Hengki Lee

FacebookPinterestDelen

Ik ben een beeldend kunstenaar en fotograaf uit Jakarta, Indonesië. Mijn genre in fotografie is fine art mood en ik doe het al sinds 2010.

Eigenlijk begon ik geïnteresseerd te raken in fotografie in 2004, toen ik het werk van een lokale fotograaf zag. Ik vond zijn werk zo dramatisch en artistiek dat ik meer wilde weten over fotografie.

In augustus 2009 raapte ik de moed bij elkaar om mijn eerste DSLR te kopen. En na het proberen van enkele genres, zag ik een aantal fine art Lensbaby werk (fine art genre foto’s gemaakt met Lensbaby lenzen) in een internationale fotografie gemeenschap. Ik had het gevoel dat ik dit soort fotografie moest doen, en dat doe ik sindsdien.

Voor uitrusting heb ik Sony gebruikt sinds de eerste keer dat ik mijn DSLR kocht tot nu toe. Het is net geëvolueerd van A-mount DSLR naar E-mount Mirrorless degenen. Ik koos voor Sony de eerste keer dat ik mijn camera kocht omdat mijn vriend, die een professionele fotograaf is, het voorstelde. Ik vond dat Sony een vrij goede camera is en gemakkelijk te bedienen, dus besloot ik Sony te blijven gebruiken.

Ik ben niet zo afhankelijk van uitrusting voor mijn werk, dus ik gebruik niet veel uitrusting voor mijn fotografie-activiteit. Voor mij is gear slechts een medium voor het maken van werken. Onze visie en creativiteit zijn belangrijker.

Camera
Voor een camera gebruik ik Sony a7R II. Ik heb voor deze camera gekozen omdat deze eenvoudig te bedienen is en een goede live view heeft die voor mij heel handig is om wazige silhouetten te fotograferen. Daarnaast is deze camera full frame met een vrij grote resolutie, waardoor ik opnames van goede kwaliteit kan maken.

Lenzen

Lensbaby Composer Pro met Sweet 35 Optic: Ik heb voor deze lens gekozen vanwege het unieke onscherptekarakter dat erg goed is voor het maken van poëtische en dromerige foto’s.

Lensbaby Composer Pro II met Sweet 50 Optic: Dit heeft hetzelfde onscherpe karakter als de Sweet 35, maar dan in 50mm brandpuntsafstand.

Verlichting/Triggers

Ik gebruik geen lampjes/flitsers.

Tassen/Riemen

Lowepro tas, de beste kwaliteit met ontzagwekkende sterkte en duurzaamheid.

Statieven

Ik gebruik geen statieven

Hardware en software

Ik gebruik pc en voor de software gebruik ik Adobe Photoshop CS 2019 met Alien Skin Exposure-plug-in voor het maken van een artistiek of vintage fotografie-effect.

MISC.

x3 Sony NP-FW50 W-serie batterij

x1 Lenspen Camera Reinigingsset

x2 Sandisk SDHC Extreme Pro 64GB (95 Mb/s) geheugenkaarten

Matin Hurricane stofblazer

Wees gewoon jezelf en aarzel niet om je obsessies, fantasieën en visioenen te verkennen. Zo krijg je een sterk en uniek karakter in je werk.

Beperk je creativiteit niet door je aan de regels van fotografie te houden. Maak iets verrassends of ontdek iets nieuws.

www.hengkilee.com | @hengki_lee

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer