Canon’s EOS R50/R100 komt misschien eindelijk aan in 2023

FacebookPinterestDelen

Canon is blijkbaar klaar om zijn RF-mount R50 APS-C camera begin 2023 eindelijk uit te brengen als vervanging voor zijn populaire M50.

Canon heeft al enige tijd een vervanger voor zijn M50 spiegelloze camera op de tekentafel liggen en dit heeft meer dan een paar geruchten onder canonwatchers gevoed over wanneer het eindelijk zal worden onthuld.

Tot nu toe heeft het bedrijf nog steeds niets concreets onthuld, maar de nieuwste geruchten uit dezelfde molen van eerdere versies geven aan dat het nieuwe APS-C-model in het eerste kwartaal van 2023 zal verschijnen.

Natuurlijk is de website Canon Rumors degene die verantwoordelijk is voor dit laatste weetje en volgens de site zijn er de afgelopen maanden aanwijzingen geweest voor een R50-release.

Volgens wat er wordt gespeculeerd, zal de nieuwe camera-editie een vormfactor en specificaties hebben die vergelijkbaar zijn met die van de M50, maar met bepaalde verbeteringen.

Het is ook mogelijk dat de aankomende camera door Canon de “EOS R100” wordt genoemd in plaats van de R50 te heten.

Canon’s bestaande EOS M50 Mark II is een van de best verkochte cameramodellen van het merk en wordt beschouwd als een mijlpaal in Canon’s eigen omarming van spiegelloze cameratechnologie ten opzichte van de DSLR-apparaten waar het merk de afgelopen decennia bekend om stond.

Zoals veel Canon-fans weten, heeft het merk al talloze goed ontvangen spiegelloze cameramodellen uitgebracht tegen meestal redelijke prijzen. Deze omvatten populaire edities zoals de R7, de EOS R6 en de uitzonderlijk uitstekende semi-budget EOS R10.

Met name de R10 is Canon’s nieuwste instapmodel spiegelloze camera en wordt momenteel verkocht voor iets meer dan $ 900. De M50, als een eenvoudiger spiegelloos model, kost ongeveer $ 600.

Hoewel we niet zeker weten hoe goed de R50 is ontworpen (of hoe hij uiteindelijk ook wordt genoemd), is de huidige M50 die hij zogenaamd zal vervangen een van canon’s uitstekende budgetcamera’s.

De M50 is vooral handig als vlogcamera vanwege het compacte formaat, de veelzijdige specificaties en over het algemeen geweldige videoprestaties. Ondanks bepaalde superieure specificaties in Canon’s nieuwere RF-mount camera’s, blijft de M50 goed zijn mannetje staan.

Hoe dan ook, een plausibele datum voor de onthulling is de aankomende CP + -show die gepland staat om op 2 februari volgend jaar in Japan te gebeuren.

Vóór de COVID-pandemie was dit evenement een belangrijke jaarlijkse mijlpaal voor Japanse technologiemakers en nieuwe aankondigingen van Canon waren verre van ongewoon.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer