Adobe Premiere Rush CC Beoordeling

Dit is een recensie van Adobe Premiere Rush gericht op fotografen , vooral fotografen zoals ikzelf die niet zeker zijn van het maken en bewerken van video.

Je vraagt je misschien af wat er aan de hand is – een beoordeling van een app voor videobewerking op Shotkit, een website gewijd aan alles wat met (foto’s) fotografie te maken heeft.

Blijf hier bij me…

Zelfs als je nog nooit op die rode opnameknop van je DSLR of spiegelloze camera hebt gedrukt, wordt 2023 het jaar dat dat allemaal verandert.

Zie je, wij fotografen moeten ons spel te verbeteren met de oude film.

Mooie foto’s kunnen maken voor de kost zal gewoon niet meer genoeg zijn. We moeten ons videospel aandoen als we voorop willen blijven lopen!

Wat is Adobe Premiere Rush

Voorbeeld van Adobe Rush-animatie

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Adobe prijst Premiere Rush aan als een alles-in-één, cross-device videobewerkingsapp.

Zoals de naam al aangeeft, is het een supersnelle manier om professioneel ogende video’s te maken, waar je ook bent, of je nu op je telefoon, je tablet of op onze computer zit.

U kunt video opnemen en bewerken op uw tablet of telefoon met behulp van de gratis Rush CC mobiele app, of … en dit is echt cool, begin met het bewerken van een video op uw computer en heb het allemaal automatisch synchroniseren naar uw mobiele apparaat.

Dit betekent dat u professioneel ogende video’s kunt bewerken direct op je telefoon in de trein naar huis van het werk… dan met één klik, het is op YouTube, Facebook en Instagram!

… en ja, het is VEEL beter dan iMovie 😉

Ik heb deze kleine FAQ gemaakt om je te helpen je hoofd eromheen te krijgen:

Wat is het verschil tussen Premiere Pro en Premiere Rush?

Premiere Pro is voor de YouTube-generatie – makers van sociale media, vloggers en mensen zoals wij – fotografen die geen tijd hebben om een geavanceerd bewerkingsprogramma zoals Premiere Pro te leren.

Denk aan het verschil tussen Premiere Rush en Premiere Pro als het verschil tussen Lightroom en Photoshop – de beste tools, in een eenvoudiger pakket.

Is Premiere Rush gratis?

Het is inbegrepen als u zich al abonneert op het Creative Cloud Alle apps-lidmaatschap, de Premiere Pro CC-app voor één app of het student-/docentlidmaatschap.

Je kunt er ook voor betalen terwijl je bezig bent met een zelfstandig Premiere Rush CC-abonnement.

Je kunt Premiere Rush hier ook gratis downloaden en zo lang als je wilt met alle functies spelen – je bent gewoon beperkt tot 3 video-exports en slechts 2 GB cloudopslag (in tegenstelling tot de 100 GB die je krijgt wanneer je je abonneert, up-gradable tot 10 TB!)

Wat is Rush CC

Rush CC, Adobe Rush CC, Adobe Premiere Rush CC – het is allemaal hetzelfde. Het verwijst naar Adobe’s nieuwe alles-in-één videobewerkingstool voor mobiel en desktop.

Vroeger stond het bekend als ‘Project rush’, maar nu is de officiële titel Premiere Rush CC en maakt het deel uit van Adobe’s Cretive Cloud-suite.

Wat is de mobiele app van Rush CC

Met de gratis mobiele Adobe Rush CC-app kun je video’s die rechtstreeks op je telefoon of tablet zijn opgenomen bewerken en delen, of video bewerken/delen die is gesynchroniseerd vanuit de desktop-app.

Met andere woorden, u kunt iets op uw laptop bewerken en vervolgens overschakelen naar uw iPad om de bewerking te voltooien en te delen.

Laten we eens nader bekijken voor wie deze geweldige nieuwe software is en waarom ik denk dat het dit jaar zo relevant is voor fotografen.

Voor wie is Premiere Rush CC bedoeld?

Het is voor jou, bro 😉 Zelfs als je nog nooit een video hebt opgenomen, laat je er eerder een bewerken, zal Adobe Premiere Rush dat allemaal voor je veranderen.

Ik heb langzaam meer video-inhoud geïntroduceerd op het Shotkit YouTube-kanaal.

Ik ben de eerste om toe te geven dat de kwaliteit van de video’s behoorlijk verschrikkelijk, maar je moet ergens beginnen, toch?!

Ik heb ook video geïntroduceerd in mijn huwelijksfotografiediensten – geen volwaardige videoverslaggeving op de bruiloft, maar eerder kleine videoclips die kunnen waarde toevoegen aan mijn bestaande diensten, zoals koppelinterviews, of (zeer) basisvideo’s/audio van de toespraken voor koppels die niet de volle prijs willen betalen voor een videograaf.

Het opnemen van eenvoudige video’s zoals deze is niet zo moeilijk – er is genoeg gratis YouTube-inhoud om te teenach je de basis.

Het probleem is altijd de bewerking geweest. Weten welke app je moet gebruiken om video- en audiobeelden te importeren, op te splitsen, een aantal coole effecten toe te voegen en het vervolgens online te krijgen, is altijd lastig geweest.

Premiere Pro en Final Cut Pro zijn intimiderend ingewikkeld (stel je voor dat je Photoshop voor het eerst gebruikte… dan keert die verwarrendheid door 10!), en iMovie / Windows Movie Maker zijn te eenvoudig.

Ik kon in het verleden met iMovie rondkomen om mijn video’s te bewerken / uploaden, maar de verschillende beperkingen begonnen me te irriteren.

Ik moest een video exporteren om het hele ding opnieuw te kunnen importeren om een logo-watermerk toe te voegen!

Voer Adobe Premiere Rush CC in, dankzij een baanbrekende aanbeveling van mijn vriend Daniel Stark.

Afgezien van het feit dat hij een geweldige fotograaf is, is Dan een beetje een videogoeroe. In zijn woorden:

… dude, gebruik gewoon Adobe Rush. Ik gebruikte Premiere Pro, maar Rush is zo freaking gemakkelijk … en ik hou van hoe snel je kunt delen.

Dus daar ga je – Adobe Rush overbrugt de kloof tussen een totale video beginner zoals ikzelf, tot een professioneel ogende videobewerking … minus de uren die je kwijt bent aan het rommelen in een complexer programma als Premiere Pro.

(Het is ook voor gebruikers van Premiere Pro die een eenvoudigere manier willen om te bewerken, maar iets dat nog steeds professionele resultaten kan opleveren.)

Adobe Rush CC is videobewerking voor de ongeduldig, slim Youtube generatie.

De volgende keer dat je achter je computer zit, pak je de gratis download vanaf hier en speel je rond.

Installeer vervolgens de gratis app op je telefoon (iOS hier, Android binnenkort beschikbaar) en zie hoe het allemaal wordt gesynchroniseerd.

Premiere Rush Review | Het Goede

Grafische sjablonen voor beweging in Adobe Premiere Rush

Het toevoegen van meerlaagse bewegende beelden in Adobe Rush is eenvoudig

Als je Adobe Rush nog niet hebt geprobeerd, ben ik zo enthousiast om het hier aan je voor te stellen.

Het is het soort app dat je gebruikt en binnen 1 minuut schreeuw je naar het scherm “JAZEKER! Dit is waar ik naar op zoek was!”

Hier zijn mijn 9 favoriete functies van Rush CC:

# 1 De gratis proefversie

Adobe Rush CC voor mobiel is 100% gratis. U kunt alle bewerkingsfunctionaliteit gebruiken, maar geen van de synchronisatie met het bureaublad – dit is waar het echte voordeel ligt, imo.

Met de desktopversie kunt u een gratis proefversie downloaden die geen tijdsbeperkingenIk vind dit geweldig.

Meestal biedt Adobe proefversies van 30 dagen van zijn software. Met de Rush CC-desktopapp geeft Adobe je echter onbeperkte tijd om het uit te proberen en beperkt het je in plaats daarvan tot 3 video-exports.

Dit geeft je echt genoeg tijd om te zien hoe gemakkelijk Rush CC te gebruiken is en om vertrouwd te raken met het desktop / mobiele platform als geheel.

Ook moet gezegd worden, dat iemand mensen misschien maar 3 of minder export nodig hebben, dus je krijgt in wezen Rush CC gratis tot op dit punt 🙂

#2 Gebruiksgemak

Premiere Rush biedt een aantal van de beste motion graphics en audio mogelijkheden van de Creative Cloud-suite met video- en audio-apps, maar allemaal verpakt in iets dat je meeneemt een paar minuten om te leren.

Dat is niet overdreven – ik ging van gedownloade app naar comfortabel bewerken in ongeveer 15 minuten.

De leercurve in Adobe Rush is zo oppervlakkig dat je merkt dat je in het menu rondklikt, op zoek naar andere functies!

Overigens dit is een goede zaak – Adobe Rush bevat alleen de essentie. Je verzandt niet in complexe kleine functies waarvan je denkt dat je ze nodig hebt, maar waarschijnlijk niet.

#3 Onderweg bewerken

Hoewel de mogelijkheid om onderweg films te delen ook een voordeel is van Adobe Rush, is dit altijd mogelijk geweest met smartphones.

Het bewerken van video’s op mobiele apparaten is ook mogelijk geweest, maar niet in deze mate.

Alles wordt gesynchroniseerd met de cloud, wat betekent dat uw nieuwste bewerking op uw computer daar op u wacht wanneer u bij uw telefoon komt.

U kunt doorgaan met het bewerken van de gesynchroniseerde beelden terwijl u onderweg bent, of gewoon nieuwe beelden op uw telefoon vastleggen en deze vervolgens bewerken en delen met alle belangrijke sociale kanalen (allemaal tegelijk als u dat wilt!)

Adobe Rush mobiel

Adobe Rush CC is een platformonafhankelijke video-editor

# 4 Motion Graphics-sjablonen

Adobe Rush biedt je de meest essentiële video-/audiobewerkingsmogelijkheden van de desktop-app, rechtstreeks naar uw telefoon of tablet, plus enkele functies die echt til je video’s naar een hoger niveau.

Motion Graphics Templates zijn die coole, geanimeerde dingen die je alle populaire YouTubers ziet gebruiken.

Meestal zijn deze zorgvuldig ontworpen in Adobe After Effects (of gekocht), maar Rush CC geeft je een brede selectie van sjablonen gratis.

Alleen al het toevoegen van titels die eruit springen en animeren over je beeldmateriaal, kan je video’s transformeren in iets dat echt de moeite waard is om te delen.

(Ik heb deze MGT’s gebruikt in de afbeeldingen in deze blogpost.)

#5 Sneltoetsen

Net zoals wij fotofotografen onze Adobe Lightroom- en Photoshop-sneltoetsen nodig hebben, leven en sterven de videojongens ook door sneltoetsen.

Gelukkig heeft Adobe enkele van de essentiële navigatietoetsentoetsencombinaties overgenomen om Premiere Rush te maken eenvoudiger en sneller in gebruik.

Premiere Rush-sneltoetsen

Frame voor frame en volgende/vorige bewerkingspunt: Pijltjestoetsen

Spring naar begin/einde: SHIFT+I/O

Tijdlijn zoomen: +, -, \

Shuttle: J, K, L

Bewerking invoegen: CMD/CTRL+K

In/uit voorbeeldvenster: I, O

Fans van Premiere Pro zullen blij zijn om te zien dat het ook allemaal dezelfde snelkoppelingen zijn.

#6 Magnetische tijdlijn

Dit is vrij standaard in filmbewerkingsapps, maar het is leuk om te zien dat de Adobe Rush CC-implementatie ervan zo pittig – zowel op mobiel als op desktop.

Een magnetische tijdlijn verwijst naar de mogelijkheid om clips in uw bewerkingstijdlijn te slepen en de andere clips automatisch te laten verschuiven om bewerkingen mogelijk te maken, zodat er geen gaten in het beeldmateriaal ontstaan.

#7 Meerdere tracks

Wanneer u vertrouwd begint met het opnemen van video, wilt u meer camerahoeken toevoegen, wat betekent dat u meer bewerkingslagen of ’tracks’ nodig hebt.

Met iMovie kun je niet meer dan één video- of audiotrack toevoegen, wat snel frustrerend wordt (vandaar mijn behoefte in het verleden om te exporteren en vervolgens beeldmateriaal opnieuw te importeren om nieuwe ’tracks’ toe te voegen).

In Premiere Rush is het eenvoudig om je verschillende clips, foto’s of audio op te stapelen bovenop de ‘primaire verhaallijn’, waardoor je meerdere opties hebt om productiewaarde toevoegen naar je laatste beeldmateriaal.

#8 Premiere Pro-compatibiliteit

Adobe Rush-bestanden zijn ook compatibel met premiere Pro. Dit betekent dat u verder kunt gaan waar u was gebleven en uw project kunt voltooien met een krachtigere videobewerkingstool.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik dit waarschijnlijk nooit nodig zal hebben, maar het is leuk om te weten dat het er is als je jezelf als een power-user beschouwt.

#9 Social Media Optimalisatie

Het exporteren van uw voltooide video van Rush CC is een fluitje van een cent. U kunt ervoor kiezen om het naar uw harde schijf te exporteren of rechtstreeks naar YouTube, Facebook, Instagram of Behance.

Je kunt je videogegevens (titel, beschrijving, hashtags) en een aangepaste miniatuur toevoegen, je videobericht plannen en geavanceerde aangepaste renderinstellingen beheren.

Als je lui bent zoals ik, kun je gewoon alle vooraf geoptimaliseerde renderinstellingen behouden zoals ze zijn, veilig in de wetenschap dat Rush ze zal publiceren in de best mogelijke kwaliteit voor de specifieke sociale platforms.

T is zo’n tijdsbesparing om niet te hoeven rommelen met resizing en re-optimizing voor de verschillende social media kanalen.

Premiere Rush Review | Het Slechte

Adobe Rush-functies

Bewerken in Adobe Rush is eenvoudig… maar er moet een kopieer- en plakfunctie zijn

Laat ik dit voorafgaan door te zeggen dat deze tekortkomingen van Adobe Rush vooral relevant zijn voor gebruikers die van Premiere Pro komen.

In mijn eigen gebruik in de afgelopen maand ben ik niet echt negatieve punten tegengekomen van het gebruik van Rush CC, behalve dit eerste punt:

#1 Geen kopiëren/plakken

Dit is zo’n grote omissie dat ik niet anders kan dan aannemen dat Adobe het expres heeft nagelaten op te nemen, omdat ze sommige gebruikers op Premiere Pro willen houden!

Het kunnen kopiëren / plakken van clips in de tijdlijn is een functie die bestaat op de meeste andere videobewerkings-apps. Hopelijk komt het in een update naar Premiere Rush…

#2 Geen in- en uitbewerkingen

Dit verwijst naar de mogelijkheid om in- en uitbewerkingen uit te voeren, ook wel ‘3-puntsbewerking’ genoemd.

Het betekent in feite dat je je clips niet ruwweg kunt bewerken voordat je ze ooit naar onze tijdlijn sleept – vreemd genoeg is dit beschikbaar in meer eenvoudige video-editors zoals iMovie.

Het is geen enorme ergernis, maar ik mis het wel om het ruwe deel van een groter clip in mijn bronmap, sleep het dan naar de hoofdtijdlijn ‘voorbewerkt’, gewoon om wat tijd te besparen.

# 3 Geen Ripple Trim Tool

Dit verwijst naar het verplaatsen van een bewerkingspunt en ervoor zorgen dat de rest van de tijdlijn hetzelfde bedrag verplaatst om te compenseren.

Met andere woorden, wanneer u klikt en sleept om uw beeldmateriaal bij te snijden, worden de beelden erna niet automatisch verplaatst om de leegte op te vullen die is achtergelaten door het ontbrekende beeldmateriaal.

Het is niet echt een groot probleem – je verwijdert gewoon de leegte of sleept de andere beelden om het te vullen. Zou leuk zijn geweest om te hebben, dat wel.

#4 Gebrek aan overgangseffecten

Adobe biedt veel mooi uitziende animatiesjablonen, maar vreemd genoeg slechts 3 overgangseffecten.

Misschien is dit de manier van Adobe om ons te vertellen dat de meeste overgangen van kruisvervagingen een beetje pass zijné…!

#5 Snelheid

Uiteraard is dit grotendeels afhankelijk van uw computerconfiguratie en de grootte van de videobestanden die u bewerkt.

Ik gebruik een 13″ 2015 MacBook Pro (pre-dongle!) aangesloten op een 27″ externe monitor, en ik vond de bewerkingssnelheid zo-zo. Ik zou de preview-kwaliteit moeten verlagen naar ‘Low’ zodat de scrubbing-editor het kan bijhouden.

Om te profiteren van elke video-editor, is het belangrijk om een snelle computer te hebben. Grappig genoeg is mijn liefde voor Adobe Rush CC de nummer één katalysator voor mij om dit jaar te upgraden naar een krachtigere Mac!

Hoeveel kost Adobe Premiere Rush?

Adobe CC korting

Krijg tot 15% korting op het Adobe All Apps-lidmaatschap

De prijzen van alle Adobe Creative Cloud-apps zijn weliswaar nogal verwarrend. Ik moest een heel artikel schrijven om uit te leggen hoe ik Adobe Lightroom kon bemachtigen… dus luister goed!

Als u Adobe Rush wilt gebruiken om meer dan 3 video’s te exporteren, moet u een van de 2 abonnementen van Adobe aangaan. Dit zijn de opties:

1. Abonneer u op het Adobe Creative Cloud-lidmaatschap voor alle apps

(Klik hier voor gereduceerde prijzen)

Dit omvat meer dan 20 desktop- en mobiele apps, zoals Premiere Pro, Photoshop, Lightroom, InDesign, Illustrator, Acrobat Pro … en tot 10 TB cloudopslag om ervoor te zorgen dat alles op uw apparaten netjes wordt gesynchroniseerd.

Als u waarschijnlijk een paar Adobe-apps regelmatig zult gebruiken, is het eigenlijk echt goede prijs – zeker met deze korting voor Shotkit fans.

De prijzen fluctueren het hele jaar door, maar het gebruik van de korting zorgt ervoor dat u altijd de beste prijs krijgt.

2. Abonneer u op het Adobe Rush Single App-lidmaatschap

(Klik hier voor de laatste prijzen)

Dit geeft u onbeperkte export en 100 GB cloudopslag (op te waarderen tot 10 TB).

Als het onwaarschijnlijk is dat u een andere Adobe-app gebruikt, is dit het abonnement dat het meest logisch is.

Première Rush CC | Laatste woorden

Als je Premiere Pro gebruikt en je wilt iets dat 10x eenvoudiger is, zonder alle toeters en bellen die je workflow kunnen vertragen, dan is Premiere Rush iets voor jou.

Als je net als ik bent, een (fotos) fotograaf die je horizon voor 2023 wil verbreden, maar niet klaar is om uren te investeren om een gecompliceerde nieuwe video-editor te leren, is Rush ook voor jou.

Kortom, Ik eigenlijk genieten met Adobe Rush CC.

Er is echt iets bevredigend over het maken van eenvoudige bewerkingen aan een videotijdlijn, het toevoegen van geanimeerde tekst en het vervolgens rechtstreeks delen op YouTube.

Speel eens rond jezelf en voel je vrij om een link naar je creaties te plaatsen in de reacties hieronder.

Gelukkig Breuk filmen 😉