Beste Sigma Art Lenzen in 2023 voor alle camera merken

Sigma is al jaren een van de beste externe lensontwikkelaars voor fotografen met een beperkt budget. Nu stapt Sigma echter in de grote competities met zijn pro-level Art-serie.

Van zoomlenzen tot primes, Sigma heeft zijn spel de afgelopen jaren echt verbeterd en er zijn nu meer opties dan ooit.

Sigma2470

Sigma 24-70mm f/2.8

Veelzijdige lens met uitzonderlijke optische prestaties, scherpe autofocus en prachtige bokeh, allemaal binnen een robuuste metalen constructie

Controleer de huidige prijs

Daarom hebben we deze beste Sigma lensgids samengesteld. Het is kort en krachtig, maar elke lens op deze lijst heeft zich echt bewezen als een high performer voor een geweldige prijs.

Het maakt niet uit of je fotografeert met Canon, Nikon, Sony, Pentax of Leica, er is waarschijnlijk een geweldige Sigma-lens voor jou.

Laten we eens kijken.

Inhoudsopgave

Beste Sigma lenzen in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sigma 24-70mm f/2.8ONZE #1 KEUZE
 • Vlijmscherp
 • Solide bouw
 • Snel scherp te stellen
 • Veelzijdige brandpuntsafstand
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sigma 18-35mm f/1.8 GROTE WAARDE
 • Stille autofocus
 • Geweldige waar voor je geld
 • Extreem breed 1.8 maximaal diafragma
 • Robuuste bouw
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sigma 50mm f/1.4 BESTE VOOR STRAATFOTOGRAFIE
 • Ultrascherp
 • Weerbestendig
 • Robuuste bouw
 • Mooie Bokeh
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sigma 35mm f/1.4 BESTE VOOR PROFESSIONALS
 • Geweldige beeldkwaliteit
 • Solide bouw
 • Mooie Bokeh
 • Supersnelle autofocus
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sigma 10-20mm f/3.5 MEEST BETAALBAAR
 • Klein &lichtgewicht
 • Verrassend scherp
 • Geweldige waarde
 • Robuuste bouw
Bekijk prijs →

*Knoppen linken naar de Canon-versie van elk objectief – zie reviews hieronder voor links naar andere merken.

1. Sigma 24-70mm f/2.8 DG HSM Kunst

Sigma 24-70mm f/2.8 DG HSM Art - Beste sigma lens voor een Canon eos, Nikon of Sony camera met variabele brandpuntsafstand en groot diafragma.

Bekijk meer beoordelingen

Bekijk de laatste prijzen voor: Canon | Nikon | Sony

De allround beste Sigma midrange zoomlens. Een echt werkpaard.

Als je op zoek bent naar een close-in zoomlens die professionele kwaliteit heeft, maar veel betaalbaarder is dan zijn concurrenten, wil je de Sigma 24-70mm f/2.8 DG Art-lens bekijken.

De Sigma 24-70mm f/2.8 raakt die sweet spot van brandpuntsbereik, breed genoeg voor landschaps- en interieurfoto’s, maar toch smal genoeg om in een aantal portretten van hoge kwaliteit te komen.

Het constante maximale diafragma van f/2.8 en beeldstabilisatie stelt je in staat om handheld te werken bij minder licht. Aan de telekant van het brandpuntsbereik zorgt de hoge lichtsterkte voor een uitstekende achtergrondonscherpte.

Binnenin heeft de Sigma 24-70mm f/2.8 drie SLD-elementen en vier asferische elementen. Deze verminderen vervorming en kleurranden en helpen om bolvormige en chromatische aberraties te beperken.

Sigma bracht ook een super meerlaagse coating aan om lensflare en ghosting te onderdrukken. Er is ook een extra beschermende coating op het voorste element.

Zoals bij alle Sigma Art objectieven is de constructie van de 24-70mm f/2.8 pro level. Het heeft weersafdichting, bijna volledig metalen constructie, en waar het geen metaal is, is het gebouwd van een thermisch stabiel composietmateriaal, waarmee je in een breed scala aan temperaturen kunt fotograferen.

Veel professionals vertrouwen op hun 24-70 mm voor een groot deel van hun workflow en vermijden vaak lenzen van derden omdat ze denken dat ze het niet zullen volhouden. De bouwkwaliteit van deze Sigma-lens is echter zeker gebouwd om te voldoen aan de eisen van een professionele workflow, vooral op het gebied van bruikbaarheid en duurzaamheid.

Net als de ander Kunstlenzen, de Sigma 24-70mm f/2.8 bevat ook Sigma’s kenmerkende hypersonische motor (HSM). Hierdoor is de autofocus vrijwel stil. Het heeft ook een full-time handmatige override.

De autofocus is over het algemeen snel en nauwkeurig en kan nog perfecter worden ingebeld wanneer deze wordt afgestemd met sigma’s USB-dock.

De algehele autofocusprestaties zijn afhankelijk van de camerabody die je gebruikt, maar over het algemeen reageert de Sigma 24-70mm f/2.8 net zo snel als elke first-party lens.

De beeldkwaliteit staat zijn mannetje, zeker voor de prijs. Kleuren komen helder en mooi contrastrijk uit. De bokeh is bijzonder mooi, zeker gezien het feit dat dit een f/2.8 lens is.

Over het algemeen is de scherpte wat je zou verwachten van een professionele zoomlens. (Het is duidelijk dat het niet overeenkomt met wat een prime-lens kan doen.) De scherpte in het centrum is consistent over het hele zoombereik, zelfs wijd open bij het maximale diafragma van f/2.8.

Als je iemand bent die zich op het midden concentreert en vervolgens opnieuw samenstelt, kun je eindigen met enigszins zachte hoeken terwijl je wijd open staat (vanwege veldkromming). Als je je echter op de hoeken concentreert, verdwijnt het probleem.

Er is heel weinig vervorming en wat er wel is, kan vrij eenvoudig in post worden beheerd. In feite zie je er geen als je in RAW fotografeert en lenscorrectie in je software gebruikt. Het zal meer opvallen als je in JPG’s fotografeert.

24-70mm monster

Voorbeeldafbeelding | © Wayne Simpsons

Een zwakte bij dit objectief is dat de lichtafval behoorlijk merkbaar kan worden wanneer de lens wijd open staat. Het is gemakkelijk te repareren in de post, maar het is er zeker.

Een ander belangrijk nadeel van deze lens is de grootte en het gewicht. Het brandpuntsbereik, de hoge lichtsterkte en de solide constructie maken dit objectief noodzakelijkerwijs een beetje groot en zwaar.

Toch is hij iets kleiner en lichter dan de Sony FE 24-70mm f/2.8 G Master en de Panasonic LUMIX S Pro 24-70mm f/2.8, de primaire spiegelloze competitie. Het is ook bijna de helft van de prijs van beide lenzen.

De Tamron 28-75mm f/2.8 FE is een stuk kleiner dan de Sigma 24-70mm f/2.8, maar daar verlies je de mogelijkheid om tot 24mm te openen. Dat lijkt misschien niet veel, maar het kan een enorm verschil maken bij het fotograferen van landschappen of andere onderwerpen die een bredere hoek vereisen.

De Sigma 24-70mm f/2.8 is verkrijgbaar in zowel DSLR- als spiegelloze versies, waarbij de spiegelloze versie zeer weinig directe concurrentie heeft in dezelfde prijsklasse.

Voor Canon EF is de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM lichter, maar een derde van de prijs meer. Ik heb de Canon niet geprobeerd, maar van alle accounts, de Sigma 24-70mm is dichtbij, zo niet gelijk in kwaliteit. Net iets zwaarder (en goedkoper).

De Nikon AF-S FX NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR is zowel zwaarder als aanzienlijk duurder.

De afhaalmaaltijd? De Sigma 24-70mm f/2.8 Art lens is een uitstekende performer voor zijn prijs en een zeer redelijk alternatief voor de duurdere first-party opties. Geweldig voor zowel professionals als gevorderde amateurs.

2. Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Kunst

Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art - ongelooflijke sigma lens ideaal voor verschillende omstandigheden

Bekijk meer beoordelingen

Bekijk de laatste prijzen voor: Canon | Nikon | Sony

De beste Sigma groothoekzoom voor APS-C camera’s.

Fotografeer je met een APS-C camera en ben je op zoek naar een kwalitatieve groothoek tegen een redelijke prijs, dan is de Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art lens een van de beste third-party opties die er zijn.

Het was niet alleen de allereerste f/1.8 zoomlens die op de markt kwam, hij is ook verrassend scherp voor een zoomlens, laat staan een groothoeklens. Het beslaat in principe de brandpuntsafstand van drie prime-lenzen en behoudt de scherpte overal.

Laten we beginnen met de build:

Net als de rest van Sigma’s Art serie heeft dit objectief een hypersonische motor (HSM) die de autofocus vrijwel stil maakt. Het heeft ook een geïntegreerde focusmotor waarmee het op oudere camera’s kan werken. Als je het nodig hebt, is er ook een fulltime handmatige override.

De lens zelf bestaat uit 17 elementen gerangschikt in 12 groepen – vijf lage dispersie en vier asferische elementen. Er zijn ook 9 afgeronde diafragmabladen, die echt zorgen voor een uitstekende achtergrondonscherpte bij het fotograferen op een ondiepe scherptediepte.

Het glas is een Special Low Dispersion (SLD) type dat helpt om vervorming te verminderen, zelfs bij de breedste hoek.

Net als de Sigma 24-70mm f/2.8 Art lens is de Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM deels gemaakt van thermisch stabiel composiet. Dit voelt niet zo solide aan als een volledig metalen loop, maar is zeer robuust en maakt het mogelijk omDe lens om te functioneren in een grotere verscheidenheid aan temperaturen.

Er is ook een metalen houder voor een solide verbinding. Helaas is er geen volledige weerbestendigheid.

Functioneel zijn zowel de zoom- als de scherpstelring boterzacht en voelt de algehele bouw solide en duurzaam aan.

Het is duidelijk dat het maximale diafragma van f / 1.8 geweldig is voor het fotograferen bij weinig licht en voor het maken van ongelooflijke bokeh. Er is geen beeldstabilisatie, maar dat wordt een beetje goedgemaakt door het snelle diafragma (of je camera als je met een Sony fotografeert).

Wat betreft de algehele scherpte, deze lens is gewoon geweldig. In tegenstelling tot de meeste zoomlenzen, die hun piek bereikten bij f/4, bereikt de Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art lens zijn hoogtepunt bij f/2.8. Wauw.

Hetzelfde geldt voor 24 mm en pas op 35 mm kan een vleugje zachtheid in het midden worden gedetecteerd. Een uitstekende performer voor crop sensor camera’s!

Het is eerlijk gezegd jammer dat zware lichtafval hem ongeschikt maakt voor full frame body’s.

Het enige echte probleem met deze lens is dat sommigen de autofocus onbetrouwbaar vinden bij het fotograferen wijd open. Je kunt dat oplossen door een Sigma USB-dock te kopen dat overeenkomt met je cameravatting, maar dat is een extra (hoewel de moeite waard) aankoop.

Als je er nog niet eerder mee hebt gewerkt, kun je met het Sigma USB-dock je lens aanpassen, bijwerken en kalibreren. Het is in dit geval vooral handig omdat u de autofocus kunt aanpassen aan de behoeften van uw specifieke camerabehuizing. Dat is eigenlijk heel handig bij het omgaan met een lens van derden.

Het USB-dock is een extra investering van US $ 60 (geven of nemen), maar gezien het feit dat je deze lens nu voor minder dan US $ 600 kunt krijgen, is het nog steeds een koopje. Als je andere Sigma objectieven gebruikt, zal het dock ook met de meeste van hen werken.

De bottom line: de Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art lens is geweldig voor iedereen die een DX of APS-C camera gebruikt die landschapsfotografie, vastgoedfotografie, astrofotografie of iets anders fotografeert dat kan profiteren van een groothoek.

De scherpte is geweldig (geweldig voor vastgoedfotografie), het diafragma van f / 1.8 een genot om mee te werken en de bouwkwaliteit behoorlijk indrukwekkend.

Absoluut een van de beste Sigma zoomlenzen die er zijn.

3. Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Kunst

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - groot diafragma lens met Super Multi-Layer Coating

Bekijk meer beoordelingen

Bekijk de laatste prijzen voor: Canon | Nikon | Sony

De best presterende “nifty fifty” voor de prijs.

De 50mm prime lens is de typische “mama bear” prime lens – niet te breed en niet te smal. Het is een van de meest voorkomende must-haves in de kit van een fotograaf.

Als zodanig zijn er een aantal first-party en third-party lensopties die er zijn, maar de Sigma 50mm f/ 1.4 DG HSM Art-lens schittert echt als de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Het presteert beter dan de Canon 50mm f/1.2L, maar kost toch de helft van de prijs. De Nikkor 50mm f/1.4G is qua prijs beter vergelijkbaar, maar de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art lens presteert ook beter dan bij grotere diafragma’s.

Is het net zo goed als de Zeiss Otus? Nou nee, maar het is dichtbij en kost slechts een kwart van de prijs. Ook is de Otus alleen handmatig scherpstellen, wat voor velen niet werkt.

De bouwkwaliteit is, zoals bij alle Sigma Art objectieven, zowel binnen als buiten uitstekend.

Binnen zijn er 13 elementen in 8 groepen. Deze elementen helpen om coma flare en chromatische aberraties te minimaliseren. De grote diameter en het zwevende systeem van de lens helpen ook om te corrigeren voor lichtafval. Het glas is Special Low Dispersion (SLD) en heeft Sigma’s handelsmerk Super Multi-Layer Coating op het externe element.

Sigma maakt ook gebruik van een zwevend systeem dat je helpt dichter bij je onderwerpen te komen. Het is niet echt een macrolens, maar de Sigma 50mm f/1.4 heeft een respectabele minimale scherpstelafstand van 40cm, en dat zorgt voor een aantal geweldige close distance shots.

Net als veel van de andere Sigma objectieven in deze lijst is de body van de Sigma 50mm f/1.4 gemaakt van een Thermally Stable Composite (TSC) materiaal waardoor het in bredere temperatuurvariaties kan werken dan recht metaal of kunststof.

Een ding dat je zult merken bij deze lens is de grootte. Sigma heeft het ontworpen om een grote lensdiameter te hebben om de scherpte te maximaliseren en lichtafval te verminderen. Hoewel dit de beeldkwaliteit aanzienlijk verbetert, heeft het het extra effect dat deze lens aanzienlijk groter en zwaarder is dan andere vergelijkbare 50mm-lenzen.

Op een full-frame DSLR voelen het formaat en het gewicht goed uitgebalanceerd aan, maar als je op zoek bent naar iets superlichts, is dit niet de lens voor jou. Dat gezegd hebbende, de Zeiss Otus 55mm f/1.4 is aanzienlijk groter en hijavier, dus het hangt allemaal af van wat je zoekt.

50mm f/1.4 monster

Voorbeeldafbeelding | © Mattheus Saville

Wat beeldkwaliteit betreft, hebben foto’s gemaakt met de Sigma 50mm f/1.4 lens een uitstekende scherpte, contrast en kleurtransmissie. Er is ook geen waarneembare vervorming. Sterker nog, de beeldkwaliteit verslaat met gemak de Nikon 58mm f/1.4G en Canon 50mm f/1.2L. Dat is een hele prestatie voor een lens van derden!

Wat scherpte betreft, zeggen sommigen dat je geen 50 mm met autofocus zult vinden die dit objectief verslaat.

De autofocus werkt over het algemeen goed, hoewel sommige gebruikers hier en daar wat jacht hebben gemeld. Als dat het geval is, zal het finetunen van de lens op Sigma’s USB-dock het probleem oplossen. Je kunt de lens ook opsturen om Sigma hem gratis te laten aanpassen als je merkt dat de focus achterblijft, maar het USB-dock is eigenlijk een geweldige investering, vooral als je meer dan één Sigma-lens hebt.

Zoals typisch is voor dit soort prime-lenzen, is er geen optische stabilisatie. Dit zal Sony Alpha-shooters niet storen, maar kan sommige handheld-opties voor anderen verminderen. Toch heb je met het f/1.4 diafragma op dit objectief voldoende speelruimte bij weinig licht. Er is ook geen weersafdichting.

Een ding van belang bij deze lens is dat het de camera’s met een hogere resolutie aankan (niet alle glas kan dat). Het werkt net zo goed op de Canon EOS 5DS R (50 MP) als op de Canon EOS 6D (20MP). Dat betekent dat je dit objectief tot ver in de toekomst kunt gebruiken, omdat camera’s met een hoge resolutie snel de standaard worden.

De belangrijkste nadelen van deze lens zijn het gewicht, het gebrek aan weersafdichting en de potentiële noodzaak om te investeren in het USB-dock om de autofocus op uw camera af te stemmen. (Maar nogmaals, het dock is een geweldige investering en zal zowat alle moderne Sigma-lenzen tunen.)

Met ongeveer US $ 950 is de prijs een beetje hoog voor een standaard 50 mm, maar maakt het serieus goed in beeldkwaliteit.

De Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art lens is beschikbaar voor Canon EF, Nikon F, Sony Alpha serie, Sony E serie, Leica/Panasonic/Sigma L en Sigma SA camera’s.

De afhaalmaaltijd? De Sigma 50mm f/1.4 Art is een van de scherpste 50mm primes die er zijn en presteert beter dan alles behalve de Zeiss Otus 55mm f/1.4 (die voor maar liefst US$ 4000 in de verkoop gaat). Als je van hoogwaardige primes houdt, is dit absoluut een van de beste sigma-lenzen om in je kit te hebben.

4. Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Kunst

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art - Sigma lens met vatting voor Canon EOS, Nikon of Sony

Bekijk meer beoordelingen

Bekijk de laatste prijzen voor: Canon | Nikon | Sony

De beste allround Sigma prime lens

De 35mm is een nietje in de wereld van de fotografie en Sigma heeft het echt uit het park geslagen met de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art lens.

Het heeft alle technologie van de andere Sigma Art-lenzen: een Hyper Sonic Motor, een zwevend intern scherpstelsysteem en SLD / FLD Glass-elementen, maar dat is niet wat je van deze lens zal laten houden.

De optiek is gewoon niet van deze wereld.

Er is vrijwel geen vervorming, bijna geen chromatische aberratie, en de kleurweergave is zo fantastisch dat het serieus kan wedijveren met veel meer exotische lenzen.

En de scherpte… de scherpte is echt buitengewoon. Het is waanzinnig scherp. De centrumprestaties bij het maximale diafragma van f/1.4 zijn veel hoger dan veel andere objectieven die tot f/8 zijn gestopt!

De meeste prime-objectieven zijn niet op hun scherpst bij hun breedste diafragma. Niet zo bij de Sigma 35mm f/1.4. Stel het diafragma in op f/1.4 en schiet weg. Je hoeft het alleen maar te stoppen voor meer scherptediepte, niet voor scherpte.

In feite evenaart en verslaat de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art lens gemakkelijk de Canon 35mm f/1.4 voor scherpte over het hele frame, ongeacht waar je bent in het diafragmabereik. Aangezien de Sigma 35mm f/1.4 volledig de helft is van de prijs van zowel de Canon als zelfs de Nikon 35mm f/1.4G, is het gewoon ongelooflijk.

Natuurlijk is het groot en zwaar voor een prime-lens, maar dat is een deel van de prijs die je betaalt voor zulke uitstekende optiek. Eerlijk gezegd is de Sony FE 35mm f/1.4 ZA vrijwel even groot en slechts een tikkeltje lichter.

Voorbeeldafbeelding | © Kazuyuki Hagiwara

Zoals elke lens heeft de Sigma 35mm f/1.4 een aantal problemen. Het gewicht is er natuurlijk één. Er is ook geen weersafdichting en het feit dat het uivormige bokeh geeft die misschien niet iedereen aanspreekt. Toch zijn dit nauwelijks dealbreakers als je bedenkt wat dit objectief oplevert.

Ook is er geen beeldstabilisatie, maar weinig prime lenzen van dit type hebben dat. (Nogmaals, Sony-gebruikers wizal hier het voordeel hebben.)

Net als de andere Sigma-lenzen op deze lijst, moet je misschien de autofocus aanpassen met behulp van de Sigma USB-hub, maar zelfs met de extra US $ 60 is deze lens een koopje.

Echt, je zult versteld staan van de beelden die uit deze lens komen.

Als je een liefhebber bent van 35mm primes, is dit objectief de moeite waard om serieus te kijken. Het is misschien wel een van de beste lenzen die Sigma ooit heeft gemaakt. Het is absoluut de beste 35mm prime lens ergens in de buurt van deze prijs of zelfs voor het dubbele.

5. Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM

Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM - Sigma lens geschikt voor diverse soorten fotografie met lage chromatische aberraties en variabele brandpuntsafstand

Bekijk meer beoordelingen

Bekijk de laatste prijzen voor: Canon | Nikon | Sony

De beste Sigma ultragroothoek zoomlens.

De Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM bestaat al een paar jaar, maar zijn solide prestaties in combinatie met zijn uitstekende prijskaartje houden hem hoog op de “Best Sigma Lenses” lijst voor APS-C shooters.

Het zoombereik van 10-20mm is vooral leuk voor landschapsfotografie en astrofotografie, en veel vastgoedfotografen halen dit brandpuntsbereik nooit van hun camera.

Met een constant maximaal diafragma van f/3.5 is de Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM redelijk snel voor een groothoekzoom. Het is een beetje groter dan zijn langzamere neef, de populaire 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM, maar het snellere diafragma maakt het zeker de moeite waard, vooral bij het doen van astro- of vastgoedfotografie.

Hoewel een beetje ouder dan de andere lenzen op deze lijst, heeft de Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM nog steeds een aantal behoorlijk geavanceerde optiek.

Twee Super-Low Dispersion glaselementen en twee Extraordinary-Low Dispersion elementen houden chromatische aberraties en tonvormige vervorming tot een minimum beperkt. Samen produceren ze strakke, scherpe beelden met aangename kleuren en mooi contrast.

De bouwkwaliteit van dit objectief is mooi, met wat extra functies die het best leuk maken om mee te werken. De zoom- en scherpstelringen aan beide zijden van de scherpstelafstandschaal zijn zeker een leuke touch.

De autofocus is lekker pittig, maar niet zo stil als de nieuwere Sigma objectieven met een hypersonische motor erin. Toch is het snel en nauwkeurig. (Deze specifieke lens is niet compatibel met het Sigma USB-dock.)

Centrumscherpte met de Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM is goed over het hele zoombereik, van tele tot wijd open.

De hoekscherpte is echter niet zo groot. Vergelijkbare objectieven van Canon en Nikon doen het iets beter. Wil je scherpere hoeken op dit objectief, dan moet je waarschijnlijk diafragmeren tot f/8 of f/11.

Er is ook geen beeldstabilisatie. Dat zal een kleine spelbreker zijn voor degenen die uit de hand fotograferen, maar als je een statief of Sony-shooter bent, zal dit niet echt een probleem zijn.

Net als de andere Sigma objectieven op deze lijst is de Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM een beetje fors. Het voorste element is ronduit groot en draagt een 82mm filter. Als je echter in orde bent met het gewicht en de grootte, is dit zeker een fantastische koop.

In feite is de echte clincher voor deze lens de prijs. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, kunt u de Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM kopen voor minder dan US $ 330. Dat is een koopje! Perfect voor DX shooters met een beperkt budget.

Laatste woorden

Sigma-lenzen zijn altijd een geweldige optie geweest voor diegenen die een beetje geld willen besparen op hun uitrusting, maar de Art-serie heeft zich echt bewezen als een kanshebber in de wereld van professionele lenzen.

De bouwkwaliteit, uitzonderlijke optiek en fantastische prestaties van elke Sigma Art-lens in combinatie met hun meer dan redelijke prijskaartjes maken ze serieus de moeite van het bekijken waard.

Er zijn een paar andere voordelen aan het kopen van Sigma-lenzen (naast grote prijsbesparingen).

De eerste is het feit dat het optionele Sigma USB-dock eigenlijk best verbazingwekkend is en je een ongekende hoeveelheid controle geeft over de werking van je lens.

De tweede is dat je Sigma je lensvatting kunt laten wisselen als je ooit van camerasysteem verandert. Dat is best geweldig, vooral voor die DSLR-gebruikers die overwegen over te schakelen naar spiegelloos.

Dus als je op zoek bent naar een geweldige, goed presterende lens voor een fractie van de prijs, kun je niet echt fout gaan met een Sigma-lens. Hoewel we geen telezoomlens of macrolens in de bovenstaande lijst hebben opgenomen, denken we echt dat deze lenzen de beste Sigma-lenzen in 2023 zijn.

Sigma2470

Sigma 24-70mm f/2.8

Veelzijdige lens met uitzonderlijke optische prestaties, scherpe autofocus en prachtige bokeh, allemaal binnen een robuuste metalen constructie

Controleer Current Prijs