Waarom is Lightroom niet langer gratis?

FacebookPinterestDelen

In 2007 bracht Adobe de eerste versie van Lightroom uit, een app om foto’s te organiseren en te bewerken, die later deel ging uitmaken van de Creative Cloud-abonnementsfamilie.

In de loop der jaren vormden de mobiele en desktopversies van Lightroom een praktisch hulpmiddel waarmee fotografen van alle niveaus hun foto’s konden manipuleren met niet-destructieve bewerking waarmee u een foto kunt bewerken zonder het oorspronkelijke bestand permanent te wijzigen.

Vanaf versie 6.14 stopte het bedrijf echter met het ondersteunen van de zelfstandige versie van Lightroom.

Dus, waarom is Lightroom niet langer gratis? Blijf lezen voor meer informatie over deze softwareoplossing.

Er zijn momenteel twee versies van Lightroom voor desktop en een andere mobiele versie. Helaas zijn de twee desktopversies van Lightroom, Lightroom Classic en Lightroom CC, momenteel niet gratis beschikbaar.

Lightroom Classic was de eerste versie van Lightroom die door Adobe werd uitgebracht en fungeerde als een bibliotheek voor al uw foto’s met eenvoudige bewerkingstools die niet-destructieve bewerking mogelijk maken. Lightroom CC is de cloudversie die ook op uw desktop kan worden uitgevoerd, maar de afbeeldingen worden opgeslagen in de cloud en hebben een betere en schonere interface.

Met het abonnement kan het bedrijf Lightroom vaker bijwerken en meer bewerkingstools en functies opnemen om tegemoet te komen aan de behoeften van alle fotografen. Het abonnement beperkt ook de toegang tot de cloud, waardoor betalende gebruikers voldoende ruimte hebben voor hun werk.

Lightroom-abonnement

In het verleden konden gebruikers Lightroom één keer kopen en voor altijd gratis gebruiken. Toch besloot Adobe uiteindelijk om gebruikers $ 9,99 per maand of $ 119,88 per jaar in rekening te brengen om 1 TB opslagruimte te krijgen om verschillende foto’s op te slaan en te bewerken. Adobe biedt ook een fotografieplan dat gebruikers kunnen kopen om Lightroom en Photoshop te gebruiken.

U kunt Lightroom downloaden naar twee verschillende apparaten met één licentie en abonnement. Adobe voorkomt echter dat gebruikers twee installaties van Lightroom tegelijkertijd uitvoeren.

Helaas kunnen studenten Lightroom niet gratis krijgen. Er is echter een gereduceerde prijs voor Adobe Creative Cloud die docenten en studenten kunnen kopen. Met dit abonnement kunnen gebruikers ongeveer 20 apps downloaden, waaronder Lightroom.

Is er een gratis equivalent van Lightroom?

De mobiele versie van Lightroom die u naar uw smartphone kunt downloaden, is nog steeds gratis, zodat u eenvoudig kunt beginnen met het organiseren en bewerken van uw foto’s. De app is beschikbaar in de Google Play Store voor Android en de App Store voor iPhone-gebruikers.

Deze versie heeft echter beperkte mogelijkheden en uiteindelijk moet je betalen voor de volledige versie. Toch is Lightroom Mobile nog steeds een goede bewerkingstool voor amateurgebruikers die graag foto’s maken met hun telefoon.

Er zijn ook apps die lijken op Lightroom, maar dan gratis, maar hun functionaliteit is misschien niet voldoende voor sommige fotografen, met name professionals.

Inpakken

Lightroom Classic- en Cloud-versies zijn niet langer gratis, maar ze bieden veel coole functies die gebruikers kunnen gebruiken voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Met dit abonnement krijgt u twee installaties van Lightroom, maar deze kunnen niet tegelijkertijd worden gebruikt. Hoewel Lightroom Mobile gratis te downloaden is, moet u uiteindelijk betalen voor de premiumfuncties als u uw fotobewerkingsvaardigheden wilt verbeteren.

FacebookPinterestDelen