Bill Whitmire

Mijn namen Bill Whitmire en ik zijn een professionele fotograaf en retoucheerder gevestigd in Portland, Oregon. Ik ben gespecialiseerd in portretten en werk voornamelijk in de reclame- en entertainmentwereld.

Mijn eerste passie in het leven was muziek. Ik heb het grootste deel van mijn leven een muziekcarrière nagejaagd en onderweg een passie gevonden voor het maken van beelden. Het maken van promotiefoto’s voor bands was een natuurlijke progressie voor mij en ik heb de kans gehad om te werken met mensen als Papa Roach, The Struts, Gary Numan, Foster The People en meer.

De laatste tijd besteed ik het grootste deel van mijn tijd aan het fotograferen van commerciële portretten en producten voor agentschappen en merken in de Pacific Northwest. Ik doe ook een flinke hoeveelheid retoucheerklussen, omdat ik altijd even gepassioneerd ben geweest over dat deel van het proces van het maken van afbeeldingen.

De uitrusting die ik gebruik is vrij eenvoudig. Ik waardeer nieuwe technologie en ontwikkelingen, maar ik ben niet dol op de nieuwste en beste uitrusting. Ik heb dezelfde Nikon D800s gebruikt al bijna 10 jaar en ze geven me nog steeds wat ik nodig heb om de beelden te maken die ik wil maken.

Ik heb een heleboel dingen in mijn studio, maar hier is een lijst met mijn favoriete dingen die ik het meest gebruik of zou inpakken als ik naar een locatieshoot zou rennen.

Camera’s / Lenzen:

Nikon D800s
90% van mijn portfolio is gemaakt met deze camera. Ik ben dol op de bestanden van deze 36mp, full-frame sensor. Ze zijn gedropt en gedrenkt in water en schommelen nog steeds na bijna 10 jaar. Ik heb er twee en wanneer ik upgrade naar een Nikon D850 (of middenformaat), ik zal waarschijnlijk vasthouden aan een van deze als een back-up.

Nikon 24-70mm f/2.8

Geweldige allround lens. Vrijwel altijd op een van mijn D800’s blijft.

Nikon 70-200mm f/2.8

Ik gebruik deze lens het meest. Het blijft fulltime op mijn andere D800 staan. Ik gebruik het voor alles, vooral portretten.

Tamron 180mm Macro f/3.5

Het gebruik van deze lens voor productfotografie de laatste tijd. Hou van macrolenzen en kan niet geloven dat ik er niet eerder een heb opgepikt. Autofocus is een beetje traag maar superscherp!

Lichtbronnen:

Paul C. Buff Einsteins + Cyber Commander Trigger
Zoals zoveel fotografen ben ik begonnen met Paul C. Buff’s en gebruik ze nog steeds. Ze zijn solide, betaalbaar, groot vermogensbereik en actie-bevriezing vermogen, en hun klantenservice is ongelooflijk. Ik hou van PCB. Deze wonen in mijn atelier en gaan zelden bij mij op locatie.

Profoto B1s + Profoto Air-afstandsbediening TTL-N

Dit zijn mijn locatielichten en ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen waarom. Super draagbaar en kan synchroniseren met mijn Nikon D800s op 1/8000th (met de Air Remote). Ik ben verliefd op ze.

Nikon SB-800 Hotshoe Flash
Eerlijk gezegd weet ik niet eens zeker waarom ik dit ding nog steeds heb. Ik gebruik het nooit. Ik houd het in de buurt voor het geval het slecht wordt en ik een evenement of zo moet fotograferen. Ik wil het zo graag weggooien, maar ik weet dat zodra ik het doe, ik het ergens voor nodig heb en het niet zal hebben.

Licht Modifiers:

Profoto Magnum + Zoom Reflectoren

Elinchrom 39″ Rotalux Diepe Octabox
Elinchrom 69″ Rotalux Octabox
Photek Softlighter paraplu’s + diffusie

Ik ben dol op mijn Elinchrom-dozen, maar ik gebruik de Softlighters de laatste tijd voor bijna alles. Ze zijn ZO draagbaar en je zou niet kunnen zien of ik dit of een Elinchrom-doos van $ 500 heb gebruikt door naar een foto te kijken.

Tech:

Macbook Pro 15″ met SSD-schijf

Ik kies ervoor om alleen op mijn Macbook Pro te werken, zodat ik van studio naar kantoor naar coffeeshop naar bank kan stuiteren en niet van het ene apparaat naar het andere hoef te jagen. Werkt voor mij.

Lacie Rugged Thunderbolt SSD externe schijf

Ik maak na elke opname een back-up van mijn tether-sessies naar deze schijf en bewaar deze op een andere locatie dan mijn Macbook. Op die manier, als ik mijn Macbook verlies voordat ik terugga naar mijn kantoor om mijn sessie te archiveren op mijn langetermijnopslagapparaat (Lacie Big 5 Thunderbolt RAID), zal mijn cliënt me niet vermoorden en kan ik de klus nog steeds klaren.

Lacie Big 5 Thunderbolt RAID-opslag

Zoals hierboven vermeld, is dit wat ik gebruik voor mijn opslag op langere termijn. Al mijn gegevens worden hier opgeslagen en vervolgens gebruik ik een app genaamd Chronosync om een back-up van dit apparaat te maken naar de cloud (Google Cold Storage). Als u geen back-up van uw gegevens maakt op meerdere lokale locaties + de cloud, wordt u op een dag geschroefd en zal het hartverscheurend zijn.

NEC 30″ Spectraview Monitor + i1 Kleurkalibratie

Kost een aardige cent, maar zo de moeite waard. Deze monitor is zo strak.

Wacom Intous 4 Tablet (Gemiddeld)

Gebruik het elke dag om te retoucheren. Kan me niet voorstellen ooit nog een muis te gebruiken. Als je op het punt staat er een te kopen en niet zeker weet welke maat je moet krijgen, koop dan een kleine. Ik wou dat ik dat had. Ik gebruik niet veel van het oppervlak en een medium is onnodig.

www.billwhitmire.com
www.instagram.com/billwhitmire

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer