Beste waarde Sony a6000-bundel

Ik heb het gevoel dat ik moet uitleggen waarom ik een bericht schrijf over wat ik geloof dat de beste Sony a6000-bundel hier is.

Waarom heb ik ervoor gekozen om een camera van meer dan 5 jaar oud te markeren? Nou, de a6000 is eigenlijk de best verkochte spiegelloze camera aller tijden.

Dit komt door een unieke combinatie van betaalbaarheid en functies – in mijn diepgaande Sony a6000-recensie heb ik besproken waarom ik geloof dat het een absoluut koopje van een camera, ondanks dat er 3 nieuwere modellen bestaan.

Naast een goede prijs-kwaliteitverhouding, maakt Sony ook graag a6000 ‘bundels’ – in feite een combinatie van nuttige fotografie gerelateerde producten die u helpen de grond te raken met uw nieuwe camera-aankoop.

Sonybundle

Sony a6000 Bundel

Onverslaanbare deal met 12 handige accessoires. Inclusief 16-50mm lens, filter, geheugenkaart, spider statief, reinigingskit en meer.

Controleer de huidige prijs

Het is vervelend om alle randapparatuur te moeten kopen wanneer je een nieuwe camera krijgt – dingen zoals geheugenkaarten, lensreinigers, reservebatterijen, tassen, statieven, filters, enz. – dit zijn allemaal dingen die je camerawinkelmedewerker meestal zal proberen en ‘upsell’ aan u!

Daarom heb ik wat tijd besteed aan het doorzoeken van het internet naar wat volgens mij de beste Sony a6000 Kit-aanbieding is die momenteel beschikbaar is op deze opmerkelijke camera.

(Als Sony het juiste camerasysteem voor je is, bekijk dan in plaats daarvan onze Canon T7i- en Nikon D5600-bundelgidsen.)

Beste Sony a6000-bundel

Aanbevolen Sony a6000 bundel

Het is geweldig om zoveel handige gadgets te kunnen krijgen bij het kopen van een nieuwe camera.

Voor ongeveer $ 500 krijg je de uitstekende Sony Alpha a6000 spiegelloze camera, plus een selectie handige accessoires, die enkele honderden dollars meer bedragen – het is een behoorlijke korting.

Dit is wat er met uw a6000-bundel wordt geleverd:

 • Sony Alpha a6000 (uiteraard!)
 • Sony 16-50mm f/3.5-5.6 OSS Power ZoomLens
 • SanDisk 64GB Ultra UHS-I Klasse 10 SDXC geheugenkaart
 • Tiffen 40.5mm UV Protector + 49mm Circulaire Polarisator Lens Filter
 • Wasabi Power Batterij x2 + Oplader
 • 10″ Spider statief
 • DSLR Gadget Tas
 • 5-delige reinigingskit
 • Lens reinigingspen
 • USB 2.0-kaartlezer
 • Pols Grip Band
 • Siliconen lensband
 • 6-voet Micro HDMI-kabel

Dat is nogal een lijstje! Ik heb niet de moeite genomen om een gecombineerde totale prijs te berekenen, maar ik gok dat het bijna $ 800 in gecombineerde waarde is – ongeveer $ 300 aan besparingen!

Top 5 Gebundelde a6000 Accessoires

Laten we eens kijken naar wat ik denk dat de top 5 accessoires in deze bundel zijn, plus een kleine opmerking van mij over waarom het accessoire nuttig voor je zal zijn.

1. Sony 16-50mm f/3.5-5.6 OSS Power Zoom lens |

Sony Power Zoom 16-50

Vergeleken met een iPhone 7 kun je zien hoe dinky dit indrukwekkende kleine objectief is!

Dit is een verrassend klein objectief. Ik moet toegeven dat ik er niet veel van verwachtte, gezien de grootte en het gewicht 115 g (4,09 oz), maar na het een paar dagen te hebben uitgeprobeerd, ben ik blij om het hier aan u aan te bevelen.

Voor bijna $ 300 is deze lens gebundeld met de Sony a6000 een koopje – de camerabody op zichzelf is ongeveer $ 440, dus het afzonderlijk kopen van de body en de lens zou meer dan $ 700 zijn.

Qua prestaties levert het scherp, contrastrijk, levendig afbeeldingen in combinatie met de a6000.

Het is allerminst een ‘snelle’ lens (diafragma f/3.5-5.6), maar dankzij de ingebouwde OSS (beeldstabilisatie) kun je toch uit de hand fotograferen bij weinig licht zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot een hoge ISO.

(De a6000 heeft geen ingebouwde camerastabilisatie, dus het is een welkome functie om de lens de stabilisatie voor je te laten doen.)

Het combineert ook prachtig met een kleine camera zoals de Sony a6000 – het is als licht als een veertjeen steekt niet uit de camerabehuizing, waardoor je opname-ervaring uit balans raakt.

Je hebt waarschijnlijk andere Sony a6000-bundels op Amazon gezien die langere zoomlenzen met de camera bieden – hoewel het hebben van een grote zoomlens niet per se een slechte zaak is, zou ik het afraden, omdat het erg vreemd aanvoelt op de kleine a6000-body.

Je zult tweehandig moeten schieten, je pols zal sneller moe worden en het ergste van alles – je a6000 past niet langer in een kriket zak!

Vertrouw me op deze – begin klein als het gaat om lenzen. De 16-50mm is het perfecte formaat voor deze camera en de hele ‘Power Zoom’ functionaliteit is erg leuk.

2. SanDisk 64GB Ultra UHS-I Klasse 10 SDXC-geheugenkaart

Geheugenkaarten zijn de afgelopen maanden flink in prijs gedaald. De laatste keer dat ik het controleerde, kostte de SanDisk 64GB Ultra-geheugenkaart ongeveer $ 60, maar blijkbaar is het nu ongeveer $ 12!

Hoe dan ook, het is geweldig om zo’n geheugenkaart van hoge kwaliteit hier gebundeld te hebben met de Sony a6000, en 64 GB zal je goed van dienst zijn voor veel foto’s, of je nu RAW of JPEG schiet.

Hoewel er snellere geheugenkaarten beschikbaar zijn, presteren ze allemaal bijna hetzelfde in termen van schrijfsnelheid op de a6000 vanwege een intern knelpunt.

Ik gebruik de ‘Extreme Pro’-versie van deze geheugenkaart in mijn andere camera’s, maar in de a6000 heeft het geen zin om het extra geld uit te geven – de gewone ‘Ultra’ presteert net zo goed.

3. Tiffen 40.5mm UV Protector + 49mm circulaire polariseren lens filter

Tiffen-filter

Zie een polarisatiefilter als zonnebril voor je camera.

Ik moet toegeven dat ik nog geen kans heb gehad om deze twee filters te testen. Tiffen is echter een van de wereldleiders in filters, dus ik twijfel er niet aan dat ze bewonderenswaardig zullen presteren.

Een UV Protector is een glazen filter dat aan de voorkant van uw lens wordt bevestigd en ultraviolette stralen blokkeert. Het wordt tegenwoordig gebruikt als een manier om het glazen element op uw lens te beschermen tegen krassen.

Een circulaire polarisator staat alleen lichtstralen toe die in één richting reizen om de lens binnen te komen – al het licht dat wordt gereflecteerd door water en glas wordt uit uw foto gesneden.

Dit maakt het makkelijker om een foto te maken van meren, of bijvoorbeeld door autoruiten – een beetje zoals een zonnebril voor je camera.

De gecombineerde prijs van deze 2 gebundelde filters is niet veel, maar dit zijn zeker nuttige producten die verleng de levensduur van uw lens, vooral als je de neiging hebt om je camera een beetje rond te gooien zoals ik doe!

4. Wasabi Dual Battery Charger + twee reservebatterijen

Opties voor batterijladers

Met de USB-gevoede dubbele batterijlader kunt u zelfs een draagbare smartphone-oplader gebruiken!

Je Sony a6000 wordt al geleverd met een batterij en een oplader, dus waarom zou je meer nodig hebben?

Welnu, het voordeel van reservebatterijen spreekt voor zich – spiegelloze camera’s kunnen stroom verbruiken (vanwege hun elektronische zoekers), dus het hebben van meer dan één batterij is een goed idee als je de hele dag aan het fotograferen bent.

Wat betreft de batterijlader, nou degene die bij je camera wordt geleverd, is het soort dat je op een stopcontact steekt. Afhankelijk van welk land je bezoekt, kan dit een beetje een pain in the a** zijn!

Het is ook vervelend dat je maar één batterij tegelijk kunt opladen.

Ik ben dol op deze Wasabi Dual Charger, omdat het betekent dat je twee batterijen tegelijk kunt opladen, EN je kunt ze opladen vanaf elke USB-voedingsbron! Dit betekent dat ik twee batterijen tegelijkertijd kan opladen via de USB-poort op mijn laptop – geweldig!

Als je wilde reizen nog lichter, kunt u de oplader daadwerkelijk gebruiken in combinatie met een draagbare batterij, zoals het soort dat u gebruikt om uw smartphone op te laden (zie afbeelding hierboven).

Wasabi staat bekend om het maken van geweldige 3rd party batterijen voor camera’s – deze kunnen zelfs worden opgeladen in de originele Sony-oplader en presteren net zo goed als de originelen.

De oplader plus twee batterijen kost ongeveer $ 40 – nogmaals, niet veel geld, maar zeker een zeer nuttige selectie items die in deze Sony a6000-bundel moeten worden opgenomen.

5. 10″ Spider statief

Dit is een van die dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou gebruiken. Goedkope statieven zijn absoluut prima om je te beginnen, maar je koopt meestal betere statieven verderop in de rij.

Een uitzondering die ik op die uitspraak maak is het kopen van goedkope tafelstatieven, zoals dit 10″ ‘Spider’ statief.

Tafelstatieven kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, worden gebruikt om uw camera of smartphone op een tafelblad te houden.

Wanneer ze buigzame, gripvolle poten hebben, kunnen ze ook worden gebruikt om objecten zoals tafelpoten, straatpalen en boomtakken om te wikkelen.

Dit opent een hele wereld van creatieve opties, niet alleen voor waar u uw camera monteert, maar ook waar u andere hotshoe-compatibele accessoires monteert, zoals lichten of flitsers.

Ik gebruik graag een van deze statieven om een klein LED-lampje aan een deurklink (of wat dan ook in de buurt) te bevestigen, om een portret wat mooi zijlicht te geven.

Je zou deze t ook kunnen gebruikenripod om je Sony a6000 vast te zetten aan het stuur van een fiets, voor wat first-person videobeelden terwijl je een heuvel afdaalt!

Het is een goedkoop accessoire, maar wel eentje die veel leuke mogelijkheden biedt voor je fotografie. Dat het bij je nieuwe camera in deze bundel wordt geleverd, is zeker een bonus.

+ Andere meegeleverde accessoires

De andere gadgets en gadgets die bij deze a6000-bundel worden geleverd, zijn nog steeds nuttig, maar ik vond niet dat ze een hele beschrijving rechtvaardigden:

 • Focus DSLR Gadget Tas – leuk om te hebben, maar ik gebruik het niet.
 • 5-delige reinigingskit – heb het nog steeds niet gebruikt, maar leuk om te hebben.
 • Lens reinigingspen – geweldig om je lens vrij te houden van vuil.
 • Focus USB 2.0-kaartlezer – snelle manier om uw foto’s van uw camera te krijgen.
 • Focus Pols Grip Band – beter dan een schouderband als je camera zo klein is.
 • Focus Siliconen Lens Band – nutteloos, tenzij je een zoomlens hebt… en waarschijnlijk ook niet veel nut dan!
 • Focus 6-voet Micro HDMI-kabel – een andere manier om uw camera op te laden of uw beelden over te zetten naar uw computer.

Waarom een camerabundel kopen?

In het verleden waren bundels (of soms kits genoemd) een marketingtruc om het kopen aan te moedigen.

De gebundelde items zagen er op het eerste gezicht geweldig uit, maar bij nader inzien kwamen ze neer op een stapel rommel – goedkope, nutteloze accessoires, ongetwijfeld ergens afkomstig uit een dollarwinkel.

Gelukkig bieden de bundels die overblijven vanwege de effecten van een concurrerende Amazon-marktplaats echte waarde – een geweldig product, gecombineerd met een selectie van echt nuttige accessoires, vaak tegen een enorm gereduceerde prijs.

Ik stel me voor dat de bundelverkopers enorme schaalvoordelen krijgen door deze accessoires in bulk te kopen om bij het hoofdproduct te voegen … maar wat de reden ook is, het is een goede zaak voor ons allemaal!

Tegenwoordig is het mogelijk om een geweldige camera zoals de Sony a6000 te kopen en een selectie van a6000-accessoires te ontvangen die je zou waarschijnlijk elders apart gekocht hebbendit bespaart u tijd en geld.

Bundels laten u ook kennismaken met producten die u misschien nog nooit eerder hebt overwogen – dingen zoals lenspennen, USB-opladers, flexibele statieven … ze staan waarschijnlijk niet op ieders boodschappenlijstje, maar het is zeker goed om ze te hebben, vooral als ze ‘gratis’ zijn!

Sony A6000 Bundel | Laatste woorden

Dus daar heb je het – een hele lading echt nuttige fotografie-accessoires, allemaal gebundeld met de Sony a6000.

Van al deze 12 items beschouw ik er maar 1 als vrijwel nutteloos (de Silicone Lens Band, die bedoeld is om te voorkomen dat je zoomlens wegglijdt – wtf?!)

De andere 11 items zijn allemaal geweldig, en dingen die ik je zou aanraden om op een gegeven moment te overwegen om te kopen.

Ik hoop dat deze gids niet overkwam als één groot verkooppraatje, zoals het niet de bedoeling was.

Ik ben gewoon opgewonden dat er zoveel nuttige producten kunnen worden meegeleverd bij de aankoop van wat nog steeds de best verkochte spiegelloze camera aller tijden is.

Ik hoop alleen dat de bundel nog op voorraad is tegen de tijd dat je dit leest!

Sonybundle

Sony a6000 Bundel

Onverslaanbare deal met 12 handige accessoires. Inclusief 16-50mm lens, filter, geheugenkaart, spider statief, reinigingskit en meer.

Controleer de huidige prijs