Camera’s voor tieners

Ondanks dat Shotkit voornamelijk gericht is op professionele fotografen en hun uitrusting, heb ik de laatste tijd veel verzoeken gehad om de beste camera’s voor tieners te onderzoeken.

Eén ding is zeker : hetIs nooit te vroeg om aan de slag te gaan met fotografie! Ik zou vaak willen dat ik tijdens mijn tienerjaren serieuzer in de fotografie kwam, dus ik zou nu 10x beter zijn dan ik ben!

Ik herinner me de eerste keer dat mijn vader een Fujifilm digitale camera mee naar huis nam in 1996, en het blies me omver. Het beeld op de achterkant van het LCD-scherm zien verschijnen was pure magie.

Camera’s hebben tegenwoordig misschien niet dezelfde wow-factor, maar ik heb geprobeerd een selectie camera’s voor tieners te kiezen die veel meer kunnen dan de gemiddelde smartphone, dus hopelijk zullen ze langer vermaken en geïnteresseerd blijven.

Als je een tiener bent die net begint met fotografie, bekijk dan mijn selectie van de beste camera’s voor beginners.

Inhoudsopgave

Hoe ik de beste camera’s voor tieners heb geselecteerd

Hier zijn mijn criteria voor het selecteren van de beste camera’s voor tieners. Dit zijn allemaal criteria die voor mij als vader van 2 kinderen belangrijk zijn bij de aanschaf van hun eerste camera.

  1. Prijs

Hoewel dit erg subjectief is, denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat we minder willen uitgeven aan een camera voor onze kinderen dan we misschien zouden doen aan onszelf, of een andere volwassene – reden zijn, kinderen en tieners breken en verliezen veel dingen!

Het oude gezegde luidt echter: “koop goedkoop, koop twee keer”, en dit is belangrijk om te onthouden bij het kopen van een camera. (Zie de beste point and shoot-camera onder $ 200.)

Ik heb hieronder camera’s geselecteerd die voor de meeste ouders betaalbaar zijn, maar nog steeds jaren van gebruik en groei als enthousiaste fotograaf zullen bieden. (Zie hier voor een complete gids voor goedkope camera-uitrusting.)

  1. Beeldkwaliteit

Het is tegenwoordig een feit dat kinderen altijd een mobiele telefoon op zak hebben. Het is waarschijnlijk ook een smartphone en een die in staat is om een geweldige foto te maken.

Voor een tiener om een speciale camera te willen gebruiken, moet deze een veel betere foto maken dan zijn telefoon. Ik heb camera’s geselecteerd die dit kunnen doen.

  1. Extra functies

Om hun aandacht vast te houden en hun interesse voor fotografie te verdiepen, moeten camera’s voor tieners ook dingen kunnen doen die hun telefoon gewoon niet kan.

Op deze leeftijd is een camera in feite een vorm van speelgoed voor een tiener, dus het moet in staat zijn om een aantal trucs in petto te hebben!

Ik heb camera’s voor tieners geselecteerd die voldoen aan alle andere criteria die hier worden vermeld en een aantal leuke en functionele functies hebben om op te starten.

  1. Grootte

Idealiter is een camera voor een tiener klein en licht genoeg om altijd in hun rugzak te hebben. Hoewel ik een grote fan ben van cameratassen, geloof ik niet dat ze zo relevant zijn voor kinderen.

Ik wil dat kinderen hun camera in hun schoolrugzak kunnen slingeren zonder dat het hen belast of te omvangrijk is.

Sommige cameraformaten zoals dSLRs zijn inherent groter dan andere compactcamera’s, maar ik heb nog steeds degenen geselecteerd die aan de kleinere kant van de schaal zijn.

  1. Bruikbaarheid

Het is een feit dat geen enkele camera zo gemakkelijk te gebruiken zal zijn als de camera van een smartphone. Het is echter nog steeds belangrijk dat deze camera’s gemakkelijk te gebruiken zijn beginnen gebruiken, zelfs als het beheersen ervan iets meer tijd kan kosten.

Bovenal beschouw ik alle onderstaande camera’s als leuk om te gebruiken, omdat ze niet vervelend of onhandig zijn, en de eenvoudige handeling van het maken van een foto blijft een genot.

Beste camera’s voor tieners | dSLR’s

Voor tieners en iets oudere kinderen zou mijn aanbeveling voor een eerste camera een dSLR of een spiegelloze camera zijn (bekijk hier mijn beste spiegelloze keuzes).

Een compactcamera is geweldig (ik raad er hieronder wat aan), maar als je wilt dat je kind echt de mogelijkheden van fotografie verkent en veel verder groeit met zijn camera, is een DSLR of inter-verwisselbare lenscamera het beste.

Kortom, een dSLR is een behoorlijk caMera. Het deelt alle functionaliteit van een traditionele filmcamera, het belangrijkste is de mogelijkheid om elke instelling handmatig te bedienen. Hoewel dit in eerste instantie misschien niet nodig is voor een tiener, is het geweldig om te hebben voor wanneer ze de automatische functionaliteit ontgroeien.

Met dSLRs kunt u ook van lens wisselen, wat een wereld van creatieve opties opent. Dit komt allemaal overeen met het geïnteresseerd houden van tieners in fotografie – meer lenzen = meer speelgoed, toch?!

Het geeft u als ouder ook opties voor toekomstige verjaardagscadeaus die kunnen worden beschouwd als educatieve geschenken, of die creativiteit en denken bevorderen.

dSLRs bieden ook een veel betere beeldkwaliteit dan smartphones en veel functies die smartphones niet hebben. Hoewel een smartphone geweldig is voor leuke kiekjes, zullen tieners snel het verschil waarderen tussen wanneer ze hun telefoon moeten gebruiken en wanneer ze hun dSLR moeten gebruiken.

Investeren in een dSLR voor uw kind is hen een hulpmiddel geven dat ze op een dag kunnen gebruiken om de kost te verdienen. Op deze site zijn er trouwfotografen in hun tienerjaren die duizenden dollars per jaar verdienen.

Als je voelt dat je kind er klaar voor is, investeer dan in een van deze geweldige dSLRs voor tieners hieronder.

Nikon D3400 w / 18-55mm lens

voor

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Type: DSLR
Megapixels: 24.2
Gewicht: 15.7 oz (445 g)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Ik ben een enorme fan van instapmodel dSLR-camera’s. Ze worden vaak over het hoofd gezien voor meer luxe spiegelloze camera’s, maar het feit is dat ze voor deze prijs echt onverslaanbaar zijn.

De Nikon D3400 met 18-55mm f/3.5-5.6G VR-lens heeft een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding voor iets minder dan $ 500. Het heeft talloze prijzen gewonnen als de beste dSLR voor beginners, en als zodanig denk ik dat het ook een geweldige camera is voor een tiener.

Er zijn veel geweldige functies verpakt in de Nikon D3400 (zie recensie), met name een 24,2 megapixel sensor die een fantastische beeldkwaliteit levert om elke smartphonecamera weg te blazen die je tiener zo dierbaar is!

Een ander groot voordeel van de Nikon D3400 (en een die hem onderscheidt van de hieronder genoemde spiegelloze camera’s) is de levensduur van de batterij, die gemakkelijk meer dan 1.000 opnamen kan duren op een enkele lading – meer dan genoeg voor een paar dagen fotograferen of een overzees schoolreisje.

Wanneer je tiener begint te leren over de basisprincipes van belichting, zullen ze zich realiseren dat door de ISO op een camera te verhogen, je in wezen bij weinig licht zonder flitser kunt fotograferen. Probeer dat maar eens met een iPhone!

De ISO op de Nikon D3400 kan comfortabel worden verhoogd tot in de duizenden, wat betekent dat de camera in het donker kan zien en mooie, heldere beelden kan produceren nadat de zon is ondergegaan.

Er zit veel functionaliteit in de Nikon D3400 die is geleend van veel duurdere dSLRs in het Nikon-assortiment, wat betekent dat je veel waar voor je geld krijgt.

Ondanks dat het het instapmodel is, kan de Nikon D3400 foto’s van betere kwaliteit maken dan camera’s die honderden meer kosten.

Een ander groot pluspunt van deze camera voor tieners is de grootte en het gewicht. Met een kleine, lichtgewicht lens zoals de meegeleverde is de Nikon D3400 nog steeds licht genoeg om de hele dag om je nek te dragen, of om onopgemerkt in een kinderrugzak te worden gedragen.

Voor de tiener die constant op sociale media is, maakt de SnapBridge-technologie in de Nikon D3400 het kinderspel om beelden van de camera naar een smartphone over te zetten. U kunt zelfs een automatische instelling inschakelen, zodat kleinere 2 megapixel-versies van uw afbeeldingen op magische wijze op uw telefoon verschijnen enkele momenten nadat u ze hebt gemaakt, zonder dat u met uw camera hoeft te rommelen.

Camera’s voor tieners moeten eenvoudig en leuk zijn om te gebruiken, en het direct kunnen delen van foto’s op sociale media is een enorm pluspunt van de Nikon D3400.

Momenteel kun je de Nikon D3400 kopen met een 18-55mm of een 70-300mm ‘kit’ lens. Ik zou de 18-55mm aanbevelen omdat het een veel bruikbaarder brandpuntsbereik is voor alledaagse fotografie, plus het is kleiner en lichter dan de andere langeafstandszoomlens – zie: aanbevolen lenzen voor Nikon D3400.

camera's-voor-tieners-nikon D3400 lens

Kitlenzen waren vroeger notoir slecht, maar ze hebben een lange weg afgelegd. De 18-55mm f/3.5-5.6G VR lens die hier bij de Nikon D3400 wordt geleverd levert indrukwekkend scherpe beelden op, en de VR (Vibration Reduction) zorgt ervoor dat de camera bij langere sluitertijden met minder kans op een wazig beeld in de hand kan worden gehouden.

Als je je zorgen maakt dat een dSLR te ingewikkeld is voor de korte aandachtsspanne van je tiener (!), biedt de Nikon D3400 ‘Guide Mode’, die in wezen bijles biedt in de camtijdperk om bepaalde functies uit te leggen.

De opname van 5 frames per seconde betekent dat actieve tieners meerdere foto’s van hun vrienden kunnen maken met skateboarden, en de 1080 / 60p-video-opname is ideaal voor het vastleggen van vloeiende slow motion of actievolle sportevenementen.

Al met al is de Nikon D3400 met 18-55mm f/3.5-5.6G VR lens een uitstekende dSLR voor een tiener, of elke beginnende fotograaf. Voor ongeveer $ 500, er is gewoon geen betere camera.

Controleer de huidige prijs

Canon EOS Rebel T5i met 18-55mm lens

Canon Rebel T5i camera voor tiener

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Type: DSLR
Megapixels: 18
Gewicht: 17.1 oz (485 g)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Tenzij je al wat Canon-lenzen hebt liggen voor je tiener om met deze camera te gebruiken, kun je nu stoppen met lezen – de eerder genoemde Nikon is iets beter dan deze camera.

Als je echter al hebt geïnvesteerd in Canon-apparatuur, of gewoon de voorkeur geeft aan het merk boven Nikon, lees dan verder om erachter te komen waarom de Canon EOS Rebel T5i hier is opgenomen in mijn lijst met de beste camera’s voor tieners.

Er is altijd wat verwarring bij het kopen van een dSLR voor de eerste keer – welke te krijgen, Canon of Nikon?! Meestal is er ook niet echt veel voordeel aan, en zelfs als je kiest voor deze instap Canon dSLR, zul je geen spijt krijgen van je beslissing.

Op het moment van schrijven van deze test zijn er verschillende camera’s in de Canon ‘T’ serie die als beter te beschouwen zijn dan deze. Ze zijn echter ook veel duurder en in mijn ogen rechtvaardigen de extra kosten de voordelen niet.

Met het Canon EOS Rebel T5i met 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM objectief krijg je nog steeds een prima camera voor een spotprijs. Wees voorzichtig bij het onderzoeken van deze camera, want er zijn verschillende varianten met verschillende lensbundels en zelfs een niet-‘i’-versie – dit is degene die ik aanbeveel.

De Canon EOS Rebel T5i maakt gebruik van een DIGIC 5-processor in combinatie met een 18 megapixelsensor die indrukwekkende resultaten levert. In combinatie met de 18-5mm IS (Image Stabilizer) kitlens, kunt u scherpe beelden vastleggen, zelfs uit de hand bij weinig licht.

De ‘STM’ van de lens staat voor ‘Stepper Motor Technology’, wat in feite betekent dat de lens geruisloos automatisch kan scherpstellen, waardoor het vooral handig is voor video-opnames.

Hoewel de Canon EOS Rebel T5i een goede fotocamera voor een tiener zou zijn, is waar hij echt uitblinkt in de video-opnamemogelijkheden.

Als uw tiener geïnteresseerd is in het maken van films van hoge kwaliteit, of gewoon zichzelf filmt voor YouTube-achtige video’s, is de Canon EOS Rebel T5i veruit de beste optie voor deze prijs.

Zelfs veel duurdere dSLRs hebben moeite met automatisch scherpstellen tijdens video-opnames, maar de Canon EOS Rebel T5i verwerkt het met gemak, waardoor het een enorm populaire camera is voor YouTubers.

Het scharnierende LCD-scherm maakt het gemakkelijk om opnamen te maken die laag of hoog zijn, en de 180 graden flip betekent dat het een geweldig hulpmiddel is voor selfies of video’s in de stijl van vertelling naar de camera. Als je tiener ernaar verlangt om beroemd te worden op YouTube, is dit zeker de camera voor hen!

Het is duidelijk dat het kantelbare scherm ook een enorm pluspunt is voor foto’s, waardoor veel eenvoudigere creatieve composities mogelijk zijn, en het aanraakscherm is een welkome aanvulling om de bediening te versnellen.

Canon Rebel T5i scherm

De Canon EOS Rebel T5i biedt volledig handmatige modi voor wanneer je tiener er klaar voor is, maar de verbeterde programmamodi (voor macro, landschap, sport en portret) zullen in het begin nuttiger voor hen zijn.

De Canon menu interface is superieur dan die van Nikon, omdat deze veel visueler en gebruiksvriendelijker is. Dit kan een overweging zijn bij het kiezen van een camera voor een tiener die gewend is om op apps op de iPhone te tikken in plaats van tekstrijke menu’s te lezen.

Aan de negatieve kant is de levensduur van de batterij veel korter dan het Nikon-equivalent en is er geen ingebouwde Wi-Fi-optie om beelden draadloos van de camera over te zetten.

Dit gezegd hebbende, de Canon EOS Rebel T5i produceert uitstekende beelden en is voor deze prijs onverslaanbaar als video-opnamecamera. Als je een camera wilt voor een tiener die graag experimenteert met zowel stilstaande als bewegende beelden, dan is dit degene voor jou.

Controleer de huidige prijs

Beste camera’s voor tieners | Spiegelloze camera’s

Ik ben een grote fan van spiegelloze camera’s. Als je de meest innovatieve camera wilt voor een tiener die vol zit met de nieuwste technologie, is het moeilijk om een spiegelloze camera te verslaan.

Ik leg hier de voordelen van spiegelloze camera’s ten opzichte van dSLRs uit, maar om op te tellenontstaan, kan een spiegelloze camera een vergelijkbare beeldkwaliteit bieden als een dSLR, ondanks dat deze compacter is en meer functies biedt.

Bovenaan de lijst met voordelen van een spiegelloze camera staat de EVF, oftewel Electronic ViewFinder. Dit betekent dat wanneer je door de zoeker van de camera kijkt, je een elektronische weergave van de scène ziet (in plaats van de werkelijke scène wanneer je door een stuk glas in een optische zoeker kijkt).

Dit maakt het veel gemakkelijker om te zien hoe wijzigingen in camera-instellingen de uiteindelijke belichting van een scène beïnvloeden. Bij het leren over fotografie is het echt een hulpmiddel van onschatbare waarde en iets dat veel gemakkelijker te begrijpen is voor een tiener die erg visueel is.

[Side Note: these Photzy Snap Cards are also a brilliant gift for anyone just getting into photography].

Vanwege de hoeveelheid technologie die is verpakt in spiegelloze camera’s, beginnen ze iets prijziger dan andere compactcamera’s (zoals deze minder dan $ 300 point and shoot-camera’s) of dSLRs op instapniveau. Investeren in een spiegelloze zal uw tiener echter enkele jaren in goede staat stellen en geen frequente dure updates vereisen.

Fujifilm X70

Fuji X70 - een geweldige camera voor tieners

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Type: Spiegelloze compactcamera
Megapixels: 16.3
Gewicht: 12 oz (340 g)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Voor de beeldbewuste tiener is er echt geen beter uitziende camera in deze klasse dan de Fujifilm X70. Ingetogen, retro en prachtig ontworpen, dit is een camera die een tiener overal mee naartoe zal nemen.

