Beste Nikon Macro Lenzen

Beste Nikon Macro Lenzen

Tamron 90mm f2.8 VC II test

De nieuwe Tamron 90/2.8 Macro VC ii is een zeer sympathiek objectief: het combineert zeer goede optische prestaties met zeer goede beeldstabilisatie en verslaat de eerbiedwaardige Nikon 105/2.8G in bijna elk opzicht. De autofocus is betrouwbaar (na wat tweaken) en het objectief presteert even goed van close-up tot landschappen. Als zodanig verdient het gemakkelijk een Highly Recommended.

Bekijk de prijzen van de Tamron 90mm f2.8 II bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon Micro 105mm f2.8G VR test

De AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED is een zeer goed objectief met professionele bouw. De VR-beeldstabilisatie werkt goed, zelfs bij grotere vergrotingen en heeft een passende prijs voor deze mate van prestaties. Dit verdient het een sterk aanbevolen, maar als je een bevestigde DX-eigenaar bent die geen full-frame compatibiliteit nodig heeft, kun je behoorlijk wat besparen door voor de 85 mm Micro Nikkor te gaan zonder significante prestaties op te offeren.

Bekijk de prijzen van de Nikon 105mm f2.8 G VR bij Amazon, B&H, Adorama of Park Camera’s. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon DX Micro 85mm f3.5G VR test

De AF-S VR Micro-Nikkor 85mm f/3.5G ED is een zeer goed macroobjectief hoewel het last heeft van zwak contrast bij normale werkafstanden wijd open, dus het beste kan worden gebruikt tot f/5.6. De VR-beeldstabilisatie werkt ook bij grotere vergrotingen goed en de prijs is redelijk.
Over het algemeen markeren de kleine nadelen het van onze highly recommended rating, maar het verdient nog steeds gemakkelijk een aanbevolen. Het is een geweldige keuze voor eigenaren van DX-formaat DSLR’s die van macrofotografie houden en een stap omhoog willen van het budget 40mm zonder de kosten – om nog maar te zwijgen van de grootte en het gewicht – van de 105mm. Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Nikon DX Micro 40mm f2.8G test

De prijs-prestatieverhouding van de AF-S DX Micro-Nikkor 40mm f/2.8G is uitstekend en zonder de ongelooflijk korte werkafstand op 1:1 had dit objectief met gemak een Highly Recommended award verdiend. Maar deze zwakte zet een serieuze deuk in de verder stralende prestaties – en dus wordt het bekroond met een Aanbevolen. Zolang je de beperkingen van deze lens begrijpt (opnieuw de korte 1: 1-afstand en het gebrek aan VR), vertegenwoordigt het grote waarde voor eigenaren van DX-formaat DSLR’s die willen beginnen met het verkennen van de geneugten van macrofotografie. Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!