Canon’s Precision Alignment Service is misschien precies wat je nodig hebt

FacebookPinterestDelen

Canon’s recente lancering van zijn nieuwe Canon Precision Alignment Service is misschien wel iets om veel fotografen te helpen die afhankelijk zijn van de lenzen en camera’s van het merk. Het is gericht op het oplossen van problemen met verkeerde uitlijning in Canon-camerabody’s en lensoptiek.

Een van de andere problemen die de Precision Alignment Service hoopt op te lossen voor fans van het merk, is het veel voorkomende probleem van een camera of lens die in de loop der jaren verslechtert totdat de scherpstelnauwkeurigheid verslechtert.

Dit geldt vooral als het gaat om snelle diafragma’s zoals f / 2.8 en het proberen scherp te stellen op zeer specifieke delen van een dichtbij onderwerp.

Foto gemaakt met verkeerd uitgelijnde autofocus vóór nauwkeurige uitlijning

Foto gemaakt na nauwkeurige uitlijning
Foto credit: Canon

Met de Precision Alignment Service kan Canon deze en andere soortgelijke problemen tegengaan door fotografen hun apparatuur te laten insturen, zodat het bedrijf deze professioneel opnieuw kan afstemmen voor een optimale focus.

Volgens Canon’s eigen persbericht hierover: “Door frequent en intensief gebruik van Canon-camera’s kunnen er kleine verschuivingen in componenten zijn die in de loop van de tijd kleine veranderingen in de scherpstelnauwkeurigheid kunnen veroorzaken,”

Op de Precision Alignment-site legt Canon ook uit: “Voor betrouwbare, haarscherpe scherpstelling kunnen we de autofocus (AF) op bepaalde Canon-lens- en cameracombinaties afstemmen. Met behulp van precisietools en expertise passen we de camera aan de lens aan of omgekeerd om de optimale focus te herstellen.”

Jason Fligman, Vice President en general manager of customer support operations voor Canon, lichtte onlangs ook toe: “Met de Canon Precision Alignment-service zullen we onze precisietools en technische expertise gebruiken om de optimale focus tussen in aanmerking komende Canon-camera’s en -objectieven te herstellen.”

Om deze ondersteuningsfuncties te verkrijgen, moeten fotografen die hun camera’s of lenzen willen afstemmen, deze naar een aangewezen postadres sturen na het plannen van een afspraak via de Precision Alignment-website.

Eigenaren van camera’s en lenzen kunnen een of beide naar Canon sturen voor uitlijning tussen elkaar. Aan de andere kant, als een fotograaf alleen een lens of camera instuurt, kan Canon beide opnieuw kalibreren met een van zijn eigen testlichamen op basis van het specifieke verzoek van de fotograaf voor welke soort te gebruiken.

Klanten van de nieuwe dienst kunnen ook meerdere lenzen en camera’s insturen. Zo kan een fotograaf bijvoorbeeld twee verschillende camera’s en hun respectievelijke lenzen mailen, of één camera en drie verschillende lenzen met het verzoek om alle drie met de camerabody te controleren.

Merk op dat we klanten net hierboven hebben gezegd; dit komt omdat de nieuwe service niet gratis is. In plaats daarvan brengt Canon servicekosten in rekening voor elke aangevraagde uitlijningstaak.

Het is ook vermeldenswaard dat de Canon Precision Alignment Service voorlopig alleen beschikbaar is voor klanten in de Verenigde Staten. Prijzen voor de service kunnen variëren afhankelijk van het aantal en de complexiteit van de afstemmingsonderhoudsbehoeften.

Fotografen die deze nieuwe Canon-service zelf willen uitproberen, kunnen hier op de site van Canon hun eigen lens-/camera-optimalisatieafspraken plannen.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer