Dario Dusio

Mijn naam is Dario Dusio en ik ben terug bij het updaten van mijn kit op Shotkit. Ik hou van reizen, Guinness, sushi en rockmuziek.

Ik begon mijn carrière als muziekfotograaf, daarna bezat ik een kleine studio in Turijn en daarna vond ik mijn manier om bruiloften te fotograferen – door reportages en geweldige “WOW” -foto’s te mixen.

In de loop der jaren ben ik zo vaak van versnelling gewisseld en heb ik geprobeerd de perfecte mix te vinden voor bijna al mijn opdrachten. Ik heb Canon, Nikon, Fuji gebruikt en op dit moment ben ik weer verliefd op mijn Nikon dankzij de nieuwe spiegelloze Z6.

Voor de reportage is de spiegelloze met de 35mm perfect omdat hij stil is en erg snel scherp is. De oogherkenning is ook een waardevolle hulp in veel situaties – zoals situaties met een hoog contrast of wanneer de bruid door het gangpad komt.

Ik gebruik mijn D850 nog steeds als tweede camera met mijn 85mm omdat hij super autofocus heeft. In die gevallen mag ik zonder wroeging bijsnijden (dat beest heeft nog te veel megapixels!).

Een mooi pluspunt: zowel de Z6 (hier besproken) als de D850 hebben super hoge ISO prestaties en delen dezelfde batterijen!

In mijn tas vind je een 24mm voor groepsfoto’s en voor actiefoto’s op de dansvloer.

Ik kies ervoor om licht in te pakken omdat ik denk dat een vermoeide fotograaf niet heel goede foto’s kan maken en bruiloften vandaag erg lang zijn (van 10 uur tot gemakkelijk 14 uur achter elkaar). Zoomen vermijd ik liever (te zwaar!).

Ik hield in het verleden van zoomen toen ik concerten en muzikanten fotografeerde, maar een bruiloft is een heel ander spel: ik wil kunnen opgaan in en dichtbij blijven, dus zoomen is gewoon onnodig voor mijn stijl van werken.

Het andere goede aan het gebruik van snelle primes is dat ik altijd in natuurlijk licht kan fotograferen en de flitser kan gebruiken om iets spectaculairders te creëren in plaats van niet voldoende licht te kunnen pakken en iedereen te irriteren tijdens de ceremonie.

Tegenwoordig neem ik mijn flitsers steeds minder mee en heb ik een speciale tas speciaal voor hen wanneer ik ze nodig heb. Meestal gebruik ik gewoon een klein LED-lampje.

Na zo vaak mijn tas te hebben verwisseld, heb ik uiteindelijk een kleine gebruikt – de Lowepro BP150. Het is heerlijk en schreeuwt niet “fotograaf”, dus ik kan mijn basisopstelling dragen en uiteindelijk een tweede tas meenemen met al mijn verlichtingsapparatuur (flitsers en paraplu). Ik denk dat de tas zo klein mogelijk moet zijn om onnodige spullen niet mee te nemen.

Mijn fotografie richt zich op openhartige, emotionele foto’s: voor het grootste deel van mijn werk moet ik dicht bij de mensen kunnen komen die ik fotografeer.

Dus dat is het belangrijkste deel van mijn uitrusting – mijn sociale vaardigheden en mijn glimlach.

Versnelling:

Lowepro m-Trekker BP-150

Holdfast Swag

Primaire body: Nikon Z6
Secundaire body: Nikon D850
Nikon 35mm f/1.8G
Nikon 85mm f/1.8G
Nikon 24mm f/1.8G

2 reservebatterijen
3 Sony XQD van 32GB naar 64GB
4 Sandisk SD-kaart van 32GB tot 128GB

Powerbank Aideaz 10k mAh |
Led Video Licht Moman

www.dariodusio.com | @dariodusio

2019

Mijn naam is Dario Dusio en ik ben sinds 2011 professioneel fotograaf.

Ik hou van reizen, Guinness, sushi en rockmuziek.

Ik begon mijn carrière als muziekfotograaf, daarna bezat ik een kleine studio in Turijn en daarna vond ik mijn weg naar het fotograferen van bruiloften, het mixen van reportage en geweldige “WOW” -foto’s.

In de loop der jaren ben ik zo vaak van versnelling gewisseld en heb ik geprobeerd de perfecte mix te vinden voor bijna al mijn opdrachten. Ik gebruikte Canon, toen Nikon, toen Fuji en nu Fuji + Nikon.

Ik hou van mijn Fuji voor het reportagegedeelte van een bruiloft omdat het klein, stil en leuk is om te zien. Ik gebruik mijn D850 echter liever voor de voorbereiding en in de kerk omdat ik meestal in Noord-Italië werk, waar er niet veel beschikbaar licht is in de kerken. Ik voel me veiliger met de Nikon Autofocus (ik draag een bril dus geen handmatig scherpstellen voor mij) en hoge ISO prestaties.

Ik heb redundantie nodig, maar ik probeer het te doen met de lichtste opstelling, dus ik gebruik twee camerabody’s met twee lenzen (meestal 35 mm en 85 mm).

Ik kies ervoor om licht te zijn omdat ik denk dat een vermoeide fotograaf niet heel goede foto’s kan maken en bruiloften vandaag erg lang zijn (van 10 uur tot gemakkelijk 14 uur achter elkaar). Door geen zooms te gebruiken heb ik misschien niet altijd de perfecte foto’s, maar hey … het is 2019, we kunnen altijd een beetje bijsnijden als dat nodig is!

Ik hield in het verleden van zoomen toen ik concerten en muzikanten fotografeerde, maar een bruiloft is een heel ander spel: ik wil kunnen opgaan en dichtbij blijven: zooms zijn gewoon onnodig voor mijn stijl van werken.

Het andere goede deel van het gebruik van snelle primes is dat ik altijd in natuurlijk licht kan fotograferen en de flitser kan gebruiken om iets spectaculairders te creëren in plaats van niet voldoende licht te kunnen pakken en iedereen te irriteren tijdens de ceremonie.

Na het wisselen van mijn tas, dus mei soms, gebruikte ik een kleine met mijn basisopstelling en een tweede met al mijn verlichtingsapparatuur.

Mijn fotografie richt zich op openhartige, emotionele foto’s: het grootste deel van mijn werk is in staat zijn om dicht bij mensen te komen die ik fotografeer: dat is het belangrijkste deel van mijn uitrusting, mijn sociale vaardigheden en mijn glimlach.

Versnelling:

Evercase rugzak

Holdfast Swag

Primaire body Nikon D850

Nikon 35mm f/1.8G

Nikon 85mm f/1.8G

1 reserve batterij

Secundaire body Fujifilm X-Pro2

Fujinon 23mm f/2

Fujinon 16mm f/1.4

Samyang 8mm fisheye f/2.8

4x reserve batterij
Patona dubbele lader usb
Anker 20k ma accu

Denktank SD Pixel Pocket Rocket met 9x SD sandisk

Macbook Pro 13 met adapters en oplader

Kleine lamp en boxcutter
2x Geluksbrengers en 2x baardringen

Manfrotto cellulaire standaard

Visitekaartjes

Neewer tas
2x Yongnuo trigger

2x Yongnuo flitser
2x Neewer lichtstandaard

2x flash Bowens mounts
Bowens honingraatrooster
GVM dimbare led

3x gels (cto ctb ctg)
zachte fotografische paraplu
transparante regenparaplu

www.dariodusio.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer