Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 Recensie

Ik had onlangs de kans om Compagnon’s ‘de rugzak’ 2.0 te ervaren en te gebruiken en ik moet zeggen, het is een indrukwekkende en hoogwaardige cameratas.

Binnen de fotografische gemeenschappen waar ik bij betrokken ben geweest, is er altijd veel discussie geweest over wat een geweldige cameratas is.

Sommigen geven de voorkeur aan een merktas die in massa wordt geproduceerd en er heel duidelijk uitziet als een cameratas. Anderen hebben de neiging om op zoek te gaan naar iets dat iets unieker en iets minder voor de hand liggend is als een cameratas.

En dan zijn er nog tassen aan de bovenkant van de schaal die kwaliteitsontwerp, materialen en constructie schreeuwen. Ik zeg “constructie” omdat het soort tas waar ik het over heb over het algemeen met de hand is gemaakt. De Compagnon is zo’n tas.

Compagnon-Rugzak-2.0

Compagnon Rugzak 2.0

Schoonheid en innovatie botsen in een tas die is gebouwd om een leven lang mee te gaan.

Controleer de huidige prijs

Het zou je vergeven zijn als je zou zeggen dat je nog nooit van dit merk hebt gehoord, omdat ik er zelf nog nooit van had gehoord of het eerder was tegengekomen.

Compagnon is een Duits merk en produceert high-end cameratassen voor fotografen en filmmakers. Hun producten zijn op maat gemaakt in de kwaliteit en zorg die is besteed aan het leveren van een premium cameratas voor elke gelegenheid.

Dat kwaliteitsniveau brengt altijd kosten met zich mee en deze tas is geen uitzondering op die regel.

Maar als je serieus bent over het comfortabel kunnen vervoeren van een aanzienlijk deel van je spullen, dan is deze tas zeker geschikt voor het doel.

De Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 is het soort camera- en lensrugzak dat ik categoriseer als het de eerste keer goed doen, omdat deze tas je een leven lang meegaat.

Er is ook de Compagnon ‘de kleine rugzak’ die de kleinere versie is.

Inhoudsopgave

Compagnon ’the backpack’ 2.0 Technische Gegevens

Pros

 • Kwaliteit van materialen
 • Robuust en duurzaam
 • Enorme draagkracht
 • Comfortabel voor lange reizen
 • Aanpasbare uitrustingslay-out
Tegens

 • Zoveel klittenband!
 • Zwaar als het leeg is
Controleer de huidige prijs
 • Buitenafmetingen: 49,5 cm H x 32 cm B x 21.8cm D (19,5 “H x 12,6″ B x 8,6 ” D)
 • Interne afmetingen: hoofdopslag: 40,1 cm H x 30 cm B x 15,7 cm D (15,8 “x 12” B x 6,2 “D)
 • Interne afmetingen: uitgeklapte rolltop als extra opslag: 30cm H x 30cm B (12″ H x 12″ D)
 • Laptopvak: 36.8cm H x 23,5 cm B x 3 cm D (14,5 ” H x 9,25 ” B x 1,2 ” D)
 • Gewicht: 2.25 kg (79.4oz)

Bouw &uiterlijk

De Compagnon ‘de rugzak’ zit comfortabel tegen het lichaam, waardoor de rugbelasting wordt verminderd.

Als je me vroeg om een zwak punt te kiezen op de Compagnon ‘de rugzak’, kon ik dat niet.

Als je me zou vragen om een gebied aan te wijzen waar de tas waarschijnlijk na verloop van tijd zal slijten, zou ik dat niet kunnen.

Als je me vraagt of dit een van de meest robuuste cameratassen die ik ooit ben tegengekomen, mijn antwoord zou zijn, zeer zeker!

De Compagnon is gemaakt van ongelooflijk duurzaam canvas dat ongeveer 70% van de buitenkant van de tas bedekt. Dit canvas lijkt twee keer zo dik te zijn als dat van de meeste andere merken, en de stiksels zijn behoorlijk zwaar om dit te evenaren.

Er lijkt ook een binnenschaal in de voering van het canvas te zijn om de zak sterkte en vorm te geven.

De rest van de buitenschaal is gemaakt van dik handgesneden leer en opnieuw is het stiksel zwaar. Het leer is echter niet stijf maar is vrij zacht en heeft een boterachtige textuur.

Het leer wordt niet alleen gebruikt om elementen van de tas te benadrukken voor een goede look. De lederen delen van de tas vormen essentiële onderdelen van de structuur en draagbaarheid van de tas.

De algehele vorm van de tas is die van een boxy grote rugzak met een roll-top. Ondanks zijn oorspronkelijke boxy uiterlijk, heeft het ook een uitstraling van comfort dankzij de selectie van gebruikte materialen.

Ik vind het er geweldig uitzien, en als je een grote hoeveelheid camera-uitrusting bij je hebt, doe je dat in stijl en comfort.

Uiterlijke kenmerken

Compagnon de rugzak 2.0 review

De Compagnon ‘de rugzak’ heeft een combinatie van nylon riemen, canvas schaal, leren schouderbanden en lichtmetalen gespen.

Bij de eerste verschijningen heeft de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 een vrij minimale buitenschaal. Er is echter veel meer dan in eerste instantie op het eerste gezicht lijkt en de details van engineering en productie zijn duidelijk in die details.

Beginnend met de voorkant van de tas, is er een enkel vak met rits dat horizontaal ongeveer tweederde omhoog loopt naar de bovenkant van de tas.

Deze zak is een beetje smal maar is breed en diep en de ritsopening is gemarkeerd met leren tags.

Net boven deze zak bevindt zich de basishelft van de meest indrukwekkende hoofdgesp die ik ooit in mijn leven heb gezien.

De onderste helft van de gesp is gemaakt van zwart en goud geanodiseerd legering en wordt via een stevige leren riem aan de tas bevestigd.

De andere helft van de clip is ook gemaakt van een zwarte legering en is bevestigd aan een verstelbare nylon band.

De Compagnon ‘de rugzak’ is voorzien van een enkele lichtmetalen gesp die vakkundig is ontworpen om de roltop vast te zetten.

Deze riem en de clip helpen om de roll-top aan de bovenkant van de tas te sluiten.

Om terug te komen op die clip, het heeft een zeer soepel mechanisme dat gewoon op zijn plaats valt wanneer het wordt gekoppeld.

Het loslaten van de gesp is afhankelijk van een knijp- en trekgebaar. Deze clip is slechts één voorbeeld van wat de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 tot een premium product maakt.

Zoals gezegd is de bovenkant van de tas voorzien van de roll-top cover.

Deze roll-top is niet alleen voor de show, omdat het een aanzienlijk volume aan de zak toevoegt wanneer deze volledig is uitgerold. Het biedt de helft van het oorspronkelijke volume van de tas weer als je zoveel extra spullen wilt meenemen.

De roll-top zou ideaal zijn voor het onderbrengen van je jas als je een lange wandeling maakt.

compagnon de rugzak 2.0 close-up

Elk materiaal dat gebruikt wordt op de Compagnon ‘de rugzak’ is van premium kwaliteit.

De eigenlijke opening van de roltop is voorzien van een echt slimme set magneten en naden die automatisch een vouw creëert die wordt dichtgetrokken. Dit vormt een perfect vlakke sluiting op de tas.

De zijkanten van de tas zijn identiek en voorzien van een paar verstelbare nylon riemen met winterharde lichtmetalen gespen om ze strak te trekken.

Elke kant van de tas heeft ook een klein smal zijvak dat verticaal loopt met lederen accenten op de ritsen.

De basis van de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 is gemaakt van dik leer en wikkelt zich vanaf de basis met ongeveer 8 cm (3″) en vormt ook een beschermende barrière aan de zijkanten en voorkant.

Aan de basis zitten weer twee nylon bandjes met dezelfde hoogwaardige gespen.

De rugsteun en de schouderbanden zijn gewatteerd en volledig gemaakt van kwaliteitsleer.

De achterkant van de tas is waar de magie gebeurt, omdat de hele achterkant van hetzelfde is gemaakt boterzacht leer.

Dit gedeelte is opgevuld met kanalen voor ademend vermogen en heeft een dubbele rits die rond het hele gedeelte loopt. Zo opent de zak zich als een schelp, maar daarover later meer.

De schoudervullingen zijn weer gemaakt van datzelfde leer en zijn dik gewatteerd en bevestigd aan de tas met verstelbare nylon riemen en meer leren armaturen.

De kwaliteit van het product en de productie is hier echt duidelijk in de riemen, stiksels en engineering in de legering armaturen.

De achterkant van ‘de rugzak’ 2.0 heeft ook een dikke lederen handgreep voor een snelle ontsnapping.

Alle extra riemen aan de zijkanten en aan de onderkant van de tas zouden het mogelijk maken om een aanzienlijke hoeveelheid extra uitrusting te dragen, zoals statieven of monopods.

Interieur kenmerken

Het interieur van de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 heeft een 13″ laptophoes en klittenband vakken.

Net binnen de roll-top is er een klein vak met ritssluiting met een leren achterkant en een mesh voorkant die ideaal zou zijn voor kleine items.

Wanneer je de hele achterkant van de tas openritst, is er een laptophoes die comfortabel een 13″-MacBook Pro bevat. Dit gedeelte is erg gewatteerd en heeft een leren riem met klittenband om uw laptop op zijn plaats te houden.

Bovenop de laptophoes zijn er drie leren zakken met mesh-fronten die ideaal zijn voor het vasthouden van filters, reservebatterijen en een die duidelijk is gemaakt om geheugenkaarten te bevatten.

Het geniale achter dit gedeelte is dat elke zak met klittenband is en dat de hele binnenkant van de tas met klittenband is aangetrokken. Zo kun je deze zakken verplaatsen naar waar je maar wilt in de tas.

De roltop van de Compagnon ‘de rugzak’ heeft een klein opbergvak en een briljant magnetisch sluitsysteem.

De rest van de interior van de Compagnon “de rugzak” 2.0 is een enkele holte.

Gelukkig wordt de tas geleverd met een enorme hoeveelheid gewatteerde klittenbandverdelers, zodat u deze ruimte op elke gewenste manier kunt verdelen.

Je kunt zelfs een heel deel van het interieur afsluiten, zodat je een deel hebt voor je camera-uitrusting en het andere voor je dagelijkse spullen. De keuze is aan jou, als je eenmaal klaar bent met worstelen met al het klittenband.

Het hoofdvak van de Compagnon ‘de rugzak’ kan een aanzienlijke hoeveelheid kit bevatten.

Daarnaast wordt de tas geleverd met acht leren riemen met klittenbandpunten die bedoeld zijn om je spullen te vergrendelen zodra ze in hun verdelers zitten.

Nogmaals, ik hou van de flexibiliteit, maar persoonlijk haat ik klittenband en de weerstand ervan tegen mijn wil.

Opslagcapaciteit

Een indrukwekkende hoeveelheid spullen kan veilig worden opgeborgen in de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0.

Zoals eerder vermeld, is de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 een grote tas en de grote roltop voegt aanzienlijk extra volume toe.

Zonder de cameraverdelers in de tas zou het een zeer comfortabele weekendtas zijn. Deze tas zou gemakkelijk dezelfde hoeveelheid bevatten als een standaard handbagagetas voor vliegreizen.

Het is hier echter niet voor ontworpen en om eerlijk te zijn, als je eenmaal de klittenbandinzetstukken hebt en ingesteld om bij je uitrusting te passen, wil je ze er niet meer uithalen.

De Compagnon zou zeer comfortabel een aanzienlijk deel van uw totale camerakit bevatten. Als je op weg was naar een fotografische baan of kans, hoefde je niet te veel thuis te laten.

De tas kon comfortabel twee full-frame DSLR’s bevatten met verschillende primes en grotere zooms. Daarbij komt nog al je laaduitrusting, filterkits en alle stukjes en beetjes die we nodig achten om ons vak te vervullen.

Als alternatief kunt u de verdelers anders instellen om gemakkelijk een grotere drone te dragen, samen met alle reservebatterijen en uitrusting voor die kit.

Bekijk Compagnon’s kleinere versie Compagnon ‘de kleine rugzak’ als je op zoek bent naar iets kleiners.

Om eerlijk te zijn, zou mijn eigen Fujifilm-kit er gek uitzien als een voorbeeld in deze tas, omdat de meeste van mijn lenzen kleine primes zijn. Hierboven afgebeeld is een grotere kit om u een beter idee te geven!

 • Sony A7RIII met batterij grip
 • Sony FE 100-400mm f/4.5-56 GM OSS
 • Sigma 135mm f/1.8 kunst
 • Sigma 24-70 f/2.8 DG DN Art
 • Sigma 35 f/1.2 DG DN Art
 • Godox V860IIS
 • Apple iPhone X
 • Paprika Trui

Gebruiksgemak/Comfort

De leren schouderbanden op de Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 zijn comfortabel en volledig verstelbaar.

Wat rugzakken betreft, is Compagnon’s ‘de rugzak’ 2.0 een comfortabele tas voor de hele dag, zelfs als deze volledig is geladen. De truc is om ervoor te zorgen dat de zwaardere items op de bodem van de tas worden geladen om je zwaartepunt in balans te houden.

Het gewatteerde leren achterpaneel voelt erg comfortabel aan op je rug, hoewel ik me wel afvraag hoe dit zou voelen na een volledige warme dag wandelen.

De leren schouderbanden zijn ook uiterst comfortabel en dankzij de verstelbare compressieband kun je deze tas krijgen om je lichaam echt te knuffelen.

Alle nylon riemen werken soepel in combinatie met de lichtmetalen gespen en zorgen voor aanpassing en veiligheid van alle spullen die u aan uw tas hebt bevestigd.

Ik vond de grote roll-top van de tas een beetje omslachtig om items uit de bovenkant van de tas te krijgen. De volledige eer is echter te danken aan het briljante magneetsysteem dat de roltop afsluit.

Ik noemde, deels voor de grap, de noodzaak om met veel klittenband te worstelen en dit is waar. Maar als je eenmaal een tas als deze hebt opgezet, zou het zeer zeldzaam zijn dat je al je verdelers opnieuw moet rangschikken.

Het is helemaal geen deal-breaker, maar misschien is een alternatief of zelfs een apart product een vooraf gemaakte camerakubus om in en uit de tas te schuiven.

Waar voor je geld

De Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 verkoopt voor ongeveer $ 550.

Als je kijkt naar het volume van kwaliteitsproducten en armaturen die zijn besteed aan het maken van deze tas, plus de kwaliteit van de handconstructie en toegepaste engineering, begin je een idee te krijgen van waarom de tas is geprijsd zoals hij is.

Het is ook belangrijk om te overwegen dat deze tas gebouwd om een leven lang mee te gaan en is het soort buy-once, buy-right tas.

Bovendien zal het een enorme hoeveelheid uitrusting dragen in veiligheid en comfort.

Controleer de huidige prijs

Compagnon ’the backpack’ 2.0 Review | Conclusie

Maar al te vaak worden we geadverteerd met producten die clstreven naar premie, terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn.

Gelukkig komt er af en toe een product langs dat precies is wat het beweert.

De Compagnon ‘de rugzak’ 2.0 is een premium handgemaakte cameratas ontworpen met fotografen en videografen in gedachten.

Elke centimeter van deze tas is gemaakt van hoogwaardige materialen gematcht met uitstekende constructie en toepassing.

De tas heeft een enorme capaciteit en kan zelfs de grootste camerakits aan dankzij de flexibele opbergoplossingen.

Bovendien biedt deze tas u een niveau van luxe en comfort dat door de meeste merken wordt geëvenaard.

Compagnon-Rugzak-2.0

Compagnon Rugzak 2.0

Schoonheid en innovatie botsen in een tas die is gebouwd om een leven lang mee te gaan.

Controleer de huidige prijs