Christophe Viseux

Hallo, mijn naam is Christophe Viseux. Ik ben een fotograaf gevestigd in het Midden-Oosten, maar ook werkzaam in Frankrijk en Canada. Mijn werk omvat bruiloften, bedrijven en media. Ik fotografeer sinds 2002 en mijn eerste camera was een Canon AE-1. Ik herinner me dat ik dia’s gebruikte om mijn reizen vast te leggen.

Ik hou ervan om van het ene type baan naar het andere te springen. Geen routine om het spannend te houden 🙂 Omdat ik veel onderweg ben, is mijn kit vrij minimaal.

Camera

Canon 5D Mark IV: Ik ben al mijn hele leven canongebruiker en de 5D Mark IV is de perfecte uitrusting voor mijn bruiloftswerk. Ik gebruik twee body’s met verschillende lenzen waardoor ik overdag zelden hoef te wisselen. Ik heb vertrouwen in de camera en de 5D laat me nooit in de steek.

Leica Q2: Ik heb onlangs mijn Leica Q geüpgraded naar het nieuwe model. Ik was al verliefd op de Leica Q voor al mijn documentaire en een deel van mijn zakelijke werk.

De kleuren zijn prachtig en de vaste lens levert wat je van een Leica zou verwachten. De bokeh is ongelooflijk bij f/1.7. Het nieuwe model voegt de 47.3MP Full-Frame CMOS Sensor toe, wat meer is dan ik ooit nodig zal hebben.

Mamiya 7 II: De middenformaat afstandsmeter heeft een uniek 6×7 formaat. Ik begin er pas mee te spelen en ik geniet echt van zijn veelzijdigheid voor een middenformaat. Mijn bedoeling is om te vertragen en te experimenteren tijdens mijn reizen.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4: Mijn go-to lens. Ik gebruik het ongeveer 90% van de tijd. Ik hou van de afstand die het me geeft met mijn onderwerp, terwijl ik toch zijn omgeving vastleg.

Canon 100mm f/2.8: Een handig objectief voor bruiloften. Ik gebruik de 100mm voornamelijk voor portret- en macrofoto’s (ringen, bloemen, etc..). De scherpte is verbluffend.

Canon 50mm f/1.4: Een betaalbaar Canon objectief dat geweldige kwaliteit levert voor portretten bij weinig licht en/of korte scherpstelling.

Canon 100-400mm f/4.5: Ik gebruik dit objectief in zeldzame gevallen, maar het kan een redder in nood zijn, vooral op zakelijke banen en evenementen zoals conferenties.

Lichten

Voor commercieel werk gebruik ik Profoto B1/B2. Ze zijn super betrouwbaar en consistent.

Bedankt voor het lezen van 🙂

www.christopheviseux.ca | @christopheviseux

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer