Beste plek om gebruikte camera-apparatuur te kopen en te verkopen

Of u nu gebruikte camera’s wilt kopen of verkopen, deze gids helpt u wat tijd en geld te besparen.

De markt voor gebruikte camera-apparatuur is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, met mensen die de beste waar voor hun geld willen krijgen.

Gelukkig is het online kopen en verkopen van je tweedehands spullen makkelijker dan ooit tevoren.

Keh

KEH-camera

# 1 plek om gebruikte fotografie-uitrusting te kopen en te verkopen met de meest concurrerende doorverkooptarieven en deskundige hulp.

Controleer de huidige prijs

Of u nu snel geld wilt verdienen op een online marktplaats zoals eBay of liever het meeste uit uw uitrusting wilt halen door een speciale service zoals KEH te doorlopen, we behandelen de opties in deze handleiding.

Het kopen en verkopen van gebruikte camera-apparatuur hoeft niet eng te zijn!

Laten we uw opties eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Beste plek om gebruikte camera-uitrusting te kopen en te verkopen in 2023

KEH-camera

Kehsell

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • 60.000+ artikelen op voorraad
 • Tot 40% onder de verkoopprijs
 • 180 dagen garantie
 • 5% studentenkorting
 • Behulpzame uitrustingsexperts
 • Beste wederverkooppercentages
 • Gratis verzending
 • Gratis gear taxaties
Tegens

 • Gratis ophalen van de voordeur alleen in de VS
 • Verzameluitrusting die niet onder de garantie valt
Meer informatie

Onze nummer één plek om gebruikte camera-apparatuur in 2023 te kopen en verkopen is KEH Camera.

KEH is actief sinds 1979 en staat in de fotografiegemeenschap bekend om zijn eerlijke prijzen van tweedehands uitrusting, brede selectie en behulpzaam personeel dat verder gaat dan hun klantenservice.

Hoewel KEH slechts één winkel heeft (Smyrna, Georgia, VS), wordt het grootste deel van hun zaken online uitgevoerd, waardoor het ideaal is voor fotografen die hun uitrusting uit het buitenland moeten kopen of verkopen.

Als je op de markt bent om een gebruikte camera te kopen of verkopen en geen gok wilt nemen op eBay, Craigslist of Facebook Marketplace, heeft KEH een vlekkeloze staat van dienst – blader gewoon door de opmerkingen in forums zoals deze.

KEH Camera biedt een garantie van 180 dagen op bijna alle spullen die ze verkopen (verzamelobjecten en as-is items worden niet gedekt). Het hebben van een garantie op tweedehands fotografische uitrusting is een enorm voordeel, en KEH is een van de weinige retailers die er een voor 6 maanden aanbieden.

KEH handelt alleen in gebruikte apparatuur en biedt een online platform gewijd aan deze taak. Het is eenvoudig te gebruiken en er is veel te zeggen om ook door hun verkoopitems te bladeren – ze repareren zelfs kapotte cameralenzen.

Alle artikelen liggen tot 40% onder de winkelprijzen en kunnen worden gekocht met alle gangbare creditcards, PayPal, Stripe of Affirm – een renteloze manier om uw betalingen te spreiden.

Als u geïnteresseerd bent in het verkopen van uw oude uitrusting, heeft de website een online schatter om een offerte te krijgen. De volgende stap is om het item gratis in te pakken en naar KEH te verzenden – als u in de VS woont, kunt u zelfs profiteren van een gratis pick-up van de voordeur!

Nadat KEH uw uitrusting heeft ontvangen, kunt u worden betaald door PayPal of te controleren, of als alternatief in te ruilen voor een van hun 60.000 items met tweedehands camera’s, lenzen of accessoires.

Het is veruit de gemakkelijkste manier om gebruikte fotografieapparatuur te kopen en verkopen, en je kunt zelfs 5% besparen als je een student bent, of als je je aanmeldt voor hun nieuwsbrief – klik hier om dit te doen.

Andere opties om gebruikte camera-apparatuur te kopen en te verkopen

Foto B&H

B&H is een van de grootste camera retail merken ter wereld. Het biedt een uitgebreide catalogus van high-end apparatuur, evenals consumenten- en professionele elektronica.

Wat veel mensen niet weten, is dat B &H een gezonde tweedehandsmarkt heeft en een hele aparte camerawinkel die zich in de B &H Photo SuperStore in New York City bevindt – de B &H Used Department.

Als u een inwoner van NYC bent, is het kopen en verkopen van gebruikte camera-uitrusting eenvoudig, omdat u gewoon naar de winkel kunt gaan en met het behulpzame personeel kunt praten, of de zeldzame en vintage filmcamera’s kunt hanteren.

(Audio en video equipment dat wordt afgezet bij de SuperStore heeft een inspectieperiode van 48-72 uur.)

Voor alle anderen moet je hier naar ‘Verkoop je uitrusting’ gaan, waar je een offerte kunt krijgen voor elk item dat je verkoopt (zolang het dat niet is ook obscuur!).

B &H geeft u een voorlopige offerte om u precies te vertellen hoeveel u voor uw artikel kunt krijgen op basis van de staat ervan, en ze sturen u ook een verzendlabel, zodat u het item gratis naar New York City kunt verzenden.

De betaalde prijs is hetzelfde, of u het artikel nu verkoopt of inruilt.

Adorama

Adorama is een andere kolos in de fotografie-industrie, met een superstore ook in NYC. De meeste fotografen kopen hun spullen via de Adorama-website, maar hoe laat dat degenen onder ons die tweedehands goederen willen kopen of verkopen?

Het verkrijgen van een offerte voor uw apparatuur is eenvoudig – bezoek gewoon deze pagina en voer enkele details in. U kunt ze ook bellen of e-mailen.

Adorama koopt alle soorten fotografie- en videoapparatuur, computers, audioapparatuur, optica, drones en zelfs muziekinstrumenten! Ze accepteren oudere vintage modellen en de nieuwste releases.

Er is ook een groot deel van de gebruikte apparatuur van de site (hier), catering voor degenen onder ons na een groot deel van de pre-loved gear.

Verzending is gratis en als u besluit te verkopen, ontvangt u een cheque of directe storting op uw bankrekening.

Lokale Camera Store

Een andere optie is om je oude spullen te verkopen bij een winkel. Als alternatief kunt u uw oude camera en lenzen inruilen in een winkel als onderdeelruil voor nieuwe apparatuur.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat winkels allemaal draaien om het verkopen van spullen. Ze zullen je niet noodzakelijkerwijs de beste prijs voor je oude kit bieden, omdat ze deze willen doorverkopen en een marge willen maken.

Maar voor een probleemloze oplossing is het verkopen van uw oude apparatuur aan een winkel het beste.

Craigslist

Craigslist is een wereldwijde geclassificeerde advertentiesite die is onderverdeeld in verschillende categorieën voor mensen die op zoek zijn naar banen, huisvesting, diensten en items die te koop zijn.

Het is een zeer minimaal uitziend platform waar gebruikers camera-uitrusting te koop kunnen plaatsen.

Hoewel Craigslist veel te bieden heeft, staat het ook bekend om een aantal zeer schaduwrijke deals. Wees heel specifiek over uw verkoopvoorwaarden en de staat van de producten die u aanbiedt.

Gebruik een veilig geldoverdrachtsysteem en zorg voor een verzekering bij verzending. Neem ook de tijd om uw onderzoek te doen naar de verkoper waar u mogelijk van koopt.

Online marktplaats

Met online marktplaatsen kunt u zowel tweedehands camera-uitrusting kopen als verkopen.

Als het gaat om het verkopen van uitrusting op sites zoals eBay, Facebook Marketplace en Facebook-groepen, krijgt u een groot publiek van potentiële kopers.

Dit soort platforms zijn speciaal opgezet om dingen te kopen en verkopen – vrijwel alles eigenlijk.

Om het proces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken voor alle betrokkenen, zijn er een paar dingen die u moet doen:

 • Wees duidelijk in uw artikelbeschrijvingen over het exacte merk en model van het product.
 • Als het een camera is die u verkoopt, wees dan heel specifiek over de functionaliteit – knoppen, draaiknoppen, scherm, enz.
 • Markeer de staat van het artikel en wijs op ALLE defecten.
 • Voeg veel foto’s van de items vanuit elke hoek toe, waaronder enkele om de staat van het scherm en vooral de sensor te laten zien.
 • Wees duidelijk over ophaal- en verzendopties en wat dit gaat kosten.
 • Communiceer met de potentiële kopers en beantwoord al hun vragen eerlijk.

Tips voor het kopen van gebruikte camera-uitrusting

verkoop gebruikte camera-apparatuur in camera's winkel

Als het gaat om het kopen van uitrusting van sites zoals eBay, Craigslist, Facebook Marketplace en Facebook-groepen gewijd aan de handel in uitrusting, doe dan altijd je huiswerk.

Niet alle online verkopers worden doorgelicht als legitiem. Bij het kopen op een online marktplaats zijn er een paar regels die ik elke keer toepas.

Deze regels hebben me veilig gehouden en ik heb nog nooit een slechte uitkomst gehad.

 • Controleer de beoordeling van de verkoper

Op sommige platforms, zoals eBay, kunnen verkopers feedback ontvangen die bijdraagt aan een algemene beoordeling. Als die ranking laag is of als er opmerkingen zijn over slechte verkooppraktijken, dan zou ik ze vermijden – hoe goed de deal ook is.

 • Vraag om afbeeldingen

Als er geen afbeeldingen van het artikel te koop zijn of als de verkoper stockafbeeldingen heeft gebruikt, vraag dan om echte afbeeldingen van het product. Vraag bij camera’s en lenzen om beelden vanuit elke hoek, inclusief een close-up van de sensor, het achterscherm en tde voorste en achterste elementen van de lens.

 • Vragen

Als de objectbeschrijving vaag is of de staat of functionaliteit van het object niet adequaat beschrijft, stelt u de verkoper specifieke vragen. Op die manier heb je de exacte staat van wat je koopt verduidelijkt.

 • Inspecteer indien mogelijk

Als het een lokale verkoper is, vraag dan om een tijd vrij te maken om de camera of lens die je koopt te inspecteren. Op deze manier kunt u een volledige beoordeling maken van de staat van de uitrusting voordat u uw geld overhandigt.

Als u uiteindelijk een site zoals KEH Camera gebruikt, is veel van dit grondwerk onnodig, daarom raden we u aan deze route te volgen.

Laatste woorden

Zoals we hier hebben onderzocht, zijn er talloze manieren om uw oude camera-apparatuur te kopen, verkopen, ruilen en verhandelen.

De beste plaats om gebruikte uitrusting te ruilen hangt af van de hoeveelheid inspanning die u wilt leveren.

Als u op zoek bent naar wat kant-en-klaar geld om terug te investeren in fotografie of een ander project, dan zijn er een enorm scala aan platforms om dat te doen, maar u moet eerst wat due diligence doen,

U kunt de snelle en eenvoudige optie nemen om uw spullen te verkopen aan een winkel zoals KEH of B &H, of u kunt de tijd nemen om te kopen of verkopen op een online marktplaats.

Uiteindelijk zal er altijd een markt zijn voor ongewenste camera’s en lenzen. Dat komt omdat camera’s robuust zijn gebouwd en voor het grootste deel generaties lang meegaan.

Wie weet – misschien is de camera die je nu in je kast hebt staan ooit een gewilde klassieker.

Keh

KEH-camera

# 1 plek om gebruikte fotografie-uitrusting te kopen en te verkopen met de meest concurrerende doorverkooptarieven en deskundige hulp.

Controleer de huidige prijs

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid voor de producten of het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer