Bryan Mineer

FacebookPinterestDelen

Hey allemaal! Mijn naam is Bryan Minear en ik ben een landschapsfotograaf gevestigd in Michigan.

ja… Ik weet dat het niet bepaald bekend staat om zijn epische landschapslandschap, maar ik moet het doen met wat ik heb en reis als ik niet mijn fulltime ontwerpbaan werk of tijd doorbreng met mijn gezin.

In veel opzichten heeft het leren fotograferen van landschappen op een plek die zo alledaags is als het midwesten me gedwongen om creatiever te worden met mijn composities en de manier waarop ik kleur in mijn werk benader.

Sinds 2015 ben ik Fujifilm X-Fotograaf (fancy voor Ambassador). Maar ik zou fotograferen met het Fujifilm-systeem, ongeacht een officiële affiliatie.

Camera

Fujifilm GFX100S – dit is de camera die ik bedacht de landschapsfotografie camera van mijn dromen, en dat zeg ik niet lichtvaardig.

De diepte van kleurinformatie en het dynamische bereik van de enorme honderd-en-twee-megapixelsensor heeft letterlijk de manier veranderd waarop ik fotografeer en bewerk.

Al die tijd deel ik batterijen met mijn back-up X-T4, waardoor het de perfecte primaire behuizing is voor de manier waarop ik fotografeer.

Fujifilm X-T4 – voordat de GFX in beeld kwam, was fujifilm’s X-T line-up mijn go-to primaire body te beginnen met de X-T1.

Hoewel het ongeveer een kwart van het aantal megapixels van mijn primaire lichaam heeft, kan ik hier altijd op rekenen als mijn snelle kleine companion shooter.

Ik gebruik het meestal als ik astrofotografie wil fotograferen zonder een tracker of ik moet het koppelen met mijn XF70-300mm-lens plus een 1.4X teleconverter voor een aantal knapperige gedetailleerde maanfoto’s.

Fujifilm X-T2 (Full spectrum sensor aangepast door Kolari Vision) – Ik fotografeer met deze X-T2 sinds hij in 2017 uitkwam. Het heeft een heel speciaal plekje in mijn hart omdat het de eerste camera was waar ik direct met Fujifilm aan heb gewerkt bij de lancering.

Ik heb het laten aanpassen voor full-spectrum opnamen, zodat ik het regelmatiger kon blijven gebruiken. Mijn favoriete filters om te gebruiken zijn de Kolari Vision IR Chrome die het uiterlijk van Aerochrome-film rechtstreeks in de camera simuleert, maar ik geniet ook van het fotograferen van 850nm en 720nm infrarood.

Het is echt mijn go-to camera voor “het is veel te groen in Michigan tijdens de zomer.”

Fujifilm X100V – de uitverkorene. De originele X100 was mijn toegangspoort tot het Fujifilm-systeem dat me op een totaal onverwacht carrièrepad leidde.

Ik hou zoveel van deze camera’s dat ik er nu een op mijn pols heb getatoeëerd!

Dit is mijn do-all documentaire camera voor als ik met familie of met vrienden op een epische locatie ben. Ik heb ontdekt dat zelfs de tussenliggende momenten het waard zijn om vast te leggen, en dit is de perfecte camera om het mee te doen.

Lenzen

Ik ben heel specifiek over mijn lenzen omdat ze een uniek doel moeten dienen, of ik kan de extra paradox van keuze die ik krijg als ik te veel spullen draag niet rechtvaardigen.

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6 – dit is mijn absolute favoriete lens. Er is niets beter voor mij dan een goed gecomponeerde en gecomprimeerde landschapsscène van een telelens, en deze heeft precies de juiste hoeveelheid bereik.

De OIS + IBIS van de GFX100S slaat me altijd van mijn sokken met hoe goed ze samen presteren als ze uit de hand zijn.

Fujifilm GF30mm f/3.5 – omdat een landschapsfotograaf altijd een brede optie nodig heeft, ben ik erachter gekomen dat mijn favoriete brede brandpuntsafstand is scheefgetrokken van 15-16 mm toen ik voor het eerst begon, helemaal tot 24 mm equivalent, wat precies is waar deze lens de plek raakt.

Ik weet dat de meeste mensen f/3.5 zien en spotten, maar laat me je vertellen dat dit ding ook een aantal stiekeme fall-off en mooie bokeh heeft.

Fujifilm GF80mm f/1.7 – de lens waarvan ik nooit wist dat ik die nodig had. Lange tijd had ik een enorme opening van 24mm (equivalent) helemaal tot 85mm (equivalent). Ik had die tussendoortjes gewoon nooit nodig voor de manier waarop ik fotografeer.

Toen probeerde ik de 80mm, en mijn leven was voor altijd veranderd. Ik doe nog steeds een behoorlijke hoeveelheid commercieel werk voor klanten, en dit is meestal het perfecte gezichtsveld voor dat soort werk.

In combinatie met de absolute waanzin van f/1.7 op een middenformaat sensor, heb je zelf een recept voor succes.

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 – lange tijd was de XF50-140mm f/2.8 lens mijn werkpaard, maar toen vorig jaar de 70-300mm mijn leven binnenkwam met meer bereik in een kleiner formaat, dacht ik niet eens twee keer na.

Combineer dit met de XF1.4x teleconverter en mijn eeuwige liefde voor het fotograferen van de maan, en je zult onderstand waarom het een nietje in mijn tas is geworden.

Fujifilm XF16mm f/1.4 – Ik noem dit de unicorn regenbooglens van de Fujifilm lens line-up. Het is geweldig voor astrofotografie, maar heeft ook een close-focus afstand die ongeveer even lang is als de zonnekap.

Een groothoeklens op f/1.4 kan je wat WILD-resultaten geven. Je hoeft het alleen maar te proberen en het zelf te zien.

Fujifilm XF16-80mm f/4 – dit is de lens die in principe leeft op mijn Full Spectrum X-T2. Het heeft zo’n geweldig bereik, wat betekent dat ik niet de hele tijd lenzen en filters hoef te vervangen, en de OIS is geweldig om uit de hand te fotograferen.

Fujifilm XF10-24mm f/4 WR – Ik heb de neiging om niet veel meer ultrabreed te fotograferen, maar als ik me ooit in de buurt van een waterval bevind, is dit DE man!

iPad Pro M1 12,9 – mijn go-to field editor en grafisch ontwerp machine.

H&Y K-serie filterhouder – met 10-stop, 4-stop en 3-stop ND gradatie. Geweldig voor die momenten waarop f/32 gewoon niet genoeg is om dingen te vertragen. De magnetische bevestiging maakt het veel sneller om filters te bevestigen, aan te passen en te verwijderen.

Sandisk Extreme Pro 2 TB SSD – moet die foto’s ergens dumpen, kan net zo goed hier zijn.

Wandrd PRVKE 31 Zoekertjes – deze tas is sinds 2018 mijn favoriete cameratas, en ik ben nu op weg naar mijn tweede, de Gobi Tan (onzuivere) kleur, die genoeg op stormtrooper wit lijkt, me extra speciaal laat voelen en een hele vibe is.

Ik weet dat de perfecte tas voor de meeste mensen niet bestaat, maar wel voor mij.

Feisol CT-3476 sticks met een Colorado Tripod Co. Aspen balhoofd – stevig en licht, maar ik heb nu genoeg Death Valley-zand in deze benen om een van die trouwpotten te vullen.

Uitrusting is leuk… maar het heeft me heel lang gekost om te beslissen wat goed was voor de manier waarop ik fotografeerde. Er is tegenwoordig zoveel arrogantie online over welke uitrusting het beste is, maar dat is allemaal een hoop onzin.

Koop gewoon wat je je kunt veroorloven en GA SCHIETEN. Dat is het.

Mijn eerste digitale camera was een zilveren Canon Rebel XT die aanvoelde alsof hij uit een machine van vijfentwintig cent in de vestibule van K-Mart kwam. Ik heb sindsdien een lange weg afgelegd, maar iedereen begint bij af.

Experimenteer vaak en heb plezier met het vinden van je eigen creatieve stem.

Laat nooit een pratend hoofd op YouTube je artistieke visie bepalen.

bryanminear.com | @bryanminear

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer