Beste waterdichte camera voor onderwaterfotografie

FacebookPinterestDelen

Als u van plan bent om onderwater foto’s te maken, is een waterdichte camera de meest kosteneffectieve oplossing voor de meeste fotografen.

Hoewel een onderwatercamerabehuizing betere resultaten kan opleveren, zijn er verschillende nadelen, waaronder hoge kosten, groot formaat en complexe modelselectie.

Waterdichte camera’s bieden efficiëntie, eenvoud en een veel betere waar voor je geld.

Shk-fs-table__image

Olympus Stoere TG-6Stofdicht, crushproof, waterdicht en vorstbestendig, de Olympus Tough doet zijn naam eer aan.

Prijs opvragen

Onderwaterfotografie, of het nu in de oceaan is of alleen in uw plaatselijke zwembad, kan een hele nieuwe wereld van creativiteit openen.

Als u een upgrade van een onderwaterviscamera nodig hebt, kiest u in plaats daarvan uit een van deze speciale waterdichte camera’s.

Laten we de beste waterdichte camera voor alle budgetten dit jaar eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Beste onderwatercamera’s

Beeld Product Functies
shk2-table__image Olympus Stoere TG-6ONZE TOPKEUZE
 • Snelle f/2 lens
 • 4x optische zoom
 • 4K-video-opname
 • 5 onderwateropnamemodi
Bekijk prijs →
shk2-table__image SeaLife DC2000POPULAIRE KEUZE
 • Scherpe, verbluffende foto’s en video’s
 • 8 opnamemodi
 • Ultrasnelle autofocus
 • 20MP beeldsensor
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon Coolpix W300GROTE WAARDE
 • Taai
 • Verbluffende foto’s met hoge resolutie
 • 5x optische zoom
 • 16-MP verlichte CMOS-sensor aan de achterkant
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujifilm XP140
 • Compact
 • 5x optische zoom
 • Glimlach sluiter
 • Bluetooth-mogelijkheden
Bekijk prijs →
shk2-table__image GoPro Hero8 Zwart
 • Gestroomlijnd ontwerp
 • HyperSmooth 2,0
 • TimeWarp 2,0
 • LiveBurst
Bekijk prijs →

1. Olympus Sterke TG-6

beste onder water camera olympus taai met snelle lens en 12mp CMOS sensor

LAATSTE PRIJS

De Olympus Tough TG-6 is een ideale camera voor duikers of voor avonturiers die er graag op uit trekken in de natuur.

Als alternatief zal het volledig geschikt zijn voor een gezin dat regelmatig uitstapjes naar het strand wil maken om rotszwembaden voor krabben te verkennen.

Deze onderwatercamera overleeft de overgang van het verkennen van riffen in de oceaan naar spelunking in grotten. Het heeft een breed scala aan functies die perfect zijn voor het vastleggen van dergelijke activiteiten en nog veel meer.

De Olympus Tough heeft niet voor niets de ‘Tough’ tag. Er wordt gezegd dat het waterdicht is tot 50 voet (15 meter), maar er is ook een aparte waterdichte behuizing die kan worden gekocht om dit te vergroten.

Het is ook stofdicht, schokbestendig, crushproof, vriesbestendig en beschikt over een anti-condens systeem. Het heeft een valvermogen van 7 voet (2,1 meter) en beweert crush-proof te zijn tot 100kg – niet slecht voor iets dat geen omvangrijke waterdichte camerabehuizing vereist.

De TG-6 maakt gebruik van een 12mp CMOS-sensor die een geweldige beeldkwaliteit produceert, zelfs met zijn 4x optische zoom.

Deze kleine camera heeft een reeks opnamemodi, waaronder een aantal verschillende macromodi en onderwatermodi. Deze modi maken onderwatermicroscoop- en witbalansbeheer mogelijk.

Verder schiet het 4K-video en full HD-video in combinatie met de ingebouwde beeldstabilisatie. Functies zoals deze maken deze camera een opvallende performer onder zijn concurrentie – vooral voor de prijs waarvoor deze camera beschikbaar is.

Dankzij functies zoals RAW-opnamen en de f /2-lens kunt u hoogwaardige foto’s van uw avonturen maken. Als je een tandje bij wilt steken, is er een volledig assortiment Olympus-accessoires die je opnamemogelijkheden zullen uitbreiden.

Met de Olympus Tough TG-6 is de witbalans goed beheerd, evenals de ware weergave van kleuren, zelfs in onderwater- en situaties met weinig licht. Fijnere controles kunnen worden gemaakt die verzadiging, grada dekkention, contrast, scherpte en ruisonderdrukking in de camera. Dit zijn functies die meestal te zien zijn in veel duurdere camera’s.

De menu-instellingen zijn gemakkelijk te volgen en te navigeren, en ondanks het ontbreken van een fysieke handleiding, biedt de camera intuïtieve begeleiding. Aangepaste opnamemodi zijn eenvoudig in te stellen en blijven op hun plaats, zelfs na het uitschakelen.

Deze camera is geprijsd aan de bovenkant van vergelijkbare camera’s op dit gebied. Het niveau van functies en de kwaliteit van de prestaties maken dit echter een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Investeren in een kwaliteitsproduct dat net zo sterk en capabel is als de TG-6, zal de moeite waard zijn als je de afbeeldingen en video’s ziet die het kan leveren.

Over het algemeen is de Olympus Tough TG-6 een ongelooflijke waterdichte digitale camera die is gebouwd om zoveel meer te overleven dan een duik in het zwembad. Het is een van de beste opties op de markt en biedt u blijvende herinneringen aan enkele van uw meest onvergetelijke activiteiten.

👍🏼 : Zware | | beeldkwaliteit Kenmerken | Opnamemodi

👎🏼 : Geen Lens Cover | Geen fysieke handleiding |

2. SeaLife DC2000

met een 20MP sensor is de sealife een van de beste waterdichte camera's

LAATSTE PRIJS

De SeaLife DC2000 is ontworpen en geproduceerd met duikers als de beoogde gebruikersgroep. Het heeft de mogelijkheid om dieper te gaan dan de meeste camera’s en zelfs onderwaterdrones op dit gebied, plus het heeft een aantal verbazingwekkende specificaties.

Deze compactcamera heeft een kleine waterdichte body die in raw- en jpeg-formaten kan fotograferen, wat geweldig is voor nabewerkingsopties. Ook gunstig is de grote Sony one inch 20-MP sensor die al het licht, de kleur en details van uw afbeelding vastlegt.

De binnenste camera heeft een indrukwekkend dieptebereik van 60 Ft (18m) en weegt slechts 8,3oz (234gm). Het heeft echter meer dieptemogelijkheden omdat het wordt geleverd met een aparte waterdichte schaal. Met deze behuizing neemt het dieptebereik toe tot 200 Ft (60m).

De SeaLife DC2000 beschikt over volledige handmatige bediening, inclusief diafragmabediening van f/1.8 tot f/11. De mogelijkheid om wijd open te fotograferen op f/1.8 zorgt voor een geweldige scheiding van het onderwerp terwijl zoveel mogelijk licht wordt aangezogen.

Verder beschikt het over een autofocussysteem met een minimale scherpstelafstand van 3,5 ” (9 cm) tot oneindig. In combinatie met een groot diafragma garandeert deze minimale scherpstelafstand enkele dynamische close-upopnames van onderwatersoorten.

De DC2000 binnencamera en buitenbehuizing hebben beide bedieningselementen die gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken zijn en geschikt zijn voor land- of zeefotografie. Wijzerplaten en knoppen zijn goed gepositioneerd en zorgen voor een enigszins vertrouwde lay-out.

De achterkant van de behuizing is voorzien van een heldere 3 ” 920K Dot LCD. Omdat er geen zoeker is, worden al je opnames via dit scherm samengesteld. Zelfs in de meest duistere omstandigheden zal dit scherm voldoende oplichten om te zien wat je fotografeert.

De SeaLife DC2000 wordt geleverd met een stevige band met een neopreen polsmanchet.

Ook inbegrepen is een lensdeksel met een snoerbevestiging om de voorkant van de lens te beschermen. Dit is vooral gunstig als je rond rotsen of riffen duikt.

Hoewel de camera video schiet, schiet hij helaas niet in 4K-video, wat nu de industriestandaard is. Het schiet in full HD 1080p met 60 fps, wat nog steeds een redelijke videomodus is om je onderwateravonturen vast te leggen – als je graag films van betere kwaliteit wilt vastleggen, is de Paralenz Vaquita een interessante optie.

Het bevat vier onderwateropnamemodi, namelijk Duiken, Snorkelen, Extern Licht en Flits. De camera beschikt ook over drie extra kleurcorrectie-instellingen op basis van de diepte van het water waarin je duikt.

De beeldkwaliteit is geweldig gezien de capaciteit van de sensor en de mogelijkheid om het diafragma te regelen. SeaLife biedt ook flits- en verlichtingskits die aan uw SeaLife DC2000 worden bevestigd om uw onderwerpen te helpen verlichten. Dit zou vooral worden aanbevolen voor diepere duiken met de camera.

Qua prijs-kwaliteitverhouding is het een van de duurdere camera’s in het onderwaterbereik. Dat gezegd hebbende, kwalificeert het gemakkelijk als een van de beste waterdichte camera’s, omdat het ook een van de weinige is die op zo’n aanzienlijke diepte kan werken.

De SeaLife DC2000 is de perfecte metgezel voor de serieuze duiker.

👍🏼 : Veelzijdig systeem met twee | Grotere | Eenvoudige bediening | Opnamemodi

👎🏼 : Externe Flash Aanbevolen | Prijs | Geen 4K-video

3. Nikon Coolpix W300

hoge videoresolutie 4k, goed zoombereik en kwaliteitssensor maken de coolpix een van de beste waterdichte camera's

LAATSTE PRIJS

De Nikon Coolpix W300 is een echte outdoor adventure camera dankzij zijn robuuste bouw en ability om water, weer, stof en schokken onder ogen te zien. Deze camera is ontworpen om kwaliteitsbeelden en video’s te leveren, zowel op het land als op zee.

De camera is zeer geschikt om te snorkelen of duiken, omdat hij een dieptebereik heeft van 100 Ft (30m) en bestand is tegen temperaturen zo laag als 14 ° F (-10 ° C). Als je langs een ijzige bergkam wandelt of diep in de somberheid duikt, zal het blijven bestaan. Het overleeft ook een daling van 8Ft (2,4 m) en heeft een stofdichte afdichting.

Gezien het compacte formaat ervan, zou je gemakkelijk geloven dat deze camera beperkt was in zijn mogelijkheden en functies. De Coolpix W300 heeft echter een aantal ongelooflijke technologie om de opname-ervaring te maximaliseren.

De W300 beschikt over een Active Guide-tool die uw locatie en richting weergeeft dankzij het ingebouwde kompas. Bovendien kunt u hoogte- en diepte-informatie verkrijgen en de camera instellen om dit met regelmatige tussenpozen te volgen.

Het beschikt ook over Nikon’s SnapBridge-technologie die een directe en constante verbinding via Bluetooth en WiFi biedt tussen de camera en uw smartapparaat. Foto’s worden automatisch overgebracht naar je smartphone of tablet, van waaruit je ze kunt delen met vrienden of sociale media.

De Nikon Coolpix W300 beschikt over een 24mm (35mm equivalent) groothoeklens met een maximaal diafragma van f/2.8. De beeldkwaliteit is goed, maar niet geweldig, vooral in donkere omgevingen, en dit wordt deels toegeschreven aan een langzamere autofocus en het niet hebben van een voldoende groot diafragma op het objectief.

Deze waterdichte camera beschikt over een 5x optische zoom en 10x Dynamic Fine Zoom die een uitstekend bereik en de mogelijkheid biedt om verre onderwerpen vast te leggen. Dit wordt ondersteund door een trillingsreductiesysteem om ervoor te zorgen dat u heldere stilstaande beelden vastlegt, zelfs vanaf een aanzienlijke afstand.

Zonder zoeker beschikt de W300 over een standaard maar helder 3″ 921K TFT-scherm aan de achterzijde. Toegang hebben tot een helder scherm is van cruciaal belang bij het duiken naar diepere locaties.

Het menusysteem is een beetje traag en omslachtig, wat zorgt voor enige frustratie bij het in eerste instantie instellen. Na verloop van tijd en geduld wordt dit echter minder een probleem.

De Coolpix W300 beschikt wel over video-opnames met 4K @ 30p wat goed is om te zien gezien het feit dat deze camera aan de hogere kant van de prijsklasse zit.

Over het algemeen levert de camera wat hij belooft en is het een van de beste waterdichte camera’s voor alle doeleinden.

👍🏼 : Compact Design | Robuuste | 4K-video | Universeel

👎🏼 : Beeldkwaliteit bij weinig licht | Autofocus

4. Fujifilm XP140

een van de beste waterdichte camera's met hoge resolutie 4k-video met 16.4mp sensor

LAATSTE PRIJS

Fujifilm ontwikkelt al geruime tijd een reeks waterdichte camera’s en het nieuwste model is de Fujifilm FinePix XP140.

Deze compacte kleine camera is het best geplaatst rond het instappunt van de waterdichte digitale cameramarkt. Dat is op geen enkele manier een indicatie van zijn mogelijkheden, omdat het op alle mogelijke manieren indruk maakt.

Dit is een geweldige universele camera die het goed zou doen op een familievakantie waar je activiteiten en ervaringen wilde vastleggen terwijl je onderweg in de natuur was. De camera beschikt over een aantal behoorlijk sterke vaardigheden als het gaat om de duurzaamheid.

Voor dagen op het strand of het plaatselijke zwembad, zal het diepten van 85ft (25m) overleven en heeft een groot niveau van stofdichtheid. Gezien die diepte zou dit een ideale camera zijn om te snorkelen rond rotspoelen of ondiepe riffen.

Als de sneeuw en kou uw bestemmingen zijn, dan zal de XP140 temperaturen tot 14 ° F (-10 ° C) verdragen.

Deze compactcamera herbergt een 28mm groothoeklens en een optische zoomfunctie met tot 5x het bereik. Tel daar een digitale zoom bij op die het totaal uitbreidt naar 10x en je hebt een behoorlijke hoeveelheid bereik. Fantastisch voor vakantieavonturen waarbij je de kinderen wilt vastleggen die bezig zijn met activiteiten.

De beeldsensor is een 16,4 Mp cmos-sensor met achtergrondverlichting die helpt bij het produceren van geweldige beelden dankzij het vermogen om situaties met weinig licht te beheren. Het beschikt ook over een optisch beeldstabilisatiesysteem dat werkt om de hoeveelheid camerabewegingen te regelen en scherpe beelden te maken.

De beeldkwaliteit bij weinig licht wordt ook sterk geholpen door het ISO-bereik van 100-28.000, waar de lichtgevoeligheid eenvoudig kan worden geregeld.

Vanuit technologisch oogpunt heeft de Fujifilm FinePix XP140 een groot aantal functies, waaronder connectiviteit met smartphones voor geo-tagging en beeldoverdracht. Het beschikt over oogdetectie autofocus en ook een glimlachherkenning ontspanknop – geweldige functies voor het fotograferen van de kinderen.

Het schiet video in 4K, maar alleen met 15 fps, waardoor deze opnamemodus enigszins beperkt is. Een geweldige functie is echter dat deze camera een burst-modus kan opnemen met maximaal 15 frames per seconde. Dit is geweldig als je snelle actie of avonturen fotografeert.

De XP140 beschikt over een breed scala aan opnamemodi en speelse filters die toegankelijk zijn via een vrij standaard Fujifilm-menu dat gemakkelijk te navigeren is.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding, zoals eerder vermeld, is dit een instapmodel bij het overwegen van uw volgende avonturencamera.

Wat u echter voor uw geld krijgt, is bijna vergelijkbaar met sommige van de duurdere modellen. Toegegeven, de 4K-video is beperkt, maar de camera kan HD 1080p produceren met 60 frames per seconde.

De Fujifilm FinePix XP140 is een van de beste vakantiecamera’s die de meeste omstandigheden zal overleven en toch geweldige beelden en video’s zal produceren.

👍🏼 : Robuust | Prijs-kwaliteitverhouding | Universele | Perfecte vakantiecamera

👎🏼 : Beperkte 4K-video | Beperkt diafragmabereik

5. GoPro Hero8 Zwart

de gopro hero8 is een stap hoger dan de gopro hero7 zwart

LAATSTE PRIJS

GoPro wordt beschouwd als de beste van de markt voor actiecamera’s. Ze blijven goed gemaakte camera’s ontwikkelen en uitbrengen die geschikt zijn voor het doel.

Dit zijn camera’s die in veel gevallen door de slechtste omstandigheden worden gebracht en toch uitzonderlijke resultaten opleveren.

Het is misschien niet de meest recente actiecamera die is uitgebracht, maar de GoPro Hero8 Black heeft zonder twijfel een van de slankste ontwerpen van alle onderwatercamera’s. Dit is een pure actiecamera die de mogelijkheid heeft om onder te dompelen tot 33 Ft (10m) en is gebouwd om een klap te verwerken.

(Ja, er zijn de nieuwere Hero 9- en 10-actiecamera’s, maar de 8 is nog steeds een hoogwaardige robuuste camera voor onderwateropnamen en beschikbaar tegen de beste prijzen omdat het niet langer de nieuwste is.)

Vanuit een ontwerpperspectief beschikt de camera alleen over twee externe knoppen, waaronder de modusknop en de ontspanknop.

Het heeft een klein scherm aan de voorkant met essentiële informatie zoals camera-instellingen en de levensduur van de batterij. Het aanraakscherm aan de achterzijde zorgt voor meer menu- en functiebediening.

Extra functionaliteit wordt verkregen door de camera te koppelen met een speciale GoPro-app. Er zijn ook tal van handige accessoires voor beschikbaar.

De Hero8 heeft een verbazingwekkende hoeveelheid modi voor zowel fotofotografie als video. Het maakt gebruik van een 12mp-sensor en kan full HD 1080p vastleggen met maar liefst 240 frames per seconde of 4K-video met een respectabele 60 frames per seconde.

Deze robuuste camera kan een aanzienlijke hoeveelheid videodetails vastleggen in vergelijking met andere camera’s op dit gebied.

Verder maakt de camera gebruik van de GoPro HyperSmooth 2.0 die zorgt voor videostabilisatie. Met de toevoeging van een boost-modus die wordt bestuurd door de speciale app, kunt u extra stabilisatie activeren. Beeldstabilisatie in een camera van deze aard is een essentieel kenmerk voor een waterdichte camera, vooral in woelige zeeën!

Bovendien beschikt de GoPro Hero8 Black over een 8x slow-motion video-opname en Time Warp die het gezicht van uw video-opname versnelt in overeenstemming met hoe snel u daadwerkelijk reist.

In fotofotografie kan het een geweldige beeldkwaliteit leveren via verschillende cameramodi. De lens is digitaal en de brandpuntsafstand en het gezichtsveld kunnen worden gewijzigd via een menufunctie op het aanraakscherm. De vier modi zijn Narrow, Wide, Linear en SuperView.

De Hero8 beschikt over een live burst-modus die 1,5 seconden beeldmateriaal vastlegt voor en nadat je op de sluiterknop hebt gedrukt. Dit biedt u op zijn beurt tot 90 frames om uw ultieme afbeelding uit te kiezen. De camera fotografeert in RAW en maakt verschillende modi mogelijk om de omstandigheden aan te passen, waaronder verschillende nachtmodi.

Het lijdt geen twijfel dat GoPro-camera’s ongelooflijk populaire actie- en waterdichte camera’s zijn. De camera’s zijn ultracompact, ongelooflijk goed ontworpen en voldoen aan de behoeften van de actie-avontuur- en reismarkt.

Een ding om te vermelden is de verwarring die sommige gebruikers vinden wanneer ze worden geconfronteerd met meerdere LRV- en THM-bestanden naast hun GoPro Mp4-videobestanden – dit zijn eigenlijk slechts tijdelijke hulpprogrammabestanden die veilig kunnen worden verwijderd, maar ze kunnen een puinhoop van uw mappen maken als u ze laat opbouwen.

Een ander klein minpuntje is de ultragroothoeklens, die niet geschikt is voor het maken van een flatterend portret (het zal je gezicht vervormen)… maar ja, wie moet dat doen met een actie/waterdichte camera?!

👍🏼 : Robuust | Prijs-kwaliteitverhouding | Geweldig voor Action | Klein &Licht

👎🏼 : Supergroothoek vervormt | Beperkt diafragmabereik

Beste waterdichte camera | Laatste woorden

Dus hoe kies je de beste waterdichte camera die aan je specifieke behoeften voldoet?

Natuurlijk wil je rekening houden met het soort situaties dat je gaat nemen de camera in, en het soort resultaten dat je wilt krijgen.

Denk aan zaken als zoombereik, lenstype en de kwaliteit van de sensor.

Als u zowel video als foto’s wilt opnemen, is videoresolutie een ander aandachtspunt. En je zou ook kunnen kijken naar de levensduur van de batterij – aangezien je waarschijnlijk niet in staat zult zijn om je camera halverwege de opname op te laden!

We hebben met al deze dingen rekening gehouden met onze bovenstaande keuzes van de beste waterdichte camera’s – dus hopelijk biedt dit een handig startpunt in je waterige fotografiereis. Veel fotografeerplezier!

FacebookPinterestDelen