DJI brengt deze week nieuwe, goedkopere Mavic 3 Drone uit?

FacebookPinterestDelen

Hoewel het nog niet volledig is bevestigd, doen geruchten sterk de ronde dat DJI een geheel nieuwe Mavic 3 drone-editie zal uitbrengen. Hoe dan ook, het bedrijf plant een persaankondiging voor 2 november.

Het gerucht gaat dat het nieuwe drone-model de Mavic 3 Classic gaat heten en de vermeende lancering zal plaatsvinden op 2 november om 9 uur EDT.

Een van de belangrijke aanwijzingen dat het echt een nieuwe Mavic zal zijn, is een cameralensplaag die al door niemand minder dan DJI zelf is vrijgegeven.

Geruchten over een Mavic 3 Drone-release doen al een tijdje de ronde en bevatten zelfs specs-details die inderdaad kunnen uitkomen.

Sommige van de leakers, zoals WinFuture, @DealsDroneen @JasperEllen hebben allemaal beweerd dat de Mavic 3 Classic de telecamera mist die is geïnstalleerd op de DJI Mavic 3, de huidige vlaggenschipdrone van DJI.

Als dit waar is, beschikt de Mavic 3 Classic gewoon over een 20MP Micro Four Thirds CMOS-sensor en camera voor video- en foto-opnamen. Het is vermeldenswaard dat dit meer dan genoeg is voor 4K-video en zeer scherpe foto’s, zelfs vanaf grote hoogte.

Een ander zeer interessant gerucht over de drone is dat, net als zijn robuustere neef de huidige Mavic 3, de Mavic 3 Classic (of in ieder geval de camera) ook wordt gebouwd in samenwerking met het prestigieuze Hasselblad-camerabedrijf.

Afbeelding credit: WinFuture

DJI heeft eerder iets soortgelijks gedaan als wat de bovenstaande details aangeven. Het bedrijf bood oorspronkelijk een DJI Mini 2-drone met 4K-video en RAW-foto premium-specificaties aan in november 2020 voor $ 549. Het merk volgde deze release vervolgens met die van een goedkopere neef, de DJI Mini SE voor slechts $ 287 medio 2021.

Deze laatste, compactere drone miste de RAW-foto-opname van de Mini 2 en bood slechts een videoresolutie van 2,7K, maar was mooi geprijsd voor gebruikers die tevreden genoeg waren met de meer basisfuncties.

Als de DJI Mavic 3 Classic hetzelfde productreleasepatroon volgt, is het moeilijk te zeggen welke specificaties het zal missen van die van de Mavic 3 vlaggenschipdrone. Toch kan het op de markt komen met een kleinere interne SSD-opslag en een lagere optische zoomcapaciteit.

De huidige Mavic 3 biedt een 1TB SSD voor video- en foto-opslag en de video-opname is uitgerust met opnamecodecs voor Apple Pro Res voor een serieuzere luchtvideokwaliteit. De Mavic 3 Classic zou deze kunnen missen en worden geleverd met een 10x zoom in plaats van de 28x van de Mavic 3.

Al deze kortingen kunnen een prijs betekenen die zo laag is als $ 1.300 voor de Mavic 3 Classic, vergeleken met het prijskaartje van $ 2.050 van het vlaggenschip van de Mavic 3-vlaggenschipdrone.

Hoe het ook zij, geen van de bovenstaande informatie is op enigerlei wijze officieel bevestigd door DJI. Het is allemaal speculatief en we zullen de concrete waarheid kennen op 2 novemberNd.

We gokken er echter op dat DJI-fans kunnen uitkijken naar een nieuwe en meer betaalbare drone-optie van DJI.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer