Dan Bailey

FacebookPinterestDelen

Ik ben Dan Bailey, een meer dan vijfentwintig jaar professionele buitenfotograaf en officiële Fujifilm X-fotograaf gevestigd in Anchorage, Alaska. Ik fotografeer graag landschappen, bergantennes, avontuur en reizen.

Ik heb altijd een liefde voor het buitenleven gehad, en ongeveer zes maanden nadat ik mijn eerste camera in 1990 kocht, las ik een artikel over Galen Rowell, die in feite het idee uitvond om avontuur en fotografie als een carrière te combineren.

Ik wist toen al dat dit het pad was dat ik wilde volgen.

Na vijftien jaar met Nikon te hebben gefotografeerd, raakte ik in 2011 geïntrigeerd door de Fujifilm X Series camera. Als iemand die graag licht en snel gaat in de buitenlucht, hield ik van de kleine compacte vormfactor; de beeldkwaliteit en kleuren brachten me terug naar het wonder dat ik heb ervaren bij het maken van Fuji-films zoals Velvia en Provia.

In 2013 ging ik all-in met Fujifilm en begon ik een nieuw tijdperk van creatieve bevrijding met mijn fotografie.

Als een van de eerste fotografen die met de Fujifilm X-T1 fotografeerde, ben ik altijd onder de indruk geweest van de kwaliteit en prestaties van de X-serie lijn.

Na de overstap naar de X-T2 fotografeer ik nu met de Fujifilm X-T3 en de Fujifilm X-T4. Ik heb ook de kleine maar zeer capabele Fujifilm X100V aan mijn arsenaal toegevoegd.

Deze camera’s passen perfect bij mijn snel bewegende, avontuurlijke stijl en mijn constante drang naar creatieve verkenning.

Voor objectieven ben ik een enorme fan van de kleine Fujifilm XF prime objectieven;

Fujifilm XF 14mm f/2.8

XF16mm f/2.8

XF35mm f/2 en de

XF50mm f/2

Ik verlaat zelden het huis zonder minstens twee, zo niet drie van deze lenzen.

Aan de langere kant;

XF90mm f/2 – Ik vind dat dit objectief een ongeëvenaarde optiek heeft, met ongelooflijke prestaties en snelle autofocus.

Mijn favoriete Fujifilm zoomlenzen zijn allemaal ongelooflijk capabel;

XF70-300 – dit biedt een compacte vormfactor, geweldige stabilisatie en nauwe focus.

XF50-140mm f/2.8 – een professionele telezoom met een klassieke brandpuntsafstand.

XF100-400mm – deze lens is vrij groot, maar zeer goed presterend.

Ik gebruik ook de Fujifilm XF1.4x teleconverter, die op alle drie deze zoomlenzen werkt.

Wanneer ik flits moet gebruiken, bijvoorbeeld voor het fotograferen van actiesporten, gebruik ik de Fujifilm EF-60 radiogestuurde flitsers en de Fujifilm EF-W1 Wireless Commander.

Mijn favoriete fotopakketten zijn de Lowepro Photo Sport III AW en het Atlas Packs “Athlete” model. Beide bieden snelle toegang tot mijn camera-uitrusting en ook tot de benodigde buitenuitrusting die ik zal dragen, zoals energierepen, water, jas, extra batterijen, enz.

Er is nooit een moment waarop ik al mijn lenzen tegelijkertijd draag, maar ik kies en kies een kleine, optimale kit die het bereik van brandpuntsafstanden en prestaties die ik nodig heb voor een bepaalde opname zal dekken.

Soms zijn het drie kleine primes, zoals de 16mm, 35mm en 50mm, terwijl ik andere keren een van de grotere tele’s toevoeg, afhankelijk van wat ik fotografeer.

Als ik een statief gebruik, is mijn favoriet de Gitzo 0545T Traveler, en ik heb de afgelopen vijftien jaar bijna uitsluitend SanDisk Extreme Pro SD-kaarten gebruikt.

Ik hou er niet van om veel tijd te besteden aan het verwerken van foto’s, en met de uitstekende kwaliteit JPEG’s die de Fujifilm-camera’s maken, doe ik meestal helemaal niet veel bewerkingen. Mijn huidige favoriete bewerkingssoftware is DxO PhotoLab.

Ik gebruik Photo Mechanic voor het bladeren, sorteren van afbeeldingen en het toevoegen van metadata.

Licht en snel is de sleutel tot mijn boek. Of ik nu wandel, fiets of uit het raam van mijn Cessna 120 bush-vliegtuig uit 1947 schiet, ik hou van de vrijheid en bevrijding van snel door het buitenleven bewegen met een minimale kit.

Met een klein fotopakket, een X Series-body, drie prime-lenzen, een paar Clif-repen en een reservejasje weegt mijn hele tas misschien maar vijf kilo. Dit geeft me nog steeds alles wat ik nodig heb om de soorten foto’s vast te leggen die me opwinden en mijn passie voor fotografie stimuleren.

danbaileyphoto.com | @danbaileyphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer