Sony 35mm f/1.8 E-Mount Lens Test

Ik ben op zoek geweest naar de perfecte 35mm lens voor Sony E-Mount full frame lenzen en ik denk dat ik het eindelijk heb gevonden! De Sony 35mm f/1.8 heeft een perfecte balans tussen grootte/gewicht en kosten/prestaties.

Toen het in 2019 werd uitgebracht, had ik het geluk om deze lens enkele weken te gebruiken en nam ik mijn beslissing dat het de beste Sony-lensoptie is in het 35 mm brandpuntsbereik voor E-vatting.

Het heeft geweldige prestaties en dient mijn behoeften als een avontuur en trouwfotograaf buitengewoon goed.

Sony_35mm_f18_Review_16

Sony 35mm f/1.8

Extreem snelle en stille autofocus met superieure bouwkwaliteit.

Controleer de huidige prijs

De brandpuntsafstand van 35 mm is mijn standaardlens wanneer ik verschillende dingen documenteer. Ik gebruik wel andere lenzen als ik precies weet wat ik ga fotograferen, maar een 35mm is een perfecte walk-around lens voor bijna elk onderwerp.

De Sony 35mm f/1.8 past perfect bij mijn behoeften in deze categorie omdat hij verbazingwekkende prestaties bij weinig licht biedt en compact en licht genoeg is om de hele dag mee te nemen.

Inhoudsopgave

Sony 35mm f/1.8 Technische Gegevens

Sony_35mm_f18

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • compact formaat
 • lichtgewicht ontwerp
 • prestaties bij weinig licht
 • uitstekende waarde
Tegens

 • geen beeldstabilisatie
 • onaangename opflakkering
Controleer de huidige prijs
 • Sony E-Mount /Full Frame Lens |
 • Diafragma bereik: f / 1.8 – f / 22
 • Minimale scherpstelafstand: 8,7″ / 22,1 cm
 • Gewicht: 9.9 oz / 281 g
 • Lengte: 2.9″ / 73 mm
 • Diameter: 2.6 / 66mm
 • Filter grootte: 55mm

Bouw & Ergonomie

Toen de Sony 35mm f/1.8 voor het eerst werd uitgebracht, vermoedde ik dat het de lens zou zijn waar ik naar op zoek was. In het verleden heb ik bijna alle andere opties voor een Sony E-Mount full frame 35mm lens geprobeerd maar was nooit tevreden.

Alle voorgaande opties waren te groot en zwaar, of zo compact dat ze geen groot genoeg maximaal diafragma hadden.

Zelfs bij f/1.8 is dit objectief licht en compact, maar heeft ook bijna 1,5 stops meer licht dan de Sony 35mm f/2.8 Zeiss lens die ik had gebruikt.

Het is niet de kleinste lens die beschikbaar is in deze brandpuntsafstand, maar het is kleiner dan de meeste lenzen die ik bezit (zeer vergelijkbaar met de Sony 55mm f / 1.8). Het treft een mooie balans in grootte/gewicht.

Ontworpen met een metalen loop, voelt deze lens aan alsof hij is gebouwd om lang mee te gaan. De tijd zal het leren, maar tot nu toe is het zeer duurzaam gebleken.

De Sony 35mm f/1.8 is minimalistisch maar behoudt twee belangrijke functies die ik handig vind: een handmatige/autofocusschakelaar en een focus hold-knop. De focus hold-knop kan worden geprogrammeerd voor een breed scala aan functies (meest populaire is: eye auto focus).

Ik waardeer de handmatige / autofocusschakelaar omdat het handig kan zijn bij het opnemen van video of wanneer de camera op een statief staat en je niet wilt dat de focus beweegt als je per ongeluk op een knop drukt (zoals bij het fotograferen van astrofotografie).

Het enige wat ontbreekt aan dit objectief is optische beeldstabilisatie (Sony noemt het Optical Steady Shot – OSS). Dit zou dit objectief nog aantrekkelijker hebben gemaakt, maar met een maximaal diafragma van f/1.8 is deze functie niet essentieel.

Omdat het een relatief klein objectief is, balanceert de Sony 35mm f/1.8 mooi met de beste Sony camerabody’s in het a7-assortiment. Over het algemeen was ik zeer tevreden over de bouw en functionaliteit van deze lens!

Focus prestaties

Sony A7III + Sony 35mm f/1.8 | 1/160 f/1.8 ISO1600

In lijn met alle recente lenzen die voor Sony zijn uitgebracht, autofocus prestaties zijn uitstekend op de Sony 35mm f/1.8.

