Claudia Boters

Mijn naam is Claudia Butters, uit Sydney, Australië, en ik fotografeer nu al een paar jaar. Ik debuteerde onlangs mijn eerste solotentoonstelling van fotografische afdrukken, ‘Dualities’, in februari 2020 in Down Under Space, die architectuur verkende door middel van beeldende kunstprincipes – met name over abstractie van ruimtes.

Ik maak ook portretten, headshots en verken in mijn vrije tijd rond om foto’s te maken van alles wat een verhaal vertelt.

Mijn relatie met fotografie heeft altijd een zeer filosofische onderbouwing gehad. De strijd tussen de betekenis van vastleggen en waar mijn plaats is als fotograaf loopt voortdurend door mijn hersenen en op zijn beurt is dat denkproces geëvolueerd naar hoe ik een eenvoudig object kan transformeren in iets nieuws.

Een ding dat me fascineert is architectuur (gids). Nadat ik een galerij vol prenten over architectuur heb tentoongesteld, ben ik eerder geneigd om te zeggen dat het Fine Art is die toevallig gebouwen als inhoud heeft.

Voor mij is het niet genoeg om gewoon dingen te fotograferen. Het gaat om het toepassen van een uniek oog van compositie, kadreren (meer), belichting en palet en het vervolgens allemaal comprimeren tot één foto.

Mijn eerste camera was een Canon EOS 650D. Met een liefde voor Canon meteen in steen gebeiteld en na een paar jaar gerommel tijdens de middelbare school ben ik uiteindelijk overgestapt op mijn huidige camera, mijn Canon EOS 6D. Ik heb me aan Canon gehouden vanwege de ongelooflijke kleurtechnologie, indrukwekkende huidtinten en betrouwbaarheid.

Ik heb andere merken geprobeerd, maar ik moet gevoelig zijn voor groen, omdat het vaak alles is wat ik zie bij het kleuren van de afbeeldingen.

Mijn eerste objectief, waar ik vandaag de dag nog steeds aan vasthoud, is de Canon 24-70mm f/4. Het is een geweldige start-out lens en heeft een uitstekend bereik voor een breed scala aan fotografie.

Ik heb deze lens gebruikt in mijn architecturale series, lifestyle, portret en reiswerk. Natuurlijk heeft mijn koppigheid om te upgraden me gefrustreerd achtergelaten dat de stop niet zo open is als het zou kunnen zijn, maar er is een discipline die moet worden geleerd om de tools die je hebt te begrijpen en ermee te werken in plaats van te vertrouwen op de nieuwste technologie om foto’s voor je te maken.

Ik voel dat er een neiging is om te upgraden omdat het je foto’s beter zal maken, maar ik heb zoveel foto’s gemaakt met deze lens waar ik trots op ben.

Mijn tweede zoomlens is de Canon 16-35mm f/4. Toen ik net begon, was ik behoorlijk bang voor het brede, maar ik vind het steeds boeiender naarmate ik mijn eigen esthetiek verken om beelden te maken en het is altijd een favoriet geweest voor mijn mooie kunstwerken.

Mijn favoriete objectief is natuurlijk mijn handige vijftig – de Canon 50mm f/1.8. Ik houd dit meestal aan omdat het ten eerste mijn beste lens is voor diafragma, en twee, het is klein!

Er is niets erger dan een hele rugzak met zware spullen rondsjouwen terwijl je een halter van gewicht aan je nek hangt in de vorm van een camera.

Serieuzer, ik ben verliefd op de kwaliteit van prime-lenzen – op een dag zal ik investeren in een 35mm, maar ik dwaal af. Het gebruik van primes heeft me ook veel bekendheid gegeven met hoe een 50mm eruit zou moeten zien en ik heb het zo vaak gebruikt dat ik precies weet waar ik moet staan om het soort opname te maken dat ik wil.

Het is een geweldige vaardigheid en ik zou iedereen aanraden om met een prime te werken, zowel voor de discipline als voor het voordeel van afbeeldingen van betere kwaliteit.

Over naar mijn Canon Speedlite 430 EX II – ik gebruik dit niet vaak, behalve wanneer ik af en toe evenementen en zakelijk werk doe. Ik ben geen grote fan van onnatuurlijk licht, omdat het grootste deel van mijn werk plaatsvindt met het zoeken naar de beste verlichting op het gegeven moment.

In dit geval gebruik ik eerder mijn Selens Collapsible 5-in-1 Triangle Reflector, wat een groot plezier in mijn leven is! Ik kan geen headshots of portretten maken zonder en ik zal het zelfs meenemen als ik een beetje bounce nodig heb voor persoonlijke projecten.

Bounce-verlichting is extreem flatterend op huidtinten, plus de bonus dat de Reflector een 5-in-1 is, geeft me veel opties om mijn opname te verbeteren, of het nu gaat om het verspreiden van hard licht, het invullen van schaduwen met een negatieve vulling of gewoon het vangen van een ooglijn met de zilveren of gouden zijreflector.

Ik ben ook een grote fan van filters. Zelf gebruik ik Hoya ProND serie filters. Deze filters zitten altijd in mijn tas, of het nu gaat om het verminderen van verblinding of het hebben van de flexibiliteit om mijn diafragma breed te houden, ongeacht de verlichting. ND’s kunnen ook wat broodnodig contrast aan de lens toevoegen, dus ik houd mijn 2 stops vaak in de buurt.

Ik kocht de Manfrotto MK Compact Advanced Tripod slechts een jaar geleden, wat een essentiële aankoop was. Ik had een heel groot zwaar statief dat meer geschikt was voor videografie dan voor fotografie. Ik hou van het gemak van deze reisOd. Het pakt klein in, is licht en is naadloos voor het aanpassen van tilt en pan.

Afgebeeld op mijn versnellingsfoto heb ik de statiefplaat op mijn camera gemonteerd omdat het zo handig is om erin te kunnen gooien. Ik gebruik mijn statief meestal voor lange belichtingen, beeldende kunst en af en toe portretten. Het is ook een must voor bij het maken van foto’s op afstand.

Over de kleine dingen gesproken, mijn Apple iPhone 7 + is echt een geweldige fototool. Ik gebruik graag de draadloze functies om foto’s op afstand te maken – met de Canon-app kan ik de camera bekijken, de instellingen wijzigen en foto’s maken – en foto’s rechtstreeks naar mijn telefoon sturen voor een betere weergave.

Het is een geweldige handige tool om bovenop te zitten en ik raad iedereen ten zeerste aan om een Google te hebben over hoe ze het ook met hun camera’s kunnen doen. Het zal je leven veranderen!

Tot slot speel ik sinds begin dit jaar met prisma’s! Als je geïnteresseerd bent in experimentele / conceptuele fotografie (zie voorbeelden), of zelfs mode / portretten, zijn het geweldige kleine hulpmiddelen om een beetje textuur toe te voegen of het gevoel van je afbeelding echt te veranderen. Ze zijn specifiek, maar ik heb ervan genoten om met ze te spelen!

Ondanks welke uitrusting ik gebruik, blijf ik erbij dat zolang je bekend bent met wat je gebruikt, je een geweldige foto kunt maken, ongeacht hoe duur of hoe goedkoop het is! Als je een geweldig verhaal te vertellen hebt of een scherp gevoel voor esthetiek, is welke camera je gebruikt secundair.

Als iemand vragen heeft over mijn werk of mijn uitrusting, neem dan gerust contact met ons op! Ik ben altijd op zoek naar lange filosofische mijmeringen over de betekenis van fotografie, of gewoon praten over meningen over camera-uitrusting.

www.claudiabutters.com | @claudiabutters

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer