Canon onthult een nieuwe APS-C-camera in februari 2023

Volgens sterke geruchten zal Canon het nieuwe jaar aftrappen met de release van een nieuw spiegelloos APS-C-model begin februari.

Volgens de website Canon Rumors zal deze nieuwste camera in Canon’s line-up worden aangekondigd. voor de belangrijkste Cp + 2023 Camera &Photo Imaging Show 2023 die wordt gehouden in Japan van de 2Nd tot 23 februari.

Dezelfde site beweert dat de nieuwe camera’s de EOS R8 gaan heten. Op basis van de gebruikelijke naamgevingsconventies van het merk Canon, zal het ergens tussen de R7 en de R10 liggen in termen van specificaties (en mogelijk prijs).

Dit betekent dat Canon-fans met een hang naar een geheel nieuwe camera van dit merk zich kunnen verheugen op iets met een gemiddelde prijs, een APS-C-sensor en waarschijnlijk enkele nieuwe extra functies. De camera zal waarschijnlijk ook een nieuw flip-screen ontwerp en algemene body revamp hebben.

In wezen is Canon, dat jarenlang alleen DSLR-modellen heeft uitgebracht, pas recenter begonnen met het maken van spiegelloze camera’s in een versneld tempo.

Het merk vervangt nu echter zijn hele APS-C DSRL-line-up door dit soort camera’s. Canon is in feite helemaal gestopt met het maken van nieuwe DSLR-cameramodellen, hoewel het merk veel van zijn bestaande DSLR-modellen blijft produceren.

Dit sterk geruchtmakende R8-cameramodel is nog een stap in dat bredere omschakelingsproces om Canon nog een andere camera te geven voor zijn groeiende spiegelloze selectie in concurrentie met rivalen Sony, Fujifilm en Nikon.

Canon’s nieuwe spiegelloze vervangingen voor zijn oudere DSRL APS-C camera’s zijn tot nu toe vrij goed en zelfs uitstekend geweest.

Deze camera’s hebben de uitstekende betaalbaarheid versus specs-balans van hun DSLR-voorgangers moeten vervangen en doen dit op dit moment vrij robuust.

Canon’s oude DSLR APS-C cameramodellen boden een grote selectie modellen en lenstypes. Het waren ook opmerkelijk goede camera’s voor een breed scala aan toepassingen en vooral voor sport-, straat- of natuurfotografie. Het belangrijkste van alles was dat ze redelijk goedkoop waren.

De nieuwe spiegelloze APS-C-releases van het merk hebben ook goede dingen in dezelfde trant opgeleverd.

De zogenaamd (maar vrijwel zeker) aankomende R8 zal waarschijnlijk een aantal veelbelovende specificaties en functies hebben ingebouwd wanneer we hem eindelijk onthuld zien.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer