John Hoop

Hallo! Ik ben John en ik ben de afgelopen 9 jaar trouwfotograaf geweest.

Aan het begin van mijn carrière sprong ik vrijwel in het diepe, van een enthousiaste hobbyist rechtstreeks naar het fotograferen van mijn eigen bruiloften zonder voor iemand anders te detacheren of een enkele workshop te doen.

Het was eng en ik heb zeker veel geleerd op het werk in de begindagen, maar vertrouwen hebben in mijn kunnen en mezelf buiten mijn comfortzone duwen, bleek het juiste om te doen voor mij!

Ik ben gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en fotografeer bruiloften in het hele land. De meeste jaren fotografeer ik ook 2 of 3 bruiloften in het buitenland in Europa. De afgelopen jaren heb ik steeds meer commercieel werk op me genomen wat goed bij me past. Een paar weekenden terugwinnen met mijn jonge gezin is een groot pluspunt!

Dit was niet eens een stap die ik actief nastreefde. Ik kreeg een kans, maakte er het beste van en er volgde meer werk. Ik denk dat dat vaak zo kan gaan in dit spel. Geluk speelt zeker een rol, maar pak kansen met beide handen, blijf positief en wie weet waar het toe zal leiden!

Camera

Canon 5D MkIII – Dit zijn mijn werkpaard camera’s voor de afgelopen 3 of 4 jaar. Het was een logische progressie van het fotograferen van Canon 5D Mark II, en met het jaarlijkse onderhoud door Canon gaan ze nog steeds sterk. Van hun tijd, vóór de hele spiegelloze revolutie, waren ze de ultieme trouwfotocamera.

In combinatie met het beste Canon-glas zijn de bestanden gewoon zo mooi. Ik weet dat het een cliché is voor een Canon-shooter om dit te zeggen, maar wanneer ik bestanden krijg van tweede schutters die Nikon of Sony fotograferen, komen de kleuren niet eens in de buurt.

Hoewel ik nog steeds dol ben op mijn Canon 5D Mark III, naderen ze het einde van hun werkende levensduur, dus volgend jaar verwacht ik over te stappen op spiegelloos. Ik ben geen tech-nerd en geniet niet van het vooruitzicht van veranderende systemen.

De overweldigende kans is dat ik bij Canon blijf, hoewel het enorm frustrerend is geweest hoeveel ze hun hielen hebben gesleept met pro-spiegelloze innovaties / releases.

Mijn hoop is dat ze net op tijd voor mij een dual-slot pro mirrorless versie in de R-reeks zullen uitbrengen. Maar ik houd mijn adem niet in!

Lenzen

Lenzen zijn iets waar ik geek over doe. Ik ben in de eerste plaats een topschutter en uit de Canon L-reeks heb ik de: Canon 24mm f/1.4, Canon 35mm f/1.4, Canon 85mm f/1.4 en Canon 135mm f/2.

Ik heb ook een Sigma 50mm f/1.4 die superscherp is en veel sneller en betrouwbaarder scherpstelt dan de Canon 50mm f/1.2 die ik vroeger bezat. Dat was een sexy lens met flare om voor te sterven, maar miste net focus en dwaalde te veel in weinig licht naar mijn smaak.

Ik heb begrepen dat de Sigma’s van het ene exemplaar tot het andere kunnen variëren, dus ik denk dat ik waarschijnlijk geluk heb gehad omdat de mijne fantastisch is. Het is mijn go-to lens voor details. Ik maak er veel portretten mee en het is van onschatbare waarde in donkere kerken.

Mijn andere meest gebruikte lenzen zijn mijn Canon 35mm en Canon 85mm voor allround trouwwerk en ik heb er vaak een op elke body. De Canon 35mm is ideaal voor bredere contextuele opnamen en close-up documentaire werk. De Canon 85mm geeft mooie DOF en is geweldig voor het tekenen van scherpstelling in een opname.

Ik gebruik de Canon 135mm ook veel – het is een geweldige portretlens, vooral om opvallende, professionele resultaten te leveren wanneer de omgeving niet veel inspirerende dingen biedt om mee te werken. Het geeft ook veel andere resultaten dan de kortere lenzen bij het fotograferen van portretten met tegenlicht.

Tot slot zit er een Canon 100m f/2.8, vrijwel uitsluitend voor ringopnames (!) en de Canon 16-35mm f/2.8 en Canon 17-40mm f/4 zooms die voor de dansvloer uitkomen als ik graag van dichtbij in het midden van de actie kom.

Ik heb net zoveel lenzen bij me als elke trouwfotograaf die sommigen misschien als overdreven beschouwen, maar ik gebruik ze allemaal!

Verlichting/Triggers

Ik gebruik Pixapro Li-ion 850 ETTL (MKII) Speedlites – precies dezelfde kit als Godox anders! Ik gebruikte Yongnuo-flitsers en vond deze een stap hoger in kwaliteit en betrouwbaarheid. Voor wat ze kosten vertegenwoordigen ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de lithiumbatterijen die het systeem gebruikt, geven snellere recyclingtijden en een betere levensduur van de batterij dan flitsers met AA-oplaadbare batterijen.

Ze zijn niet perfect en ik krijg een aantal vreemde glitches – speedlites die willekeurig overschakelen van handmatig naar TTL bijvoorbeeld – maar voor allround bruiloftswerk is het het beste verlichtingssysteem dat ik heb geprobeerd.

Naast de 4 speedlites draag ik twee Pixapro AD200 flitsers. Het extra vermogen hiervan is erg handig om toespraken te fotograferen in ruimtes met een hoog plafond of in partytenten wanneer het nog daglicht is, maar Ik wil wat richtingslicht.

Ik heb me altijd afgevraagd over het proberen van Profoto A1 Speedlite, maar kan de kosten niet echt rechtvaardigen, dus voor nu ben ik blij met Godox.

Ik ben een grote fan van Magmod modifiers. Ik heb de goedkopere Selens geprobeerd… zullen we zeggen ‘look-a-like’ versies, maar voor allround gebruik is het de moeite waard om de extra te betalen om de echte deal te krijgen. Ik gebruik de MagMod MagGrips en MagMod Gel belastingen en de andere modifiers zijn hand.

Eerder dit jaar kreeg ik Magmod’s nieuwe Magbox-systeem, wat een geweldige toevoeging is voor elke trouwfotograaf die flitsende portretten maakt!

Tassen/Riemen

Ik ben een beetje een ThinkTank-verslaafde. De bouwkwaliteit is ongelooflijk goed en ze hebben ook allemaal geweldige kleine details – je kunt zien dat ze zijn ontworpen door fotografen.

Ik moet zeggen dat ik tot voor kort een Barbershop messenger bag had (Medium Messenger “BOB CUT”) waar ik erg blij mee was, maar ze zijn gewoon een beetje aan de pittige kant voor de prijs, dus toen ik hem dit jaar verving, kocht ik een ThinkTank Signature 13 in leisteengrijze stof met bruine lederen details. Dit is een perfect formaat, functionele tas die er slim en op merk uitziet.

Mijn ‘big bag’ is een Thinktank Airport Accelerator. Dit doet geweldig werk met mijn extra (meestal avond) stukjes en beetjes voor bruiloften: flitsers, videolicht, lenzen, laptop enz. Het is ook de ultieme handbagage voor de camera als iemand die behoorlijk wat in het buitenland fotografeert.

Ik heb in de loop der jaren allerlei bandjes geprobeerd en ben goed gesetteld met mijn Spider riem. Ik denk dat het een zeer persoonlijke keuze is, maar het is beter voor mij dan een moneymaker-achtige riem als:

i) Ik vind het beter om het gewicht op mijn heupen te hebben dan op mijn schouders.
ii) Ik vind het handig om snel camera’s te kunnen offloaden zonder met clips te hoeven rommelen.
iii) de camera’s slingeren minder rond.

Aan de andere kant is het fractioneel langzamer schakelen van het ene lichaam naar het andere en je moet oppassen dat je kleine vliegende kinderen niet klopt! Kortom, voor mij persoonlijk, een zeer gemakkelijke keuze.

Statieven

Voor mijn flitsers gebruik ik Manfrotto Mini Compact Stands. Ze zijn de perfecte balans tussen lengte / stabiliteit / gewicht voor bruiloften en handig aan elkaar klikken. Ik heb ook GorillaPod en Mini Bungees snoeren.

Hardware en software

Ik bewerk in Adobe Lightroom CC, met Photoshop 2020 voor lichte extra retouches – dingen zoals vloeibaar maken die Lightroom CC niet kan doen.

Ik heb ook wat portretten door Alien Skin Exposure 7 laten lopen voor een extra poetsbeurt. Het gebruik van rondingen, het verscherpen en de korrel in die plug-in zijn allemaal vrij uitstekend.

Mijn Lightroom CC-presets zijn van mijzelf – allemaal oorspronkelijk gebaseerd op VSCO-presets, maar behoorlijk aangepast. Ik hou er niet van om dingen te ver te duwen en probeer kleuren redelijk waar te houden.

MISC.

Hardbar eiwitrepen – geweldig!
Zonnebrandcrème
Ademverfrisser spray
Custom muzikanten oordoppen van Ultimate Ear voor als ik op de dansvloer sta – van onschatbare waarde.
Verschillende reflecterende / gesneden glasbits en bobs voor meer creatieve foto’s – niet echt een benchmark van mijn stijl, meer om me een beetje extra te geven wanneer ik het nodig heb.

Aan iedereen die op weg is naar boven als trouwfotograaf: zoek de balans om geïnspireerd te worden door degenen die je bewondert zonder jezelf in elkaar te slaan dat je niet kunt produceren wat je van hen ziet. We beginnen allemaal met het fotograferen van goedkopere budgetbruiloften op ongeïnspireerde locaties en dat is waar je echt je vak leert.

Ik denk dat het uiteindelijke doel voor de meeste trouwfotografen is om het soort bruiloften / koppels te fotograferen dat je wilt terwijl je het soort geld verdient waar je blij mee bent.

Om op dat punt te komen zou ik zeggen: maak je koppels gelukkig – allemaal. Steek de moeite in je marketing en fotografeer hoe je wilt fotograferen.

Een van de grootste momenten voor elke trouwfotograaf moet de dag zijn waarop de samensmelting van invloeden en ervaring samenkomt tot het punt dat je je realiseert dat je eigenlijk een aparte stijl hebt die uniek is voor jezelf.

Geloof in wat je doet / je stijl, breng / merk jezelf goed en ik beloof je dat je er zult komen!

www.johnhopephotography.com | @johnhopephotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer