Beth Ellis

Hoi! Ik ben Beth Ellis van de prachtige Sunshine Coast, Australië.

Mijn carrière begon meestal met bruiloften, maar ik heb nu mijn passie voor familie en pasgeborenen gevonden. Ik ben gezegend om gezinnen vast te leggen van hun betrokkenheid tot hun 3e / 4e kind, wat me echt gelukkig maakt.

De kust heeft me nooit in de steek gelaten wat betreft afwisseling, van de kustlijn tot het achterland, het is echt geweldig.

Na meer dan 13 jaar in de industrie te zijn geweest, zou ik zeggen dat het de laatste 4 zijn geweest dat ik echt mijn stijl heb aangescherpt, die heel erg is voortgekomen uit het hebben van eigen kinderen.

Ik ben een ‘go with the flow’-type persoon en geloof dat wat me een betere fotograaf heeft gemaakt, het loslaten van perfectie is. Ik werk immers vooral met kinderen.

Ik hou van rauw. Ik hou van echt. Ik hou van alle emoties.

Soms kan het fotograferen met peuters vooral als vervelend, frustrerend, een nachtmerrie misschien worden beschouwd? Haha… Maar ik hou van de uitdaging. Ik vind het leuk dat ik aan het einde hun maatje ben.

Ik ben ook 100 x geduldiger met andere kinderen dan de mijne.

Ik ken mijn sterke en zwakke punten, dat is zeker! Ik ben trigger happy, like, really trigger happy. Maar ik hou ervan om gezinnen te observeren en te zien hoe ze met elkaar omgaan.

Ik zal mijn woorden vaak door elkaar halen, zoals iemand vertellen dat hij zijn hoofd op zijn knie moet laten rusten als ik echt schouder bedoel. Maar als mensen gelukkig zijn, zelfs op eigen kosten, is het het allemaal waard.

Mijn uitrusting

Fototoestel

A – Canon 5D Mark III – Vroeger had ik altijd twee camera’s bij me, vooral op bruiloften. Maar nu zie je me vooral met een, en ik geniet van de eenvoud.

Ik ben binnenkort toe aan een upgrade, maar ik kan niet beslissen of ik bij Canon blijf of naar Sony spring. Dus totdat ik kan beslissen, krijgt mijn Mark III een behoorlijke training. Het is een geweldige camera en perfect voor wat ik nodig heb.

Lenzen

B – Sigma Art 35mm f/1.4 – Ik heb deze lens al een tijdje, maar ben pas sinds kort de voorkeur. Mijn go-to was altijd de 50mm, maar na het vergeten van die lens bij een portretshoot en het doen van de hele shoot op een 35mm, de 35 begint het over te nemen.

Ik vind het geweldig. Ik had het voornamelijk gebruikt voor vogelperspectief (gids) van pasgeborenen en gezinnen in mijn studio, en voor bredere landschapsfoto’s. Nu aarzel ik niet om het als mijn hoofdlens te gebruiken.

C – Canon 50mm f/1.2 – De lens die niet fout kan gaan, het is zo eenvoudig maar lijkt 90% te dekken van wat ik nodig heb om te doen. Ik hou van hoe het werkt in mijn studio. Het is zo scherp, vooral voor beelden met tegenlicht.

D – Canon 85mm f/1.2 – Een lens die eerlijk gezegd niet heel veel gebruikt wordt. Het is een prachtige lens, de bokeh is geweldig, maar ik vind het gewoon een beetje traag om scherp te stellen. En omdat mijn belangrijkste klanten zeer energieke kleine mensen zijn, merk ik dat het meer gedoe kan zijn.

E – Canon 100mm f/2.8 Macro – Dit heeft waarschijnlijk een upgrade nodig, maar voor een lens uit de niet-L-serie presteert het eigenlijk heel goed. De macro’s zijn prachtig en zelfs portret close-ups zijn een winnaar.

F – Canon 70-200mm f/2.8 – Voordat ik overschakelde naar primes, fotografeerde ik meestal op een 70-200, vooral voor bruiloften. Mijn belangrijkste focus is echter om intiem te worden met gezinnen, rond te rommelen, te spelen, hun emoties te zien en vast te leggen. Ik merk dat wanneer ik fotografeer met een 70-200 lens, ik een beetje ver weg ben en de actie kan missen.

Ik heb het gevoel dat er iets persoonlijkers is als ik dichterbij ben en zachtjes aanwijzingen geef. Ik zal altijd van mijn zoom houden, maar merk gewoon dat ik meer tevreden word met primes. Ik gebruik het wel graag om mijn achtergrond in mijn onderwerp te brengen.

Extras

G – Canon 600EX-RT flitser + Speedlight Zender ST-E3-RT. Ik zal flitsen vermijden als dat mogelijk is. Dit werd voornamelijk gebruikt voor bruiloften en soms tegenlichtfoto’s als er geen zonlicht is.

H – STEEKPENNINGEN. Ja, steekpenningen. Ik schaam me daar niet voor.

I + J – Oplader, Pelican case voor CF / SD-kaarten (reservebatterijen niet weergegeven)

K – Rammelaar voor het krijgen van de aandacht van kinderen + strik voor het temmen van wild haar.

Niet afgebeeld

Canon 16-35mm f/2.8 – Nogmaals, een andere lens die in mijn kast zit. Ik gebruik het eerlijk gezegd nooit. Het werd slechts een handvol keren gebruikt op bruiloften om te pronken met een kapel of ontvangstruimte, maar dat was het wel zo’n beetje!

Canon 24-70mm f/2.8 – Geweldige allrounder lens. Het is mooi voor newborns ingezoomd tot 70mm. Ik zou deze lens altijd op een van mijn camera’s hebben, maar nogmaals, hij wordt tegenwoordig niet veel gebruikt vanwege de voorkeur voor primes.

Overig – Babydoekjes (weet je wat voor…), water, haarbanden, dekens voor grondopnames en comfort. Oh, en niet te vergeten mijn eigen stiekeme traktaties.

www.bethellis.com.au | @bethellis_photography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer