CFexpress Type B-kaarten worden veel goedkoper met de edities van Pergear

FacebookPinterestDelen

Cfexpress (CFE) geheugenkaarten dringen gestaag het camera-opslaglandschap binnen met tal van nieuwe releases die door een aantal grote bedrijven worden onthuld. Sommigen van hen kunnen echter een beetje prijzig zijn.

Dit verandert in de loop van de tijd en het nieuwste aanbod van Pergear is een voorbeeld van de trend in actie. De maker van cameraaccessoires heeft een set nieuwe CFE Type B-kaarten aangekondigd die zowel solide lees-/schrijfsnelheden als hoge opslagcapaciteiten hebben en tegelijkertijd zeer redelijk geprijsd zijn.

De nieuwe kaarten zijn er in drie categorieƫn, namelijk Lite, Pro en Ultra. Alle drie bieden ze verschillende prestatieniveaus voor verschillende behoeften, maar ze zien er allemaal op verschillende manieren veelbelovend uit.

Om te beginnen zijn de Lite-kaarten edities met lage snelheid en lage capaciteit, maar extreem goedkoop voor zeer budgetgerichte maar betrouwbare opslagbehoeften.

Wat betreft de Pro- en Ultra-modellen, deze twee bieden verbeterde snelheid, prestaties en opslagcapaciteiten, maar tegen hogere prijzen die niettemin nog steeds betaalbaarder zijn dan die van de meeste concurrenten.

Om te beginnen biedt de goedkoopste Lite CFexpress-editie een respectabele 64 GB opslag met een schrijfsnelheid van 90 MB / s en een topleessnelheid van 300 MB / s. Pergear belooft expliciet dat deze kaart consequent minstens 80 MB/s leessnelheid kan verdragen.

Het is vermeldenswaard dat de bovenstaande snelheden eigenlijk behoorlijk goed zijn, zelfs volgens premium CFE-kaartnormen, en nog veel meer voor een laag geprijsd product. Desondanks gaat de 128GB Lite-kaart nog verder door maximale leessnelheden van 1000 MB / s en maximale schrijfsnelheden van 250 MB / s te claimen die afvlakken bij een aanhoudende schrijfsnelheid van 200 MB / s.

De respectievelijke prijzen van deze Lite edities? $ 65 voor het 64GB-model en $ 99 voor de 128GB-editie, wat uitstekend is gezien hun geclaimde specificaties.

Als we naar de Pro-kaarten gaan, beginnen ze met een editie van 256 GB die leessnelheden van 1.200 MB / s en schrijfsnelheden van 400 MB / s aankan die consistent 360 MB / s aan prestaties behouden. De volgende is een 512GB Pro-kaart met dezelfde maximale leescapaciteit, maar met 700 MB / s schrijfsnelheden en een belofte van aanhoudende leessnelheid van 750 MB / s.

De bovenstaande snelheden zijn goed genoeg dat de kaarten van Pergear in aanmerking zouden moeten komen voor VPG400-certificering van de Compact Flash Association, maar het is vermeldenswaard dat het logo hiervoor er niet op verschijnt, wat misschien betekent dat hun maker nog niet voor de certificering heeft betaald.

Deze Pro-kaarten zijn geprijsd op respectievelijk $ 139 en $ 199, wat nogmaals redelijk is gezien hun geclaimde specificaties.

Tot slot komen we uit op de Ultra-kaarten van Pergear, die worden geleverd in CFexpress 1TB en 2TB Type B opslagcapaciteiten. Beide leveren lees- en schrijfsnelheden die maximaal zijn bij respectievelijk 1.600 MB /s en 1.400 MB / s, maar kunnen volgens Pergear aanhoudende schrijfprestaties leveren bij 1.300 MB / s.

Deze premium Ultra-kaarten kosten $ 399 voor de 1TB-optie en $ 599 voor de 2TB-versie. Dit is nog steeds redelijk betaalbaar volgens de normen van hun concurrenten, die maar liefst $ 750 kunnen kosten voor slechts een 1TB-editie. Alle bovenstaande kaarten zijn beschikbaar op de website van Pergear.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiƫle tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer