Mio Monmonasch

Mijn naam is Mio Monasch en ik ben een landschaps- en commerciële fotograaf gevestigd in Seattle, Washington.

Ik heb geleerd van fotografie sinds ik op zesjarige leeftijd mijn eerste camera meenam om walvissen te kijken en me realiseerde dat ik geen film bij me had.

Sindsdien heeft deze wonderbaarlijke kunstvorm mijn leven op zoveel manieren veranderd, me bevrijd van de zakelijke sleur en mijn leven getransporteerd naar het creëren in de vrije natuur.

Ik kan gemakkelijk zeggen dat ik niet als fotograaf zou werken zonder de schoonheid van deze wereld om ons heen. Ik voel me zo gelukkig om de lessen te leren die constant worden geleerd door te wachten op een zonsondergang, het geduld om het proces te vertrouwen tot het einde van een lange wandeling.

Deze planeet is net zo goed een onderdeel van mijn fotografische proces geworden als elk ander apparaat of apparatuur.

Ik ben dankbaar dat ik heb gewerkt met merken zoals Eddie Bauer, Backcountry, Mazda, Land Rover en Red Bull om er maar een paar te noemen, evenals een handvol toerismebureaus over de hele wereld.

De uitrusting die ik gebruik:

Ik ga beginnen met te zeggen, ik ben een Fujifilm-man, door en door. Ik ben bijna precies twee jaar geleden overgestapt van Canon en heb niet meer achterom gekeken.

Ik ben overgestapt omdat ik op zoek was naar een 4k-compatibele body die kleiner was dan mijn Canon-opstelling en ik vond dit alles en meer in Fujifilm-camera’s en lenzen.

Hun kleurprofiel is meer dan ik had kunnen hopen en hun beschikbare technologie, gecombineerd met ongelooflijk snel en scherp glas, kan niet meer worden onderschat in de fotografiewereld. Hun camera’s zijn weerbestendig, wat enorm handig is wanneer de Pacific Northwest de voorspelling halverwege een wandeling verandert, zoals vaak het geval is.

Ze hebben echt effectieve opnamemodi en hoge framesnelheden die ongelooflijk effectief zijn voor mij bij het fotograferen van auto’s of vanuit het raam van een helikopter.

Bovenal creëren de gebruikersinterface en fysieke nobs en schakelaars op het apparaat een ongelooflijk meeslepend en betrokken opnameproces dat me doet denken aan het maken van film.

Ik hou ervan om me volledig betrokken te voelen bij het proces van het manipuleren van elk detail tijdens het fotograferen en deze camera’s zijn een enorme reden waarom ik het gevoel heb dat dit wordt bereikt wanneer ik door de zoeker kijk.

Camera body’s:

Fujifilm X-H1 – Mijn go-to camera, ik gebruik dit voor fotografie en videografie. Ik ben geobsedeerd door de technologie die Fuji op dit moment in hun camera’s verpakt. Ik waardeer vooral hun kleurprofiel, de IBIS gevonden op de X-H1, en hun hoge FPS bij het fotograferen van voertuigen of bewegende onderwerpen.

Fujifilm X-T2 – De eerste camera die ik gebruikte bij het overstappen van Canon naar Fuji. Ik werd meteen verliefd op de handmatige, filmachtige opname-ervaring op al hun camerabody’s!

Lenzen:

Fujifilm Fujinon XF 50-140mm f/2.8 – 70-200 mm in termen van 35 mm – Voornamelijk gebruikt om onderwerpen te schalen tegen achtergronden of tijdens het wandelen, als de lichtste ultrazoomlens in de X-serie familie. Scherp, snel scherpstellen, prachtige kleuren en tonaliteit.

Fujifilm Fujinon XF 16-55mm f/2.8 – 24-84mm in 35mm equivalente termen – Mijn meest gebruikte lens, dit ding is een beest. Variërend van een vrij breed startpunt tot een redelijk ingezoomde lens, als ik alle anderen thuis moet laten, is dit degene die ik neem!

Fujifilm Fujinon XF 35mm f/1.4 – 50mm in 35mm equivalente termen – Dit is waarschijnlijk mijn favoriete lens in mijn tas. Ik gebruik dit voornamelijk voor detailgerichte foto’s of in portret- en brandingwerk. Je zult geen betere lens voor tonaliteit vinden voor de prijs hiervan, ik zweer het!

Fujifilm Fujinon XF 10-24mm f/4 – 16-35 in 35mm equivalente termen – Niet de scherpste lens, maar het beantwoordt de oproep wanneer ik groothoekopnamen nodig heb. Geweldige kleurnauwkeurigheid en snelle focus, ook!

Ander:

DJI Mavic Pro – Eerlijk gezegd is dit misschien wel mijn minst favoriete drone die ik heb gehad, als we het alleen hebben over de kwaliteit van de inhoud die het produceert, maar afkomstig van een Phantom 3, ik denk dat dat is te verwachten. Het extreme voordeel van grootte en gewicht is wat deze drone helemaal de moeite waard maakt, ik neem hem overal mee naartoe.

SanDisk 1TB Extreme Draagbare Externe SSD – Snel en betrouwbaar, tot nu toe. Ik vertrouw de meeste harde schijven niet echt, maar na 4 maanden regelmatig misbruik te hebben gemaakt van dit ding, zijn we goed begonnen. 🙂

Lexar Professional 2000x 128GB SDXC UHS-II-kaart – Deze kaarten veranderden alles voor mij in termen van wat ik verwacht van SD-kaarten. Ik maak veel multimedia van 4k-inhoud tot hoge FPS-gebaseerde cinemagraphs en gifs, wat betekent dat ik een groot aantal bestanden offload (langzaam proces vóór UHSII) en deze grote bestanden op snelle kaarten moet kunnen opnemen. Deze zijn een echte aanrader!

Rode VideoMic Pro + Compacte directionele on-camera shotgun condensator microfoon

Apple MacBook Pro 2018 – MacBook Pro

Pelican Compact Flash Geheugenkaart Case

Niet afgebeeld:

Fujinon XF 200mm f/2 met XF1.4X TC F2 Teleconverter Kit – Het grote beest in de X-serie line-up. Ik heb nog nooit een andere lens gebruikt die sneller is, of zo scherp voor dieren in het wild. Het is erg zwaar en groot, dus ik gebruik dit alleen selectief en zou er bijna nooit mee wandelen, maar voor wat het bedoeld is, is het ongelooflijk!

Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 – Het midden van de Fujifilm ultrazoom line-up, dit is misschien wel de sweet spot. Het is een beetje zwaarder dan de 50-140, daarom neem ik het niet overal mee naartoe, maar de extra brandpuntsafstand is een grote verschilmaker, vooral als je de grootte en het gewicht vergelijkt met de meeste vergelijkbare of concurrerende lenzen.

Drobo 5N2 – Ik run een 30TB netwerk-verbonden server vanuit mijn kantoor, waarmee ik grote hoeveelheden gegevens en back-ups kan offloaden en beheren wanneer internetverbindingen het onderweg toelaten. Het hebben van wereldwijde toegang tot dit helpt zeker wanneer een harde schijf op de weg uitvalt of ik max mijn beschikbare lokale opslag.

Op zoek naar:

De perfecte tas. Ik kan er nog steeds geen vinden die voor mij werkt. Omdat ik vaak merk dat ik aan het backpacken ben, gebruik ik camera-inzetstukken in een normale nachtrugzak, zoals de Eddie Bauer Alchemist 40/55 Pack of soms iets nog groters voor meerdaagse trektochten.

www.monascherie.com | @monascherie

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer