Ana Paula Lobato

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Ana en ik fotografeer graag mensen. De kleine details, momenten en alles wat ze uniek maakt… het verbaast me allemaal! Daarom ben ik 8 jaar geleden begonnen met het fotograferen van bruiloften en heb ik uiteindelijk mijn ”normale baan” verlaten om de droom te leven! En het werkte 🙂

Ik geloof dat in de meeste gevallen minder meer is. Maar voor bruidsfotografie heb ik graag opties! Wanneer je je uitrusting goed kent, geeft het veel meer ruimte om creatief te zijn zonder dat het lang duurt om te beslissen wat je moet gebruiken.

Ik gebruik Canon al sinds ik een kind was (mijn moeder had er een), en het was een natuurlijke keuze om een Canon Rebel als mijn eerste camera te kiezen. Daarna heb ik uiteindelijk een Canon 6D gekocht, en meer recentelijk de spiegelloze Canon R. Ik hou gewoon van Canon huidtinten!

Voor de lenzen denk ik dat de vaste veel betere kwaliteit en geweldige diafragma’s hebben. En fotografie draait tenslotte om licht, toch?

Camera
Canon 6D – geweldig full-frame voor een betaalbare prijs.

Canon R – lichtgewicht en stille modus voor kerkfotografie.

Lenzen
Canon 24mm f/1.4L – perfect om dichtbij te komen in de dansvloer.

Canon 35mm f/1.4L – mijn favoriete lens voor alle gelegenheden. Maakt brede foto’s mogelijk en ook dichtbij zonder veel vervorming.

Canon 50mm f/1.4 – close-ups en details.

Sigma Art 85mm f/1.4 – nadat mijn Canon 85mm brak op een bruiloft, kocht ik deze lens om hem te vervangen en ik heb er geen spijt van! Zeer scherp (hoewel zwaar) en geweldig voor portretten.

Canon 135mm f/2L – perfect om foto’s te maken op momenten of details dat ik niet te dichtbij kan komen (zoals in de kerk) en ook voor portretten.

Verlichting/Triggers
Canon 600, 580 en 430EX – essentieel om foto’s van hoge kwaliteit te maken en ook om creatief te zijn. Ik gebruik de 430 rond de dansvloer in verschillende hoeken om een 3D-effect te geven.

Yongnuo-triggers – ze zijn perfect om off-camera flitser te gebruiken en niet zo duur als die van Canon.

Yongnuo LED – maakt mijn leven gemakkelijker wanneer ik snel licht moet maken en geen tijd heb om de flitser klaar te zetten.

MagMod – Ik hou van MagMod-accessoires om creatieve foto’s te maken!

Tassen/Riemen
Ik gebruik een ”cartucheira” om mijn middel om SD-kaarten, batterijen en prisma’s te dragen, voor een snel bereik.

Statieven
RRS BH-30 – Hoewel ik meer statieven in mijn leven had, realiseerde ik me dat ik ze niet graag gebruik tijdens bruiloften. Nu heb ik alleen deze voor het geval ik op een dag van gedachten verander, of het nodig heb om de flitser omhoog te houden.

Hardware en software
Adobe Lightroom en Photoshop om RAW-foto’s te bewerken.

Het maakt niet uit of je veel spullen of slechts een beetje bij je hebt, je moet comfortabel zijn met wat je gebruikt. Als je je spullen goed kent, kun je je concentreren op de momenten en je creativiteit de vrije loop laten!

www.anapaulalobato.com | @anapaulalobatophoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer