Daniel St Louis

FacebookPinterestDelen

Hallo – Mijn naam is Dan St. Louis. Ik ben een in San Francisco gevestigde, zakelijke headshot-fotograaf. Ik heb de afgelopen vijf jaar portretten gemaakt, maar heb onlangs mijn studio gelanceerd, fulltime, negen maanden geleden.

Ja, ik ben me ervan bewust dat headshots van bedrijven waarschijnlijk de meest saaie vorm van fotografie zijn die je je kunt voorstellen, maar ik hou persoonlijk van de klanten met wie ik regelmatig mag werken – consultants, CEO’s en eersteklas verkopers.

Zij zijn mijn inspiratie.

Voor mij draait zakelijke portretfotografie erom het onderwerp zo comfortabel mogelijk te laten voelen en mijn energie te richten op het coachen van hen naar hun meest flatterende en comfortabele hoek. Dit zijn geen acteurs of muzikanten.

Over het algemeen zijn dit geen mensen die gedijen bij het maken van hun foto’s, dus minimale uitrusting betekent minimale intimidatie.

Ik hou ook niet van brandtijd door lenzen te verwisselen of camera’s te wisselen tijdens shoots, dus ik houd mijn tas zo mager mogelijk.

Fototoestel

Ik fotografeer exclusief op de Sony A7 III en Sony A7R III. Voor mij is de combinatie van mobiliteit en flexibiliteit enorm geweest. Elke shoot is anders en ik word soms ingehuurd om op dezelfde dag headshots en videografie te maken.

Het is een actievolle dag om zeker te zijn, maar de Sony A7III-serie is dynamiet met HD-video autofocus. Dollar-voor-dollar, ervan uitgaande dat je niet een heleboel verschillende camera’s wilt kopen, is het moeilijk om een betere camera te vinden voor het runnen van een fotografie / videografiebedrijf.

Lenzen

Hoewel ik veel van mijn portretten buiten maak, word ik ook vaak naar binnen gesleept vanwege regen. Dus over de hele linie, om te voorkomen dat ik dingen moet veranderen, fotografeer ik op een Sony 50mm f/1.8 lens met een equivalente brandpuntsafstand van 35mm.

Je moet voorzichtig zijn, want er kan wat lensvervorming optreden als je te dicht bij onderwerpen komt, maar als je minstens vier meter verwijderd bent, komt het goed.

Tools voor on-the-spot klantfeedback

De DAETTI Unbreakable Hand Mirror past perfect in mijn tas en ik hoef me nooit zorgen te maken dat hij onderweg kraakt. Als headshotfotograaf is een van de belangrijkste elementen van onderwerpvoorbereiding ervoor te zorgen dat het haar van de klant op zijn plaats zit.

De 6e generatie iPad van Apple is perfect om mijn klanten een voorbeeld van hun foto’s te geven tijdens de shoot. U kunt de iPad ook gebruiken tijdens verkoopvergaderingen om uw portfolio aan klanten te presenteren. En het past toevallig perfect in mijn AmazonBasics-tas.

Ik weet het, ik weet het – “AmazonBasics” is niet het chicste merk dat er is, maar ik kan je garanderen dat de klant niet om je cameratasmerk zou kunnen geven.

Voordat je wegrent en een iPad pakt, moet je een Apple Lightning-naar-SD-kaartlezer kopen, waarmee ik mijn SD-kaart kan verwijderen en foto’s voor onderwerpen kan bekijken voordat we de shoot verlaten. Je zou een tetheringsysteem kunnen gebruiken, maar als je onderweg bent tijdens een buitenshoot, kan dat belastend zijn.

Diffuser

Dit is misschien wel het meest unieke onderdeel van mijn buitenportretkit. In het begin van mijn carrière wist ik dat ik dol was op diffuserfoto’s in tijdschriftstijl die vol zonlicht gebruikten, maar ik wist niet hoe ik die foto’s efficiënt kon maken zonder een assistent ter plaatse.

Ook wanneer je begint, betalen je optredens niet noodzakelijkerwijs genoeg om een assistent te rechtvaardigen.

Het eerste deel is een standaard 5-in-1 reflectorcirkel. Daarvoor gebruik ik een Neewer 43inch 5-in-1 Reflector, maar de meeste 5-in-1 reflectoren doen het werk.

Het tweede deel is een Selens Reflector Holder Arm. Ik heb waarschijnlijk vier verschillende studioarmen geprobeerd voordat ik een merk vond waarbij: 1) de arm stevig genoeg was voor gebruik buitenshuis en 2) het mechanisme voor het bevestigen van de diffuser aan de studioarm enige druk van wind kon weerstaan.

Uiteindelijk vind ik het leuk om de mogelijkheid te hebben om de diffuser of de reflector te gebruiken wanneer dat nodig is – en omdat de arm niet op een statief staat, kan ik de hoek dynamisch aanpassen om het gezicht van het onderwerp te flatteren.

Ik ben ook een van de weinige fotografen die diffuserfoto’s voor individuen kan aanbieden, wat een onderscheidende factor is in mijn markt.

Ander

Ik gebruik de Lightdow 12×12-inch witbalans 18% grijze referentiekaart als een eenvoudige grijze kaart die in mijn taszakken past. In mijn ervaring, terwijl veel fotografen van buitenportretten vertrouwen op de automatische witbalans, is in complexe stedelijke omgevingen waar reflecties van glazen gebouwen de kleurbalans aanzienlijk kunnen beïnvloeden, het gebruik van een grijze kaart voor elke shoot de sleutel.

Aan het einde van de dag draag ik de minimale uitrusting die nodig is om het werk te doen. Omdat ik alleen zakelijke headshots schiet, kan ik me bijna volledig richten op coaching. en onderwerpvoorbereiding, waar ik dol op ben.

Ik gebruik verschillende kits voor videografie en indoor shoots, maar er gaat niets boven springen op een scooter met een magere tas, wat geld verdienen en geweldige foto’s maken zonder de stress van een grote kit.

www.headshots-inc.com | @headshotsinc

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer