Welke app is net als Lightroom, maar dan gratis?

FacebookPinterestDelen

Als je van fotografie houdt, heb je waarschijnlijk Adobe Lightroom gebruikt om je foto’s te bewerken.

Met Lightroom kunt u uw afbeeldingen bewerken zonder de oorspronkelijke bestanden permanent te wijzigen, en het is een van de meest populaire oplossingen voor beeldverwerking.

Sommige fotografen klagen echter dat de applicatie te duur is.

Dus, welke app is zoals Lightroom, maar dan gratis? Gelukkig bieden verschillende uitstekende alternatieven dezelfde functies als Lightroom, maar zonder het hoge prijskaartje.

Lightroom maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud-familie en is een app voor het verwerken, bewerken en organiseren van foto’s die u zelfs kunt gebruiken als u voor het eerst een gebruiker bent.

Toch klagen veel liefhebbers van budget- en beginnende fotografie dat Lightroom te duur is om te gebruiken.

Dus hier zijn enkele alternatieven die dezelfde functies bieden als Lightroom, maar dan gratis.

1. Darktable

Is Darktable een goed alternatief voor Lightroom? Veel mensen lijken dat te denken.

Als een open-source fotografieworkflowtoepassing is Darktable een uitstekend hulpmiddel voor beginnende fotografen en degenen die toegang willen tot verschillende bewerkingsfuncties zonder ervoor te betalen. Net als Lightroom kunt u genieten van niet-destructieve bewerking, waardoor u naast het bewerkte bestand ook het oorspronkelijke bestand kunt hebben.

In tegenstelling tot andere open-source tools, is deze behoorlijk georganiseerd, ondersteunt 21 talen en biedt verschillende leerhulpmiddelen zoals videozelfstudies en forums. Hiermee kunt u foto’s retoucheren, geotags toevoegen, waas verwijderen, kleurgereedschappen gebruiken en de foto’s denoise maken, en het wordt ook regelmatig bijgewerkt om meer functies op te nemen.

2. Apple Foto’s

Als u een iPhone- of Mac-gebruiker bent, kunt u al uw foto’s eenvoudig bewerken met de foto-app van Apple. Apple Foto’s zet uw foto’s automatisch over van uw iPhone of iPad naar uw Mac-computer en eenmaal bewerkt, worden ze teruggezet zonder te importeren of te exporteren.

Bovendien ondersteunt het het ProRAW-formaat van de meeste cameramodellen en beschikt het over speciale modi zoals portret- en live-modi.

Met deze app kunt u uw foto’s classificeren met behulp van trefwoorden en geotagging. Het is misschien niet de meest uitgebreide app voor het bewerken van foto’s, maar het is altijd gratis en een geweldige keuze voor beginners.

3. PhotoDirector Essentieel

Het beste van PhotoDirector Essential is dat het eenvoudige en ongecompliceerde tools gebruikt waarmee elke beginner de app kan gebruiken. In tegenstelling tot Lightroom, waarvoor gebruikers weken en zelfs maanden moeten studeren, is deze vrij eenvoudig en beschikt hij over een gebruiksvriendelijke interface.

De app zit boordevol praktische bewerkingstools waartoe gebruikers gratis toegang hebben, naast verschillende premiumfuncties die toegankelijk zijn voor een jaarabonnement van $ 54,99.

PhotoDirector Essential is niet alleen voor beginners; hiermee kunt u uw foto’s en workflow organiseren terwijl u uw eigen trefwoorden en tags toevoegt. Het wordt ook geleverd met verschillende kunstmatige intelligentietools zoals objectverwijdering en kleuraanpassing, naast verschillende effecten en filters.

Inpakken

De drie alternatieven voor Lightroom die in dit artikel worden genoemd, zijn uitstekende opties als u denkt dat Lightroom te duur is.

Ze hebben veel coole functies die uw fotobewerkingservaring kunnen verbeteren, en twee ervan zijn altijd gratis.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ons artikel over wat er met Lightroom is gebeurd.

FacebookPinterestDelen