Beste camera-uitrusting voor wandelen en backpacken

Ik ben niet echt een tandwielkast en heb als fervent reiziger een groot deel van mijn leven op een kleintje geleefd. Dat betekent dat waar ik in investeer, moet tellen.

Toch heb ik meer dan 15 jaar de wildernis onder mijn riem gefotografeerd.

Dit is wat ik heb geleerd over de beste camera-uitrusting voor wandelen en backpacken.

Inhoudsopgave

Belangrijkste overwegingen

Welke camera-uitrusting om wandelen mee te nemen

Dit werd genomen tijdens een weekendtrip naar het Mount Jefferson National Park Wilderness-gebied. Ik heb ervoor gekozen om geen statief mee te nemen op deze reis, maar de Sony A7iii heeft goed genoeg beeldstabilisatie voor 1/50 en zelfs handheld HDR bij minder licht. | Sony A7iii + Sony FE 16-35mm f/4 | 16mm | 1/50 | f/8 | Iso 100

Er zijn veel dingen die bepalen wat ik meeneem op het pad en wanneer. Soms is het een kleine kit, soms is het wat groter.

Hier zijn enkele belangrijke vragen die ik stel om te bepalen welk pakket ik neem en welke camera-instelling ik gebruik. Je kunt proberen zelf dezelfde vragen te stellen:

 • Hoe lang ben ik out?

Wat je nodig hebt om mee te nemen voor een dagwandeling is natuurlijk heel wat anders dan wat je nodig hebt voor een vijfdaags backcountry-avontuur. Alles, van de stijl van de rugzak tot het aantal lenzen dat je meeneemt, zal hier rekening mee houden.

Er is ook een aanzienlijk verschil in uitrusting tussen een korte dagwandeling (zeg 1-5 mijl) en een langere dagwandeling (6-12 mijl).

 • Wat is het doel van de reis?

Niet al mijn wildernisexcursies zijn naar plaatsen waarvan ik weet dat ze fotogeniek zullen zijn. Soms moet ik er gewoon op uit om nieuwe plekken te verkennen.

Ik woon in het prachtige noordwesten van de VS en ben gezegend met veel geweldige wandelingen binnen 20 minuten rijden – maar niet alles zal weidse vergezichten hebben.

Dit soort dagwandelingen vereist andere uitrusting dan bijvoorbeeld een reis naar de Hoh River trail in het Olympic National Park.

Wandel ik voornamelijk, maar neem ik mijn camera-uitrusting mee voor het geval ik iets zou vinden dat de moeite waard is om te fotograferen (of omdat ik het niet kan verdragen om zonder mijn camera te zijn)?

Of is de reis specifiek fotografiegericht, waarbij het hele punt is om terug te komen met een aantal portfolio-waardige foto’s?

 • Welke stijl van fotograferen ga ik fotograferen?

Als je een casual fotograaf bent die alleen de schoonheid om je heen wil documenteren, zullen je uitrustingsbehoeften niet helemaal hetzelfde zijn als bijvoorbeeld een astrofotograaf of een landschapsfotograaf die graag het gouden uur fotografeert met 10-stop ND-filters.

Iemand die er specifiek op uit gaat om dieren in het wild te vangen, zal ook andere behoeften hebben.

 • Wat is mijn budget?

Hoewel het hebben van de nieuwste en beste uitrusting geenszins een noodzaak op het parcours is, is er een niveau van functionaliteit en comfort dat goede apparatuur met zich meebrengt.

Hoe zwaar het ook was, ik was bereid om jarenlang een lijvige Nikon D7000 rond te sjouwen omdat het was wat ik had. In de loop der jaren heb ik ook gewandeld met niet-zo-geweldige pakken en slaapzakken.

Raad ik dit aan? Nee. Maar we doen wat we moeten doen. Dus ik heb ook budgetopties in dit artikel opgenomen (waarvan ik er nog steeds veel gebruik).

Pas toen mijn hele Nikon-kit een jaar of wat geleden verdween (lang verhaal) besloot ik eindelijk de sprong te wagen en te investeren in waar ik echt naar verlangde: een Sony a7iii.

Het verschil dat het maakte in zowel de kwaliteit van mijn foto’s als in hoeveel gewicht ik droeg, was aanzienlijk.

Toch duurde het jaren voordat ik die upgrade maakte, en zelfs dan alleen onder dwang. Met de technologie van vandaag zijn er tal van geweldige budgetopties die er zijn, zowel op het gebied van wandeluitrusting als in de wereld van camera-apparatuur.

Welk type camera moet je meenemen?

spiegelloze camera's vergeleken

De CMOS Sony a6500 is aanzienlijk kleiner en lichter dan de full frame Sony a7iii. Het is ook minder duur, net als de a6500-lenzen. DSLR’s zijn nog groter.

Het is duidelijk dat hoe lichter en kleiner je camera-instelling, hoe beter het is om naar het achterland te sjouwen.

Hoewel DSLR’s al lange tijd de industriestandaard zijn, zijn spiegelloze camera’s en compacts nu waar het is als het gaat om het verkrijgen van de beste beelden uit de kleinst mogelijke kit.

Bekijk onze gids voor de beste camera om te wandelen naast het lezen van mijn gedachten hieronder.

Spiegelloze camera’s

Tegenwoordig zijn spiegelloze camera’s de beste manier om te gaan bij het zoeken naar superieure beelden en volledige controle over de uitvoer, maar in welke u moet investeren, hangt af van uw budget en het camera-ecosysteem waarin u wilt investeren.

Toen ik overstapte van mijn Nikon D7000 DSLR naar mijn Sony A7iii, was het verschil zo buitengewoon dat ik me niet kon voorstellen ooit terug te gaan – zowel qua beeldkwaliteit als qua grootte / gewicht.

[Related: 10 months with the Sony A7iii – Video]

Als je de meest verbluffende landschappen mogelijk wilt, zit de Sony A7Riii (42,4 MP!) nu bijna in dezelfde prijsklasse.

[Related: Sony a7Riii review]

Voor iets kleiners zijn zowel de Sony a6500 als de FujiFilm X-T3 prima koopjes. Ze hebben elk een goede verscheidenheid aan gewassensorlenzen beschikbaar of je kunt investeren in de full-frame lenzen en wachten tot je klaar bent om over te gaan op full-frame body’s. (Ik overweeg beide serieus voor mijn secundaire camera.)

[Related: Sony a6500 review | Fujifilm X-T3 review]

Als deze allemaal de bank breken, overweeg dan om slechts een of twee stappen terug te doen en de Sony a6000 of de FujiFilm X-T2 te kopen. Beide zijn te vinden tegen geweldige prijzen en zijn uitstekende performers.

[Related: Fujifilm X-T2 review]

Aan de andere kant, als budget geen probleem is en landschappen jouw ding zijn, dan is de Sony A7Riv, met zijn maar liefst 61-megapixelsensor, vrijwel de beste die je kunt krijgen.

Bekijk Shotkit’s review van de beste spiegelloze camera’s voor meer info.

Compactcamera’s

Wandelen met een compactcamera

Ik begon met het maken van een Olympus C-740 point-and-shoot op een paar wandelingen. Het maakte zulke fantastische foto’s dat ik met de fotografiemicrobe kwam. Dit was een van de eerste foto’s die ik ermee maakte. | Olympus C-740 | 6,3 mm |1/50 | f/2.8 | Iso 100

Als je voor een bijzonder lange backpackreis gaat en het extra gewicht niet aankunt (bijvoorbeeld wandelen op de Pacific Crest Trail) of als je om de een of andere reden een tweede camera nodig hebt, zijn compactcamera’s een lang weg.

Tegenwoordig kun je buitengewone controle, optische zoom en beeldkwaliteit krijgen, allemaal in een camera die ongeveer zo groot is als een kaartspel.

Natuurlijk zal de sensorgrootte niet lijken op die van een grotere camera, maar de afweging tussen grootte en gewicht is soms de moeite waard.

Als een compact alles is wat je meeneemt en je wilt top-of-the-line beelden, dan is de Sony RX100 vii een geweldige performer. Het nadeel is dat het bijzonder prijzig is.

Voor degenen onder ons met een krapper budget zijn de Canon PowerShot SX720 en de oudere Sony RX100 beide perfect haalbare opties. (Ik heb nog steeds een oude hand-me-down PowerShot SX230…)

Voor degenen die iets waterdichts nodig hebben, is de Olympus Tough TG-5 betaalbaar en heeft Heel veel van goede recensies.

Hoewel ik dit specifieke model niet heb geprobeerd, heb ik kunnen zeggen dat het een Olympus point-and-shoot was die me in de fotografie bracht. Ik nam de C-740 mee op een paar wandelingen en was zo onder de indruk van de beeldkwaliteit dat ik meteen verslaafd raakte.

Het is duidelijk dat er veel andere geweldige spiegelloze en compacte camera-opties zijn die er zijn. Dit zijn slechts degenen die ik ken en die ik in het veld heb genomen.

Bekijk de Shotkit-gids voor de beste compactcamera’s voor meer opties.

Lenzen

Wandelen met statief

Een 50mm lens kan een aantal geweldige foto’s maken. | Nikon D7000 + 50mm f/1.8 | 50mm | 1/10 | f/8 | Iso 200

Als fervent wandelaar ben je waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in landschappen en/of wilde dieren. Dat is een goede zaak, want het beperkt het type en de hoeveelheid lenzen die je nodig hebt.

Als jij dit bent, kun je waarschijnlijk je portret-, kunst- en macrolenzen thuis laten.

Ik heb de neiging om met 2-3 lenzen te wandelen: mijn groothoek (Sony FE 16-35mm f/4), mijn handige vijftig (Sony FE 50mm f/1.8) en af en toe een telefoto voor wildlife shots (Sony FE 70-200mm f/4).

[Related: Best Sony Lenses]

Meer dan tweederde van de tijd gebruik ik mijn groothoek en dat is wat op mijn camerabody blijft.

De tele is degene die ik het minst gebruik en het meest waarschijnlijk thuis zal laten. (Het is duidelijk dat als je primaire focus op dieren in het wild is, dit voor jou wordt omgekeerd.)

Hetzelfde geldt toen ik fotografeerde met mijn Nikon D7000. Ik had een Tamron 10-24mm f/3.5-4.5, een Nikon 50mm f1.8 en een Nikkor 55-200 mm.

Een 50mm gebruiken voor detail

Wanneer ik van plan ben om een fotoserie of fotoverhaal over een reis te maken, heb ik verschillende foto’s nodig, niet alleen groothoek. Dat is waar het hebben van meerdere lenzen om de hoek komt kijken. | Olympus E-520 + Olympus 14-42mm | 42 mm | 1/60 | f/5.6 | Iso 100

Af en toe maak ik een serie die een verscheidenheid aan shots nodig heeft, niet alleen weidse landschappen. Op die opnames zal mijn 50mm ongeveer 50% van de tijd op mijn camerabody staan.

Een andere optie is om gewoon met twee zooms te reizen – een groothoek tot middenbereik en een middenbereik tot tele. Dat heb ik gedaan toen ik mijn Olympus E-520 had. Ik had alleen de twee kitlenzen en ze werkten goed genoeg voor mijn vaardigheidsniveau op dat moment.

Wat groothoeken betreft, gebruik ik nog steeds een zoom. Hoewel ik de scherpte en compactheid van priemgetallen waardeer, heb ik de neiging om het hele brandpuntsbereik te gebruiken en ben ik vaak niet in een positie waarin ik “met mijn voeten kan zoomen”.

Toch, als je jezelf kunt verdiepen in de praktijk van het gebruik van priemgetallen, scheer je nog een paar gram af.

Naar Statief of Niet naar Statief?

Fotografie met lange belichtingstijd

Omdat ik met lange belichtingstijd wilde werken, sjouwde ik met mijn Zomei Z699c reisstatief langs de Dungeness River in het Olympic National Park. Ik wilde vooral spelen met sluitertijd en water. | Nikon D7000 + Nikon 50mm f/1.8 | 50 mm | 1/2 | f/10 | Iso 100

Dit is een vraag waar velen van ons reizende fotografen zich zorgen over maken. Voor een landschapsfotograaf die fotografeert op de gouden en blauwe uren, werkt met HDR of andere fotografie met lange belichtingstijd doet, is een statief bijna altijd een noodzaak.

Tegelijkertijd zullen zelfs de lichtste reisstatieven aanzienlijke bulk en gewicht toevoegen aan uw opstelling – bekijk de beste reisstatieven voor een nadere blik op wat er beschikbaar is.

Vandaar de vraag van een miljoen dollar: naar statief of niet naar statief?

Omdat ik dol ben op zowel HDR- als fotografie met lange belichtingstijd, heb ik de neiging om standaard een reisstatief te hebben, vooral als ik naar een plek ga waar ik nog nooit eerder ben geweest.

Als ik het gebied echt goed ken en heb gezien dat de weergaven zich niet lenen voor HDR- of fotografie met lange belichtingstijd, kan ik genoegen nemen met een ministatief (ik gebruik de Ultrapod II) of gewoon vertrouwen op de interne beeldstabilisatie van mijn camera.

Uiteraard is het belangrijk om het lichtste, maar meest stabiele reisstatief te nemen dat u zich kunt veroorloven. Voor mij is dat de Zomei Z699c – een goed mid-range reisstatief dat niet bepaald licht is, maar ook de bank niet breekt.

[Related: Zomei Z699c Review]

Er zijn tal van lichtere (lees: duurdere) opties die er zijn. Als geld geen probleem was, zou ik voor het nieuwe reisstatief van Peak Design gaan. Het is licht, maar heeft een enorm bereik met een opvallend klein profiel wanneer het wordt opgevouwen.

Gerelateerd: Peak Design Travel Tripod Review]

Een ultrapod gebruiken tijdens het wandelen

Sommige wandelingen heb ik gewoon geen zin om het extra gewicht van een statief te dragen. Dan steek ik een Ultrapod II in mijn rugzak. Een Joby Gorillapod zal ook werken, maar de Ultrapod is zowel lichter als goedkoper.

Voor een redelijk compromis tussen het hebben van een statief en geen statief, zijn ministatieven zoals de Ultrapod II of Joby Gorillapod geweldige opties. Ze zijn compact en licht en kunnen in posities worden geplaatst waar een normaal statief niet aan zou kunnen tippen.

Ik geef de voorkeur aan de Ultrapod boven de Gorillapod omdat deze lichter en veel minder omvangrijk is. Het is ook minder duur.

[Related: Ultrapod II Review | Best Joby Gorillapod]

Welke camera-uitrusting mee te nemen op een dagwandeling

Wandelen met de Mindshift Backlight 26L

Dagwandelen met de Mindshift Backlight 26L, Peak Design’s Capture Clip en de Ultrapod II bij de Alsea River in Oregon. De achtergrondverlichting heeft meer ruimte voor camera-uitrusting dan ik nodig heb, dus ik heb het draaggebied van de camera aangepast voor extra snacks en kleding. De voorzakken die ik gebruikte om een dagboek op te bergen, een ander jasje en een paar andere kansen en uiteinden. Er was genoeg ruimte over.

Dagwandelingen kunnen van alles zijn, van 15 mijl op een dag een berg op en terug naar een eenvoudige wandeling in het bos. Dat betekent dat er een enorme hoeveelheid diversiteit mogelijk is in wat je moet meenemen, zowel op het gebied van wandeluitrusting als camera-uitrusting.

Mijn dagrugzakopstelling varieert afhankelijk van het doel van mijn wandeling. Als ik op zoek ben naar een wandeling en me niet echt op fotografie wil concentreren, neem ik een standaard wandeldagpakket met hydratatiecompatibiliteit en gooi ik er een camera-inzetstuk in of alleen mijn camera met een groothoek.

Tegenwoordig gebruik ik een Osprey Sirrus 24L en een Ape Case Cubeze 39 voor de insert. Het is een klein pakket, maar bevat een 2L waterblaas, snacks, extra kleding en natuurlijk mijn camera-inzetstuk.

Voor camera-inzetstukken geef ik eigenlijk de voorkeur aan Tenba’s BYOB 9 (spiegelloos) of BYOB 13 (kleine DSLR), maar nadat de mijne vermist raakte, heb ik thought ik zou het Cubeze-systeem proberen.

Na ongeveer een jaar gebruik van de Cubeze moet ik echter zeggen dat de inserts van Tenba de prijs waard zijn.

Visarend Sirius 24L Dagrugzak

Als ik op pad ben voor een korte wandeling of licht wil reizen, neem ik mijn Osprey Sirrus 24L en gebruik ik een camera-inzetstuk. Hier zie je de Ape Case Cubeze 39.

Hoe dan ook, met beide inserts kan ik gemakkelijk 2-3 lenzen meenemen. De Tenba-inzetstukken die ik heb geprobeerd, hebben ook een paar zakken voor batterijen, kaarten en lensdoekjes. Ik gooi er ook mijn filters en mijn externe sluiter in.

Als ik met de Osprey Sirrus 24L wandel, neem ik geen statief mee. Soms gooi ik mijn Ultrapod II er misschien in voor het geval dat, maar dat is het zo’n beetje. (De Ultrapod II neemt bijna geen ruimte in beslag en past gemakkelijk in een zijvak.)

Voor cameratoegang gebruik ik de Peak Design Capture Clip. Zolang ik niet veel van lens hoef te wisselen, werkt dit voor mij best goed.

[Related: Peak Design Capture Clip Review]

Soms laat ik zelfs de camera-insert achterwege, wikkel ik mijn 50mm in een sok en laat ik hem bovenop mijn kleding liggen voor gemakkelijke toegang. (Mijn groothoek bevindt zich op de camerabody.)

De opnameclip van Peak Design

Ik werk graag met de Peak Design Capture Clip wanneer ik op pad ben. Het houdt mijn camera in de aanslag zonder mijn nek of schouders extra te belasten. Ik waardeer het ook om mijn camera aan de zijkant te hebben en aan mijn rugzakriem te bevestigen in plaats van voor mijn borst te hangen.

Als mijn focus fotografie is, zal ik eerder genoegen nemen met een camerarugzak die is gemaakt om te wandelen – bekijk de beste camerarugzakken om een aantal geweldige opties te zien.

Het was moeilijk om er een te vinden die echt voor mij werkt, omdat de meeste veel meer camera-uitrustingsruimte hebben dan ik nodig heb. Ik ben zelden op zoek om zoveel lenzen en meerdere camerabody’s mee te nemen op mijn backcountry-reizen, en ik heb mijn laptop zeker niet nodig.

Een ander probleem met de meeste dagrugzakken voor wandelcamera’s is dat ze geen ruimte maken voor hydratatiesystemen. Dat is een echt probleem voor mij, omdat wandelen met waterflessen niet goed voor mij werkt.

Gelukkig zijn er nu een paar die zijn ontworpen voor degenen onder ons die weten dat we niet kunnen eten of onze camera’s kunnen dragen.

Op dit moment geniet ik echt van de Mindshift Backlight 26L. Net als andere camerarugzakken heeft het veel meer camera-apparatuurruimte dan ik nodig heb, maar verder is het een uitstekend pakket voor mij. De totale grootte is precies goed en het heeft een aanzienlijke hoeveelheid ruimte voor wandeluitrusting.

Het heeft ook een aantal verschillende manieren om een statief te dragen.

Alle spullen zijn opgeborgen in het achterpaneel, maar het pakket is ontworpen om rond te draaien en je toegang te geven zonder het pakket eraf te halen.

Ik waardeer het ook dat de backlight wordt geleverd met ijsbijllussen en tal van manieren om extra uitrusting aan de buitenkant van het pakket te binden. Al met al een stevige, goed gebouwde pack.

De Backlight is aanzienlijk groter en zwaarder dan de Sirrus 24L, maar hij zit comfortabel achterop en voor langere wandelingen moet ik wel de extra uitrusting dragen.

Dagrugzakken vergeleken

Hier zie je de Mindshift Backlight 26L camera rugzak vergeleken met mijn Sirrus 24L. De achtergrondverlichting is aanzienlijk groter, maar biedt gemakkelijke toegang tot al mijn camera-uitrusting, niet alleen tot wat er op de Capture Clip staat.

Helaas heeft de Mindshift Backlight 26L geen hydratatiecompatibiliteit – een serieuze spelbreker voor mij op langere wandelingen.

Ik heb ook niet de neiging om de flip-around-optie veel te gebruiken. De Capture Clip is veel sneller voor mij, tenzij ik van lens moet wisselen, en daarvoor is het vaak comfortabeler voor mij om het pakket neer te leggen.

Toch is het een uitstekend pakket en kan het ongelooflijk veel uitrusting dragen.

Andere day-hike camera-uitrusting essentials

Afhankelijk van de wandeling en het soort fotografie dat ik doe, zijn er een aantal andere dingen die ik misschien nodig heb. De meeste neem ik ook mee op backpackreizen, dus ik bewaar een lijst hiervan tot het einde van het artikel.

Welke camera-uitrusting mee te nemen op een backpackreis

Osprey Ariel 65L Backpack rugzak

Voor backpacktochten neem ik mijn Osprey Ariel 65L en een camera-inzetstuk mee. (Hier de Cubeze 39.) Ik zorg ervoor dat ik de Capture Clip meeneem voor gemakkelijke toegang tot de camera.

Omdat ik vaak op meerdaagse backpackreizen ga, is het uitzoeken van mijn camera-instelling een vrij grote prioriteit. Ik heb het nodig om licht te zijn en zo min mogelijk ruimte in te nemen in het peloton.

Hoewel ik naar een paar backpackende camerarugzakken heb gekeken, had geen van hen de ruimte die ik nodig had voor backpackuitrusting (denk aan 4-10-daagse reizen) en de toegang versloeg die van de Capture Clip niet. Als gevolg hiervan ging ik terug naar het gebruik van een camera-insert + de Capture Clip.

Momenteel gebruik ik Osprey’s Ariel 65 AG als mijn belangrijkste rugzak. Het past me goed en is super comfortabel.

Het statief wordt bevestigd over het slaapzakcompartiment of langs de zijkant als ik geen kachelbrandstof meeneem.

Als de Cubeze 39 niet groot genoeg is om mijn andere camerabenodigdheden te dragen, neem ik een aparte droge tas mee om ze in op te bergen. Dat staat vermeld in het gedeelte “andere essentiële versnellingen” hieronder.

Skiën en snowboarden

Skiën met camera-uitrusting

Skiën langs de Kenai rivier in Alaska. Ik was nog nooit op deze route geweest, maar koos ervoor om een statief te nemen omdat we zowel het gouden als het blauwe uur zouden raken. | Sony A7iii + Sony FE 16-35mm f/4 | 26mm | 1/2 | f/8 | Iso 400

Voor skiën en snowboarden heeft welk pakket ik neem vaak te maken met zowel het weer als of ik mijn ski’s moet vastbinden of aan boord moet gaan.

Als er geen neerslag in de voorspelling staat en ik niet van plan ben om kramp-ons te gebruiken (d.w.z. mijn ski’s dragen), blijf ik misschien gewoon bij de Mindshift Backlight.

Aan de andere kant, als er kans is op gek weer of als ik intens klim- of bergafwaartse actie doe, ga ik voor de LowePro Whistler.

De LowePro Whistler is de ultieme bom van de camerarugzak van een skiër/snowboarder. Val je? Geen zorgen – uw uitrusting is beschermd. Slecht weer? Alles blijft droog. Vriestemperaturen? Alles is ontworpen voor wanten of gehandschoende handen.

Het enige nadeel van de Whistler is dat het een reusachtig inpakken voor een dagtocht. Zorg ervoor dat je de 350-versie krijgt als je een spiegelloze hebt of gewoon een kleiner pakket wilt.

Andere essentiële camera-uitrusting

Camera-uitrusting voor wandelen: Laatste woorden

Backpacken in het Joshua Tree National Park. | Nikon D7000 + Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 | 10mm |1/250 | f/8 | Iso 100

Oké, dus je bent goed op je camera, rugzak en statief. Wat heb je nog meer nodig? Hier is een lijst van de uitrusting die ik essentieel vind in het veld.

 • Extra batterijen

Als je fotografeert met een CMOS-spiegelloze camera, is je batterijduur waarschijnlijk niet geweldig. Zelfs als dat zo is, is het altijd een goede gewoonte om extra batterijen mee te nemen. Met mijn Sony A7iii heb ik over het algemeen maar 2-3 nodig op middellange reizen, maar ik ben een vrij conservatieve shooter.

 • Extra geheugenkaarten

Om voor de hand liggende redenen! Je wilt niet zonder ruimte komen te zitten of vastzitten zonder kaarten als je een probleem hebt.

 • Camerajas (voor regenachtig of besneeuwd weer)

Tenzij ik een dagwandeling maak met helder weer, zit de Vortex Storm Jacket altijd in mijn tas. Bergweer is ongelooflijk onvoorspelbaar en met de Storm Jacket kan ik onder bijna alle omstandigheden blijven fotograferen.

[Related: Vortex Storm Jacket Review]

Als ik een camerarugzak neem zoals de Backlight of de LowePro Whistler, past deze mooi in de camera-uitrusting. Zo niet, dan bewaar ik het gewoon op zichzelf (het komt in zijn eigen koffer) of berg het op in mijn droge tas met camera-uitrusting.

 • Filters

Ik heb altijd een circulair polarisatorfilter op mijn groothoeklens, behalve natuurlijk wanneer ik een 10-Stop ND-filter gebruik. Op dit moment gebruik ik een Hoya 72mm DMC PRO1 als mijn polarisator en een B+W 72mm voor mijn 10-Stop ND filter.

De B +W is duur, maar heeft veel minder verkleuring dan de goedkopere Ice of Hoya die ik heb geprobeerd.

 • Sluiter op afstand

Een externe sluiter is nodig voor elke vorm van werk met lange belichtingstijd, vooral als u in de bulb-modus werkt. Ik gebruik een Viltrox FSK. Zorg ervoor dat u de batterijen controleert voordat u vertrekt.

 • Schoonmaakset

Voor mij betekent dit meestal gewoon een bollenluchtblazer en een paar lensdoekjes die ik op een schone plek bewaar. Ik had vroeger een grondiger kit bij me, maar merkte dat ik het nooit in het veld gebruikte.

 • Powerbank

Als je op een meerdaagse reis gaat en/of veel foto’s maakt, is het over het algemeen een goed idee om een powerbank of twee mee te nemen. Mijn favoriet is de Anker PowerCore+. Het laadt ook uw telefoon / GPS op.

 • Droge zakken

Droge zakken zijn er in een aantal verschillende maten. Ik houd een 3L, een 5L en een 10L bij de hand voor het opbergen van alles, van kabels, opladers en extra batterijen tot kleding. Al mijn rugzakken hebben ook regenbescherming, maar ik voel me altijd beter wetende dat mijn uitrusting deze extra bescherming heeft.

Ze zijn ook superhandig als je gaat kajakken of kanoën.

 • Snelspanner van de camera

Soms heb ik een camerariem om mijn camera nodig, andere keren zit het gewoon in de weg. Omdat ik vaak schakel tussen statief, mijn opnameclip en het dragen van mijn camera met een riem, heb ik iets nodig dat snel aan en uit gaat.

Ik raad de Peak Design Slide Lite ten zeerste aan. Ik gebruik het slechts een paar maanden, maar hou echt van zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak.

[Related: Peak Design Slide Lite Review]

Laatste woorden

Bankschroefera Gear voor backpacken - Laatste woorden

Mt. Jefferson weerspiegelde. | Sony A7iii + Sony FE 16-35mm f/4 | 17mm | 1/10 | f/8 | Iso 1000

Fotografie in de wildernis komt met zijn eigen reeks uitdagingen, waarvan de grootste is hoe je je camera-uitrusting comfortabel kunt inpakken terwijl je ruimte hebt voor al het andere dat je nodig hebt en je camera toegankelijk houdt.

Wat denk je? Heb je favoriete spullen die je graag gebruikt op de trail? Heb je een setup die bijzonder goed voor je werkt?

Laat het me weten!