Het voelde pittig en zo snel als elke andere lens die ik bezit (inclusief verschillende G-Master-lenzen).

Ik heb het gevoel dat we het punt hebben bereikt waarop de meeste mensen niet de maximale snelheid van autofocus op lenzen / camera’s zullen gebruiken omdat ze zo snel zijn!

Het systeem heeft een punt bereikt waarop het maken van scherpe foto’s niet echt meer een probleem is. Deze lens volgde en sloot zich uitstekend aan onderwerpen aan.

Je ziet op de foto hierboven, mijn dochter rende op volle snelheid door het huis en deze lens hield haar bij. Het kleine beetje onscherpte dat je ziet, was te wijten aan een lange sluitertijd.

Volledig geruisloos en extreem snel werkend, zal deze lens houd je onderwerp scherp in bijna elke situatie!

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de Sony 35mm f/1.8 is gezien zijn formaat en prijs zeer indrukwekkend. Ik zou zeggen dat het presteert beter dan zijn prijs, waardoor je de kwaliteit van een veel duurdere lens krijgt.

Om de beeldkwaliteit samen te vatten, is het: extreem scherp zelfs bij f/1.8, heeft mooie bokeh (vooral als je onderwerp dichtbij is), en heeft geen problemen met vervorming. Ik las wat meldingen van kleurranden, maar heb de problemen zelf niet ervaren.

Laten we het nu hebben over lensflare – aangezien ik merk dat ik regelmatig in de zon fotografeer, ben ik bijzonder over het krijgen van goede lensflare.

Helaas geeft de Sony 35mm f/1.8 echter niet de beste zonneschijn wanneer hij rechtstreeks in een zonsondergang fotografeert. Het heeft een aantal groene bollen die bij hogere diafragma’s verschijnen en de sunstars (f / 11 en hoger) hebben enkele groenachtige lijnen die verder reiken dan ik zou willen.

Als rechtstreeks in de zon fotograferen jouw stijl is, zou ik kunnen kijken naar enkele van de andere duurdere aanbiedingen zoals de Sony 35mm f/1.4.

Hoewel dit een probleem voor mij is, ben ik van plan om er omheen te werken omdat het hebben van een kleinere / lichtere lens een hogere prioriteit voor mij heeft.

Sony 35mm f/1.8 – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Sony 35mm f/1.8:

Waar voor je geld

Voor minder dan $ 800 is deze lens een geweldige optie voor fotografen die evenementen fotograferen of een snelle lens willen om bij weinig licht te fotograferen.

Het presteert uitzonderlijk goed in de meeste omstandigheden geven uitstekende beeldkwaliteit, vooral vanwege de grootte.

Heb je een Sony a7III, dan is de Sony 35mm f/1.8 de perfecte combinatie voor een gebalanceerd gevoel. Het is bijna de helft van de prijs van sommige alternatieve 35mm-opties, maar slechts ongeveer een halve stop langzamer. Dit maakt het een geweldige koop!

Als het gaat om grootte / gewicht versus kwaliteit, overtreft deze lens de concurrentie ver.

Alleen al om die reden denk ik dat het de beste waarde lens in het 35mm brandpuntsbereik voor Sony E-Mount.

Controleer de huidige prijs

Sony 35mm f/1.8 Test | Conclusie

Hoewel ik voor deze test/review een leenlens heb gebruikt, ga ik deze lens zeker kopen voor mijn kit. Het is een fenomenale performer en een grote waarde.

De Sony 35mm f/1.8 is extreem compact en past in een mooie trifecta van prime lenzen voor mijn kit: Sony 35mm f/1.8, Sony 55mm f/1.8 en Sony 85mm f/1.8 (test).

Als je een zoomlens of kitlens hebt gebruikt en klaar bent om een snelle prime te proberen, raad ik je ten zeerste aan om deze lens te bekijken. Het is een geweldige rondom lens voor het fotograferen van reizen, sport, bruiloften en evenementen.

Veel mensen raden een 50mm aan als uitgangspunt bij het springen in prime lenzen, maar ik zou een 35mm ten zeerste aanbevelen. Het voelt een beetje veelzijdiger en dichter bij wat het menselijk oog ziet.

Naast het toevoegen van deze lens aan mijn kit, vermoed ik dat hij ongeveer 80% van de tijd op mijn camera zal worden gemonteerd omdat hij zo veelzijdig is!

Sony_35mm_f18_Review_16

Sony 35mm f/1.8

Extreem snelle en stille autofocus met superieure bouwkwaliteit.

Controleer de huidige prijs