Craig Williams

Ik ben Craig en ik fotografeer bruiloften sinds 2001 nadat ik thuiskwam van een wereldreis.

Ik gebruikte wat voelde als een miljoen wegwerpcamera’s, maar concentreerde me echt op mijn compositie en licht, omdat ik niet hoefde na te denken over hoe een camera werkt.

Dit betekende dat toen ik erover nadacht om fotograaf te worden, het gewoon de technische dingen waren die ik moest leren – wat in sommige gevallen waarschijnlijk een stuk gemakkelijker is.

Toen ik begon met het fotograferen van bruiloften heb ik gefotografeerd op een Nikon FM3 en ik had alleen 85mm en 35mm lens.

Toen ik in 2008 fulltime ging, besloot ik van film naar digitaal te gaan en investeerde ik in de Canon 5D.

Ik wilde diezelfde soort set-up behouden met alleen prime-lenzen, dus besloot ik om te gaan met Canon 50mm f/1.2, 24mm f/1.4 en 135mm f/2 om me wat meer bereik te geven.

Ik gebruik nog steeds dezelfde lenzen waarmee ik deze reis ben begonnen en ze gaan nog steeds sterk.

Ik heb mijn Canon-camera’s onderweg bijgewerkt en zit nu op de Mark IV als mijn hoofdcamera en ik heb een Mark III als reserve.

De Canon 5D Mark IV heeft nog steeds alle kenmerken waar ik verliefd op werd met de eerste 5D – huidskleur en robuuste bouwkwaliteit en het feit dat het je niet in de steek laat. De bestanden rechtstreeks van Camera zijn en zijn altijd on point geweest.

Ik ben een minimalist in hart en nieren, dus ik draag niet veel kit rond – drie lenzen, één camera en soms een flitspistool.

Eén lens is normaal gesproken de Canon 50mm F/1.2 op mijn camerabody die wordt vastgehouden door de Peak Design Slide Pro camerariem en ik bewaar de andere twee lenzen zonder doppen in een ShootSac schouderlenstas.

Het flitspistool blijft ergens tot de avond in mijn auto liggen met mijn reservecamera.

Ik gebruik overdag nooit flitsen en ik fotografeer veel bruiloften waar ik het ’s avonds nooit zal gebruiken, dus het heeft geen zin om het de hele dag rond te dragen.

Mijn dagelijkse camera, en nu kun je het ook de camera voor mijn commerciële werk noemen, is mijn iPhone. Ik fotografeer voor veel merken en klanten die gewoon mijn iPhone gebruiken.

Het voelt alsof de cirkel rond is, want het gaat alleen maar om compositie en licht.

Canon 5D Mark IV

Canon 5D Mark III

Canon 50mm f/1.2

Canon 24mm f/1.4

Canon 135mm f/2.0

Canon 580EX II

ShootSac lenstas

Peak Design Slide Pro camerariem

www.craigwilliams.net | @craigowilliams

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer