Charles Torrealba

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Charles Torrealba en ik ben een in Brazilië geboren, Venezolaanse en Canadese fotograaf en videograaf gevestigd in Los Angeles, Californië. Ja, ik heb veel gereisd.

Ik ben gespecialiseerd in portretten, bruiloften en commercieel werk, en ik woon in LA met mijn vrouw, Ruby en onze kleine Boston Terrier, Moose.

Ik maak al foto’s sinds mijn late tienerjaren – begin 20′ s, maar ik heb het pas een paar jaar geleden professioneel nagestreefd. Daarvoor was ik 10 jaar bezig met grafisch ontwerp, foto’s retoucheren en spelen, opnemen en touren in een rockband (wat de belangrijkste reden is dat ik in Los Angeles terechtkwam waar ik mijn vrouw ontmoette en trouwde).

Nu werken mijn vrouw en ik samen aan fotoshoots; ze is een killer hairstylist en mijn betere creatieve helft 🙂

Toen ik begon met fotografie, begon ik met point-and-shoot-camera’s voordat ik een paar jaar later de Canon Rebel van mijn vader leende (ik geloof dat hij de eerste Rebel had). Ik was zo overweldigd (en overweldigd) door de camera, dat het mijn nieuwsgierigheid wekte en ik begon te schieten, schieten, schieten.

In de loop van de tijd heb ik een paar camera’s gekocht en verkocht, waaronder een Rebel, een Canon 60D, een Canon 6D (die ik nog steeds bezit en gebruikte om deze foto te maken met een Canon 40mm f/2.8 pancake), en een Canon 5D Mark III die ik onlangs samen met al mijn L-glas heb verkocht om in het Sony spiegelloze systeem te kopen.

Nu, voordat ik van systeem wisselde, had ik nooit gedacht dat Sony helemaal klaar was om mijn Canon te vervangen; tot de Sony a7R III werd uitgebracht, wat in feite een gigantische “mic drop” van Sony was, dus … ja… dat was het voor mij.

Ik ben een hybride shooter en de a7R III doet alles wat ik nodig heb en meer. Dit is wat ik ermee gebruik:

CAMERA

Sony a7R III w / Sony batterij grip

Fantastische hybride shooter, geweldige batterijduur, EVF kostte me een paar dagen om aan te wennen, nu kan ik niet meer zonder. Krijg de batterij grip of een eventuele gripverlenging, want hoe geweldig de camera ook is, je zult niet urenlang genieten van fotograferen terwijl je pink aan de camera bungelt. Probeer het uit, je zult weten wat ik bedoel.

LENZEN

Sony 24-70mm f/2.8 G Master

Ik moest mijn Canon 24-70mm f/2.8L II vervangen met iets dat van gelijke of betere beeldkwaliteit was, en dit beest van Sony stelt niet teleur. Hij is wat zwaarder dan de Canon, dus houd daar rekening mee.

Sony 85mm f/1.8

Ik fotografeer veel portretten, bruiloften en commercieel werk, maar ik heb nooit een grote tele in mijn tas willen houden. Begrijp me niet verkeerd – tele’s zoals de 70-200mm f/2.8 zijn fantastisch – maar het gewicht is te veel, vooral tijdens het reizen, dus deze kleine 85mm is het compromis. Een geweldige lens niettemin.

Sony Zeiss 55mm f/1.8

50mm is altijd mijn favoriete brandpuntsafstand geweest en deze Sony Zeiss lens is fantastisch. Ik wou alleen dat het een f/1.4 was, maar dan zou de maat groter worden, en ik geef de voorkeur aan het kleinere formaat.

VERLICHTING

Voor mij is dit HET BELANGRIJKSTE onderdeel van mijn kit. Ik begon met goedkope snelheidslampen voordat ik met deze set-up kon fotograferen, en hoe duur mijn verlichtingskit ook is, het is ELKE CENT waard. Profoto heeft wel het BESTE belichtingssysteem.

Profoto B1 Lucht TTL met 3 batterijen
Profoto D1 Lucht 500 X2
Profoto AirTTL afstandsbediening voor Sony
Profoto Lucht afstandsbediening x2

Ik bezit een heleboel modifiers, waaronder een Beauty Dish met raster en sok en een paar harde reflectoren, diepe paraplu’s met diffusers, octaboxen en wat andere dingen die de gear spread foto veel te druk zouden maken.

Ik bezit ook een aantal C-Stands, giekarmen, appeldozen, grip, ND-filters (Vu Filters), microfoons op de camera, enz.

Oh ja, dat camerabandje. Mijn vrouw kocht het een paar jaar geleden voor mij van een Etsy-verkoper als verjaardagscadeau. Helaas kunnen we ons niet herinneren wie de verkoper was.

Nou, ik denk dat dat het is. Ik hoop dat je genoten hebt van mijn werk en mijn kit.

www.silverandsoul.net

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer