Beste Nikon-lenzen voor algemeen gebruik

Beste Nikon-lenzen voor algemeen gebruik

Sigma 50mm f1.4 Art test

De Sigma 50mm f1.4 Art is zonder twijfel een zeer hoogwaardig standaardobjectief met autofocus voor Canon, Nikon, Leica L-vatting of Sony full frame camera’s. Je zou verwachten dat het beter presteert dan de goedkopere Canon EF 50mm f1.4 USM- en Nikkor 50mm f1.4G-objectieven, aangezien het ongeveer twee keer de prijs is, maar de grote verrassing is hoe het ook in de meeste aspecten betere prestaties levert dan de Canon EF 50mm f1.2L USM en de Nikkor 58mm f1.4 en nek-aan-nek is met Sony’s FE 50mm f1.4 ZA, ondanks dat beide lenzen bijna twee keer zo duur zijn. En als je een Leica L-mount eigenaar bent, is het een koopje in vergelijking met de 50mm-opties van Panasonic en vooral Leica zelf. Wanneer je ook overweegt dat Sigma een service (betaald) biedt om van vatting te wisselen als je in de toekomst van camerasysteem wisselt, is er echt geen reden om de 50mm Art niet te krijgen als je het je kunt veroorloven. De enige minpunten zijn grotere longitudinale chromatische aberraties dan de duurdere rivalen en het feit dat de body niet weerbestendig is. Dus de Sigma 50mm f1.4 Art is een zeer goed objectief, beter presterende modellen die zelfs twee keer de prijs kosten. Het legt een zeer hoge lat voor prijs / prestatieverhouding van 50 mm f1.4-lenzen en behoudt gemakkelijk onze highly recommended award, zelfs enkele jaren na de oorspronkelijke release.

Bekijk de prijzen van de Sigma 50mm f1.4 Art bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon Z 24-70mm f4S test

De Nikon Z 24-70mm f4S is een no-brainer voor bezitters van Z-serie spiegelloze body’s: optisch is hij net zo goed als de befaamde 24-70mm f2.8E VR met een one stop voordeel in beeldstabilisatie en bijna geen loCA. Het levert ook zeer bruikbare close-upprestaties en behoudt zijn hoge contrast, zelfs in situaties met contralicht. Bovendien is het door ongeveer de helft van de grootte en het gewicht veel draagbaarder en een perfecte match voor de compacte Z-serie behuizingen waarvoor het is ontworpen. De nieuwe Z Nikkor stelt ook net zo snel en betrouwbaar scherp en is net zo grondig afgedicht als de 24-70mm f2.8E VR. Het enige nadeel van de Z 24-70mm f4S is de relatief gewone f4.0 focal ratio, maar dat wordt gemakkelijk gecompenseerd door de relatief lage prijs – en had ik het kleine formaat en gewicht al genoemd?. Dus als je een nieuwe Z-body krijgt, zorg er dan voor dat je deze uitstekende zoom in een kitbundel stopt: sterk aanbevolen!

Bekijk de prijzen van de Nikon Z 24-70mm f4S bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Tamron 24-70mm f2.8 VC G2 test

De Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 (model A032) is een gestabiliseerde standaard 2.9x zoom beschikbaar in vattingen voor Canon en Nikon DSLR’s met full frame sensoren. Het werkt ook op hun DSLR’s met APS-C / DX-sensor waarbij de beeldhoek gelijk is aan een 36-105 mm zoomlens. De optische prestaties zijn zeer goed binnen de APS-C / DX-beeldcirkel, het heeft goede beeldstabilisatie en een snelle AF, vertoont slechts weinig longitudinale kleurafwijkingen en kan eenvoudig worden aangepast via Tamron’s TAP-in console op een computer. Het enige grote nadeel zijn de zachte prestaties in de buitenste regionen van een full frame sensor met hoge resolutie.

Bekijk de prijzen van de Tamron 24-70mm f2.8 G2 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sigma 24-70mm f2.8 OS Art test

De Sigma 24-70mm f2.8 OS Art is een standaard 2.9x zoom beschikbaar in vattingen voor Canon, Nikon en Sigma DSLR’s met full-frame sensoren, en kan ook worden gebruikt met Sony E-Mount body’s met behulp van Sigma’s MC-11 mount converter. Hij heeft een zeer goede beeldstabilisatie en is korter, goedkoper, produceert minder loCA, heeft een betere Bokeh en vertoont minder lichtafval dan de referentie in zijn klasse, de Nikon 24-70/2.8E VR. Maar de beeldkwaliteit aan de korte kant en in het buitengebied van een hoge resolutie full frame senor is teleurstellend gezien het feit dat dit objectief lid is van Sigma’s bekende “Art”-lijn. Maar toch verdient de Sigma 24-70/2.8 OS Art een aanbeveling.

Bekijk de prijzen van de Sigma 24-70mm f2.8 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Tamron 45mm f1.8 VC test

De nieuwe Tamron 45/1.8 VC is een zeer veelzijdig en interessant objectief: het biedt een snel f/1.8 diafragma in combinatie met beeldstabilisatie die goed is voor twee stops in mijn tests. Beide zorgen ervoor dat de lens het langer volhoudt in slecht verlichte situaties. Het produceert zeer scherpe beelden met heel weinig coma tot in de hoek van een volformaat sensor. En het is relatief klein en licht. Maar het produceert niet hetzelfde Bokeh als een 50/1.4 of 55/1.4 lens en het heeft kleurafwijkingen die verschijnen, hoewel niet zo prominent als bij Tamron’s 35 / 1.8 VC. Maar met een scherpte/resolutie dat het beter is dan elke andere lens in deze vergelijking afgezien van de Zeiss Otus verdient de Tamron 45/1.8 VC duidelijk een Highly Recommended. Wat betreft deze prestaties lijkt de prijs van de nieuwe Tamron OK.

Bekijk de prijzen van de Tamron 45mm f1.8 bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon 24-70mm f2.8E VR test

Het hebben van de meest effectieve beeldstabilisatie en de beste beeldkwaliteit over de FX-sensor in zijn klasse verdient dit objectief een Highly Recommended. Houd er echter rekening mee dat deze prestaties een prijs hebben: letterlijk en in een toename in grootte en gewicht. Goede punten: Goede tot zeer goede kwaliteit over het full-frame gebied; weersafdichting; stille en snelle AF-werking; zeer goede beeldstabilisatie. Slechte punten: Sterkere lichtafval en vervormingen dan voorganger; groot en zwaar; zeer hoge prijs.

Bekijk de prijzen van de Nikon 24-70mm f2.8 E bij Amazon, B&H, Adorama of Park Camera’s. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon 35mm f1.8G test

De Nikon AF-S 35mm f/1.8G ED is al met al een vrij veelzijdig objectief: hij is licht en vrij klein, produceert beelden die scherp en contrastrijk zijn (tenzij je in de extreme FX-hoeken kijkt) zelfs wijd open, is overstralingsbestendig, levert een maximale vergroting van 1:4 en heeft een groot f/1.8 diafragma om meer licht te verzamelen onder veeleisende situaties en stelt je in staat om je onderwerp beter te isoleren van afleidende achtergrond. Bovendien biedt het dekking van de full-frame beeldcirkel, zodat u deze lens kunt behouden als u upgradet van een Nikon DX-body naar een FX-body. Ik kan deze lens dus van harte aanbevelen.

Bekijk de prijzen van de Nikon 35mm f1.8G ED bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon 50mm f1.4G test

De Nikon AF-S 50mm f1.4G laat een zeer aantrekkelijke optische prestatie zien die alleen al een Aanrader zou opleveren. Maar rekening houdend met het kleine formaat, het lichte gewicht, de weersafdichting en de prijs/ prestatieverhouding, zou ik deze lens upgraden naar Highly Recommended! Goede punten: De meest betaalbare f1.4 prime van Nikon; geweldige beeldkwaliteit op DX- en FX-body’s; stille en betrouwbare AF-werking; klein en licht; weersafdichting bij de lensvatting. Slechte punten: Longitudinale CA kan ronduit smerig zijn; coma toont in situaties met een hoog contrast; enige nervositeit in achtergrond Bokeh; geen beeldstabilisatie.

Bekijk de prijzen van de Nikon 50mm f1.4 G bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon 24-85mm VR test

De Nikon 24-85/3.5-4.5G VR is een verrassend goed objectief voor een redelijke prijs. De prestaties zijn redelijk goed in de DX-beeldcirkel, maar je moet stoppen tot f5.6 of zelfs f8 om goede prestaties te krijgen in de hoeken van een full-frame 36MP D800. Over het algemeen is het een waardige compacte kit-zoom voor degenen die beginnen in FX-land of hun opties open willen houden voor een toekomstige upgrade naar een FX-body. Een aanbevolen beoordeling is goed verdiend.

Bekijk de prijzen van de Nikon 24-85mm f3.5-4.5 VR bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikkor AF-S DX 18-200mm f/3.5-5.6 G ED VR II test

Als je een DX-formaat body bezit (of koopt) en gemak is je nummer één prioriteit, maar je wilt het met het minste compromis in kwaliteit en functies, dan zou de Nikkor DX 18-200mm VR II bovenaan je lijst moeten staan. Sterk aanbevolen. Goede punten: Zeer flexibel en handig 11,1x zoombereik; optische stabilisatie met vier stops compensatie; stille autofocus op alle Nikon body’s; fatsoenlijke bouwkwaliteit en zoom-lock schakelaar. Slechte punten: De duurste superzoom voor bijgesneden lichamen; heeft last van zoom kruip tussen de 28 en 135mm; lijdt aan zoomkrimp op korte afstand; verslagen op prijs en kwaliteit door dubbele lensoplossingen. Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR

Het komt erop neer dat als u op zoek bent naar een hoogwaardige dx-formaatlens voor algemeen gebruik die uitzoomt tot een equivalent van 24 mm, de DX 16-85 mm VR het model is om voor te gaan en wordt gemakkelijk aanbevolen. Het mist echter onze Highly Recommended-prijs vanwege een gebrek aan echt overtuigende voordelen buiten bestaande modellen en het feit dat je de DX 1 kunt kopen8-200mm VR voor slechts een beetje extra. Als zodanig is ons advies om heel goed na te denken over wat je echt nodig hebt van je algemene lens en hoe deze nu en in de toekomst in een kit zou kunnen passen.

Bekijk de prijzen van de Nikon 18-85mm f3.5-5.6 G bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!