Brian Di Croce

Hallo! Mijn naam is Brian Di Croce en ik ben de oprichter van Momentura Studio, een moderne boetiek voor huwelijksfotografie in Montreal, Canada. Sinds 2012 heb ik me vooral gericht op het documenteren van bruiloften van kust tot kust in Canada.

Mijn stijl van fotografie is gebaseerd op de documentaire benadering met een creatieve twist, terwijl ik rekening houd met belangrijke fotografische elementen zoals compositie, emotie en belichting.

Wanneer ik geen bruiloften fotografeer, gebruik ik mijn diploma software engineering door software te schrijven voor winst. Ik heb de neiging om me snel te vervelen, dus dingen doen die me in staat stellen om met mijn creativiteit te spelen, helpt bij het creëren van unieke afbeeldingen voor mijn klanten.

Voorheen fotografeerde ik voornamelijk met Nikon full-frame camera’s (D700, D3s), maar hoewel de uitrusting uitstekend was voor het fotograferen van bruiloften, was het ook behoorlijk zwaar. Alle zware apparatuur die u gedurende een lange periode op uw persoon draagt, kan pijn in uw lichaam veroorzaken, wat op zijn beurt uw creativiteit kan belemmeren.

In 2018 ben ik overgestapt op Sony camera’s en lenzen, en alles veranderde voorgoed. Het sony spiegelloze systeem is licht, snel scherp te stellen, volgt de ogen van het onderwerp perfect en is superstil om te fotograferen. Al deze voordelen stellen me in staat om bruiloften van een hele dag te fotograferen zonder ongewenste pijn in de nek en schouders.

Camera

Sony A7 Mark III – Ik heb twee body’s bij me omdat ik ten eerste een snelle back-up nodig heb voor het geval er storingen zijn, en ten tweede kan ik snel twee verschillende brandpuntsafstanden gebruiken (35 mm en 85 mm).

Ik vind het geweldig hoe deze kleine camera’s zo weinig wegen. Ik heb gekozen voor de Sony camera’s boven de spiegelloze Fuji camera’s vanwege de grotere capaciteit van de batterijen. Ik heb altijd zes batterijen bij me om ervoor te zorgen dat ik de hele dag geen moment mis.

Ik fotografeer in de handmatige modus en met de waanzinnige ISO-mogelijkheden van de camera moet ik vooral spelen met de sluitertijd om snel een goede belichting te krijgen. Ten slotte stelt de stille opnamemodus me in staat om plechtige momenten vast te leggen tijdens de rustige delen van de dag, vooral tijdens de ceremonie.

Lenzen

Sony 28mm f/2 – Deze kleine man helpt me om vrijwel overal op de dansvloer te komen. Het is klein, het is licht en het is snel. Ik hou van deze brandpuntsafstand wanneer ik het moment in zijn omgeving wil vastleggen.

Als een 24mm meestal wordt gebruikt voor het fotograferen van landschappen en een 35mm om momenten op een documentaire manier vast te leggen, geloof ik dat de 28mm precies in het midden past door het beste van beide werelden te bieden – momenten vastleggen terwijl de omgeving wordt getoond waar ze zich hebben voorgedaan.

Sony 35mm f/1.8 – Ik heb de neiging om grapjes te maken door te zeggen dat ik de 35mm 85% van de tijd gebruik, en de 85mm 35% van de tijd bij het fotograferen van bruiloften. Maar het is op de een of andere manier waar.

De 35mm is mijn persoonlijke favoriete brandpuntsafstand om verhalen visueel te vertellen. Ik noem het een documentaire lens. Deze is licht, stelt super snel scherp en is ook nog eens stil. Wanneer ik een verhaal wil vertellen met een afbeelding, is dit de lens die ik kies.

Sony Zeiss 55mm f/1.8 – Als ik een portret maak, zal ik deze over het algemeen gebruiken. Omdat ik niet als een groothoek wordt beschouwd, weet ik dat mijn onderwerp niet wordt vervormd wanneer het wordt gefotografeerd.

Het lage licht maakt het ook een goede kandidaat tijdens de ceremonie en receptie wanneer ik het gevoel heb dat ik het gebruik van de 35 mm en 85 mm heb verzadigd.

Sony 85mm f/1.8 – Dit is mijn favoriete telelens in mijn kit. Ik gebruik het niet alleen voor portretten, maar ook voor het documenteren van momenten waarop ik te ver van de actie af ben. Als ik dat extra bereik nodig heb, schakel ik snel de APS-C-modus op de Sony, waardoor ik een gezichtsveld dichter bij 125mm zou krijgen.

Ik kan wat resolutie op het beeld verliezen door dat te doen, maar met 12 megapixels is het nog steeds erg bruikbaar, omdat mijn Nikon D3’s sowieso maximaal 12 MP hebben.

Sony 24-105mm f/4 – Deze lens is niet alleen mijn back-up voor vrijwel alle andere lenzen, maar degene die ik het meest gebruik bij het fotograferen van een buitenceremonie. Met de hoge ISO mogelijkheden van de Sony A7iii zou men dit objectief ook voor alles kunnen gebruiken, maar een snellere lens is een must bij het fotograferen van situaties met weinig licht met behoud van een fijne kwaliteit in het beeld.

Sigma Art 135mm f/2.8 Macro – Dit is de nieuwste toevoeging aan de familie. Het is ook mijn eerste Sigma lens. De bouwkwaliteit is redelijk goed op deze en niet te zwaar. Ik koos voor de Sigma macrolens boven de Sony 90mm macro omdat van wat ik op de reviews kon zien, de Sony niet zo scherp was als de Sigma.

Deze lens kan op elk moment worden gebruikt dat ik een 1: 1 reproductie van iets wil – ringen, engravings, portretten, etc. Het stelt niet zo snel scherp als mijn andere lenzen, maar het produceert iets dat de anderen niet kunnen door een macrolens te zijn.

Verlichting/Triggers

Sony HVL-F60RM (2x) – Ik gebruik twee van deze flitsers. Ze zijn vrij omvangrijk, maar niet zwaar. Ze produceren een stevige stoot kracht wanneer dat nodig is en ze raken niet zo oververhit als andere modellen flitsers.

Ik hoef me geen zorgen te maken dat ik tegenwoordig een donkere ontvangstruimte niet goed kan verlichten. Zwarte verf op het plafond? Geen probleem. Hoge plafonds van donker hout? Kom maar op!

Het behandelt alles wat ik nodig heb van een flits op een geweldige manier. De RM-serie Sony-flitsers heeft ook een ingebouwde radiocontroller die kan worden gebruikt als zender en ontvanger tot 30 meter. Als ik een groter bereik van transmissie nodig heb, gebruik ik een paar PowerWizard Plus III-transceivers. Als bonus heeft dit flitsmodel ook een ingebouwd videolicht, wat perfect is om net een beetje licht toe te voegen wanneer dat nodig is.

Aputure AL-MX – Dit is mijn favoriete videolamp die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het is klein (past in mijn zak), krachtig en wordt geleverd met geweldige functies. Ik kan bijvoorbeeld de kleurtemperatuur van het licht en de helderheid ervan onafhankelijk wijzigen. Het heeft ook een boostermodus die de helderheid van het licht voor een korte periode verhoogt wanneer dat nodig is.

Het laadt op via een USB-C-verbinding, dus u kunt een USB-batterijlader meenemen als u deze overdag moet opladen, maar omdat de batterij van de Aputure AL-MX al meer dan genoeg is, is opladen misschien niet nodig tot de volgende bruiloft.

Tassen/Riemen

Think Tank Airport Advantage – Mijn huidige tas is een Think Tank Airport Advantage rollercase. Het draagt al mijn apparatuur en beschermt het tegen de elementen. Ik ben het afgelopen decennium klant geweest bij Think Tank vanwege de kwaliteit van de producten, maar ook vanwege hun uitstekende klantenservice. Als je extra verdelers of een nieuw paar wielen nodig hebt, zijn ze altijd bereid om te helpen en te leveren.

Fab Straps – Ik gebruik twee bandjes van hetzelfde model, maar verschillende kleuren – een bruine en een zwarte. Ze zijn gemaakt door Fab, die, als ik me niet vergis, handgemaakt zijn in Montreal. Ze zijn glad, comfortabel en het leer voelt gewoon goed aan op mijn nek en schouders. Ik geef de voorkeur aan riemen boven een harnas vanwege de flexibiliteit die ik heb om de camera zo hoog mogelijk uit te schuiven.

Hardware en software

Macbook Pro 13″ – Ik gebruik deze laptop nog steeds om al mijn foto’s te bewerken. Het is snel, het Retina-scherm biedt me alle visuele details om de juiste beslissingen te nemen bij het werken aan een afbeelding, en het is klein genoeg dat ik het in het voorzakje van de cameratas kan dragen.

Photo Mechanic v6 – Ik gebruik deze software al tien jaar omdat het de snelste manier is die ik heb gevonden om duizenden foto’s van een bruiloft in minder dan een uur of twee te verwijderen. Eerder heb ik geprobeerd Lightroom te gebruiken om de afbeeldingen te verwijderen, maar het was niet zo efficiënt als Photo Mechanic.

Adobe Lightroom Classic – Wat kan ik nog meer zeggen over Lightroom dat je misschien nog niet weet? Ik denk dat het de de facto standaard is in de industrie voor workflow management en het nabewerken van beelden.

Adobe Photoshop – Wanneer ik een afbeelding een beetje meer moet beheren, is dit de tool die ik gebruik met een paar van mijn favoriete aangepaste filters. Afbeeldingen die naar mijn portfolio, diavoorstelling of blog gaan, zijn samengesteld met Photoshop.

Midland LXT-500P walkietalkies – Ik heb dit paar nu bijna tien jaar en ze zijn nu net zo goed als toen ik ze gloednieuw kocht. Ze zijn een fantastische manier om met mijn paar te communiceren als we op een goede afstand van elkaar gescheiden zijn.

Ik ben niet iemand om te schreeuwen, dus deze komen van pas als ik duidelijke richting wil geven aan de onderwerpen zonder er te luid over te zijn. Ik houd er een op mijn persoon en geef de klant de andere. Het bereik is ook uitstekend.

Laatste woorden

Fotografie is het medium dat we hebben om levens te documenteren, niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen. Ook als die ‘anderen’ er nog niet zijn. Het kunnen documenteren van bruiloften is een eer die niet lichtvaardig moet worden opgevat.

Als trouwfotografen zijn we visuele auteurs die het verhaal vertellen van hoe twee mensen samenkomen en als één worden samengevoegd, met de vreugde en goedkeuring van hun familie en vrienden.

Door de geschiedenis heen is fotografie gebruikt om oorlogen te stoppen, ik geloof dat huwelijksfotografie kan worden gebruikt om de ware betekenis van liefde te laten zien die een toekomstige generatie kan helpen begrijpen wat het betekent om lief te hebben, te vergeven en te groeien als een paar, als een gezin.

Ik ben blij met de technologie die we nu hebben die ons in staat stelt om dit goed te doen, soms moeiteloos, en de creatieve grenzen te verleggen om afbeeldingen te maken die een li blijven durenfetime.

www.momentura.com | @momenturastudio

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer