Bruce Stier

Mijn naam is Bruce Bull, een fotograaf uit Melbourne (Australië). Ik kocht mijn eerste spiegelreflexcamera, een Canon T70, in 1984. Vanaf dat moment is fotografie een deel van mijn leven geweest. Zwart-wit film was mijn favoriete medium in die vroege dagen, omdat ik ook had geleerd hoe ik mijn eigen werk in een donkere kamer thuis kon ontwikkelen en afdrukken.

Pas in 2015 kocht ik mijn eerste DSLR, een Canon 50D., dat ik me in de digitale wereld begaf. Ik dacht altijd dat ik een ‘purist’ was en nooit naar de ‘donkere kant’ van digitale camera’s zou gaan, maar oh wat had ik het mis! Zowel film als digitaal zijn fantastische media en werken goed alleen of samen.

Als je naar mijn Instagram-feed kijkt, zul je merken dat de meerderheid van de afbeeldingen landschappen / zeegezichten zijn en onlangs nog wat astrofotografie. Ik merk dat het buiten zijn op het platteland en langs de kust een ‘happy place’ voor me is. Daar schiet ik voor mezelf, niet om iemand anders te plezieren. Als anderen genieten van de beelden, dan is dat mooi meegenomen.

Een van mijn Star Trail-afbeeldingen was onlangs te zien op de ABC Stargazing Live Skytour.

Omdat ik zo genoten heb van B&W film, heb ik eind 2015 een Canon 30D aangeschaft. die was omgezet naar Infrarood met een Deep B&W filter. Dit geeft een surrealistisch ogend beeld met wit gebladerte en zwarte luchten.

Gecombineerd met de Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6, Samyang 14mm f/2.8 lens en het af en toe gebruik van het 10 Stop ND-filter, dit is mijn belangrijkste uitrusting voor landschappen geweest. Ik heb pas onlangs de Canon 70-200mm f/2.8 gekocht en de Tamron 24-70mm f/2.8, maar hebben nieuwe perspectieven gevonden bij het bekijken van een scène.

Infraroodfotografie is iets wat ik verder wil meenemen in mijn werk, zowel kleur als zwart&wit, voor landschappen en architectuur.

Op mijn verlanglijstje van uitrusting staat een full frame camera (of twee …. een voor infrarood – zie gids) om te profiteren van het volledige scala aan brandpuntsafstanden die ik tot mijn beschikking heb. Spiegelloos is de huidige favoriet, omdat het een groot voordeel heeft op het gebied van infrarood met ‘live’ belichting via de EVF.

Versnelling
Canon 7D Mark II
Canon 30D – Omgezet naar infrarood met een diep ZWART-filter
Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS I USM
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD A007
Samyang 14mm f/2.8 ED ALSOF UMC
Canon EF 100mm f/2.8 L IS USM Macro
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM
KENKO RealPro ND1000 Filter
Yongnuo YN-560 IV Speedliet (x2)
Yongnuo YN-560-TX Handmatige Flash Controller
PocketWizard PLUS III afstandsbediening (x2)
Hahnel Giga T Pro II 2.4Ghz draadloze timer afstandsbediening
Sekonic Flashmate L-308S
Manfrotto 190 Statief met MHXPRO-BHQ2 Balhoofd
Joby Gorillapod
TENBA rugzak

Bedankt aan Mark en aan iedereen voor het lezen.
@bruce.bull.photos
www.brucebullphotos.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer