Nicole Chan

FacebookPinterestDelen

Ik ben Nicole Chan. Ik ben een in Boston gevestigde fotograaf die zowel in de huwelijksindustrie als in de commerciële wereld werkt. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel van bruiloften zou houden als ik doe.

Ik vind het geweldig om contact te kunnen maken met koppels, te leren kennen wie ze zijn, wat hen drijft, wat ze leuk vinden aan hun familie en vrienden, en vervolgens een reeks foto’s te maken die hun persoonlijkheden nauwkeurig weerspiegelen – eigenaardigheden en zo.

Visueel voel ik me aangetrokken tot levendige kleuren, of scènes waarin ik onmiddellijk kan zeggen: “Dit zou zo’n gedurfd zwart-wit zijn.” Ik heb me laten vertellen dat ik een talent heb om mensen zich op hun gemak te laten voelen, wat ik een cool compliment vind, omdat sommige mensen een camera zien en schreeuwend weglopen.

Ik hou oprecht van mensen en ik vind het leuk om mensen gelukkig te zien. Ik hou vooral van lelijk huilen. Ik denk dat het me een vrij goede pasvorm maakt voor bruiloften.

Aan de commerciële kant fotografeer ik veel bedrijfswerk – headshots, portretten en het kantoorleven. Voordat ik fotograaf werd, was ik een managementconsultant, gespecialiseerd in financiën en technische strategie.

Ik pas hier goed omdat ik hun taal spreek en snel kan visualiseren waar hun merk naar op zoek is.

Camera

Sony A7 III: Ik hou ervan om dingen eenvoudig, lichtgewicht en snel te houden. De autofocus van de camera houdt me bij. Dat is belangrijk.

Lenzen

Sony 35mm f/1.8: Dit is mijn favoriete documentaire en storytelling lens. Het is breed genoeg om de omgeving te laten zien, gelaagd en heeft een aantal coole creatieve composities, maar niet te breed dat het zal vervormen.

Sony 55mm f/1.8: Dit is geweldig voor een schone gebalanceerde brandpuntsafstand! Niet te strak. Niet te breed!

Sony 85mm f/1.8: Dit is mijn favoriete headshot en portretlens. Ik hou van de scherptediepte die deze lens biedt.

Sigma 135mm f/1.8: Dit is de minst gebruikte lens in mijn arsenaal, maar ik ben er nog steeds dol op vanwege het bereik en de bokeh die het biedt!

Ik hou van alle primes omdat ze snel, lichtgewicht en bescheiden zijn.

Verlichting/Triggers

Godox V860II-S: Krachtig en klein.

Godox XPro-S: Een betrouwbare trigger zodat ik mijn off-camera flitsers kan triggeren.

MagMod MagGrids: Ik vind het geweldig om de lekkage van mijn licht te kunnen beheersen!

Tassen/Riemen

ThinkTank Airport Navigator: Deze rollie is perfect omdat ik er een schoudertas bovenop kan zetten en niet te groot of omvangrijk is om mee te nemen als dat nodig is om een trap op te dragen.

Think Tank Vision Shoulder 13: Voor portret- en verlovingssessies onderweg kan ik twee lichamen, drie lenzen en een flitser dragen.

Think Tank Urban Access 15: Dit draagt net zoveel als mijn Airport Navigator rollie, maar verzekert me dat ik het allemaal op mijn rug kan dragen!

Hardware en software

Adobe Lightroom CC

Adobe Photoshop 2020 – Adobe

MISC.

Ik eet veel snacks, voornamelijk fruit, noten, met chocolade bedekt fruit en met chocolade bedekte noten.

Ik voel me heel gelukkig om te doen waar ik van hou. Er gaat nooit een dag voorbij dat ik dat voor lief neem.

www.nicolechanphotography.com | @nicolechanphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer