ik plug-ins toe aan Lightroom Classic CC?

Veel van de softwaretoepassingen installeren de plug-ins voor u. In Luminar gaat u bijvoorbeeld gewoon naar het luminar-vervolgkeuzemenu op de bovenste werkbalk en selecteert u de optie “plug-ins installeren”.

U kunt ook een plug-in installeren via Lightroom zelf. Ga gewoon naar Bestand -> Plugin Manager en klik vervolgens op Toevoegen. Navigeer naar de map met de plug-in en klik er vervolgens op. Start Lightroom opnieuw.

  • Wat is het verschil tussen een Lightroom-plug-in en Lightroom-voorinstellingen?

Lightroom-voorinstellingen zijn snelkoppelingen waarmee Lightroom-instellingen worden toegepast op uw fotografie. Ontwikkel voorinstellingen voor Lightroom, bijvoorbeeld het wijzigen van de ontwikkelinstellingen van een afbeelding.

Soms bieden voorinstellingen eenvoudige kleurcorrectie. Othaar tijdsvoorinstellingen kunnen zoiets ingewikkelds bieden als een complete look voor een foto.

Plug-ins daarentegen zijn software-add-ons waarmee u nieuwe functies aan Lightroom kunt toevoegen of andere programma’s kunt gebruiken via Lightroom.

Zowel voorinstellingen als plug-ins dragen bij aan de tools, functies en functionaliteit van Adobe Lightroom.

  • Ondersteunt Adobe Lightroom CC plug-ins?

Ja, het ondersteunt veel plug-ins, waaronder die op deze pagina.

Laatste woorden

Niet alle Adobe Lightroom-plug-ins zijn de beste keuze voor elk individu – veel zijn zeer specifiek voor uw specifieke workflow en hoe u uw foto’s beheert.

Zodra u echter de juiste Lightroom-plug-ins voor u hebt gevonden, zullen ze uw nabewerkingsleven zeker een stuk gemakkelijker maken.

Hopelijk helpt deze lijst met de beste plug-ins voor Lightroom u op weg en bespaart u tijd bij het zoeken.

Lumai

Luminar

Luminar wordt gebruikt als Lightroom-plug-in of zelfstandige software en kan uw foto’s er in recordtijd 10x beter uit laten zien.

Gebruik code SHOTKIT15 om 15% te besparen

Controleer de huidige prijs

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid voor de producten of het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.