Andrew Faulk

Ik ben Andy, een in Amerika geboren fotograaf die momenteel in Tokio, Japan woont. Om de eindjes aan elkaar te knopen, fotografeer ik een reeks opdrachten, waaronder portret-, redactionele, commerciële en reisfotografieopdrachten in Japan, in azië en daarbuiten.

Jarenlang gebruikte ik voornamelijk Canon-apparatuur. Mijn eerste 35mm-filmcamera’s waren allemaal van de Canon-lijn en toen ik de overstap maakte naar digitaal, waren mijn eerste DSLR’s Canon-producten. Ik begon met de Canon 6D en eindigde met een Canon 5D Mark IV als mijn primaire body en een Canon 5D Mark III als back-up.

Voor de meeste van mijn commerciële opdrachten gebruikte ik de Lowepro Pro Runner BP 450 AW II boordevol mijn Canon DSLR’s en Sigma Art Series prime lenzen. De opzet was niet al te omslachtig voor commerciële fotografieprojecten dicht bij huis.

Maar net als zoveel andere DSLR-gebruikers vond ik een hoop problemen met mijn DSLR-kit tijdens het fotograferen van projecten die uitgebreide reizen vereisten.

Mijn belangrijkste probleem met mijn DSLR-kit was het gewicht. Wat gebeurt er als je 45 kilo aan spullen rondsjouwt als je op een redactionele of reisopdracht bent? Naast andere ongemakken, zult u waarschijnlijk uw rug breken.

Ik heb altijd rugproblemen gehad en na een paar opdrachten die een ravage aanrichtten in mijn lichaam, besloot ik dat het tijd was om over te stappen op een meer bevorderlijke opstelling voor al mijn fotografiewerk.

Mijn eerste ervaring met een spiegelloos systeem was in 2015 toen ik een Fujifilm X-T1 kocht. Ik hield van het ontwerp, de opties in de camera en het gemak van mobiliteit dat de Fujifilm X-T1 bood. Artistiek voelde ik me verfrist met behulp van de elektronische zoeker en merkte dat de camera me hielp licht te zien en vast te leggen.

Toen ik vaker reis- en redactieopdrachten begon te ontvangen, maakte ik de overstap naar het spiegelloze systeem van Fujifilm en begon ik het grootste deel van mijn werk te fotograferen met body’s en lenzen uit de X-serie.

Ik gebruik momenteel de Fujifilm X-T3 als mijn primaire body en heb de Fujifilm X-T2 en een Fujifilm X-H1 (wanneer ik de toegevoegde in-camera stabilisatie nodig heb) als back-ups. Om te helpen met ergonomie, heb ik al mijn camerabody’s uitgerust met bamboe handvatten gemaakt door de fijne mensen van JB Camera Designs.

Afhankelijk van de situatie of opdracht schommel ik tussen zoom en prime lenzen. Ik hou van de veelzijdigheid van zooms en kies meestal voor de Fujifilm 16-55mm f/2.8 bij het rondzwerven.

Maar als ik me op een onderwerp richt, verruil ik mijn werkpaard voor een Fujifilm 23mm f/1.4, Fujifilm 35mm f/1.4 of Fujifilm 56mm f/1.2 X-Serie lens. Ik geef de voorkeur aan de snelheid en de algehele esthetiek van prime-objectieven en kon me geen betere line-up van primes wensen dan het glas dat wordt aangeboden door de X-serie van Fujifilm.

Langzaam maar zeker pak ik lichter in door Lowepro Fastpack BP 250 AW II te gebruiken. In de loop der jaren heb ik verschillende tassen geprobeerd en heb ik niets op de markt gevonden dat deze middelgrote rugzak overtreft.

Er is een gewatteerde sleuf voor mijn Apple MacBook Pro en een bovenste compartiment dat net genoeg ruimte heeft om een DJI Mavic Pro-drone te huisvesten. Bovendien kan ik mijn Manfrotto BeFree Travel Tripod zonder problemen bevestigen. Mijn tas kan een aanzienlijke hoeveelheid kit bevatten, maar het dwingt me om selectief te zijn bij het inpakken.

Ik gebruik vaak flitsapparatuur tijdens mijn opdracht en heb mijn verlichtingsinstallatie voor reisfotografie tot een absoluut minimum beperkt. Meestal pak ik een Godox AD200-eenheid en de Godox X2T-F TTL 2.4G Wireless Flash Trigger in voor ondersteuning voor snelle synchronisatie.

Indien nodig zal ik de flitser aanpassen met een extreem draagbare SMDV Speedbox 70 softbox en de flitser monteren op mijn Manfrotto BeFree Travel Tripod of een Manfrotto Nano Light Stand.

Deze compacte verlichtingsinstallatie, gedragen in een Manfrotto MB MBAG80PN Bag, helpt me van tijd tot tijd een vleugje licht toe te voegen zonder al te veel gewicht toe te voegen aan mijn algehele kit.

Ik gebruik een iMuto 30000mAh Portable Charger X6 en een Wasabi Power dual charger om een handvol Li-ion batterij NP-W126S batterijen van stroom te voorzien wanneer er geen elektriciteitsbron beschikbaar is.

Ik reis met acht SanDisk 64GB-geheugenkaarten en heb een LaCie Rugged 2TB HardDrive om onderweg een back-up te maken van al mijn foto’s. Om mijn resterende ruimtetoewijzing te vullen, bewaar ik wat visitekaartjes, Uni-ball inkt-gliderpen, Zeiss-reinigingsdoekjes en een klein dagboek.

Al met al ben ik ontzettend blij met mijn huidige fotografie kit. Ik heb alles wat ik zou willen of nodig heb om mijn beste werk te doen.

www.andrewfaulk.com | @AFaulkPhoto

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer