Beste Point and Shoot Camera (P &S) voor vereenvoudigde fotografie

We hebben besloten om deze selectie van de beste point-and-shoot-camera’s samen te stellen in een poging om de aandacht af te leiden van de chique smartphones van vandaag.

Hier is een smartphone altijd binnen handbereik om een moment te maken, maar dat betekent niet dat het de beste tool voor de klus is.

We zijn hier om je te vertellen dat de bescheiden point and shoot-camera nog niet dood is! Verre van dat, in feite…

De nieuwste compactcamera’s zijn misschien niet zo slank als sommige smartphones, maar met hun verbeterde beeldsensoren, optische zoom, beeldstabilisatie, ingebouwde flitser, langere levensduur van de batterij en vele andere handige functies, bieden ze nog steeds een veel betere fotografie-ervaring dan je gemiddelde iPhone.

Beste point-and-shoot-camera’s van

Beeld Product Bijzonderheden
shk2-table__image Canon Powershot SX530 HSONZE #1 KEUZE
 • 16MP hoge gevoeligheid CMOS-beeldsensor
 • Full HD 1080p video’s met 30 fps
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon Powershot SX730 HSBEST BEOORDEELD
 • 20.3MP 1 / 2.3 “cmos-sensor met hoge gevoeligheid
 • Full HD 1080p/60 video’s
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon PowerShot SX420 ISGROTE WAARDE
 • 20MP 1 / 2.3 “CCD-beeldsensor
 • Uitgebreide 42x optische zoomlens
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon PowerShot ELPH 180
 • 20MP 1 / 2.3 “CCD-beeldsensor
 • 720p HD-video’s met 25 fps
Bekijk prijs →
shk2-table__image Ricoh GR II
 • 16 MP APS-C CMOS-sensor
 • Compacte 18.3mm f/2.8 GR vaste lens
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujifilm X100F
 • 24.3MP APS-C-X-Trans CMOS III-sensor
 • Vaste Fujinon 23mm f/2 lens
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon COOLPIX P900
 • 16MP back-illuminated 1 / 2.3 “BSI CMOS-sensor
 • Full HD 1080/60p video’s
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon PowerShot G9 X Mark II
 • 20.1MP CMOS-sensor
 • Full HD video-opname met 50/25 fps
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon PowerShot G7 X Mark II
 • 20.1MP CMOS-sensor
 • Full HD-video’s met 60 fps
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony Cyber‑Shot RX10 IV
 • 20 MP BSI-CMOS-sensor
 • 4K filmopname op 24/30p
Bekijk prijs →
shk2-table__image Panasonic Lumix FZ1000
 • 20MP 1 “-type MOS-sensor
 • 4K-video’s met 30/25 fps
Bekijk prijs →

Er is enige overlap in de definitie tussen ‘compactcamera’s’ en ‘point and shoot-camera’s’, maar de belangrijkste onderscheidende factor is grootte, waarbij compactcamera’s kleiner zijn.

Hoewel het hebben van een zakbare camera een voordeel kan zijn, kan het ook de functionaliteit van de camera beperken.

Een grotere point and shoot-camera kan verschillende functies bevatten, zoals uitgebreide optische zooms, grotere ingebouwde flitsers of gewoon een meer ergonomische cameragreep.

De factoren waarmee we rekening hebben gehouden bij het kiezen van de producten in deze review waren:

 • Waar voor je geld – je moet een beetje investeren om betere resultaten te krijgen dan je gemiddelde smartphone, maar de onderstaande camera’s vertegenwoordigen een uitstekende waar voor je geld. Over het algemeen geldt dat hoe meer je uitgeeft, hoe beter de camera, maar ik heb bij het bestellen van de producten in de tabel rekening gehouden met het budget van de gemiddelde fotograaf.
 • Gebruiksgemak – voor degenen die gewend zijn om een smartphone te gebruiken voor het vastleggen van afbeeldingen, moeten de beste point-and-shoot-camera’s net zo eenvoudig te gebruiken zijn, maar nog steeds uitgebreide functionaliteit bieden.
 • Functionaliteit – de camera’s moeten nuttige functies hebben die niet door smartphones worden aangeboden, of functies beter kunnen uitvoeren dan smartphones.
 • Fun factor – enigszins subjectief geef ik toe, maar alle hier geteste camera’s zijn inherent plezier om te gebruiken – als ze dat niet zijn, kunnen we net zo goed vasthouden aan onze vertrouwde smartphones!

Point and Shoot Camera Beoordelingen

Vergeet niet dat de point and shoot-camera’s die hieronder worden besproken niet noodzakelijkerwijs het nieuwste model zijn. Sommige zijn misschien zelfs camera’s van een paar jaar geleden… maar dat betekent niet dat ze hier geen plekje verdienen!

Camerabedrijven hebben de gewoonte om bijgewerkte modellen vrij te geven aan camera’s die heeft misschien niet echt een update nodig.

Laat je niet beïnvloeden door de nieuwste 4k-video of extra megapixels op een nieuwere compactcamera – blijf bij de populairste modellen hieronder die een veel betere prijs-kwaliteitverhouding vertegenwoordigen.

Canon Powershot SX530 HS

Canon SX530 HS- beste canon point shoot camera

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 16
Sensor Grootte: BSI-CMOS (6,17 mm x 4,55 mm)
Gewicht: 442g (15.59 ounce)

Controleer de huidige prijs

De Canon PowerShot SX530 HS, een high-zoom bridge camera van Canon, is hun nieuwste in een reeks point and shoot digitale camera’s. Een update van het Canon SX420-model, het neemt de immens populaire 42x optische zoom tot een 50x optische zoomlens, koppelt het aan een 100x digitale ZoomPlus.

Deze indrukwekkende zoomlens (gelijk aan een 24-1200mm zoom op een 35mm camera) is perfect voor lange lensfotografie opnames tijdens het reizen, maar dat is niet de enige truc die de Canon PowerShot SX530 HS in petto heeft.

Het Canon HS-systeem maakt gebruik van een 16 MP CMOS-beeldsensor met hoge gevoeligheid en een DIGIC 4+ beeldprocessor, die zorgt voor optimale beeldhelderheid, zelfs bij weinig licht. Dat gezegd hebbende, vonden we afbeeldingen van foto’s gemaakt bij weinig licht echter nogal korrelig bij hogere ISO’s, maar dit is te verwachten met een point and shoot-camera met een kleine sensor zoals deze.

Of u nu van dichtbij of op afstand bent gemaakt, u kunt profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Intelligente IS Optische Beeldstabilisatietechnologie, die de beweging van de camera analyseert en zichzelf optimaliseert om u te helpen onscherpe foto’s en schokvrije video’s te krijgen.

De Intelligent IS-functie maakt de Canon PowerShot SX530 HS een van de beste point-and-shoot-camera’s voor fotografie bij weinig licht, omdat je een langere sluitertijd kunt gebruiken, waardoor de ISO laag blijft voor minder korrelige foto’s.

De Canon PowerShot SX530 HS biedt een maximale sluitertijd van 1/2000 seconde. Dit betekent dat je de actie kunt ‘bevriezen’, door foto’s te maken van snel bewegende onderwerpen zonder onscherpte.

Als je een beginner bent in fotografie, heeft de Canon PowerShot SX530 HS ingebouwde functies die je helpen met de kwaliteit van je foto’s en video’s – dit is een opmerkelijke upgrade van zijn voorganger de Canon SX420 IS.

[Related: Best cameras for beginners]

De Smart and Hybrid Auto-modus zorgt ervoor dat de camera altijd is ingesteld op de huidige opnameomstandigheden. Dan is er Zoom Framing Assist waarmee je je hoofdonderwerp in elke opname kunt identificeren en volgen en het met meer nauwkeurigheid en helderheid kunt vastleggen.

Canon’s Creative Shot Mode is een leuke touch, die je foto’s en video’s artistiek verbetert met verschillende filters. Filters zijn niet voor iedereen, maar als beginner die experimenteert met fotografie, kunnen ze leuk zijn.

De Canon PowerShot SX530 HS neemt full HD 1080p video’s op met 30 bps via een speciale filmknop. Voor directe live view monitoring en beeldweergave is een scherp, 3″ 461k-dot LCD-scherm opgenomen in het ergonomische ontwerp van de camera.

Met al deze indrukwekkende eigenschappen heeft de Canon PowerShot SX530 HS eigenlijk geen zoeker. De beelden worden samengesteld met behulp van het LCD-scherm aan de achterzijde, dat ook geen aanraakscherm is. Zeker geen dealbreakers, maar wel iets om rekening mee te houden.

In vergelijking met de Canon SX420 is het scherm helder en gemakkelijk te zien, zelfs in fel zonlicht. Door 100% dekking van de scène te bieden, is wat u op de sensor vastlegt precies wat u op het LCD-scherm ziet.

Uitgerust met Canon’s geavanceerde draadloze connectiviteit, is het delen van foto’s en video’s met vrienden en familie op andere apparaten eenvoudig en probleemloos, zelfs onderweg.

We hadden veel plezier met het plaatsen van foto’s op mijn sociale netwerken rechtstreeks vanaf de Canon PowerShot SX530 HS met behulp van de Canon Image Gateway. Je kunt ze ook bekijken en downloaden naar je smartphone, wat een vrij nette functie is, zij het een vrij gebruikelijke met camera’s .

Canon SX530 HS-beste canon point shoot camera

Canon PowerShot SX530 HS close-up

Met de ingebouwde NFC-technologie (Near Field Communication) kun je de gratis Canon PowerShot SX530 HS Camera Connect-app op je iOS- of Android-apparaat gebruiken voor snelle en eenvoudige beeldoverdracht waarvoor geen computer nodig is.

De app wordt automatisch gestart voor het snel en eenvoudig direct delen van afbeeldingen en video’s. Een functie waar we vooral van onder de indruk waren, is dat zelfs wanneer de camera is uitgeschakeld, NFC de camera automatisch inschakelt en een verbinding tot stand brengt. Je hebt natuurlijk een Android-telefoon met NFC nodig om hiervan te profiteren.

We hebben enorm genoten van het gebruik van de Canon PowerShot SX530 HS en raden het iedereen aan die op zoek is naar een veelzijdige point-and-shoot-camera die boordevol de nieuwste functies zit en een geweldige beeldkwaliteit biedt tegen een betaalbare prijs.

Controleer de huidige prijs

Canon Powershot SX730 HS

Canon PowerShot SX730 HS test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 20.3
Sensor Grootte: CMOS (6,17 mm x 4,55 mm)
Gewicht: 300g (10.58 ounce)

Controleer de huidige prijs

Met het constante debat over de vraag of er een compactcamera is die daadwerkelijk professionele modelcamera’s kan bijhouden, is het toegegeven een beetje een opwaartse strijd voor deze kleine point and shoots. Dat gezegd hebbende, de Canon PowerShot SX730 HS is er zeker een om op te letten.

Ik zou eigenlijk zo ver gaan om te zeggen dat ik denk dat het een van de beste point and shoot-camera’s onder de $ 500 is.

De PowerShot SX730 HS van Canon is een veelzijdige en compacte point-and-shoot camera die een brede zoom integreert met geschikte multimedia-opnamemogelijkheden.

Een van de meest voorkomende misvattingen is dat smartphonecamera’s beter zijn dan moderne compactcamera’s. De waarheid is echter dat met digitale beeldtechnologie die elk jaar verbetert, point-and-shoot-camera’s zoals de Canon PowerShot SX730 HS gewoon niet kunnen worden vergeleken met je smartphone.

De Canon levert indrukwekkende beelden dankzij de 20,3 MP 1/2,3″ CMOS-sensor met hoge gevoeligheid in combinatie met een DIGIC 6-beeldprocessor, die een verbeterde gevoeligheid voor weinig licht en minder ruis biedt – zelfs bij opnamen tot ISO 3200. De sensor en processor maken ook indrukwekkende continue opnamesnelheden mogelijk, met een snelheid van 5,9 fps, evenals het opnemen van Full HD 1080p / 60-video.

De DIGIC 6-processor helpt de focussnelheid en het volgen van onderwerpen te verbeteren, terwijl de 5-assige Dynamic IS helpt de impact van camerabewegingen te verminderen voor handheld fotografie bij weinig licht en vloeiende videokwaliteit.

De Canon PowerShot SX730 HS beschikt over een 40x optische zoomlens die een 24-960mm equivalent bereik bestrijkt. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan situaties, van groothoek landschapsfotografie tot superzoom wildlife fotografie.

Er zijn eigenlijk een paar verschillende soorten beeldstabilisatie op de Canon om je te helpen een scherpe opname te maken, ongeacht je opnameomstandigheden.

Ten eerste vult het ‘Intelligent IS’-beeldstabilisatiesysteem het brandpuntsbereik aan door camerabewegingen te minimaliseren, vooral bij het fotograferen met langere brandpuntsafstanden.

Dan is er nog de ‘Normal IS’-beeldstabilisatie, die corrigeert voor een breed scala aan veelvoorkomende camerabewegingen.

‘Panning IS’ detecteert opzettelijke panningbewegingen en compenseert niet voor zijwaartse bewegingen – dit is perfect voor wanneer je opzettelijk probeert de achtergrond te vervagen terwijl je het onderwerp scherp houdt met een panning-opname.

‘Macro (Hybride) IS’ minimaliseert en corrigeert camerabewegingen van het shift-type die vaak voorkomen bij het werken met close-up onderwerpen.

Voor uw video’s is de Canon PowerShot SX730 HS ‘Dynamic IS’ het meest geschikt bij het opnemen met groothoek brandpuntsafstanden, omdat deze ongewenste trillingen vermindert die normaal optreden tijdens het opnemen tijdens het lopen.

Bij gebruik van een statief biedt de Canon PowerShot SX730 HS ‘Active Tripod’, een speciale instelling die IS automatisch deactiveert wanneer het gebruik van een statief wordt gedetecteerd. Dan is er ‘Tripod IS’ dat het lichte schudden minimaliseert dat optreedt wanneer u het statief gebruikt.

Als u een reizende fotograaf bent, is deze slanke, kleine, zakbare point-and-shoot-camera misschien perfect om elke dag in uw jaszak te stoppen.

U kunt afbeeldingen en video’s draadloos delen met deze camera dankzij de ingebouwde Wi-Fi met NFC- en Bluetooth-connectiviteit. U kunt de camera ook op afstand bedienen vanaf een gekoppelde smartphone of tablet met behulp van de Camera Connect-app.

Met de Canon PowerShot SX730 HS Bluetooth-connectiviteitsfunctie kunt u ook de locatie van uw smartphone gebruiken om uw foto’s te geotaggen, en de datum kan ook op uw afbeeldingen worden gestempeld voor het gemak van referentie.

We hadden veel plezier met de ‘Map’-functie van Lightroom om precies te zien waar al onze foto’s zijn gemaakt tijdens het reizen met deze camera.

Het andere belangrijke kenmerk van de camera waardoor hij opvalt in vergelijking met zijn voorganger de Canon PowerShot SX720 HS is de grote 3″, 922k-dot kantelbare LCD-monitor. De kantelbare monitor kan naar boven worden gekanteld tot 180°, waardoor hij perfect is voor het fotograferen vanuit lage hoeken.

Je kunt het scherm ook naar je toe draaien, waardoor deze Canon een favoriet is voor vloggers – bekijk de recensie hieronder:

Andere features die dit een favoriet maken bij de vlogger / selfie-liefhebbers die er zijn, zijn de Zelfportretmodus, die een reeks hulpmiddelen heeft voor het vastleggen van perfecte selfies. Deze omvatten huidtintverzachting, achtergrondvervaging, helderheidsaanpassing en een aanpasbare zelfontspanner. Deze modus wordt automatisch geactiveerd wanneer het scherm een volledige 180° wordt gekanteld.

Er is ook Zoom Framing Assist, die automatisch in- of uitzoomt om het onderwerp binnen het kader en scherp te houden, en is vooral handig wanneer je jezelf op armlengte filmt.

Als de AF moeite heeft om het onderwerp te vinden, kun je altijd je toevlucht nemen tot Manual Focus Peaking, dat de omtrek van je onderwerp ‘schildert’ wanneer het scherp is, zodat je ervoor kunt zorgen dat alles haarscherp is.

De Creative Shot-modus op de Canon PowerShot SX730 HS is erg leuk, met behulp van verschillende compositie-, kleur- en belichtingselementen om unieke beelden te maken met een beetje artistieke flair. Het is een beetje alsof je Instagram-filters hebt, maar dan op je camera 😉

Ik vond vooral de Story Highlights-modus leuk, die automatisch een highlight-reel produceert, bestaande uit video’s en foto’s met toegevoegde muziek en effecten. Als u iemand bent die geen tijd heeft om handmatig diavoorstellingen te maken na uw vakantie, is dit misschien de camera voor u!

Als het nog steeds beschikbaar is op Amazon wanneer je dit leest, zou ik aanraden om de camerabundel te pakken die wordt geleverd met een ministatief, lensreinigers, SD-kaarthouders en een camerabehuizing met riem … allemaal voor ongeveer dezelfde prijs als de camera alleen.

Als je op zoek bent naar een volledig uitgeruste compactcamera die dit jaar de beste point-and-shoot-technologie biedt, raad ik de Canon PowerShot SX730 HS ten zeerste aan.

Controleer de huidige prijs

Canon Powershot SX420 IS

Canon PowerShot SX420 IS camera test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 20
Sensor Grootte: CCD (6,2 mm x 4,6 mm)
Gewicht: 325g (11.46 ounce)

Controleer de huidige prijs

De Canon Powershot SX420 IS is een point and shoot camera die een indrukwekkende verreikende zoom combineert met scherpe beeldprestaties. Als een bridge-achtige camera in zakformaat is hij gemakkelijk elke dag mee te nemen en zorgt hij voor een comfortabele ergonomische bediening.

Is dit de beste Canon compactcamera? Nou, het is niet zo compact als de IXUS-reeks, maar het bevat zeker veel meer functies.

Een van de kenmerken die de Canon Powershot SX420 IS deelt met zijn immens populaire voorganger de Canon Powershot SX410 IS is de 20MP 1/2.3″ CCD beeldsensor en de DIGIC 4+ beeldprocessor.

De Canon biedt foto’s met een hoge resolutie met een grote beeldhelderheid en een lage lichtgevoeligheid tot ISO 1600, waardoor hij ideaal is voor het werken in verschillende omgevingen.

De Canon Powershot SX420 IS kan scherpe beelden maken, zelfs bij een equivalent zoombereik van 1008mm. Dit komt door de hoge kwaliteit, uitgebreide 42x optisch zoomlens (in tegenstelling tot digitale zoom). Aan de brede kant kunt u genieten van een 24 mm equivalent gezichtsveld.

De Canon Powershot SX420 IS is voorzien van een 3″ 230k-dot LCD-scherm aan de achterzijde waarmee u, hoewel geen aanraakscherm, beelden kunt samenstellen, uw foto’s en films kunt bekijken en gemakkelijk door het menu kunt navigeren met de ergonomische knopindeling.

Een teleurstelling was de ondergemiddelde levensduur van de batterij – je kunt slechts ongeveer 195 opnamen per lading verwachten. Dit kan worden uitgebreid tot ongeveer 260 opnamen met de Eco-modus van de camera, die op intelligente wijze het batterijverbruik van de camera vermindert – ik zie niet echt het nut in van het gebruik van de standaardmodus, ook al zijn de opstarttijden iets langzamer.

Zoals met alle beste point and shoot camera’s, kun je de Canon Powershot SX420 IS op afstand bedienen vanaf je mobiel of tablet via Wifi, met behulp van de Camera Connect app.

Video-opnamen zijn 720p bij 25 fps, evenals VGA 640 x 480 bij 30 fps. Als u veel video’s opneemt tijdens het lopen, helpt Dynamic IS om camerabewegingen te verminderen tijdens het opnemen van uw video’s met een groothoekbrandpuntsafstand.

Bij het opnemen aan het tele-einde van het krachtige zoombereik compenseert Powered IS eventuele kleine handbewegingen. De Macro (Hybrid) IS minimaliseert niet alleen het uiterlijk van schudden, maar compenseert ook de shake van het shift-type die optreedt bij het werken met close-uponderwerpen.

Opnamemodi zijn vrij standaard voor instapcamera’s, maar toch is het fijn om door te kunnen spoelen naar je benodigde instellingen wanneer je onder bepaalde omstandigheden fotografeert met de Canon Powershot SX420 IS. Er zijn de modi Weinig licht, Portret en Vuurwerk, en dan natuurlijk de Smart Auto-modus die op intelligente wijze de juiste camera-instellingen selecteert op basis van erkende opnamezittinguations.

Scènemodi zijn een andere leuke functie om u te helpen creatief aan te passen hoe uw foto’s eruitzien, in de camera. De speciale effecten die je kunt uitproberen, zijn het Fisheye-effect, Toy Camera Effect en Monochrome – hier absoluut niets nieuws, maar nog steeds vermakelijk om mee te rommelen.

Canon PowerShot 420 IS close-up

Over het algemeen denken we dat de Canon Powershot SX420 IS meer geschikt is voor beginners dan voor doorgewinterde fotografen. Dat gezegd hebbende, de camera beschikt over tal van functies die het een indrukwekkende, gemakkelijk en leuke te gebruiken camera maken, en is in de loop der jaren extreem populair geweest – lees de recensies – er zijn veel gelukkige eigenaren die het een van de beste point and shoot-camera’s onder de $ 300 noemen.

Dus als je een beginnende fotograaf bent, of gewoon iemand die een geweldige point-and-shoot-camera met de nieuwste technologie wil, is de Canon Powershot SX420 IS er een die je zeker moet overwegen uit te proberen.

Controleer de huidige prijs

Canon Powershot ELPH 180

Canon Powershot ELPH 180 test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 20
Sensor Grootte: CCD (6,17 mm x 4,55 mm)
Gewicht: 126 g (4,44 oz) inclusief batterijen

Controleer de huidige prijs

Ik was aan het discussiëren of ik de Canon Powershot ELPH 180 aan dit punt moest toevoegen en camera’s moest fotograferen test. Het wordt een beetje lang in de tand, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige, compacte en goedkope point-and-shoot camera om memorabele momenten vast te leggen met familie en vrienden, is de Canon Powershot ELPH 180 nog steeds een haalbare keuze.

Slank, stijlvol en lichtgewicht, dit is de kleinste point and shoot-camera die ik heb getest, die gemakkelijk in een jeanszak kan glijden.

De ELPH 180 beschikt over een 20MP 1/2.3″ CCD-beeldsensor in combinatie met een DIGIC 4+ beeldprocessor die levendige JPEG-beelden produceert die klaar zijn om te delen of af te drukken.

ISO 1600 betekent dat je bij weinig licht kunt fotograferen zonder flits, maar verwacht hier niets bijzonders. Wat betreft continue foto’s, kun je 2,2 fps krijgen. Voor video, HD 720p-opname met 25 fps.

Om de beeldmogelijkheden aan te vullen en meer opnamen binnen handbereik te brengen, biedt de 8x optische zoomlens een equivalent brandpuntsafstandbereik van 28-224 mm, met een goed groothoek- tot teleperspectief. Als je op 224 mm fotografeert, kun je heel dicht bij het onderwerp komen, en als je er ook fysiek dicht genoeg bij bent, kun je ook wat diepte en perspectief in je afbeeldingen introduceren.

Digital IS minimaliseert de effecten van camerabewegingen, waardoor u minimale onscherpte en scherpere beelden krijgt voor uw opnamen uit de hand.

De Smart Auto-modus selecteert op intelligente wijze de meest geschikte camera-instellingen voor wat u fotografeert en herkent opnamesituaties, zodat u niet hoeft te rommelen om zelf de perfecte beeldmodus te vinden.

Ik vond de autozoomfunctie handig bij het fotograferen van beide onderwerpen van dichtbij en ver weg. Als deze optie is ingeschakeld, sluit de camera automatisch in op uw onderwerp, zodat u een consistente compositie kunt behouden, waardoor de nauwkeurigheid van de kadrering en scherpe scherpstelling worden verbeterd voor eenvoudige opnamen.

De automatische detectiefuncties van de Canon Powershot ELPH 180 omvatten ook Face detection AF, die op intelligente wijze gezichten in het frame detecteert en automatisch de focus erop vergrendelt – ideaal voor het maken van foto’s van snel bewegende kinderen! Dan is er contrastdetectie autofocus die een verbeterd contrast in uw afbeeldingen geeft.

De Canon Powershot ELPH 180 heeft een strak ontwerp dat wordt aangevuld met een vaste 2,7″ 230k-dot LCD-monitor aan de achterzijde om het u comfortabeler te maken tijdens het afspelen van beeld en video, live view monitoring en tijdens het navigeren door het eenvoudige Canon-menu.

Canon Powershot ELPH 180 backview

Zoals gebruikelijk bij Canon point and shoot-camera’s, zijn er verschillende scènemodi, zoals Fisheye Effect, Toy Camera Effect en Monochrome – of je deze daadwerkelijk regelmatig zult gebruiken, is betwistbaar, maar het is leuk om daar de optie te hebben als je zin hebt om met iets anders te spelen.

Een leuke toevoeging is een Help-knop op de LCD-achtermonitor die u een vereenvoudigde handleiding biedt over het gebruik van de verschillende instellingen en opnamebedieningen.

Uiteraard is deze camera voor deze prijs niet bedoeld voor de doorgewinterde fotograaf. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een van de beste point and shoot-camera’s onder de $ 200, dan is de Canon Powershot ELPH 180 een optie die de bank zeker niet zal breken.

Controleer de huidige prijs

Ricoh GR II

Ricoh GR II- beste point and shoot camera

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 16.2
Sensor Grootte: APS-C (23,7 mm x 15,7 mm)
Gewicht: 251 g (8.85 oz)

Controleer de huidige prijs

Als u uw point and shoot-fotografie-ervaring opnieuw wilt definiëren, moet u zeker de Ricoh GR II bekijken. Met een vaste groothoeklens en een grote sensor in een kleine, palm- en zakformaat behuizing, is dit een ideale camera voor dagelijkse opnamen. Het is ook een favoriet voor straatfotografie.

De Ricoh GR II upgradet verschillende functies van de originele GR, dit keer met ingebouwde Wi-Fi en NFC, verbeterde witbalans- en ruisprestaties, effectmodi en de mogelijkheid om externe flitsers draadloos te bedienen.

De Ricoh GR II zou wel eens ’s werelds kleinste digitale camera kunnen zijn met een 16 megapixel APS-C CMOS sensor. Met een compacte 18,3 mm f/2.8 GR vaste lens (het equivalent van een snelle 28 mm groothoeklens), kunt u ongelooflijke professionele beelden verwachten, zelfs bij weinig licht.

De ‘high speed auto focus mode’ biedt directe focussnelheid voor snelle snapshots, hoewel burst-prestaties niet zo snel zijn als sommige camera’s met een kleinere sensor (zie bijvoorbeeld de Sony RX100). Het is echter zeker snel genoeg voor straatfotografie, waar zoveel fotografen de Ricoh zelfs voor gebruiken.

Esthetisch is de GR II goed gebouwd met een stevige behuizing van magnesiumlegering en een soort ‘ruwe’ textuur die een hoogwaardig gevoel geeft. Er is een grote rubberen handgreep die loopt van de voorkant van de camera naar de achterkant voor je duim, en riemgaten voor het bevestigen van een camerariem in portret- of landschapsoriëntatie.

De achterkant van de camera heeft een 3inch vast scherm met een hoge resolutie van 1230k dots (RGBW), en hoewel het geen kantelbaar scherm is, biedt het wel fatsoenlijke kijkhoeken.

Ricoh GR II close-up

Ingebouwde Wi-Fi- en NFC-compatibiliteit samen met Ricoh Image Sync beschikbaar voor iOS- en Android-apps maakt connectiviteit op afstand van smartphones en beeldweergave vanaf uw camera mogelijk. Een vrij onbekende bonusfunctie is de mogelijkheid om RAW-bestanden draadloos over te zetten, een nette functie die de Ricoh GR II tot een van de beste point and shoot-camera’s met wifi maakt.

[Related: read more about the Ricoh GRII here.]

Continu-opnamen zijn verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, met een diepere buffer waardoor meer opnamen kunnen worden gemaakt voordat ze worden vertraagd. De Ricoh GR II camera neemt Full HD video op met 30 fps met stereogeluid en beschikt over autofocus/belichtingscompensatie tijdens het vastleggen van films.

Of u nu op zoek bent naar een tweede point and shoot-camera, een vertrouwde dagelijkse opnamepartner of gewoon enthousiast bent over de mogelijkheid van beelden van hoge kwaliteit van een bescheiden compactcamera, de Ricoh GR II kan zelfs zijn mannetje staan.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm X100F

Fujifilm X100F - beste point and shoot camera

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 24.3
Sensor Grootte: APS-C (23,6 x 15,6 mm)
Gewicht: 469g (16,54 oz) inclusief batterij en geheugenkaart

Controleer de huidige prijs

Met zijn iconische meetzoekerontwerp, intuïtieve bediening en ongelooflijke beeldkwaliteit is de Fujifilm X100F een kleine, krachtige, premium compacte point and shoot-camera. Het is ook mijn keuze voor de beste reiscamera van het jaar.

Verkrijgbaar in zwart/zilver of volledig zwart (mijn keuze!), heeft de Fujifilm X100F geavanceerde beeldmogelijkheden met Fuji’s beproefde 24,3 MP APS-C-X-Trans CMOS III-sensor en hoge snelheid X – Processor Pro-beeldprocessor, die uitstekende kleurweergave en gradatie van tonen levert.

De sensor/processor combo biedt je een hoge mate van beeldkwaliteit en scherpte mede dankzij het ontbreken van een optisch low-pass filter. Fujifilm’s X-Trans sensor bootst de organische aard van film beter na om genuanceerde kleuren en vloeiende toonovergangen te produceren, terwijl ook moiré en aliasing worden verminderd.

De Fujifilm X100F biedt enkele van de beste mogelijkheden bij weinig licht van elke crop sensor point and shoot camera die ik heb gebruikt – dit is eigenlijk een van de belangrijkste redenen waarom ik dit exacte model bezit.) Met een ISO-bereik van 100-51200 is het weinig nodig om de ingebouwde flitser te gebruiken totdat het echt donker wordt.

Ik heb eerdere modellen van de Fujifilm X100-familie gehad en was altijd gefrustreerd door de lage operationele snelheid. Bij de vierde generatie, de Fujifilm X100F, is dit zeker niet het geval. Indrukwekkende statistieken omvatten 8 fps continu-opnamen, AF-snelheid van 0,08 seconden, 0,2 seconde opname-interval, 0,5 seconde opstarttijd en een ontspanvertraging van 0,01 seconde.

De vaste Fujinon 23mm f/2 lens biedt een groothoek 35mm equivalente brandpuntsafstand, een extreem populair gezichtsveld voor je dagelijkse opnames. De lens is designed als niet-uitwisselbaar (‘vast’) en niet-inklapbaar voor verbeterde optische kwaliteit.

Technisch gezien maakt het optische ontwerp gebruik van asferisch glas om scherpere beelden te produceren, terwijl een Super EBC-coating is aangebracht om overstraling en nevenbeelden te weerstaan; waardoor u meer contrast en kleurgetrouwheid krijgt.

Ik heb talloze Fujifilm objectieven getest, en ben steeds terug blijven komen naar de vaste lens op de Fujifilm X100F. Er is iets met de kwaliteit van het beeld, vooral wanneer het wijd open wordt geschoten op f / 2.

Een gebied dat Fujifilm echt leidt op de point and shoot camera markt is in de zoeker technologie. De gerenommeerde Advanced Hybrid Viewfinder op de Fujifilm X100F biedt zowel optische als elektronische weergave (OVF + EVF), waardoor u het beste van twee werelden krijgt.

De OVF biedt ook het ‘range-finder-voordeel’, dat u verder kunt kijken dan de beperkingen van het gezichtsveld van 35 mm, zodat u de beweging van uw onderwerp kunt bekijken voordat ze uw frame binnenkomen, voor een nauwkeuriger compositie.

Bij het fotograferen met de Fujifilm X100F is het eenvoudig en snel om te schakelen tussen beide kijkmethoden door gebruik te maken van een speciale OVF/ EVF-hendel aan de voorkant van de camera. Alle knoppen, draaiknoppen en hendels zijn perfect gepositioneerd, waardoor alle hoofdfuncties eenvoudig met één hand kunnen worden bediend. Ik hou vooral van de retro wijzerplaten, die mooi zijn omdat ze praktisch zijn.

Een fysieke ISO-draaiknop is opgenomen in de sluitertijdknop en de belichtingscompensatieknop kan nu worden ingesteld op een ‘C-positie’ voor een groter aanpassingsbereik van +/- 5 stops. Aan de achterkant is er een scherpstelhendel voor snellere selectie van scherpstelpunten en de meeste fysieke bedieningselementen, knoppen en draaiknoppen bevinden zich aan de rechterkant voor eenvoudigere bediening met één hand.

De vergroting van de elektronische afstandsmeter is instelbaar tot 2,5x of 6x voor verbeterde precisie. Real-time parallaxcorrectie maakt ook nauwkeuriger kadreren en scherpstellen mogelijk in de handmatige scherpstelmodus.

De hoge resolutie 2.36m-dot EVF biedt u 100% beelddekking. Met behulp van de fasedetectiepixels op de beeldsensor helpt Digital Split Image bij het verkrijgen van nauwkeurige scherpstelling door vergelijkende in- en buitenfocusgebieden van het beeld weer te geven.

Wanneer u met de EVF werkt, kunt u kiezen voor de instellingen voor Opname-effectreflectie om geselecteerde camera-effecten, zoals filmsimulatiemodi, te bekijken en te gebruiken.

Wanneer deze instelling is uitgeschakeld, keert het beeld terug naar een natuurlijke weergave, zonder belichting of toegepaste camera-instellingen, om beter te passen bij het werken in donkere omstandigheden en om eventuele weergavevertraging aanzienlijk te verminderen.

Zoals het geval is met alle Fujifilm X-serie camera’s, integreert de Fujifilm X100F verschillende prachtige filmsimulatiemodi om de look en feel van sommige klassieke filmtypen van Fujifilm na te bootsen.

Deze omvatten de Classic Chrome-modus voor het leveren van gedempte tonen en diepe kleurweergave, die doet denken aan een gedateerde diafilm. De Provia-modus biedt natuurlijk ogende tonen voor dagelijkse opnamen, Velvia voor een dramatische en rijke toon met diepe kleurverzadiging en Astia voor een verminderd contrast voor een zachtere weergave van huidtinten.

Bovendien simuleren monochrome modi het uiterlijk van traditionele gele, groene en rode zwart-wit contrastfilters, evenals de Acros-modus die ook kan worden gecombineerd met gekleurde filtereffecten. Een Sepia-modus is ook beschikbaar voor het produceren van een inherent nostalgische look.

Er is ook Wi-Fi voor uw draadloze beeldoverdracht of bediening op afstand met een gekoppeld mobiel apparaat. We vonden het geweldig om te zien hoe de beelden ‘vallen’ in een iPhone wanneer ze worden overgedragen vanaf de camera – een schattige touch die het beeldoverdrachtproces heel leuk maakt!

De Fujifilm X100F is misschien iets duurder dan de andere compactcamera’s in deze lijst, maar voor het prachtige ontwerp, de hybride zoeker, de uitstekende beeldkwaliteit en de leuke filmsimulatiemodi is het absoluut een van de beste point and shoot-camera’s van het jaar.

Controleer de huidige prijs

Nikon COOLPIX P900

Nikon Coolpix P900 full frame

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 16
Sensor Grootte:CMOS (6,17 mm x 4,55 mm)
Gewicht: 899 g (31.71 oz)

Controleer de huidige prijs

Als je op zoek bent naar de absolute koning van lange zoomafstand point and shoot camera’s, dan zou de Nikon Coolpix P900 bovenaan je lijstje moeten staan. Dit is een ‘bridge camera’ met een enorme 83x, 24-2000mm equivalente lens!

De Nikon Coolpix P900-lens lijkt de wetten van de fysica te tarten en beschikt over een Dynamic Fine Zoom die verhoogt tot 166x, of 4000mm equivalent. Op het breedste punt, de lens, heeft een snel, f / 2.8 maximaal diafragma, oplopend tot f / 6.5 bij de verste brandpuntslengtegth.

[Related – see how you can blur the background using camera aperture.]

Met zo’n extreme zoom heeft de camera een fatsoenlijk optisch stabilisatiesysteem nodig om goed om te gaan met beeldonscherpte – voer het Dual Detect Optical VR-systeem in, wat je een ongelooflijk 5-stops sluitervoordeel geeft. Je kunt letterlijk naar de maan schieten…

De indrukwekkende lens op de Nikon Coolpix P900 is echter niet alleen lang , hij is ook verrassend scherp van hoek tot hoek, ondanks de complexiteit van het optische ontwerp.

Volledige handmatige bediening is beschikbaar, samen met een reeks automatische, semi-automatische modi (diafragmavoorkeuze en sluitertijdvoorkeuze) en verschillende scènemodi. Helaas wordt het fotograferen in RAW-formaat echter weggelaten uit de specificaties – of dit voor u van belang is of niet, staat ter discussie.

De JPEG-kwaliteit van de Nikon P900 is behoorlijk, met pittige kleuren en een nauwkeurige witbalans, hoewel het de neiging heeft om ruisonderdrukking te overdrijven, wat sommige details kan vervlekken wanneer je inzoomt om afbeeldingen te onderzoeken.

Nikon Coolpix P900 voorbeeld JPEG | Nikon Verenigde Staten

Als aanvulling op zijn vermogen om full HD (1080/60p) video op te nemen, heeft de P900 ook een ingebouwde directionele microfoon die zich aanpast aan de zoominstelling. Het beschikt echter niet over een poort om een extern audio-opnameapparaat aan te sluiten.

Deze Nikon P900 camera beschikt over een 1/2.3 inch 16MP back-illuminated 1/2.3″ BSI CMOS sensor, dezelfde grootte sensor gevonden in veel point and shoot camera’s voor deze prijs.

Ondanks zijn wat logge uiterlijk is de P900 nog steeds geclassificeerd als compactcamera omdat het objectief vastligt… zeker niet vanwege de afmetingen!

Gelukkig bevinden alle knoppen zich aan de rechterkant, zodat je je linkerhand kunt gebruiken om het hoofdgewicht van de camera te ondersteunen, vooral wanneer de lens volledig is uitgeschoven. Met alle knoppen gegroepeerd, is het eenvoudig om instellingen te wijzigen met alleen uw duim.

De Nikon P900 heeft een 3-inch, 921k dot volledig scharnierend LCD-scherm. Dit wordt aangevuld met een elektronische zoeker met een oogsensor voor automatisch activeren en deactiveren wanneer uw gezicht dichtbij is – een leuke functie die helpt om de levensduur van de batterij te sparen.

De Coolpix P900 beschikt ook over ingebouwde Wi-Fi en NFC. Er is een gratis app beschikbaar in de Apple en Google Play Store, waarmee je je camera op afstand kunt bedienen vanaf je smartphone of tablet of om afbeeldingen te downloaden die je al hebt gemaakt. GPS is ook ingebouwd voor uw gemak bij het geo-taggen van uw afbeeldingen.

Merk op dat de Nikon Coolpix P900 niet in de categorie lichtgewicht point and shoot camera valt, met een vrij forse 899 g (31,7 oz), ongeveer hetzelfde als een instap DSLR en kitlens. Aan de andere kant krijg je natuurlijk niet-rivaliserende zoommogelijkheden met verbazingwekkende beeldstabilisatie – iets dat niet kan worden gezegd voor elke kitlens die momenteel beschikbaar is.

Als je van reis-, astrale en natuurfotografie houdt, heeft de Nikon Coolpix P900 een geschikte ultralange lens met verbazingwekkende beeldstabilisatie, gekoppeld aan handige ingebouwde GPS die hem voor deze prijs onverslaanbaar maakt.

Hoewel het een van de duurdere Nikon point and shoot-camera’s is, is het enorm populair onder fotografen van alle niveaus, en terecht.

Controleer de huidige prijs

Canon PowerShot G9 X Mark II

Canon PowerShot G9 X Mark II test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 20.1
Sensor Grootte: BSI CMOS (13,2 mm x 8,8 mm)
Gewicht: 206 g (7,27 oz)

Controleer de huidige prijs

Een ultraslank, modieus ontwerp omvat hoogwaardige functies in de compacte point and shoot Canon PowerShot G9 X Mark II, een van de kleinste point and shoot-camera’s op de markt, die gemakkelijk in broekzakken of een kleine handtas past.

De metalen behuizing van de Canon PowerShot G9 X Mark II heeft een premium gevoel en design, met een metalen instelwiel en een metalen bedieningsring rond het objectief. Het had ook een vertrouwd operationeel gevoel, dankzij de goed geïmplementeerde op het aanraakscherm gebaseerde interface, vergelijkbaar met die van een smartphone.

De G9 X Mark II biedt een 3x optische zoomlens, een krachtige groter dan gemiddelde 1 inch, 20,1 Megapixel CMOS-sensor, aangedreven door de indrukwekkende Canon DIGIC 7-beeldprocessor – deze combinatie zorgt voor pittige opstarttijden, snellere sluitertijden om elke kans op beeldonscherpte te verminderen, zelfs in de continu-opnamemodus, en geweldige hoge ISO voor opnamen bij weinig licht.

De 3x optische zoomlens is gelijk aan 28-84mm in 35mm equivalente termen Het diafragma verandert van f/2 aan het breedste uiteinde van de zoom, naar f/4.9 bij gebruik van de volledige zoom. Optische beeldstabilisatie is ingebouwd in de lens, waardoor uw foto’s en video’s stabiel blijven, zelfs bij weinig licht.

De Full HD video recording gebeurt op 50/25fps (60/30fps NTSC), met stereogeluid, optische zoom en handmatige bediening. U kunt het aanraakscherm ook gebruiken om de focuspositie in te stellen tijdens het opnemen, wat een veel soepelere bediening mogelijk maakt.

Met volledig handmatige bediening en tal van scènemodi (waaronder HDR-modus), creatieve effecten en automatische modi, is de Canon G9 X Mark II eenvoudig genoeg voor beginners, terwijl hij voldoende ruimte biedt om te groeien. Ik heb ontdekt dat het ook een populaire throw-in-the-pocket camera is voor professionals die iets snels en eenvoudigs nodig hebben om ook hun herinneringen vast te leggen.

Een deel van de reden hiervoor is misschien de opname van RAW-beeldopname, wat betekent dat er meer ruimte is om met uw bestanden te experimenteren wanneer u terug bent op uw computer met Lightroom. De mogelijkheid om tot 8,2 fps te fotograferen, zelfs in raw-modus, is geweldig voor een camera van dit formaat.

Wifi-, Bluetooth 2- en NFC-connectiviteit is ingebouwd, zodat u de camera kunt bedienen vanaf uw gekoppelde smartphone of tablet, en een back-up kunt maken van afbeeldingen en deze kunt delen met de Canon Camera Connect-app. U kunt ook afbeeldingen overbrengen met de GPS-locatiegegevens erin.

De Canon Powershot G9 X Mark II is bijna identiek aan de vorige versie, de Canon Powershot G9 X, al heeft hij wel een paar hele kleine verschillen. Er is een bijgewerkt instelwiel en de Creative Shot-modus die u kunt gebruiken om willekeurige effecten op afbeeldingen te maken, is verwijderd. In plaats daarvan hebt u toegang tot digitale filters en effecten met de scènemodus.

Bekijk de onderstaande reviewvideo voor een snel overzicht van waar deze geweldige camera toe in staat is.

Zoals eerder vermeld, heeft de camera een geweldige bouwkwaliteit met een metalen behuizing en metalen wijzerplaten. Er is een mooi leereffect op de handvatten van de camera (eigenlijk taai plastic) – het is gripvast genoeg, maar als je grote handen hebt, is het misschien veiliger om een camerariem te gebruiken.

Er zijn slechts vier knoppen aan de achterkant van de camera: de videoknop, Q / set-knop, Menuknop en Info-knop. Als u de instellingen wilt wijzigen, kunt u het aanraakscherm of het bedieningswiel aan de voorkant gebruiken dat de lens omringt.

De Q-knop is bedoeld om de snelle instellingen op het scherm weer te geven voor het sneller wijzigen van algemene instellingen. Voor toegang tot geavanceerde instellingen hoeft u alleen maar op de menuknop te drukken en het 3 inch aanraakscherm te gebruiken om eventuele wijzigingen aan te brengen.

Het aanraakscherm is duidelijk en helder en de lay-out van de beschikbare menu’s en opties maakt dingen eenvoudig om te navigeren.

De levensduur van de batterij is redelijk, geschat op 235 opnamen volgens Canon / CIPA-testresultaten, en dit kan worden uitgebreid tot 355 opnamen bij gebruik van de ECO-modus. Dit is een flinke upgrade van de Canon G9 X, die slechts 220 opnames per accuduur kan maken.

Als je een stijlvolle point and shoot-camera wilt met functies om zowel de beginnende als enthousiaste fotograaf aan te trekken, is het moeilijk om fout te gaan met de populaire Canon G9 X Mark II.

Controleer de huidige prijs

Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon Powershot G7 X Mark II test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 20.1
Sensor Grootte: CMOS (13,2 mm x 8,8 mm)
Gewicht: 318 g (11,21 oz) inclusief batterijen

Controleer de huidige prijs

Een update van de G7 X, de Canon Powershot G7 X Mark II point and shoot camera wordt geleverd met een aantal ontwerpwijzigingen en prestatieverbeteringen, die zijn verpakt in een stevige volledig zwarte aantrekkelijke behuizing die gemakkelijk in een jaszak kan worden gestopt.

Deze Powershot is voorzien van een bijgewerkt kantelbaar touchscreen dat op en neer kan kantelen. Het beschikt ook over dezelfde 4,2x optische zoomlens als de G7 X, met een helder f / 1.8-2.8 diafragma, en is gelijk aan 24-100 mm in termen van 35 mm – je kunt eigenlijk helemaal tot slechts 5 cm scherpstellen, voor een ‘faux-macro’-effect

De G7 X Mark II beschikt over een krachtige 1 inch 20,1 Megapixel CMOS-sensor die helpt bij het vastleggen van video’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit. Door de kracht van de DIGIC 7-beeldprocessor met verbeterde autofocustracking verbeterde IS toe te voegen, kunt u foto’s maken met voldoende details om af te drukken of te bekijken op monitoren met hoge resolutie en mobiele Retina-apparaten.

Een ISO-bereik tot 12800 (en uitbreidbaar tot 25600) vormt een aanvulling op de nieuwe DIGIC 7-processor en geeft u de mogelijkheid om bij weinig licht te fotograferen zonder flits, met minimale beeldruis. Hierdoor kun je snellere sluitertijden gebruiken dan je anders misschien had kunnen doen, waardoor de kans op een scherpe opname verder toeneemt.

De Canon PowerShot G7 X Mark II biedt high-speed continu-opnamen tot 8 bps in RAW- jpeg- en raw+jpeg-modus.

RAW + JPEG is meestal een functie die is gereserveerd voor duurdere crop-sensor of full frame camera’s, zodat u het beste van beide werelden kunt krijgen met elke sluiter klik – JPEG voor snelheid en gemak, en RAW voor wanneer u tijd wilt besteden aan het graven in uw bestanden tijdens de postproductie.

Bij het testen van de kwaliteit van afbeeldingen vonden we geen tekenen van rode ogen op portretfoto’s en huidtinten waren echt goed – typisch voor duurdere Canon-camera’s. Afbeeldingen hadden ook een uitstekende kleur – helder en pittig zonder overdreven verzadigd te zijn.

De Canon Powershot G7 X Mark II is uitgerust met Full HD-mogelijkheden voor video-opname. Het biedt ook 5-assige optische beeldstabilisatie, stereogeluid en een reeks framesnelheidsopties, waarbij de snelst beschikbare 60 fps is. Optische zoom en touch-screen kunnen ook worden gebruikt bij het opnemen van video.

Dankzij de ingebouwde Wi-Fi/NFC en raw-conversie in de camera kun je eenvoudig afbeeldingen delen met een iOS- of Android-apparaat met de Canon Camera Window-app.

U kunt ook de optische zoom-, focus- en flitsmodus van de camera op afstand bedienen en zelfs GPS-locatiegegevens aan uw foto’s toevoegen.

De camera heeft tal van opnamemodi, volledig handmatige bedieningselementen, aangepaste modus, plus automatische, hybride automatische en scènemodi. Met de verbeterde grip aan de voor- en achterkant voelde het vasthouden aan deze compactcamera veel beter aan dan de voorganger de G7, en de solide metalen behuizing is geruststellend solide en goed gebouwd.

Volgens canon/cipa testresultaten is de batterijduur van de G7 X Mark II geschat op 240 opnamen. Het is het beste om de ECO-modus in te schakelen om de levensduur van de batterij te verlengen en ongeveer 50 extra opnamen per lading te maken, zonder echt in te boeten aan de algehele prestaties van de camera.

De Canon Powershot G7 X Mark II is een geweldige keuze voor een camera in zakformaat die geen concessies doet aan beeldkwaliteit en controle. Ik hou van hoe het eruit ziet en presteert, en had het moeilijk om te kiezen tussen dit en de Fujifilm hierboven genoemd bij het bepalen van de algehele beste point and shoot camera van het jaar.

Controleer de huidige prijs

Sony Cyber-Shot RX10 IV

Sony Cybershot RX10 IV test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 20.1
Sensor Grootte: CMOS (13,2 mm x 8,8 mm)
Gewicht: 1095g (38.62 oz) inclusief batterijen

Controleer de huidige prijs

Sony staat bekend om het maken van een aantal krachtige alles-in-één bridgecamera’s en de Sony Cyber-shot RX10 IV is de beste tot nu toe. Het is ook een beetje een ongewoon exemplaar…

Laten we dit eerst uit de weg ruimen – de Sony Cyber-shot RX10 IV is geen goedkope point-and-shoot camera! Vergelijkbaar in stijl met een kleine DSLR-camera, is de Sony Cyber-shot RX10 IV meer geprijsd voor serieuze hobbyisten en professionals met specifieke behoeften.

Dus, wat krijg je voor je geld? De Sony Cyber-shot RX10 IV is een premium superzoom all-in-one bridge camera met een 20 megapixel 1-inch sensor en een lange afstand 24-600mm equivalente zoom, allemaal verpakt in een robuuste, ergonomische body.

Het belangrijkste verkoopargument van deze camera zijn de gekke continu-opnameprestaties. Dankzij een gestapelde BSI-CMOS-sensor en Sony’s magische Bionz X-processor produceert de RX10 IV verbijsterende 24fps foto’s met continue volledige autofocus en automatische belichting – geen DSLR komt er in de buurt!

Het is belangrijk om hier te herhalen dat de 24 fps verwijst naar foto’s fotografie schieten – we hebben het hier niet over video!

De sensor biedt fasedetectie autofocus die dieptebewustzijn toevoegt dat nodig is voor het scherpstellen van zijn lange lenzen. De sensor/processor combo maakt dit de perfecte camera voor het fotograferen van actie.

De Zeiss Vario-Sonnar T* 24-600mm f/2.4-4 lens is ronduit spectaculair. Als je bedenkt dat het hebben van een zoomlens van deze proporties op een DSLR zou betekenen dat je rond een lens ter grootte van een klein dier moet karren, begint de Sony Cyber-shot RX10 IV er inderdaad heel compact uit te zien!

De combinatie van een enorm zoombereik met een snel variabel maximaal diafragma maakt deze Sony geweldig voor het fotograferen van alles, van groothoeklandschappen tot strak ingelijste actie- en natuurfoto’s. f/4 op 600mm is een zeer indrukwekkende prestatie.

Uit de hand fotograferen bij zulke lange brandpuntsafstanden kan voor behoorlijke cameratrillingen zorgen, dus de Sony compenseert dit met zijn uitstekende ingebouwde Optical SteadyShot beeldstabilisatie.

Je kunt verwachten dat je sluitertijden gebruikt die 4,5 stops langzamer zijn dan normaal gesproken nodig zou zijn om opnamen van hoge kwaliteit te maken – fotograferen op 600 mm bij 1/250 sec (bij f / 4) met OIS, we kregen 90% van de tijd scherpe resultaten. Het is erg leuk om de achtergrond te kunnen vervagen door op 600 mm in te zoomen op een onderwerp.

Wat de beeldkwaliteit betreft, is het detail bij f / 4 en f / 5.6 scherp van centrum tot hoek over het grootste deel van de zoom range. Bij f/2.8 zijn beelden iets zacht in de hoeken, maar niet storend.

De Sony Cyber-shot RX10 IV beschikt over 2,35 miljoen dot EVF en met de nieuwe Bionz X-processor wordt de schermvertraging tijdens continu-opnamen aanzienlijk verminderd.

Het prachtige 3 inch kantelbare touchscreen biedt Touch Focus-ondersteuning, die kan worden gebruikt als een touchpad voor het plaatsen van AF-punten met uw oog naar de zoeker of voor het selecteren van een scherpstelpunt in de foto- of videomodus.

Met 4K (QFHD 3840 x 2160) filmopname op 24/30p, kan 1080p beeldmateriaal worden vastgelegd met maximaal 120 fps, terwijl S-Log2 / S-Gamut 2 en S-Log3 / S-Gamut3 ook worden ondersteund.

De Sony Cyber-shot RX10 IV kan ook een 720p-stream naast de 4K-beelden vastleggen om de bewerking te versnellen, en slow motion-video’s met maximaal 1000 fps, zonder pixel binning. Het biedt ook microfoon- en hoofdtelefoonpoorten.

De mechanische sluiter heeft een respectabele maximale snelheid van 1/2000 sec en een elektronische high-speed Anti-Distortion Shutter, die het ‘rolling shutter’-effect elimineert dat vaak wordt ervaren bij snel bewegende onderwerpen. Wanneer dit is ingeschakeld, zal de camera met volledige stilte fotograferen met een maximale sluitertijd van 1/32.000 sec, waardoor het een interessante optie is om een zonnige dag donkerder te maken voor wat creatieve off-camera flitsfotografie.

Wat connectiviteitsopties betreft, is er de gebruikelijke Wi-Fi, NFC en Bluetooth, die probleemloze overdracht van afbeeldingen naar uw smartapparaat biedt via de PlayMemories Mobile-app. Het is in het begin een beetje onhandig om te gebruiken, maar krijgt nog steeds de klus geklaard.

De Sony Cyber-shot RX10 IV is een van de weinige echt verweerde point-and-shoot camera’s… Ik vind het eigenlijk een beetje raar om over deze camera te praten als een ‘point and shoot’ alleen omdat hij een vaste lens heeft! Het heeft echt zoveel meer te bieden dan wat je meestal associeert met een p &s-camera en zit boordevol echt geweldige functies.

Met andere indrukwekkende Sony spiegelloze camera’s zoals de a7iii (hier besproken) en de a7R iii (hier besproken) beschikbaar, is het discutabel over de relevantie van de RX10 IV. Als je echter absoluut een lange zoomlens nodig hebt in combinatie met ongelooflijke continu-opnamemogelijkheden, is dit absoluut de camera om te krijgen.

Controleer de huidige prijs

Panasonic Lumix FZ1000

Panasonic Lumix FZ1000 test

Bekijk meer beoordelingen

Megapixels: 21.1
Sensor Grootte: CMOS (13,2 mm x 8,8 mm)
Gewicht: 831 g (29,31 oz) inclusief batterijen

Controleer de huidige prijs

De Panasonic Lumix FZ1000 is een point and shoot compactcamera die tevens de eerste 4K opname compactcamera is met een 16x optische zoomlens, Wi-Fi en EVF.

Het is een premium bridge camera voor een premium prijs… hoewel lang niet in de buurt van de prijs van de hierboven genoemde Sony 😉

Ongeacht de kosten, als u behoefte heeft aan 4K-video-opnamen zonder het gedoe van het wisselen van lenzen, is de FZ1000 een uniek product binnen zijn klasse. Door een snelle uitleessensor en vier-core Venus-processor te omvatten, kan de Panasonic alles bijhouden wat je er tegenaan gooit.

De Panasonic Lumix FZ1000 biedt een 20MP 1″-type MOS sensor en een Leica DC Vario- Elmarit 16x optische zoomlens, gelijk aan 24-400mm in 35mm termen. De lens biedt een lichtsterk diafragma van f / 2.8-f / 4 en de camera biedt volledige handmatige bedieningselementen, die zeker aantrekkelijk zijn voor fotografieliefhebbers die hun eigen creatieve beslissingen willen nemen met hun opnamen.

De Panasonic Lumix FZ1000 beschikt ook over een verbeterd witbalanssysteem en biedt in combinatie met de nieuwe Venus-beeldprocessor hooglicht- / schaduwaanpassing, evenals ingebouwde RAW-verwerking waarmee u beeldparameters na het fotograferen kunt aanpassen, ruisonderdrukking kunt toepassen en kunt spelen met fotostijlen.

Wat de beeldkwaliteit betreft, helpt het Leica-glas bij het produceren van kleurrijke, contrastrijke en gedetailleerde belichtingen.

De videomogelijkheden van de Panasonic Lumix FZ1000 zijn indrukwekkend, inclusief functies zoals pinpoint focus, focus peaking, zebra exposure warnings, cinema-achtige gammaprofielen en gezichts- en oogdetectie. Video wordt opgenomen in 4K (3840 x 2160 bij 30/25fps) en u kunt foto’s van de video maken om 8 megapixelbeelden te maken.

Audio-opname is verbeterd met de optionele Stereo Shotgun-microfoon (DMW-MS2), waarmee u de kenmerken van het verzamelen van geluid kunt aanpassen aan elke opnamesituatie.

Het 3 inch scherm aan de achterkant van de Panasonic FZ1000 is een kantelbaar/variangle scherm dat uitklapt en ronddraait om naar de voorkant van de camera te kijken en gebruik maakt van een uniek gap-less ontwerp. Door het scherm op deze manier om te draaien, is dit een populaire camera voor alle vloggers die er zijn.

THet menu is duidelijk ingedeeld en de Q. Menu-knop geeft snel toegang tot algemene instellingen op het achterscherm. Het menusysteem heeft ingebouwde hulp, dus u kunt wat tijd besparen door de handleiding te lezen om de opties en instellingen te achterhalen 🙂

De EVF op de Panasonic FZ1000 is een 0,39 inch OLED scherm met 2359k dot resolutie. Dankzij de gevoelige oogdetectiesensor schakelt de FZ1000-camera snel over naar de EVF om de levensduur van de batterij te verlengen terwijl hij niet in gebruik is. Het zicht door de EVF is helder en gedetailleerd en de verversingssnelheid is erg goed.

Wi-Fi kan worden gebruikt voor opnamen en weergave op afstand met een compatibele smartphone, afspelen op tv, het verzenden van beelden tijdens het opnemen of het verzenden van beelden die in de camera zijn opgeslagen.

U kunt uw draadloze smartphoneverbinding instellen door een QR-code te scannen of handmatig de verbindingsdetails in te voeren – iets wat de meeste gebruikers van iOS-apparaten moeten doen. U kunt ook GPS-informatie aan foto’s toevoegen of een fotocollage maken.

De levensduur van de batterij wordt geschat op 360 opnamen volgens de testresultaten van Panasonic / CIPA, wat goed is, maar ik raad aan om een paar reserve-aanvallen te krijgen om te genieten van langere perioden van fotograferen of voor wanneer je op reis bent.

De Panasonic FZ1000 lijkt meer gericht te zijn op videoshooters dan fotografen, maar dit weerhoudt hem er niet van een populaire point and shoot-camera te zijn, klaar om geweldige foto’s te maken in verschillende opnameomstandigheden.

Controleer de huidige prijs

Point and Shoot-camera’s | Laatste woorden

De categorie point and shoot camera is een vreemde. Velen begrijpen de relevantie ervan nog steeds niet, vooral omdat smartphones zo goed beelden kunnen vastleggen.

Ondanks dat de verkoop afneemt, zijn we van mening dat point-and-shoot-camera’s nog steeds een geweldige optie zijn voor diegenen die beelden van hogere kwaliteit willen vastleggen dan hun smartphones, in meer uitdagende omgevingen.

Optische zooms op point-and-shoot-camera’s stellen u in staat om met gemak verre objecten te fotograferen zonder dat u enorme, dure telelenzen hoeft te kopen; met geavanceerde sensoren kunt u fotograferen bij minder licht (zonder flits) dan een smartphone ooit zou kunnen; verbeterde processors betekenen dat u snel bewegende onderwerpen kunt vangen door meerdere frames per seconde te fotograferen … en bovendien is de werkelijke fotografie-ervaring zoveel beter met behulp van een speciale camera dan het vasthouden van een telefoon.

Als er niets anders is, hoop ik dat deze recensie van de beste point and shoot-camera’s van het jaar je ogen heeft geopend voor een ander geweldig beeldopnameformaat dat vandaag beschikbaar is voor fotografen.