Verkrijgbaar in zwart of zilver / zwart, de Fujifilm X70 is gemodelleerd naar de extreem populaire Fuji X100-serie (zie de nieuwste Fujifilm 100F-test) en deelt veel van zijn functies, maar zonder het prijskaartje.

Hoewel ik uitgebreid over Fuji-lenzen heb geschreven, ben ik ook een groot voorstander van het eenvoudig houden met slechts één cameralens. De Fujifilm X70 maakt dit gemakkelijk, omdat hij is uitgerust met een 18,5 mm (28 mm equivalent) f / 2.8 groothoeklens die uitstekende prestaties biedt en perfect is voor bijna elk gebruik.

Hoewel het leuk kan zijn om met meerdere lenzen te experimenteren, zijn de beperkingen van het hebben van slechts één lens op een camera ook een geweldig leermiddel. Je tiener leert snel een shot te componeren en de scène te zien voordat hij zelfs maar de camera optilt.

De Fujifilm X70 heeft geen zoeker, wat als een nadeel voor puristen kan worden gezien. In deze tijd van smartphonefotografie wordt het echter meestal als de norm beschouwd om naar een groot LCD-scherm te kunnen kijken om een foto te maken.

Ik zou eigenlijk beweren dat zelfs als een camera een zoeker, EVF of OVF zou bieden, de meeste tieners ervoor zouden kiezen om het op armlengte te houden en toch met het LCD-scherm aan de achterkant te fotograferen – het is gewoon sneller en veel leuker.

Gelukkig is het 3″ LCD-scherm op de Fujifilm X70 uitstekend, met een resolutie van 1,04 miljoen dots op een 180 graden kantelmechanisme. Tieners houden immers van selfies!

Fujifilm staat bekend om het bieden van een fantastische beeldkwaliteit en de X-serie camera’s is geen uitzondering. Ondanks dat de Fujifilm X70 het instapmodel is dat spiegelloos is in de line-up, deelt hij dezelfde geweldige beeldkwaliteit als de meeste andere, duurdere camera’s uit de X-serie.

De Fujifilm X70 biedt ook een aantal geweldige filmsimulatiemodi op basis van klassieke Fujifilm-filmvoorraad. Tieners die van Instagram houden (d.w.z. alle tieners!) zullen plezier hebben met alle op films geïnspireerde filters die hun afbeeldingen een ‘Instagram-look’ geven die rechtstreeks uit de camera komen.

Vervolgens kunnen ze de ingebouwde WiFi gebruiken om hun foto’s snel over te zetten naar de gratis Fujifilm-app op hun smartphone om te delen op sociale media of sms’en naar vrienden.

Fuji X70 camera voor tiener

Hoewel het leren van nabewerking een essentiële stap is in de groei van een digitale fotograaf, zullen de meeste tieners niet het geduld hebben om achter een computer te zitten om hun foto’s te bewerken. De mogelijkheid om foto’s over te zetten naar hun telefoon om te bewerken of te delen is echt een enorm pluspunt.

Een ander groot voordeel van de Fujifilm X70 voor tieners is de compactheid. Met een gewicht van iets meer dan een smartphone en vergelijkbaar in grootte, kan het gemakkelijk in een jeanszak of handtas worden geschoven, wat betekent dat het veel waarschijnlijker is dat het wordt uitgetrokken en gebruikt.

Een ander handig voordeel van deze compacte spiegelloze camera is de mogelijkheid om hem via USB op te laden. De meeste tieners hebben tegenwoordig minibatterijen bij zich om hun mobiele telefoons bij te vullen – deze kunnen ook worden gebruikt om de Fujifilm X70 op te laden. De batterij zou een hele dag mee moeten gaan, maar het is leuk om te weten dat deze ook onderweg gemakkelijk kan worden bijgevuld.

Tot slot is de Fujifilm X70 een geweldige ‘no-fuss’ camera voor de tiener die gewoon geweldig uitziende foto’s van hun camera naar een vriend wil krijgen, of de camera naar sociale media. Het biedt alle handmatige bedieningselementen van een dSLR, mocht de tiener een beetje willen experimenteren, maar de echte kracht is als een soort luxe point-and-shoot.

Ik zou deze camera aanraden aan ouders van modebewuste tieners die iets kleins en lichts in hun tas willen laten glijden voor af en toe een party snap shot. Het kan ook dienen als een meer ‘serieuze’ camera, mocht je tiener meer willen weten over de fijne kneepjes van fotografie.

Als ik de Fujfilm X100F nog niet had, is dit eigenlijk de camera die ik zelf zou kopen om mee te reizen. Als mijn zonen oud genoeg zijn, zou ik het aan hen doorgeven!

Controleer de huidige prijs

Sony A5100 w / 16-50mm lens

Sony a5100 camera voor tiener

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Type: Spiegelloze compactcamera
Megapixels: 24
Gewicht: 9,9 oz (280 g)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Als je denkt dat je tiener geïnteresseerd zal zijn in een spiegelloze camera met verwisselbare lens met de nieuwste technische functies, is de Sony a5100 de beste prijs-kwaliteitverhouding camera om te krijgen.

Net als de Fujifilm-reeks spiegelloze camera’s is het Sony Alpha-assortiment nogal verwarrend. Het is gemakkelijk om te verdwalen tussen alle producten in het assortiment, met updates voor camera’s die regelmatig worden uitgebracht en updates waarvan de functies vaak die van de vorige generatie overlappen.

Dit gezegd hebbende, biedt de instap Sony a5100 (review) de beste eigenschappen van andere duurdere camera’s in het Alpha-assortiment voor een spotprijs. Je zult merken dat de prijs goedkoper is dan de eerder genoemde Fujifilm spiegelloze camera, en de functieset is eigenlijk ook breder.

Ik zeg ‘breder’ in plaats van beter, omdat niet alle functies essentieel zijn voor je tiener. Daarnaast vind ik de Fuji persoonlijk nog steeds een veel beter uitziende en beter ontworpen camera om vast te houden, wat voor mij persoonlijk best belangrijk is.

De Sony a5100 biedt een 24 megapixel sensor in combinatie met een krachtige processor die een indrukwekkende beeldkwaliteit en geweldige prestaties bij weinig licht levert. In feite gaf cameratestwebsite DxO Mark de sensor in deze camera een ‘uitstekende’ beoordeling, en veel YouTubers noemen het de ideale camera, of zelfs de ‘beste deal in fotografie’!

De Sony a5100 mist misschien de mooie filmlook presets van de Fujifilms die er zijn (met in plaats daarvan meer gimmicky ‘Picture Effects’), maar het maakt het goed in beeldprestaties. Uw tiener kan de ISO tot 3200 verhogen om ’s nachts foto’s van vrienden te kunnen maken zonder zijn toevlucht te hoeven nemen tot de flitser.

De flitser is eigenlijk veel beter op deze camera dan andere compactcamera’s, waarbij deze wordt ondersteund op een verlengde arm weg van de cameralens in een poging om een iets minder herten-in-koplampen look te leveren!

Een ander gebied waar de Sony echt schittert ten opzichte van zijn concurrenten is in autofocus. Met behulp van een toonaangevend 179-punts hybride AF-systeem dat bijna het hele frame bestrijkt, kan de Sony a5100 de scherpstelling op zelfs het snelst bewegende onderwerp vergrendelen.

Als je tiener een fan is van sport of snel bewegende vrienden wil fotograferen tijdens het skaten, zal de Sony a5100 het heel gemakkelijk maken om het beeld vast te leggen – iets waar smartphones nog steeds mee worstelen.

Het kantelbare LCD-scherm maakt het veel gemakkelijker om lage of hoge hoekopnamen samen te stellen, en voor video-opnamen op 1080 / 24 / 60P maakt een scherm als dit de camera echt erg leuk om te gebruiken.

De 16-50mm f/3.5-5.6 power zoomlens die wordt geleverd in combinatie met de Sony biedt een uiterst bruikbaar brandpuntsbereik, waardoor een tiener alles kan maken, van flatterende portretfoto’s van vrienden tot groothoek landschapsfoto’s of groepsfoto’s.

Sony a5100 camera voor tieners

Met de lens eraan is de Sony a5100 niet zo slank als de Fujifilm X70, maar hij is ook niet omvangrijk. Met slechts ongeveer 10 gram (280 g) is het lichtgewicht en kan het nog steeds in een jaszak of tas worden geschoven.

De Sony a5100 biedt ook WiFi en NFC1, die in combinatie met de Sony PlayMemories-apps foto’s snel van camera naar smartphone kunnen overbrengen, klaar om te bewerken of te delen.

Zoals met alle spiegelloze camera’s (waarvan de ‘always-on’ LCD-schermen stroom opzuigen), is de levensduur van de batterij niet geweldig, maar je kunt nog steeds ongeveer 400 opnamen verwachten op een enkele lading – meer dan genoeg voor het gemiddelde tieneravontuur! Je kunt de Sony a5100 ook via USB opladen met een aparte batterij, die de meeste tieners regelmatig gebruiken voor hun telefoons.

Over de LCD-puinhoop gesprokenn, het is duidelijk beter dan die van zijn voorganger, de Sony a5000.

Investeren in de Sony a5100 opent ook de deuren naar onbeperkte creativiteit via het groeiende assortiment Sony E-mount lenzen voor a-serie camera’s.  Zodra een tiener de kitlens onder de knie heeft, kan hij / zij doorgaan naar de volgende lens die een heel ander uiterlijk aan hun foto’s kan geven.

Kortom, als je de beste beeldkwaliteit voor je tiener wilt in een camerabehuizing die nauwelijks groter is dan een smartphone, met handmatige bedieningselementen en verwisselbare lenzen om ze als fotograaf te laten groeien, is dit echt de beste camera in zijn klasse.

Controleer de huidige prijs

Beste camera’s voor tieners | Compactcamera’s

De markt voor compactcamera’s wordt steeds kleiner, met name vanwege het feit dat smartphones geleidelijk de camera van keuze worden.

Voor tieners die al een smartphone op zak hebben, moet een compactcamera echt iets meer bieden om een plaats in hun rugzak te rechtvaardigen.

Ik heb een lijst samengesteld met de beste compactcamera’s, maar ik moet toegeven dat de meeste niet echt geschikt zijn voor de gemiddelde tiener die fotografie wil leren. Helaas zal de meerderheid van de compactcamera’s niet veel groei toestaan voor een beginnende fotograaf of tiener die net de hobby oppakt.

Ik zou eerder een van de compacte spiegelloze camera’s hierboven of zelfs de dSLRs aanbevelen, omdat ze nog steeds klein genoeg zijn om als toepasbaar voor dagelijks gebruik te worden beschouwd.

Als je een tiener hebt die van veel watersporten, klimmen of andere extreme activiteiten houdt waar de meeste camera’s te kwetsbaar zouden zijn, is de enige compactcamera die ik in deze klasse zou aanbevelen de Olympus TG-5 – een waterdichte, schokbestendige camera die veel misbruik aankan.

Vrijwel onverwoestbaar zijn heeft bepaalde nadelen, zoals een inferieure beeldkwaliteit voor een compactcamera voor een vergelijkbare prijs, maar als je tiener van surfen, mountainbiken en andere soortgelijke sporten houdt, is de Olympus TG-5 de beste camera om ze bij te houden en in één stuk te blijven!

Beste camera’s voor tieners | Instant camera’s

Ik heb een heel artikel geschreven over de beste instantcamera’s en een over wegwerpcamera’s die je misschien interessant vindt, dus ik zal mezelf hier niet te veel herhalen.

Voor tieners die gewend zijn dat alles digitaal en direct is, is het vaak leuker en interessanter om iets analoogs te gebruiken, zoals een filmcamera of instantcamera.

Hoewel het een geweldige manier is om meer te weten te komen over fotografie, is het ook een langdurige en enigszins kostbare ervaring. Tieners hebben zelden het geduld om film af te leveren in een laboratorium en te wachten tot het is verwerkt, laat staan om de negatieven te scannen of filmrolletjes te kopen.

Het volgende beste ding naar mijn mening is een goede instant camera. Tieners zullen genieten van de filmopname-ervaring (en het ‘Instagram-achtige’ effect van film), maar zullen zich ook niet te veel vervelen met het proces.

Voor een tiener is het zien verschijnen van het beeld voor hun ogen op de instant camerafilm een magische ervaring en iets dat hun iPhones hen niet kunnen bieden.

Het enige nadeel van instant camera’s is de inherente kosten van de film, maar dit kan tieners in ieder geval leren om een beetje meer na te denken over wat ze kiezen om te fotograferen. Het kopen van de film in bulk kan ook helpen.

Als een geweldige allround instant camera voor een tiener, zou ik de Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic aanraden. Voor iets meer dan $ 100 (zie de meest recente prijs hier), krijg je een stijlvolle instant camera die fatsoenlijke foto’s maakt onder alle omstandigheden.

Instax Instant camera's

Als je een kleurrijke tiener hebt of iemand die van schattige dingen houdt, zou ik de Fujfilm Instax Mini 9 aanbevelen, die verkrijgbaar is in een regenboog van kleuren. Het is ook minder dan $ 60! – u kunt de meest recente prijs hier bekijken.

Het is duidelijk dat een instant camera zijn grenzen heeft en een tiener niet echt zoveel kan leren over fotografie, maar het is een goede optie voor tieners die weinig interesse hebben in het leren van de ins en outs van belichting, enz. Ze zijn ook een veel goedkopere optie als je niet zeker weet of je tiener gebruik zal maken van een speciale camera.

Veelgestelde vragen

Wat is een goede eerste digitale camera?

U hebt een breed scala aan opties voor het selecteren van een eerste digitale camera. Misschien wilt u beginnen met iets heel kleins en lichts, zoals een Fujifilm X70 of Sony a5100 spiegelloze camera – deze bieden ongelooflijke functies in een kleine body.

Wat is de beste digitale camera voor een tiener?

De beste digitale camera voor een tiener is er een die past bij hun behoeften en persoonlijke interesses. Als ze zowel video’s als foto’s willen makens, zou je kunnen gaan voor zoiets als de Canon EOS Rebel T5i. Als draagbaarheid belangrijk is, overweeg dan iets compacts zoals de Fujifilm X70. Voor een instap DSLR is onze topkeuze de Nikon D3400.

Hoe kies ik een camera voor een tiener?

Houd bij het kiezen van een camera voor een tiener rekening met factoren zoals prijs (ze hebben meer kans om het te beschadigen of te breken!), Beeldkwaliteit, draagbaarheid, functies en bruikbaarheid. Je wilt iets dat gemakkelijk te gebruiken is, zodat ze niet ontmoedigd raken, maar ook iets dat betere beelden produceert dan een smartphone.

Hoe krijg ik mijn kind geïnteresseerd in fotografie?

Hen de juiste tools geven is een uitstekend begin. Geef ze daarnaast de vrijheid om zelf te verkennen en te leren. Het bieden van ondersteuning en advies is geweldig, maar uiteindelijk zal hun passie bloeien wanneer ze plezier kunnen hebben en de leiding hebben over hun eigen reis.

Beste camera’s voor tieners | Laatste woorden

Er zijn tegenwoordig zoveel goede camera’s beschikbaar voor spotprijzen dat het verwarrend is waar te beginnen. Bij het kopen voor een tiener is het verleidelijk om gewoon ‘de wateren te testen’ met een goedkope camera, ervan uitgaande dat als de tiener verliefd wordt op fotografie, je in de toekomst kunt upgraden.

Persoonlijk zou ik deze manier van denken afraden. Als je goedkoop koopt (vooral met camera’s), zul je meestal twee keer moeten kopen.

Laat je niet verleiden door camera’s die minder dan $ 200 kosten, ook al zijn ze geweldig voor bepaalde toepassingen. Voor tieners die al geweldige camera’s op zak hebben (smartphones), zal de beeldkwaliteit niet of nauwelijks verschillen.

Ik zou je aanraden om ongeveer $ 500 te investeren in een camera voor een tiener om ervoor te zorgen dat de beeldkwaliteit hoog is. Als je vasthoudt aan de camera’s die in dit artikel worden genoemd, investeer je in een hulpmiddel dat je tiener kan gebruiken om echt te experimenteren met fotografie.

Als u zich niet op uw gemak voelt om dit bedrag uit te geven aan een cadeau voor uw tiener, in plaats van een goedkope digitale camera te kopen, moet u een instant camera overwegen, of zelfs een van deze wegwerpcamera’s! Wachten tot prints worden ontwikkeld is een plezierige ervaring die ongebruikelijk is in dit instant tijdperk waarin we leven.

Ik hoop dat je deze gids over camera’s voor tieners nuttig vond. Je kleintjes vroeg in de fotografie krijgen is misschien wel het beste cadeau dat je ze ooit geeft 🙂