Beste Nikon-lenzen voor landschapsfotografie

Als je een buitenschutter bent, is het kiezen van de beste Nikon-lens voor landschapsfotografie natuurlijk erg belangrijk.

Beslissen over een brandpuntsafstand, een maximaal diafragma, de gewenste scherpte… er zijn verschillende factoren in het spel als je het meeste wilt halen uit de megapixels die je camera aanbiedt.

Nikon 14-24mm

Nikon 14-24mm f/2.8G

Legendarische lens die de moeite waard is dankzij de ongelooflijke beeldkwaliteit, prestaties en duurzaamheid.

Controleer de huidige prijs

Landschapsfotografie kan betrekking hebben op alle soorten lenzen. Natuurlijk kun je een landschap fotograferen met een standaard- of telelens, maar voor de eenvoud houden we het in dit artikel bij alleen groothoeklenzen die uitstekende keuzes zijn voor het fotograferen van landschappen.

We zullen het hebben over zowel zoom- als prime-lenzen, voor zowel FX full-frame als DX APS-C-camera’s … en ik zal verschillende voordelige opties van derden introduceren om naast je Nikon-lenzen te gaan.

Of je nu een groot budget of een klein budget hebt, deze uitgebreide lijst met lenzen heeft je gedekt – je zou ook deze aanvullende gids voor de beste camera voor landschapsfotografie moeten zien.

Laten we meteen in onze aanbevelingen duiken van de beste Nikon-lenzen van dit jaar voor landschapsfotografie.

Inhoudsopgave

Beste Nikon full-frame zoomlenzen voor landschapsfotografie

Nikon 14-24mm f/2.8 G

Nikon 14-24mm 2.8 G Beste Nikon Landschap Fotografie Lens

Bekijk meer beoordelingen

Compatibel formaat: FX, DX
Diafragma Bladen: 9, afgerond
Minimale scherpstelafstand: 11,02 inch ( 28 cm)
Filter grootte: N.v.t. (u moet een adapter gebruiken)
Stabilisatie: Nee
Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,86 inch x 98 mm x 131 mm (5,2 inch)
Gewicht: 969 g (2,14 lbs)

Controleer de huidige prijs

Dit is het objectief dat Nikon op de kaart heeft gezet voor groothoek landschapsfotografie. Het was ongelooflijk in 2007 toen het werd uitgebracht, en de beelden die het maakt zijn vandaag de dag nog steeds adembenemend. Het is een legende, en met goede reden.

Door een groothoek te gebruiken, kunt u optimaal profiteren van het gebruik van de s-curve in fotografie om verschillende compositorische elementen in uw frame te markeren.

De Nikon 14-24mm f/2.8G is waarschijnlijk de lens achter veel van de beste landschapsfoto’s uit het digitale tijdperk die je hebt gezien. Of je nu astrolandschappen fotografeert met het diafragma wijd open op f/2.8, of je fotografeert traditionele landschappen met f/8-11, je zult erg onder de indruk zijn van de algehele beeldkwaliteit.

Het is natuurlijk scherp, maar het biedt ook schokkend lage vervorming, behoorlijk lage lichtafval, overstraling en aberraties en vrij mooie zonnesterren.

Nikon 14-24mm 2.8 G Beste Nikon Landschap Fotografie Lens

Nikon 14-24mm f/2.8 G, Nikon D800e | 1/40 sec, f/16, ISO 100

Toegegeven, als je een echt genadeloze pixel-peeper bent, geef je misschien de voorkeur aan een nieuwer alternatief, voor het hoogste niveau van fijne details. We zullen vervolgens enkele van die opties opsommen. Veel landschapsfotografen zullen dit echter blijven beschouwen als de beste lens die ze ooit hebben gekocht, vanwege de combinatie van duurzame betrouwbaarheid en algehele prestaties.

Het mooie van een lens die 12 jaar oud is, is dat je ze heel betaalbaar kunt vinden als je gebruikt of opgeknapt winkelt. Het voordeel van het kopen van een beproefde lens is dat je weet dat je een duurzame, betrouwbare lens toevoegt.orthy stuk aan uw kit. De Nikon 14-24mm f/2.8 is weerbestendig en (grotendeels) van metaal.

Andere aanbevelingen:

Nikon Z 14-30mm f/4 S

Dit is de nieuwste landschapsfotografielens in Nikon’s line-up, alleen gemaakt voor de nieuwe Z-vatting FX spiegelloze camera’s. Hoewel het een f/4 zoom is in plaats van een f/2.8 zoom, is het een spannende nieuwe optie voor Nikon landschapsfotografen: het is de eerste 14mm ultragroothoekzoom die extreem draagbaar is en standaard 82mm filters accepteert!

Dit is gewoon ongehoord en deze 14-30mm f/4 zal waarschijnlijk razend populair zijn voor landschapsfotografie.

Ter vergelijking: de meeste ultragroothoek f/2.8 zooms die aan de brede kant 14mm halen, of zelfs 15mm of 16mm, (inclusief de Nikon 14-24mm f/2.8 die we net noemden) zijn ongeveer een pond zwaarder en accepteren geen frontfilters zonder adapters van derden die een hoop extra ruimte in je cameratas innemen.

Sigma 14-24mm f/2.8 Kunst

Als je ok bent met het kopen van een lens van derden voor je full-frame Nikon DSLR of spiegelloze FX-camera, dan zou elke serieuze Nikon-landschapsfotograaf onverstandig zijn om deze lens over het hoofd te zien. Nieuw dan de Nikon 14-24 door een heel decennium, het biedt bijtend scherpe beelden, zelfs op uw 36-45 megapixel Nikon body’s, samen met een indrukwekkende beeldkwaliteit in alle andere opzichten.

Het is echter een enorme, forse lens en zou niet je eerste keuze moeten zijn als je een lichtgewicht reiziger bent die gewoon op zoek is naar een allround reislandschaplens. Voor degenen onder u die het extra pond gewicht niet erg vinden, is het echter absoluut de moeite waard om in te investeren.

Sigma 12-24mm f/4 Kunst

Voor de landschapsfotografen met een up-close, in-your-face stijl van onderwerpcompositie kun je soms nooit breed genoeg gaan. De Sigma 12-24mm f/4 is de enige ultrabrede zoom voor Nikon landschapsfotografen die breder willen gaan dan 14mm, en dat is OK omdat het een ongelooflijke beeldkwaliteit biedt.

Net als zijn 14-24mm f/2.8 broertje is dit objectief echter erg groot en zwaar. Het is geen doorsnee walk-around landschapsfotografielens, het is een gespecialiseerde tool voor een serieuze fotograaf.

Controleer de huidige prijs

Beste betaalbare full-frame zoomlens voor Nikon landschapsfotografie

Nikon 16-35mm f/4 VR

Nikkor 16-35mm f/4 VR Beste Nikon Landschap Fotografie Lens

Bekijk meer beoordelingen

Compatibel formaat: FX, DX
Diafragma Bladen: 9, afgerond
Minimale scherpstelafstand: 11,42 inch ( 29 cm)
Filter grootte: 77 mm
Stabilisatie: Ja
Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,2 inch x 82 mm x 125 mm (4,9 inch)
Gewicht: 680 g (1,5 lbs)

Controleer de huidige prijs

Dit is Nikon’s allround landschapsfotografielens, die een geweldige balans biedt tussen betaalbaarheid, draagbaarheid en algehele scherpte.

Bovendien kun je met de VR-beeldstabilisatie misschien een paar opnamen uit de hand houden en je statief op zijn minst een deel van de tijd achterwege laten. Dit kan handig zijn bij het wandelen in de bergen of het maken van casual reisfotografie.

Nikon 16-35mm f/4 VR Landschapsfotografie Wandelen Backpacken Lens

Nikon 16-35mm f/4 VR, Nikon D600 | 1/125 sec, f/11, ISO 250

Als je naar de pixel-gluurders luistert, hoor je beweringen dat deze lens niet zo scherp is als de exotische opties.

Houd er echter rekening mee dat de meeste landschapsfotografie sowieso gebeurt bij kleinere diafragma’s zoals f / 11, waar lenzen grotendeels gelijk zijn, behalve in de extreme hoeken.

In feite, als je niet het type fotograaf bent dat nauwgezet elke hoek van elk beeld onderzoekt, verspil je misschien je geld aan lenzen die duurder zijn; koop gewoon de Nikon 16-35mm f/4 VR en ga prachtige foto’s maken!

Je zult blij zijn dat je een lichtere lens hebt tijdens die lange wandeling die je hoopt te doen.

Andere aanbevelingen:

Tamron 15-30mm f/2.8 VC

Als je op zoek bent naar een betaalbare ultragroothoekzoom, maar je wilt toch een f/ 2.8 diafragma en een zo breed mogelijke brandpuntsafstand, dan zorgt de Tamron 15-30mm f/2.8 VC voor je. De G2-versie is iets beter, maar beide versies zijn ongelooflijk.

Tamron 17-35mm f/2.8-4

Deze vrij nieuwe lens is indrukwekkend omdat hij een f / 2.8-diafragma aan het brede uiteinde biedt, waardoor hij dubbel werk kan doen als zowel een traditionele landschapsfotografielens als een iets exotischere nachtlandschapfotografielens. Het is ook een van de lichtste, meest compacte full-frame lenzen om f / 2.8 aan de brede kant te bieden, voor je astro-landschapsfotografen die er zijn.

Tokina 17-35mm f/4

Dit objectief is zeker de beste prijs-kwaliteit winnaar voor alle Nikon FX landschapsshooters. Het is de meest betaalbare van alle betaalbare opties en is ook vrij licht en compact, maar het levert nog steeds geweldige beelden in een robuust, duurzaam pakket.

Beste exotische full-frame prime lenzen voor Nikon landschapsfotografie

Zeiss Milvus 21mm f/2.8

zeiss-milvus-21mm

Bekijk meer beoordelingen

Compatibel formaat: FX, DX (beide handmatige scherpstelling)
Diafragma Bladen: 9
Minimale scherpstelafstand: 8,66 inch ( 22 cm)
Filter grootte: 82 mm
Stabilisatie: Nee
Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,74 inch x 95 mm x 93 mm (3,66 inch)
Gewicht: 735 g (1,6 lbs)

Controleer de huidige prijs

Het is misschien geen Nikon-lens, maar Zeiss-lenzen zijn zeker net zo exotisch en het distagon optische ontwerp is echt legendarisch onder alle landschapsfotografen.

Deze Zeiss Milvus 21mm f/2.8 is een perfecte landschapsfotografie prime lens voor echt serieuze Nikon shooters omdat het een perfecte groothoek brandpuntsafstand is.

Over het algemeen is 20 mm of 21 mm een geweldige groothoekbrandpuntsafstand voor veel landschapsscènes. Vaak zijn 24mm of 28mm gewoon niet breed genoeg, en toch zijn 14mm of 16mm eigenlijk te breed.

Als u op zoek bent naar een uitstekende lens om landschappen mee te fotograferen, is ~ 21 mm een geweldige plek om te beginnen.

Zeiss Milvus 21mm Nikon Landschap Travel Fotografie Lens

Zeiss Milvus 21mm, Nikon D810 | 1/180, f/11, ISO 64

De Zeiss Milvus-lijn biedt ook een ongelooflijk duurzame metalen constructie, een prachtig soepele handmatige scherpstelbediening met hyperfocale markeringen en 82 mm filterdraden.

Ondanks dat het een handmatige scherpstellens is, heeft het ook elektronische contacten voor uw Nikon-camera, zodat u de juiste EXIF-gegevens voor uw diafragma en brandpuntsafstand kunt krijgen.

Andere aanbevelingen:

Rokinon 14mm f/2.4 SP

Als je ultrabreed wilt gaan en toch de absoluut scherpste landschapsfoto’s van hoek tot hoek op je hoge megapixel Nikon FX-camera wilt behouden, dan biedt de Rokinon 14mm f/2.4 SP de beste beeldkwaliteit zonder echt “enorm” en zwaar te worden zoals de meeste ultrabrede zooms die een brandpuntsafstand van 14 mm bieden.

Deze lens biedt ook ongelooflijk vloeiende handmatige scherpstelling, hoewel het hyperfocale markeringen mist. Het biedt ook elektronische contacten voor EXIF-informatie.

Sigma 14mm f/1.8 Kunst

Sigma’s Art series 14mm prime is net zo groot en zwaar als veel ultragroothoekzooms, vanwege het zeer snelle diafragma, en als je grote scherpte en lage lichtafval nodig hebt bij f/2.8, ga dan voor dit objectief. Als je echter van plan bent om al je tijd op f/8-11 door te brengen, ga dan gewoon met een Rokinon / Samyang.

Beste betaalbare full-frame Nikon Prime-lenzen voor landschapsfotografie

Nikon 20mm f/1.8 G

Nikon-20mm

Bekijk meer beoordelingen

Compatibel formaat: FX, DX
Diafragma Bladen: 7, afgerond
Minimale scherpstelafstand: 7,87 inch ( 20 cm)
Filter grootte: 77 mm
Stabilisatie: Nee
Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,2 inch x 82 mm x 80 mm (3,2 inch)
Gewicht: 12,5 oz. (355 g)

Controleer de huidige prijs

Laat je niet misleiden door de categorie “betaalbaar”; de Nikon 20mm f/1.8G is een van de beste keuzes voor landschapsfotografie ongeacht de prijs, zeker als draagbaarheid belangrijk voor je is.

In feite is dit een van de lichtste, kleinste lenzen die beschikbaar zijn en die nog steeds scherp genoeg is om de huidige generatie landschap full-frame camera’s aan te kunnen.

Wijd open op f/1.8 of f/2.8, deze lens maakt een fantastische nightscape fotografie lens. Gestopt naar f / 8 of f / 11, is het een van de scherpste lenzen die je kunt krijgen voor traditionele landschapsfotografie.

Nikon 20mm f/1.8 G Landschapsfotografie Beste lens voor wandelen

Nikon 20mm f/1.8 G, Nikon D750 | 1/25 sec, f/16, ISO 100

Ondanks de deels plastic constructie (de filterdraden aan de voorkant zijn van plastic, de achtervatting is van metaal) is dit objectief extreem duurzaam en klaar voor professioneel misbruik. Het heeft wel een gemonteerde pakking, wat je camera zou kunnen redden als je veel in de regen fotografeert.

Elke FX Nikon landschapsfotograaf zou zo’n veelzijdige, compacte lens in zijn tas moeten hebben. Sterker nog, dit objectief is zelfs een prima 2e toevoeging aan je tas ook al heb je een enorme, zware ultragroothoekzoom. Misschien wilt u ook de gemakkelijke toegang tot 77 mm-filters.

Andere recaanbevelingen:

Nikon 24mm f/1.8 G

Deze Nikon lens is ook ongelooflijk scherp wanneer hij wordt gestopt, waardoor hij net zo goed is als de dure, exotische opties als je van plan bent om vooral landschappen met kleinere diafragma’s te fotograferen. In tegenstelling tot de dure, exotische opties, is dit objectief extreem compact en accepteert het vergelijkbare compacte 72mm frontfilters.

Rokinon 14mm f/2.8 AF

Nogmaals, ondanks dat het in de categorie “betaalbaar” valt, is deze lens een toppresteerder die zelfs overeenkomt met de beste “exotische” 14mm-lenzen, wanneer deze wordt gestopt voor landschapsfotografie. Het is toevallig ook echt betaalbaar!

Beste exotische DX-lenzen voor Nikon landschapsfotografie

Tokina 11-20mm f/2.8 DX

Tokina-11-20 mm

Bekijk meer beoordelingen

Compatibel formaat: Alleen DX
Diafragma Bladen: 9
Minimale scherpstelafstand: 11 inch ( 28 cm)
Filter grootte: 82 mm
Stabilisatie: Nee
Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,5 inch x 89 mm x 92 mm (3,62 inch)
Gewicht: 560 g (1,2 lb)

Controleer de huidige prijs

Als je een serieuze landschapsfotograaf bent die een Nikon DX-camera gebruikt, is dit de beste lens die je kunt krijgen.

De Tokina 11-20mm f/2.8 DX is scherp genoeg om zelfs de full frame concurrenten te evenaren, en met zijn f/2.8 diafragma kun je hem zeker ook gebruiken om prachtige astro/nightscape beelden te maken.

In tegenstelling tot de meeste full-frame ultragroothoek f / 2.8-lenzen die deze beeldhoek bereiken (gelijk aan ongeveer 16 mm op full-frame) biedt dit objectief het gemak van het accepteren van standaard 82 mm frontfilters en is het over het algemeen behoorlijk draagbaar.

Tokina 11-20mm f/2.8, Nikon D5300 | 1/100 sec, f/11, ISO 100

Ook is de Tokina 11-20mm f/2.8 extreem duurzaam gebouwd. Met behoorlijk wat metaal in de constructie kan dit objectief je vele jaren goed van dienst zijn.

Andere aanbevelingen:

Tokina 14-20mm f/2 DX

Als je liever een sneller diafragma hebt dan een extreme groothoeklens, ga dan in plaats daarvan met deze Tokina DX-optielens. Het f / 2 diafragma maakt het een geweldige astro / nightscape fotografie lens. Het accepteert ook 82 mm filters en is fatsoenlijk betaalbaar en draagbaar.

Sigma 18-35mm f/1.8 Kunst

Dit was de allereerste f / 1.8-zoom en verdient een plaats op elke lijst met “exotische” groothoeklenzen voor APS-C (DX) -camera’s. 18mm is niet breed genoeg voor sommige landschapsfotografen, maar als je panorama’s maakt, kun je de hoek-tot-hoek scherpte van dit objectief bij elk diafragma niet verslaan.

Beste betaalbare Nikon DX-lenzen voor landschapsfotografie

Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f/4.5-5.6 G VR

Nikon-10-20mm

Bekijk meer beoordelingen

Compatibel formaat: Alleen DX
Diafragma Bladen: 7, afgerond
Minimale scherpstelafstand: 8,66 inch ( 22 cm)
Filter grootte: 72 mm
Stabilisatie: Ja
Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,03 inch x 77 mm x 73 mm (2,87 inch)
Gewicht: 8,1 oz. (230 g)

Controleer de huidige prijs

Je kunt deze lens gewoon niet verslaan vanwege de betaalbaarheid en draagbaarheid. Het enige dat indrukwekkender is dan de betaalbare prijs is de ongelooflijke beeldkwaliteit!

De Nikon 10-20mm f/4.5-5.6G VR levert verbluffend scherpe beelden waar zelfs je 24 megapixel Nikon DX DSLR blij mee zal zijn.

Het enige voorbehoud is dat het een AF-P-lens is, wat betekent dat het niet compatibel zal zijn met veel van de oudere Nikon-camerabody’s.

Zolang je de firmware van je camera bijwerkt, is de 10-20mm DX echter volledig compatibel met de meest recente 1-2 generaties DX Nikon camera’s.

Nikon 10-20mm DX Landschap Fotografie Lens DX

Nikon 10-20mm f/4.5-5.6 DX, Nikon D7500 | 1/250 sec, f/11, ISO 100

Zorg ook goed voor de Nikon 10-20mm f/4.5-5.6 DX, want deze heeft veel plastic onderdelen. Dat is geweldig voor de draagbaarheid, laat het gewoon niet vallen en je krijgt er vele levensjaren en prachtige afbeeldingen uit.

Andere aanbevelingen:

Tokina 12-28mm f/4 DX

Tokina’s betaalbare DX Nikon-aanbod is veel groter, zwaarder en duurzamer dan Nikon’s 10-20mm, maar het is een stuk robuuster en duurzamer, met een constant f / 4-diafragma en verbluffend scherpe beelden van hoek tot hoek. 12mm is een respectabele ultrabrede brandpuntsafstand op DX camera’s, en 28mm is goed genoeg dat dit gemakkelijk de enige lens zou kunnen zijn die je nodig hebt voor Nikon DX landschapsfotografie.

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC

Tamron’s betaalbare DX Nikon optie is niet veel groter of duurder dan de Nikon 10-20mm AF-P, maar hij is wel erg scherp en gebouwd om lang mee te gaan. Als iets oudere lens kun je hem misschien ook gebruikt of refurbished heel goedkoop vinden.

Hoe een Nikon-lens te kiezen om landschappen te fotograferen

Nikon 20mm 1.8 G Beste Nikon Landschap Fotografie Lens

Nikon 20mm f/1.8 G, Nikon D750 | 1/180 sec, f/8, ISO 100

Er zijn een paar vragen om te overwegen bij het kiezen van een groothoeklens voor landschapsfotografie op uw Nikon-camera. De belangrijkste zijn deze:

1. Welke brandpuntsafstand past bij jouw stijl?

Sommige landschapsfotografen zijn blij met een groothoeklens van 24 mm of 20 mm, terwijl anderen de voorkeur geven aan ultragroothoekbrandpuntsafstanden zoals 14 mm of 12 mm. Het is een kwestie van smaak en persoonlijke stijl, omdat elk van die brandpuntsafstanden in staat is tot verbazingwekkende beelden.

Nikon 14-24mm 2.8 G Beste Nikon Landschap Fotografie Lens

Nikon 14-24mm f/2.8 G, Nikon D800e | 1/125 sec, f/16, ISO 100

Trouwens, ultragroothoeklenzen zijn niet alleen om meer in de scène te passen, ze zijn ook geweldig in het creëren van een wild gevoel van schaal met close-up en verre objecten.

2. Heb je een lens met een snel diafragma nodig?

Als je van plan bent om alles vanaf een statief te fotograferen, is het antwoord in sommige gevallen nee.

Dus als je op f / 11 fotografeert, zijn de meeste moderne f / 4-zooms net zo scherp als hun f / 2.8-tegenhangers, en je kunt veel geld besparen door het ‘langzamere’ equivalent te kopen.

Natuurlijk, als je van plan bent om ook wat nachtlandschapfotografie te doen, dan wil je zeker een lens met een maximaal diafragma van f / 2.8 of sneller.

3. Heeft je lens beeldstabilisatie nodig, aka VR?

Dit is een andere functie die niet erg belangrijk is voor de meeste landschapsfotografen die de hele tijd vanaf een statief fotograferen. Het kan zelfs een ergernis zijn als je de VR ooit per ongeluk aan laat staan wanneer deze moet worden uitgeschakeld.

De enige keer dat stabilisatie een goed idee is, is als je stijl van landschapsfotografie meer reis- of avontuurgericht is, in welk geval je heel goed kunt merken dat je veel foto’s in de hand houdt en de hulp van stabilisatie nodig hebt om scherpe beelden te krijgen.

4. Heb je een prime of een zoomlens nodig?

Vroeger was het heel waar dat primes altijd scherper waren dan zooms, maar tegenwoordig zijn zooms zo scherp dankzij het moderne computerondersteunde optische ontwerp, dat het bijna een non-issue is. Met andere woorden, primes zijn misschien nog steeds een beetje beter, maar beide zijn echt ongelooflijke opties.

Vooral landschapsfotografen vertrouwen al jaren op groothoekzoomlenzen omdat ze een veelzijdig scala aan brandpuntsafstanden bieden. Sommige landschapsfotografen geven echter nog steeds de voorkeur aan primes vanwege hun scherpte en beeldkwaliteit, of hun draagbaarheid …

5. Heb je een lichtgewicht, compacte lens nodig?

De grootte en het gewicht van uw lens zullen een factor zijn, afhankelijk van welke soorten reizen en avonturen u leuk vindt. Sommige mensen zijn blij om een paar extra kilo’s in hun camerarugzakken te hebben, terwijl anderen de lichtste uitrusting moeten hebben ingesteld om in vliegtuigen te kunnen reizen zonder bagage in te checken, of te gaan backpacken in de bergen.

Natuurlijk, als je maximale scherpte en een zeer snel diafragma in je lens wilt, dan vereist dat veel glas en heb je niet veel keuze – je lens zal groot en zwaar zijn.

Voor mij is de kwaliteit van het uiteindelijke beeld van het grootste belang, dus een beetje extra formaat / gewicht is geen probleem. Of, als een serieuze landschapsfotograaf, zou ik graag zowel een “exotische” landschapslens bezitten, als een goedkope, draagbare lens!

6. Hoeveel wil je uitgeven?

Ah, de olifant in de kamer! Lenzen kunnen variëren van honderden tot duizenden dollars, en het is meestal het geval dat je krijgt waar je voor betaalt. Er zijn echter zeker enkele echte edelstenen die niet veel kosten, maar echt indrukwekkende resultaten opleveren.

Ik heb een paar “exotische” lensopties in deze gids opgenomen voor degenen onder u die klaar zijn om te investeren in de beste, en ook enkele meer budgetvriendelijke opties als u net begint.

Eén ding is zeker – je kunt zeker een Nikon of lens krijgen die geweldige bang-for-the-buck biedt en geweldig is voor landschapsfotografie … vraag dus nog geen nieuwe creditcard aan! 😉

Conclusie

Zeiss Milvus 21mm f/2.8 Nikon F-Mount Landschap Fotografie Lens

Sigma 14mm f/1.8 Art, Nikon D750 | 1/20 sec, f/11, ISO 100

Het maakt niet uit of je heel weinig geld te besteden hebt, of dat geld geen object is; als Nikon landschapsfotograaf heb je veel mooie objectieven om uit te kiezen.

In sommige gevallen kan de beste lens voor uw Nikon-camera inderdaad een optie van derden zijn, maar in veel gevallen heeft Nikon u gedekt, of uw systeem nu FX- of DX DSLR-camera’s is. Als je op zoek bent naar een toekomstbestendige oplossing, kan Nikon’s Z spiegelloze vatting (en de indrukwekkende nieuwe Z 14-30mm f/4 S) de droom van een landschapsfotograaf van de volgende generatie zijn!

Nu het winkelen van je landschapsfotografielens helemaal klaar is, is het tijd om je volgende buitenavontuur te plannen! Maak gewoon wat ruimte in je cameratas voor wat waarschijnlijk je nieuwe favoriete lens zal zijn.

Nikon 14-24mm

Nikon 14-24mm f/2.8G

Legendarische lens die de moeite waard is dankzij de ongelooflijke beeldkwaliteit, prestaties en duurzaamheid.

Controleer de huidige prijs