Imagen AI Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Wat als ik je zou vertellen dat er software is die leert hoe je bewerkt in Lightroom en vervolgens je stijl vrijwel onmiddellijk op een hele shoot kan toepassen?

Een paar maanden geleden vroeg een bevriende trouwfotograaf of ik iets had gehoord over deze nieuwe tool genaamd ImagenAI. Ze vertelde me dat het ’s werelds eerste AI-aangedreven fotobewerkingssoftware was en dat het behoorlijk wat buzz had gekregen in de industrie.

Imagen-ai

AfbeeldingnAI

De snelste, eenvoudigste en meest betaalbare manier om beeldbewerking voor trouwfotografen uit te besteden.

Gebruik de link voor je eerste 1.500 AI-bewerkingen gratis

Controleer de huidige prijs

ImagenAI is een desktop-app voor fotobewerking met kunstmatige intelligentie voor Adobe Lightroom-workflows.

Het is een ongelooflijk intelligente tool die in staat is om uw persoonlijke bewerkingsstijl te leren en deze snel en consistent toe te passen op een hele Lightroom-catalogus.

(En met consequent bedoel ik dat het je stijl echt soepel toepast op een hele shoot, ongeacht variaties in belichting, scène, kleurtoning, enz.)

Als je shoot bijvoorbeeld begint in een donkerdere kamer en buiten eindigt bij fantastisch licht, zal ImagenAI je belichting en kleurtonatie over de hele shoot in evenwicht brengen, zodat deze zo consistent mogelijk lijkt, geef of neem een beetje fine-tuning.

Als u ImagenAI uw persoonlijke stijl wilt leren, hebt u ten minste 5.000 bewerkte afbeeldingen in de vorm van Lightroom-catalogi nodig om uw Creator-profiel te maken.

Als je niet zoveel bewerkte afbeeldingen hebt, wees dan nooit bang – ImagenAI heeft verschillende bewerkingsprofielen om uit te kiezen die zijn gemaakt door een aantal echt opmerkelijke professionele fotografen.

ImagenAI is uitstekend geschikt voor fotografen die grote sommen afbeeldingen in batch bewerken (bijv. Bruiloften, bedrijfsevenementen, enz.)

Te oordelen naar het gebabbel in verschillende van mijn fotografiegemeenschappen op sociale netwerken, begint ImagenAI zich al door bosbranden over de industrie te verspreiden.

Toen ik mijn volgers op Instagram vroeg of ze al dan niet geïnteresseerd waren in het gebruik van AI-bewerkingssoftware, zei maar liefst 84% absoluut ja!

Het heeft duidelijk veel mensen erg enthousiast gemaakt, en ik ben zeker een van die mensen.

AI wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt om ons fotografen te helpen efficiënter te werken, van het gebruik ervan in software zoals Luminar Neo en Photoshop tot culling-software zoals Narrative Select.

Laten we eens nader bekijken hoe ImagenAI ons kan helpen duizenden afbeeldingen met een paar klikken te bewerken.

Inhoudsopgave

Functies

Lesgeven (je ‘Creator-profiel’ maken)

ImagenAI lesgeven

Je eerste stap om ImagenAI als maker te gebruiken, is door het te trainen hoe je in Lightroom bewerkt met de functie “Onderwijzen”.

Met slechts een paar eenvoudige klikken kunt u ImagenAI uw bewerkingsstijl leren door uw Lightroom-catalogus (of catalogi) van ten minste 5.000 afbeeldingen te selecteren en te uploaden.

Dit wordt je ‘Creator-profiel’ genoemd en je kunt het altijd verfijnen door je laatste bewerkingen te blijven uploaden.

Ik raad aan om alleen catalogi te uploaden die uw huidige bewerkingsstijl nauwkeurig weergeven en te proberen niet te diep in oudere inhoud te duiken.

Een ding dat me opviel bij het gebruik van ImagenAI de afgelopen maanden is dat de bewerkingen aanzienlijk warmer zijn dan mijn huidige voorkeur.

Dit komt omdat mijn bewerkingsstijl is gegroeid en geëvolueerd, maar om aan die 5.000 vereiste te voldoen, moest ik enkele oudere, bewerkte catalogi uploaden van toen ik warmer bewerkte.

Bewerken

Zodra we ImagenAI onze bewerkingsstijl hebben geleerd, kunnen we de functie “Bewerken” gebruiken om een hele catalogus te uploaden voor bewerking.

Verbazingwekkend genoeg duurt het slechts ongeveer 30 minuten voordat ImagenAI een catalogus van ~ 500 afbeeldingen aanpast en slechts enkele seconden om het terug te downloaden naar uw catalogusmap!

Als je klaar bent, hoef je alleen maar de catalogus te openen in Lightroom, et voila! Uw afbeeldingen zijn klaar voor elke fijnafstelling die nodig kan zijn.

Hieronder is de bewerking van ImagenAI naast mijn eindbewerking, die slechts een aanpassing met één klik was voor kleurcorrectie die ik heb opgeslagen als een voorinstelling en een duwtje in de schuifregelaar voor schaduwen.

Jacquelyn's Imagen AI fine tune

Als trouwfotograaf die in meerdere verschillende omgevingen gedurende één dag fotografeert, ben ik absoluut verbaasd over de consistentie van ImagenAI van begin tot eind.

Ik bedoel, kijk maar eens naar deze vergelijking van een raamverlicht hotel aan het begin van de dag met een buitenportret dat net na zonsondergang is gemaakt. Perfect.

ImagenAI-consistentie

Talent profielen

Als je geen 5.000 bewerkte afbeeldingen ter waarde van Lightroom-catalogi hebt om te uploaden, kun je kiezen uit verschillende Talent Profiles die zijn gemaakt door een aantal behoorlijk verbazingwekkende professionele fotografen zoals Rachel Nielsen’s “Timeless Color” (hieronder gebruikt) en Yervant Zanazanian’s “Simply Sublime.”

Imagen AI eerderImagen AI na

Bewerkt met Rachel Nielsen’s “Timeless Color”

Zodra de profielen aan uw account zijn toegevoegd, hoeft u ze alleen maar te selecteren in de vervolgkeuzelijst en op ‘Kiezen’ te klikken. ImagenAI doet de rest.

Zodra u de bewerkte catalogus hebt gedownload en geopend, kunt u de galerij als geheel globaal aanpassen om uw eigen stijl toe te voegen bovenop wat het talentprofiel heeft opgeleverd.

Yotam, de CEO van ImagenAI, legt in deze video uit hoe je dit doet.

Onverslaanbare prijzen!

Voor slechts 6 cent per afbeelding (5 cent als u hun talentprofielen gebruikt), betaalt u bijna helft van wat het kost om een menselijke redacteur in te huren.

ImagenAI zijn er zo zeker van dat je verliefd zult worden op hun service dat ze 1.000 gratis bewerkingen aanbieden aan elke nieuwe gebruiker…. en als je een van de links op deze pagina gebruikt, krijg je 500 extra gratis bewerkingen dankzij Shotkit 🙂

1.500 afbeeldingen betekent ongeveer twee hele bruiloften. Gratis bewerking van bruidsfotografie? Ja graag.

Algemene prestaties

ImagenAI heeft weliswaar een behoorlijke tijd nodig om je stijl te leren. Het feit dat ik per shoot een aparte catalogus gebruik en ze allemaal afzonderlijk moest uploaden, hielp daar zeker niet bij.

Het maakt dat echter goed met de snelheid waarmee het uw uiteindelijke catalogi kan bewerken en downloaden. Vaak ontvang ik een e-mail dat mijn bewerkte catalogus klaar is om te downloaden binnen slechts 30 minuten!

De gebruikerservaring daarentegen is nog steeds een beetje onhandig. Ik had het moeilijk om uit te zoeken hoe ik de TalentProfielen moest gebruiken en bevond me in een lus. Om ze op mijn account te krijgen, moest ik contact opnemen met de ondersteuning.

Sterker nog, ik ben nog steeds onduidelijk over hoe je Talentprofielen aan je account zou toevoegen. Maar hun steun was in ieder geval vriendelijk en snel om me te helpen!

Ik heb ook te horen gekregen dat de lay-out en de algehele UX van de software nog steeds een werk in uitvoering is, dus fingers crossed wordt het allemaal snel gladgestreken.

Waar voor je geld

ImagenAI-prijzen

Met slechts 6 cent per afbeelding (5 cent als u hun Talent Profiles gebruikt), betaalt u bijna de helft van wat het kost om een menselijke editor in te huren.

U krijgt echter waar u voor betaalt! Een menselijke editor zou waarschijnlijk uw hele galerij tot voltooiing bewerken, terwijl ImagenAI u nog steeds moet finetunen.

Hoewel het je misschien niet al je tijd bespaart in Lightroom, zal het je zeker een lot van de tijd. En voor ongeveer $ 25 per bruiloft die ik hun kant op stuur, ben ik meer dan blij om de prijs te betalen in ruil voor de tijd die ik bespaar.

Als u ImagenAI in een bepaalde maand helemaal niet gebruikt, moet u nog steeds het abonnement van $ 7 voor hen betalen om uw makerprofiel te behouden als u er een met hen hebt gemaakt.

Dit is niet mijn favoriete functie, maar ik denk dat het ook een eerlijke is, gezien hoeveel engineering waarschijnlijk gaat zitten in het maken van zo’n monster van een virtuele bewerkingsassistent.

Dus tot slot, ja… het is een vrij fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

Had ik al gezegd dat we 1.500 ImagenAI-bewerkingen GRATIS weggeven als je je aanmeldt via de Shotkit-link? En voor nog meer gratis bewerkingen geeft ImagenAI je 500 voor elke vriend die je doorverwijst!

Klik gewoon op het kleine pictogram “Verwijs een vriend” in de rechterbovenhoek van uw ImagenAI-venster en het brengt u naar dit venster.

Je kunt het e-mailadres van je buddy handmatig invoeren of je gepersonaliseerde verwijzingslink kopiëren voor gebruik op je blog, Instagram, enz. (je gelukkige Swipe Up-havers, jij!)

Verwijs een vriend

ImagenAI Review | Conclusie

Ik denk dat ImagenAI het potentieel heeft om de manier te veranderen waarop veel van ons fotografen onze tijd in de digitale donkere kamer benaderen.

Ik hou van alles, van de consistentie tot de prijs tot de snelheid waarmee het me heeft geholpen mijn werk gedaan en tijdig geleverd te krijgen.

Maar nu ben ik benieuwd om te weten wat jullie allemaal van deze tool vinden. Zou u AI-bewerkingssoftware gebruiken? Denk je dat het onze industrie ten goede zal veranderen, of denk je dat het misschien een beetje controversieel is?

Aarzel niet om het me te laten weten in de reacties hieronder, want ik ben benieuwd wat jullie meningen zijn!

Imagen-ai

AfbeeldingnAI

De snelste, eenvoudigste en meest betaalbare manier om beeldbewerking voor trouwfotografen uit te besteden.

Gebruik de link voor je eerste 1.500 AI-bewerkingen gratis

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen