CleanMyMac X Review voor fotografen (en elke andere Mac-gebruiker!)

FacebookPinterestDelen

Het lijkt misschien een beetje vreemd om een CleanMyMac-recensie op een site voor fotografen te hebben. De waarheid is echter dat deze handige app een enorme hulp is bij het vrijmaken van ruimte op de harde schijf op je Mac, wat kan leiden tot snellere en soepelere beeldbewerking.

Wanneer we digitaal fotograferen, zijn we gebonden aan onze computers, of we het nu leuk vinden of niet. Onze afbeeldingen lijken steeds groter te worden, en dat vreet waardevolle ruimte op de harde schijf, die vaak verborgen is in uw Mac-fotobewerkingssoftware of de gekoppelde mappen.

Velen van ons zijn overgestapt op solid-state (flash) drives vanwege de toename van de prestaties, maar de prijzen blijven hoog, vooral wanneer ze vooraf zijn geïnstalleerd in Mac-desktops en laptops.

Cleammymacx

CleanMyMac X

Essentiële app voor fotografen om hun Mac-computers nieuw leven in te blazen voor optimale prestaties

Controleer de huidige prijs

Onnodig te zeggen dat onze ruimte op de harde schijf kostbaar is. Hoewel een Macbook Pro na 5 jaar nog steeds goed werkt, is het waarschijnlijk dat de opslagruimte is afgenomen …

Als u deze verloren ruimte op de harde schijf kunt herstellen, is er minder noodzaak om hardware te blijven upgraden.

In deze review van CleanMyMac X gaan we kijken naar wat het doet en wat dat betekent voor je Mac.

U hoeft geen technologische Mac-knowhow te hebben om CleanMyMac X te gebruiken – het kan zo eenvoudig zijn als het openen van de app en het klikken op de knop Scannen op de welkomstpagina.

Voor degenen die hun Mac grondiger willen opschonen en afstemmen, zijn er opties voor onder andere onderhoud, optimalisatie, verwijdering van malware, privacy-instellingen en shredder.

Laten we eens kijken wat CleanMyMac X hier voor fotografen kan betekenen.

Inhoudsopgave

Wat is CleanMyMacX?

Pros

 • Alles is ‘voor u gedaan’ – ideaal voor beginners
 • Kan u VEEL geld besparen (het is niet nodig om Macs, harde schijven, enz. Te upgraden)
 • Leuke gebruikersinterface
 • Snelle werking
 • Ingebouwde malware verwijdering
 • Geweldige ondersteuning van MacPaw
 • Gratis download om alles uit te testen
Tegens

 • Slechts één licentie per aankoop
 • Mist dubbele bestanden – je hebt een andere app nodig om deze te vinden
Controleer de huidige prijs

ClaenMyMac X is als een voorjaarsschoonmaak voor uw Mac-computer, het verwijderen van onnodige bestanden en het maximaliseren van uw ruimte op de harde schijf, het optimaliseren van uw systeem en het soepeler laten werken en langer meegaan.

Het vervangt tientallen afzonderlijke optimalisatietools voor de Mac, zoals een macOS-reiniger, een prestatiemonitor, een malwareverwijderaar en meer.

U kunt tonnen verspilde ruimte op de harde schijf herstellen die op de loer ligt in iTunes, Mail, Foto’s en zelfs gigabytes aan grote verborgen bestanden lokaliseren.

De veiligheidsdatabase identificeert ongewenste bestanden. U hebt volledige controle over wat CleanMyMac X verwijdert en de Smart Assistant begeleidt u bij het regelmatig opschonen van schijven om alles net zo soepel te laten verlopen als de dag dat u uw computer kocht.

(Als je meer geïnteresseerd bent in het herstellen van verwijderde bestanden, bekijk dan onze Disk Drill review.)

CleanMyMac is vooral handig voor Macbooks met beperkte opslagruimte, wat vaak het geval is bij dure niet-vervangbare SSD’s.

CleanMyMac X Beoordeling | Slimme scan om ruimte te herstellen

schoon mijn mac X review screenshot

First things first – download CMMX hier gratis, voer het uit op je Mac en kijk hoeveel ruimte je kunt herstellen. Het is op zijn zachtst gezegd behoorlijk eye-opening …

Je zult verbaasd zijn over hoeveel rommel er achter de schermen op je Mac op de loer ligt, absoluut niets anders doet dan ruimte innemen en je computer langzamer laten werken!

Er is iets zeer bevredigend over het indrukken van de grote ronde Scan knop!

Er is een geweldig gevoel van voldoening wetende dat de dingen die je niet op je Mac kunt zien ook netjes zijn gerangschikt, met niets overbodigs dat de slagaders verstopt. Ik weet zeker dat Steve Jobs dit stukje software zou hebben goedgekeurd! 😉

Er gebeurt veel wanneer je op de knop Scannen in CleanMyMacX klikt, en om eerlijk te zijn, ik heb geen idee wat dat is!

Ik ben niet echt care ofwel – alles wat ik weet is dat de software is veilig dingen verwijderen die ik niet nodig heb, mijn Mac helpen sneller en efficiënter te werken.

Ik heb CleanMyMacX regelmatig gebruikt, dus je kunt zien dat er niet een enorme hoeveelheid systeemafval is om te verwijderen in de onderstaande schermafbeelding:

schoon mijn mac x review screenshot scan

In feite heb ik CleanMyMacX nu ongeveer 2 maanden in bezit en voer ik het elke week uit. Ik heb bespaarde meer dan 100 GB flash drive ruimte!

Als ik deze handige app niet had gebruikt, zou ik nu gedwongen zijn geweest om een nieuwe Macbook Pro te kopen, gewoon om meer schijfruimte te krijgen.

Totaal bespaard tot nu toe door MacPaw

Als u een MacBook Pro of een Mac-product met een SSD op zijn plaats hebt gelast, weet u hoe belangrijk het is om een gezonde hoeveelheid vrije schijfruimte te behouden.

Zodra u bijna 90% harde schijfcapaciteit hebt op zelfs de modernste Mac-computer, begint u vertragingen te ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse taken.

Voor ons fotografen die GPU- en CPU-intensieve beeldeditors zoals Adobe Lightroom en Skylum Luminar gebruiken, is elke reserve GB RAM en schijfruimte essentieel voor een soepele ervaring.

Camera’s lijken elk jaar grotere en grotere bestanden te produceren, wat betekent dat we vooral waakzaam moeten zijn met onze opslag als we de computerprestaties soepel willen laten werken.

Foto’s opruimen met CleanMyMac X

Apple-foto's opschonen

CMMX kan vooral handig zijn als u Apple Photos gebruikt.

Als u een fotograaf bent die de standaard Mac Foto’s-app gebruikt, is deze functie bijzonder nuttig voor u.

Met de optimalisatieoptie Photo Junk van CleanMyMac kunt u alle verborgen cachebestanden opruimen die Foto’s in het geheim in de bibliotheek opslaat!

CleanMyMac X’s Photo Junk-tool ruimt alle nutteloze bestanden op die overblijven van de Apple Foto’s-app. Het is 100% veilig om te gebruiken omdat het geen echte foto’s verwijdert, gewoon uw Foto’s-bibliotheek scant om nutteloze cachebestanden en zware RAW’s te vinden die ruimte innemen.

U weet het misschien niet, maar Foto’s maakt bijna elke keer dat u het gebruikt cachebestanden …

Als u iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld, worden al uw afbeeldingen in de cloud bewaard, maar wanneer u ze op uw Mac bekijkt, worden er lokaal in de cache opgeslagen kopieën van gemaakt.

(Dus zelfs als je alle foto’s in iCloud bewaart, verspillen hun lokale kopieën nog steeds ruimte op je Mac … en je zou het nooit weten!)

Meer cachebestanden stapelen zich op wanneer Foto’s gezichten op uw foto’s detecteert , d.w.z. elke keer dat u foto’s van mensen toevoegt!

Wanneer u RAW-bestanden importeert in Foto’s, maakt de app JPEG-kopieën van deze bestanden. Deze JPEG’s zijn wat je in Foto’s ziet, en de zware RAW’s zitten gewoon op je Mac, vergeten.

Als u de RAW-originelen niet langer nodig hebt, kan CleanMyMac ze op uw verzoek verwijderen, waardoor u gigabytes aan ruimte bespaart.

Dit kan het verschil betekenen tussen het moeten upgraden van uw Mac-computer vanwege een gebrek aan ruimte op de harde schijf of het vasthouden aan uw oorspronkelijke computer en het eenvoudig verwijderen / verwijderen van onnodige foto-geassocieerde bestanden.

De tweede optie bespaart u uiteraard veel geld…

Wat verwijdert CleanMyMac?

Onder de optie Slimme opruiming in het menu ziet u een sectie met de naam Schoonmaken.

Hiermee kunt u de opruiming van de bestanden van uw computer verfijnen. Wanneer u op elk item klikt, krijgt u handmatige opties om ze op te schonen en op te ruimen.

Hier zijn enkele screenshots om je te laten zien wat ik bedoel:

e-mailbijlage opschonen screenshot cleanmymac x

Opties voor het opschonen van e-mailbijlagen

itunes junk cleaning opties screenshot cleanmymac x

Opties voor het opruimen van ongewenste e-mail in iTunes

cleanmymac x review screenshot prullenbakken

Opties voor het opruimen van prullenbakken

CleanMyMac X gaat op zoek naar stukjes rommel die specifiek zijn voor de categorieën in het menu Schoonmaken en laat u de resultaten weten, zodat u kunt beslissen of u ze wilt verwijderen of niet.

Enkele van de dingen die CleanMyMacX zal verwijderen dat heeft geen invloed op de functionaliteit van uw systeem bevatten:

 • Systeem Junk – Verouderde cachebestanden, oude logboeken, extra binaire bestanden van toepassingen, ongebruikte taalbestanden, kapotte app-gegevens.
 • E-mailbijlagen – dit is een andere die je zal verbazen – je Mac slaat lokale versies op van alle bijlagen en e-maildownloads die je waarschijnlijk nooit meer nodig zult hebben. CleanMyMac zapt ze allemaal en zorgt ervoor dat uw Mail-app veel soepeler werkt.
 • Prullenbakken – ja, je kunt je prullenbak op het bureaublad zelf legen, maar wist je dat de Mail-app en iPhoto ook prullenbak aparte bakken? Net als uw externe harde schijven! CleanMyMac zal ze allemaal legen.

Het grote voordeel voor fotografen (of iedereen die externe harde schijven gebruikt om gegevens op te slaan), is dat de functie Opschonen in CleanMyMacX ook afval uit deze externe bronnen verwijdert.

(Het is niet meteen duidelijk dat wanneer we op verwijderen drukken op een bestand vanuit onze externe HDD’s, het bestand nog steeds op de loer ligt en waardevolle ruimte in beslag neemt.)

Een andere geweldige functie voor fotografen voor CleanMyMacX is voor wanneer u Adobe Creative Cloud wilt verwijderen – iets dat eenvoudig klinkt, maar eigenlijk notoir moeilijk is! CMMX maakt het veel, veel gemakkelijker om te bereiken.

Bescherming voor uw Mac

screenshot van het tabblad voor het verwijderen van malware op cleanmymacx

Een van de handigste functies in CleanMyMacX is het tabblad Bescherming, dat opties voor het verwijderen van malware en privacy biedt.

Het is niet algemeen bekend dat Mac’s ook gevoelig kunnen zijn voor virussen, maar de Malware Removal tool scant uw Mac op bedreigingen en kwetsbaarheden en laat u weten wat het heeft gevonden.

Het tabblad Privacy is een andere geweldige functie – we zijn ons allemaal bewust van de gevaren van identiteitsdiefstal en oplichting die tegenwoordig op internet welig tieren.

De privacyscan vertelt u welke mogelijke problemen het heeft gevonden en de actie die het u adviseert te ondernemen om uw privacy te beschermen.

privacy scan resultaten screenshot voor cleanmymac x review

Aangezien dit een afgeronde beoordeling van CleanMyMac is, is het de moeite waard om op dit punt te vermelden dat sommige recensenten in het verleden hebben opgemerkt dat de malwaretool niet alles herkent.

Het is duidelijk dat malware / adware voortdurend in ontwikkeling zijn en zonder consistente updates van antivirussoftware zullen we altijd een stap achterlopen op deze bedreigingen.

In mijn tests was het moeilijk om vast te stellen of CleanMyMac X zijn werk had gedaan om malware volledig te vinden, omdat er niets mis was met mijn Mac (waarvan ik op de hoogte was).

Bovendien zijn er verschillende software-updates geweest sinds de meerderheid van de bestaande ClearnMyMac-beoordelingen online ging, dus ik heb mijn vingers gekruist dat de software de strijd tegen de onzichtbare vijand volhoudt!

Als je nog steeds nieuwsgierig bent, raad ik je aan de gratis versie van een software genaamd Malwarebytes te proberen, die zal helpen alles te ontdekken wat CMMX heeft gemist – laat ons in de opmerkingen weten hoe je verder gaat.

Wat kan CleanMyMacX nog meer doen?

CleanMyMac X bevat ook enkele handige hulpprogramma’s die u kunt kiezen om af en toe uit te voeren.

Mijn favoriet is het tabblad Snelheid, dat specifieke systeemstatustools bevat met de naam Optimalisatie en onderhoud.

cleanmymac X optimalisatie tabblad screenshot

Deze scan gaat door uw systeem en vindt items die uw systeem mogelijk vertragen.

Deze scan vindt inlogitems, startagenten, opgehangen applicaties en zware stroomverbruikers op uw Mac.

Je kunt dan beslissen wat je nodig hebt en wegdoen wat je niet nodig hebt – elk extra item dat wordt verwijderd, helpt je Mac te versnellen.

cleanmymac x review onderhoud screenshot

Deze functie is enorm handig om je Mac veel sneller op te laten starten en werken dan voorheen – je zult geschokt zijn door het aantal ‘onzichtbare’ items dat op de achtergrond wordt geladen, waardoor je gebruikerservaring wordt vertraagd.

Op het tabblad Onderhoud kunt u een reeks scripts uitvoeren om de schijf- en zoekprestaties te verbeteren en toepassingsfouten te elimineren.

Zodra het een scan heeft uitgevoerd, laat het u weten of er taken moeten worden uitgevoerd om de Mac-prestaties te verbeteren:

cleanmymac x onderhoud review screenshot

Wanneer u klikt om de gemarkeerde taken te bekijken, krijgt u meer informatie over wat het heeft gevonden en wat er kan worden gedaan om dingen te verbeteren:

cleanmymac x review onderhoudstaken screenshot

Terwijl u naar beneden in het menu gaat, vindt u andere opties op de tabbladen Toepassingen en Bestanden:

 • Verwijderingsprogramma – Hier kunt u ervoor kiezen om elke app veilig van uw Mac te verwijderen. Het sorteert ze op bestandsgrootte, zodat u gemakkelijk kunt zien wat waardevolle ruimte op de harde schijf in beslag neemt. Wanneer u een app verwijdert, is het vaak interessant om de bijbehorende bestanden te zien die ermee zijn verwijderd – dingen die zouden zijn gebleven als u de app gewoon naar de prullenbak had gesleept, zoals u in het verleden misschien hebt gedaan.
 • Updater – Een handig hulpmiddel om uw apps bij te werken en software-incompatibiliteit te voorkomen.
 • Extensies – dit is een coole. Het verwijdert al die plug-ins en extensies die u lang geleden hebt geïnstalleerd, maar bent vergeten.
 • Ruimte Lens – Dit is een geweldige functie die je Mac scant en je een instant grootte geeft obekijk uw mappen en bestanden, zodat u direct kunt zien waar al uw opslagruimte naartoe gaat. (Als je veel bestanden hebt opgeslagen op je Mac en externe harde schijven, is deze ene functie alleen al de kosten van CleanMyMac X waard – het is echt dat nuttig.)

screenshot van ruimte lens scan resultaat op cleanmymac x review

 • Grote & Oude Bestanden – Laat je die enorme en vergeten bestanden vinden en verwijderen die we allemaal op onze harde schijven hebben rondzweven. Geweldig voor het vinden van grote videobestanden of meerlaagse Photoshop PSD’s.
 • Shredder – Ik heb dit nog nooit gebruikt, maar het wist alle gevoelige gegevens volledig. Misschien een goede voor alle financiële documenten die u kwijt wilt.

Als u snel toegang wilt tot belangrijke informatie over uw Mac-systeem, heeft CleanMyMac X een pictogram in de werkbalk rechtsboven in het scherm.

Klik erop en het geeft je meteen een overzicht van alle belangrijke info. U kunt ook de volledige applicatie openen vanuit dit scherm:

cleanmymacx desktop panel screenshot

Ik kies ervoor om deze werkbalk niet de hele tijd actief te houden om de eenvoudige reden dat nadat ik CleanMyMac X heb uitgevoerd, het gewoon niet meer nodig is om deze dingen te controleren.

Het is echter een leuk hulpmiddelje voor degenen die OCD onder ons zijn, die graag elk klein ding in de gaten houden 😉

CleanMyMac X Beoordeling | Laatste woorden

Deze handige app verwijdert onnodige bestanden van je Mac en zorgt ervoor dat het beter loopt. Het bereikt dat met een prachtig ontworpen interface die ongelooflijk bevredigend en heel eenvoudig te gebruiken is.

Als fotografen zijn onze beeldbewerkingsprogramma’s grafisch zwaar en hebben we onze Macs nodig om snel te werken.

Als uw systeem te vol zit met onnodige bestanden (die meestal niet meteen duidelijk zijn), kunt u ophangingen of crashes ervaren in het midden van een afbeeldingsbewerking – er is niets erger dan dat, vooral als u uw voortgang niet hebt opgeslagen!)

CleanMyMac X is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor fotografen om kostbare ruimte vrij te maken, uw privacy te beschermen, rommel te verwijderen en uw Mac in topconditie te houden.

Ik sluit deze recensie af door te zeggen dat je veel vertrouwen moet hebben in deze app om het meeste voordeel te plukken – er gebeurt veel achter de schermen om je Mac sneller te laten werken, en je moet de software verlaten om te doen waar hij het beste in is.

Als u een Mac bezit, klikt u op de onderstaande knop om nu een gratis proefversie van CleanMyMac X te downloaden. Laat dan hieronder een reactie achter om ons te laten weten wat jij denk er eens over na.

Cleammymacx

CleanMyMac X

Essentiële app voor fotografen om hun Mac-computers nieuw leven in te blazen voor optimale prestaties

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen