Beste Sony a6000 Accessoires

Laten we echter één ding onthouden : de Sony a6000 is de best verkochte spiegelloze camera aller tijden … en dat is een hele prestatie!

Ik neem aan dat je deze gids leest omdat je onlangs een van deze fantastische APS-C sensor e-mount camera’s hebt gekocht en deze wilt uitrusten.

Of misschien bezit u zelfs een van de andere Sony APS-C-camera’s – de Sony a6100, a6300, a6500 of a6600. Deze camera accessoires zijn zeker ook relevant voor al die modellen 😉

Hoe dan ook, je hebt geluk – deze gids bevat alles van de beste Sony a6000-behuizing tot batterijen, riemen, geheugenkaarten en meer.

Dus laten we meteen in de aanbevelingen duiken.

(Heb je de camera nog niet? Bekijk mijn uitgebreide Sony Alpha a6000 review.)

Inhoudsopgave

Sony a6000 Accessoires

1. Sony a6000 Case (Full Body) | MegaGear Neopreen

beste accessoires voor Sony A6000 en Sony A6300 camera's

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Niet iedereen heeft een hoesje nodig voor zijn camera, maar als je je camera gewoon in een reistas wilt gooien en gaat, kan het een verstandige investering zijn.

Met full-body cases kun je de cameratas thuis laten en je camera rechtstreeks in je rugzak, tas of reistas gooien… terwijl het nog steeds wordt beschermd tegen stoten, stoten of blauwe plekken.

Deze van MegaGear biedt stijlvolle bescherming zonder extra bulk toe te voegen.

Het past tot een 16-50mm kitlens of gelijkwaardig. (Het past ook op de a6300 en a6500 met lens bevestigd.) De buitenkant van neopreen is dik genoeg om de camera te beschermen tegen kleine stoten en schrammen en tegelijkertijd stof en vuil buiten te houden. Het is ook waterbestendig.

Als zwart niet jouw ding is, kun je kiezen tussen rood, blauw, grijs en hot pink. Ongeacht de kleur biedt dit kleine hoesje een geweldig alternatief voor het sjouwen met een hele cameratas.

Als je op zoek bent naar de beste Sony a6000-accessoires om je trots en vreugde te beschermen, zou dit hoesje bovenaan je lijst moeten staan.

2. Sony a6000 Case (half body) | Sony Just-Fit

een van de beste accessoires voor je Sony Camera

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Als je deze handleiding voor Sony a6000-accessoires leest, weet je al dat de a6000 een geweldige maar pint-sized krachtpatser van een camera is. Dat betekent dat het een beetje uitdagend kan zijn om mee te fotograferen voor mensen met grotere handen.

Als jij dit bent, kun je overwegen om een half-body case te kopen om de ergonomie een beetje beter voor je te laten werken.

De Sony Just-Fit half-body case voegt net genoeg bulk toe aan de a6000 om hem meer gripvast te maken, terwijl hij een beetje bescherming toevoegt om op te starten.

Ik weet het, het punt van het krijgen van spiegelloze camera’s is hun kleine formaat – maar soms zijn ze net iets te klein voor eenvoudig gebruik. Dat is waarom Sony Just-Fit het rockt.

Omdat dit hoesje slechts een half-body is, blijven alle bedieningselementen toegankelijk, evenals de batterij en geheugenkaart. De behuizing raakt de lens niet, dus geen beperkingen daar.

Er is ook een opening aan de onderkant van de behuizing zodat de ingekapselde camera gemakkelijk op een statief kan worden geschroefd.

Als bonus ziet de Sony Just-Fit er toevallig ook goed uit en voelt hij geweldig aan in de hand. Een aanrader voor wie het formaat van de Sony a6000 iets te klein vindt voor comfortabele shooting, en ideaal voor de Sony a6100 of een van de nieuwere body’s ook.

3. Sony a6000 lader + batterijen | RAVPower Dual Batterijen + lader

batterij accessoires voor sony

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

We weten allemaal dat de Sony a6000, zoals veel spiegelloze camera’s, een minder dan optimale accuduur heeft. Het meeste dat je eruit haalt, is ongeveer 360 opnamen, en dat is superconservatief met je batterijgebruik.

Om het nog erger te maken, wordt de Sony a6000 zelf geleverd met slechts een USB-oplaadkabel, waardoor het onmogelijk is om de batterijen van je camera op te laden zonder tegelijkertijd je camera vast te binden. Daarom is een voorraad extra batterijen (en een manier om ze op te laden!) een van de beste Sony a6000-accessoires.

Onze keuze? De RAVPower dubbele acculader. Het biedt niet alleen dubbele batterijlading los van je camera, maar het wordt ook geleverd met twee batterijen die precies voor de Sony a6000 zijn gemaakt.

Er is ook een extra USB-sleuf aan de zijkant, zodat u uw telefoon tegelijkertijd kunt opladen.

Omdat het hele apparaat via USB wordt opgeladen, kunt u uw batterijen vrijwel overal opladen waar u uw telefoon kunt opladen – inclusief via een powerbank – terwijl u niet je camera vastbinden.

Een leuke eigenschap van de RAVPower is dat hij elke batterij onafhankelijk oplaadt, dus als er een leeg is en een batterij op 50%, zal de 50% eerder worden gedaan.

Een andere bonus is dat de batterijen die bij de RAVPower dual battery charger worden geleverd net zo lang meegaan in het veld als de native Sony-batterijen.

Hoewel de RAVPower-oplader niet wordt geleverd met een USB-wand / auto-adapter, hebben de meesten van ons er genoeg liggen.

Al met al een van de beste koopjes in deze lijst.

4. Sony a6000 geheugenkaarten | SanDisk Extreme U3

SanDisk-Extreme-U3

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Er is niets erger dan naar een shoot te gaan of op een dagtocht te gaan en te ontdekken dat je geheugenkaart vol is. Daarom is het belangrijk om ten minste een paar reservegeheugenkaarten in de buurt te hebben, met ten minste één in uw camerabehuizing als dat mogelijk is.

Natuurlijk kan de prijs een afschrikmiddel zijn, omdat de snelste kaarten meer dan $ 100 of meer kunnen bedragen.

Gelukkig hoef je met de Sony a6000 niet echt te investeren in de snelste kaarten die er zijn. Ze hebben een intern knelpunt met schrijfsnelheid dat vrijwel alle geheugenkaarten gelijktrekt aan min of meer dezelfde snelheid.

Als u video’s maakt en op zoek bent naar een UH-II-kaart, heeft de Lexar 64GB 2000x UHS-II U3-geheugenkaart de snelste prestaties op de a6000 (hoewel slechts op een haar).

Als je op zoek bent naar iets minder duur, is de Lexar 128GB 1667x een fantastische koop en schrijft hij net iets langzamer dan de eerder genoemde 2000x.

Voor UH-I is de SanDisk Extreme U3 geheugenkaart behoorlijk beproefd. Absoluut een van de beste Sony a6000-accessoires als je niet veel video maakt.

Houd er rekening mee dat er een aantal defecte SanDisk-kaarten waren die een paar maanden geleden op de markt kwamen. Controleer de feedback van je verkoper goed.

5. Sony a6000 afstandsbedieningen | Sony RMT-DSLR2

Sony-RMT-DSLR2

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Of je nu van fotografie met lange belichtingstijd, HDR of selfies houdt, een afstandsbediening is een van de essentiële Sony a6000-accessoires voor iedereen die met een statief fotografeert en camerabewegingen wil verminderen.

(Voor het geval je het je afvroeg, een statief alleen zal niet 100% van de camerabeweging tenietdoen.)

Van alle compatibele afstandsbedieningen die er zijn, raden we de Sony RMT-DSLR2 aan.

De Sony RMT-DSLR2 ligt op de grens tussen prijs en kwaliteit en biedt fatsoenlijke draadloze connectiviteit en tal van functies voor minder dan $ 30.

Single Shot, Burst, 2-seconden zelfontspanner en lampmodi zijn allemaal inbegrepen, evenals een video-opnameknop.

Als je nog niet eerder een afstandsbediening op een Sony-camera hebt gebruikt, moet je er rekening mee houden dat je eerst ‘Afstandsbediening’ moet inschakelen in het Sony-menu op de camera.

Als u van plan bent te investeren in de verticale grip of de intervalmeteraccessoires die op deze pagina worden aanbevolen, hebt u natuurlijk geen aparte afstandsbediening nodig. Scroll naar beneden voor meer info.

6. Sony a6000 Intervalometer | Aodelan WTR2

Aodelan-WTR2

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Als je time-lapse fotografie of astrofotografie fotografeert, heb je een afstandsbediening met een intervalmeter nodig. (Sommige camera’s hebben aane ingebouwd, maar niet de Sony a6000.)

Hoewel de meeste bekabelde afstandsbedieningen worden geleverd met een ingebouwde intervalmeter, lijken veel van de draadloze opties vreemd genoeg dit zeer handige apparaat te missen.

Er zijn een paar draadloze afstandsbedieningen die een ingebouwde intervalmeter hebben, de mooiste die we hebben gevonden is de Aodelan WTR2. Het heeft alle functies van de goedkopere afstandsbedieningen in combinatie met zowat elke timermodus die je je maar kunt voorstellen en een bereik van 60 meter om op te starten!

De Aodelan WTR2 maakt gebruik van een LCD-scherm voor eenvoudige programmering en stelt u in staat om een aantal opnamen van 1-999 in te stellen of om oneindig foto’s te maken totdat u zegt dat deze moet stoppen (of u geen ruimte meer heeft op uw geheugenkaart).

Belichtingslengtes kunnen helemaal tot bijna 100 uur worden ingesteld via stappen van één seconde.

Er is zoveel dat deze coole kleine man kan doen dat het moeilijk is om het hier allemaal op te sommen. Het volstaat om te zeggen dat als je van enige vorm van getimede lange belichting of time-lapse fotografie houdt, de Aodelan WTR2 je de beste waar voor je geld geeft.

Als bonus werkt de Aodelan WTR2 ook met zowat elke moderne Sony-camera die er is, dus als de a6000 je back-upcamera is om te zeggen, een Sony a7-serie camera, zal dit geweldig werken met beide.

7. Sony a6000 Screen Protectors | Expert Shield Anti-Glare

een screenprotector is een van de benodigde accessoires voor je sony

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Een screenprotector is nog een van die essentiële Sony a6000-accessoires waar je echt niet zonder zou moeten zijn, en met alle opties die er zijn, is het moeilijk om te weten welke je moet kiezen. Na vele proeven is onze favoriet de Expert Shield Anti-Glare Screen Protector.

De Expert Shield Anti-Glare Screen Protector biedt superieure bescherming en heeft het extra voordeel dat het de schittering van het scherm vermindert. (Als u hebt geprobeerd uw LCD-scherm in breed zonlicht te gebruiken, weet u waarom dit belangrijk is.)

Het is een beetje duurder dan sommige van de andere screenprotectors, maar wordt geleverd met een levenslange garantie en een no-bubble en no-scratch garantie.

Als u op zoek bent naar een aantal goedkopere Sony a6000-accessoires die hetzelfde werk doen, is de QIBOX Glass Screen Protector een uitstekend goedkoop alternatief. Het wordt niet geleverd met de antireflectiefunctie, maar werkt verder prachtig en in elke kit zijn drie screenprotectors aanwezig.

8. Sony a6000 Lens Mount Adapters | Fotodiox

Fotodiox

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Een van de mooie dingen van de huidige spiegelloze camerawereld is dat je er vaak je oude Canon en Nikon objectieven mee kunt gebruiken.

De Sony a6000 maakt gebruik van de Sony E-vatting, wat betekent dat je een lensvattingadapter moet vinden die van je lens naar keuze (meestal EF voor Canon en F voor Nikon) naar de E gaat.

Hoewel er tal van lensvattingadapters zijn, hebben ze allemaal verschillende gradaties van succes – vooral bij het gebruik van autofocus.

Sommige fotografen hebben alles prima laten werken, terwijl anderen niet veel van alles goed kunnen laten werken. Toch is enig succes beter dan geen succes bij het omgaan met geliefde lenzen.

Over het algemeen is de keuze voor Canon-objectieven echter meestal tussen Metabones en Fotodiox. Hoewel er gemengde beoordelingen zijn over beide merken, heeft Metabones de neiging om super prijzig en werken niet per se beter dan de meer redelijk geprijsde Fotodiox-lensvattingadapters.

Voor Canon objectieven

  • Autofocus: de Fotiox Pro Fusion Smart Adaptor kost minder dan $ 60 (vergeleken met het Metabones-equivalent iets minder dan $ 400).
  • Handmatige scherpstelling: De Fotodiox – EF naar E-vatting werkt uitstekend (zorg ervoor dat u de focus peaking- en focusvergrotingsfuncties van de a6000 gebruikt).

Het vinden van goede Nikon-adapters die werken op de a6000 – vooral met autofocus – is een beetje uitdagender.

Voor Nikon objectieven

  • Autofocus: de Neewer Electronic AF Lens Mount Adapter heeft de beste reviews van elke adapter met autofocus die werkt met de a6000.
  • Handmatige scherpstelling: De Fotasy Manual Nikon Lens to Sony E-Mount Adapter werkt buitengewoon goed. (Nogmaals, zorg ervoor dat u de focus peaking- en focusvergrotingsfuncties van de a6000 gebruikt.)

Natuurlijk kun je altijd dit bericht over de beste Sony a6000-lenzen bekijken als je gewoon op zoek bent naar een lijst met aanbevolen lenzen die met deze specifieke camera werken.

9. Sony a6000 verticale grip | Meike MK-A6300

Meike-MK-A6300

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Als je niet van c houdtmet een heleboel extra batterijen, maar toch de levensduur van de batterij van de a6000 willen verlengen, wil je misschien kijken naar het krijgen van een verticale batterijgreep. Verticale batterijgrepen verlengen de levensduur van de batterij, terwijl de camera gemakkelijker vast te houden en te gebruiken is.

Voor de Sony alpha 6000 is de Meike MK-A6300 zo’n beetje de beste mix van functies en kwaliteit.

Het verdubbelt de levensduur van uw batterij. Als je wilt kun je de sluiterknop in de greep gebruiken of de kabel loskoppelen en de sluiterknop bovenop de camera gebruiken.

Beter nog, de Meike MK-A6300 wordt geleverd met een eigen draadloze afstandsbediening en intervalmeter.

Waar het op neer komt? De Meike MK-A6300 is een van die veelzijdige Sony a6000 accessoires die veel terrein bestrijkt. In dit geval betekent dit dat de levensduur van de batterij van uw camera moet worden verdubbeld en de ergonomie aanzienlijk moet worden verbeterd. Een echte aanrader.

10. Sony a6000 Riemen | Piek ontwerp dia

Peak-Ontwerp-Slide

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Er zijn veel geweldige camerariemen op de markt, maar onze favoriet is veruit de Peak Design Slide.

Het snelregelsysteem werkt briljant, net als het beroemde quick release-systeem. In feite wordt de Peak Design Slide geleverd met voldoende bevestigingspunten om twee verschillende camera’s in te stellen, evenals een die werkt met een statiefbevestiging.

De Slide dankt zijn naam aan het feit dat hij gemakkelijk kan glijden bij het gebruik van één kant van de schouderband, maar niet kan glijden wanneer de “kleverige” kant van de riem wordt gebruikt.

Ongeacht het gewicht van de camera is deze camerariem ongelooflijk comfortabel en kan worden gedragen als een nekband, schouderriem of een cross-body riem.

De a6000 weegt nauwelijks iets, maar als je hem wilt gebruiken met een zwaardere camera en lensopstelling kom je niet bedrogen uit.

Natuurlijk kun je goedkopere camerariemen vinden, maar gezien het superieure ontwerp, de functie en de kwaliteit van deze camerariem, krijg je echt waar je voor betaalt.

Als alternatief heeft de Peak Design Wrist Cuff een veel kleiner profiel en maakt hij gebruik van hetzelfde quick-release systeem. Een bijkomend voordeel is dat het wordt opgeslagen als een armband wanneer het niet met de camera wordt gebruikt – zie onze Peak Design Cuff-recensie voor een nadere blik.

11. Sony a6000 Tassen | Peak Design Dagelijkse Sling

Peak-Design-Everyday-Sling

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn we serieuze Peak Design-fans – ze maken gewoon enkele van de beste camera-accessoires die er zijn. De Peak Design Everyday Sling bag is geen uitzondering.

Het wordt geleverd in de maten 3L, 6L en 10L, waarbij de 10L uw Sony alpha 6000 gemakkelijk kan vasthouden met een bevestigde lens plus 3-4 extra lenzen, een PD Slide en een aantal andere Sony a6000-accessoires (inclusief aparte vakken voor geheugenkaarten). Er is zelfs ruimte voor een waterfles.

In de Everyday Sling vind je een fantastisch organisatiesysteem, compleet met de gepatenteerde FlexFold-zakmakers die de andere tassen van het bedrijf hebben.

Het is bijna eindeloos aanpasbaar en je hoeft niet te rommelen met klittenbandverdelers, wat ik moet bekennen, ik haat het.

Net als de Peak Design Slide heeft de riem op de Everyday Sling een snel aan te passen systeem dat serieus een droom is om te gebruiken.

Zoals alle Peak Design producten wordt de Everyday Sling tas geleverd met een levenslange garantie.

Om meer te weten te komen over de andere functies, kunt u onze Every Day Sling-recensie lezen. Het volstaat om te zeggen dat dit een fantastisch uitziende tas is met een geweldig ontwerp en functies.

Geweldig voor dagelijks gebruik (vandaar de naam) of minimalistisch reizen. Beveel het ten zeerste aan!

12. Sony a6000 flitsers | Godox V860II-S

Godox-V860II-S-Flash-Speedlite

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Hoewel de Sony a6000 wordt geleverd met een flitser in de camera, biedt deze over het algemeen geen erg flatterende resultaten. Het is vrij zwak met een zeer smalle dekking die niet erg ver reikt.

Daarom is het altijd aan te raden om een externe flitser te hebben, vooral als je de neiging hebt om portretten te maken in situaties met weinig licht.

Als het gaat om externe flitsers voor de Sony alpha a6000, zijn er een paar verschillende opties. Naar onze mening is de beste qua waarde en functionaliteit de Godox V86oII-S Flash Speedlite. Het doet zowat alles wat duurdere flitsers doen (d.w.z. de Sony HVL-F43M). Sommige dingen doet het beter.

Het ondersteunt alle TTL-functies, werkt als zowel een master- als een slave-flitser (d.w.z. je kunt het gebruiken om een studioflitser te activeren) en heeft een uitstekende levensduur van de batterij.

Het heeft ook coole functies zoals abl zijne om een reeks flitsen uit te zenden en elk stukje van de beweging van een object in een foto vast te leggen.

Je zult versteld staan van wat je kunt doen, vooral als je stop-motion fotografeert.

Hoewel je alleen de speedlite kunt kopen, bevat deze specifieke kit een batterij, oplader, ministandaard, case en softbox. Een must voor iedereen wiens fotograferen baat zou hebben bij een beetje extra licht.

13. Sony a6000 Onder Water Behuizing | Zeeroggen

onderwaterhuis voor sony a6300 6500 en 6000

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Als je van surffotografie of onderwaterfotografie houdt, zul je geen betere, meer betaalbare waterdichte behuizing voor de a6000 vinden dan de Seafrogs Salted Line.

Het gaat tot een volledige 60 meter, heeft dubbele glasvezelpoorten, een lekdetectiesensor en kan ook worden gebruikt met de Sony a6300 en a6500.

Met dit specifieke toestel kun je fotograferen met 5 verschillende lenzen (de Sony E 16-50mm, de Sony E 35mm f/1.8, de Sony Sonnar T* FE 35mm, de Sigma 19mm F2.8 DN Art en de Sigma 30mm F2.8) met toegang tot alle camerabedieningen.

Als de lens die u wilt gebruiken niet een van deze is, zijn er tal van “dome” -opties beschikbaar voor andere lensopties. (Controleer hier om te zien of het geschikt is voor uw favoriete lenzen.)

Deze specifieke behuizing is vooraf geïnstalleerd voor de Sony a6300- en a6500-camera’s, dus je moet de swap gebruiken die bij de aankoop is inbegrepen om de juiste pasvorm te krijgen.

Andere inbegrepen items zijn een neopreen hoes, rood duikfilter, flitsverspreider, polsband, schouderband, reserve O-ring en glijmiddel.

Met iets minder dan $ 300 is dit echt het beste, meest betaalbare onderwaterhuis voor spiegelloze camera’s tot nu toe.

14. Sony a6000 UV-filters | Tiffen 405UVP

Tiffen-405UVP

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Hoewel er zeker een discussie is over de vraag of een UV-filter de kwaliteit van uw opname verstoort, zijn de meeste mensen het erover eens dat het de moeite waard is om een UV-filter te hebben als basisbescherming voor uw lensglas.

UV-filters kunnen eenvoudig worden vervangen; je lensglas, niet zozeer.

Dus welk UV-filter moet je krijgen? Welnu, een goede vuistregel is dat de prijs van het UV-filter ergens tussen de 8% en 10% van de kosten van uw lens moet liggen.

Voor een kitlens als de 16-50mm zijn de Tiffen UV-filters ongeveer goed.

Als je fotografeert met een duur stuk glas, wil je tegen zoiets als een B + W UV-filter of beter botsen.

De meegeleverde links zijn voor een 40,5 mm schroefdraad (zoals te vinden op de 16-50 mm kitlens). Voor andere lenzen moet je de schroefdraadmaat controleren voor de lens waarvoor je koopt. Je kunt dit meestal geëtst vinden aan de binnenkant van de voorste lensdop.

Laatste woorden

Daar heb je het… 14 van de absoluut beste Sony a6000 accessoires.

Met een selectie van deze om je kit compleet te maken, kun je vrijwel alles doen wat je kunt dromen met je handige kleine spiegelloze camera – van het maken van selfies met afstandsbediening tot fotograferen in de diepten van de zee.

Heb je zelf favoriete a6000 accessoires om toe te voegen of het gevoel te hebben dat er iets ontbreekt? Laat het ons weten in de reacties en vergeet niet om ook onze gids met populaire accessoires voor Sony-camera’s te bekijken.